Yengem bana bozulmuş

Hemen kabul etmeseydiniz, yengeniz de size bozulmazdi. İyi mi oldu şimdi, abinizin karısına layık görmediği bir araba yüzünden araları açıldı. O layık gormuyorsa, sizin o araba yengeme yakışır demeniz lazimdi ama nerde...

Abin bence saçmalamış.Evli ama kendi başına buyruk yaşıyor.Ne demek eşinin razılıgı olmadan arabayı vermek?Kendi nefsinize vurun.Bence kabul etmeyın.Ayrıca yengenızın bu tepkılerını kim size soyluo?

Böyle koca düşman başına...
Ama hasta olsa, trafik kazası geçirse bı yeri kırılsa vs vs siz bakmayacaksınız eşi bakacak altından üstünden eşi alacak. Bı hayatı paylaşıyor, Allah eşleri emanet olarak gönderiyor ve şu abinizin yaptığı kocalığa bak...
Lütfen abiniz bı terbiyesizlik yapıyor siz ortak olmayın.
Abinize abicim bu araba bana yakışmaz eşine yakışır. Sen neden eşini eziyorsun değer vermiyorsun. Yaptığın çok saçma deyin.
Ve şunu sakın ama sakın unutmayın incittiginiz yerden incinirsiniz.
Ben almadım ki ben istemedim ki deyip işin içinden sıyrılmayın bir hak bir adalet var.
Yengenizin bu konuda arkasında durursanız inanın Allah size umulmadık kapılar açar.

Çok ama çok samimi söylüyorum eşim bana böyle bişey yapsa o dakka evi terkeder boşanma davası açarım. Sanırım yengenizin tutunacak dalı da yok böyle kadınına değer vermeyen, Allah'ın emanetini öteleyen bı koca da evli kalmaya devam ediyor.
Allah iyi ailelere düşüşün karşılaştırsın diye kız çocuklarına işte bu yüzden dualar ediliyor.

Evet bunlar hiç normal değil. Bazı erkekler eş olmayı nedense bir türlü beceremiyor. Tabiki bir insan maddi durumu el veriyorsa eşinin de rızasıyla kardeşine araba hediye edebilir. Ama once karisinin tum ihtiyaclarini karsilar. Once karisinin arabasini alir. Kardes 2. plandadir.
Size gelince alttan alta acıkca yengem beni kiskaniyor demeye getirmissiniz lafı. Hic hos degil tavriniz. Abinizin esine arabasini kullanmak için bile vermedigini bile bile hediye olarak koca arabayi kabul etmeniz de cok ayıp. Zira bunun esler arasinda sorun olacagını kucucuk cocuklar bile bilir. Lutfen biraz daha duyarli olun. Madem abiniz bu kadar dusuncesiz. Hic degilse siz biraz dusunceli olun. Evlendiginizde ayni seyleri esinizin size yaptigini dusunun. Lutfen abinizin de gozunu biraz açın. Evlilik boyle bir sey degil.

Benim eşim böyle bir şey yapacak; vallahi paralarım onu hem de öyle böyle değil. Madem kendi ailesini üstün görecek ne halt yemeye evlendi benimle? Neyim ben? Hizmetçi mi? Kuluçka makinası mı yoksa seks oyuncağı mı? Vallahi öyle böyle değil büyük; fena hem de çok fena olay çıkarırım.
Ayrıca siz de abinizle konuşurken gayette abinizin yönlendirebilirsiniz abi yengeme şunu alalım falan diye ama bence siz de gayet memnunsunuz bu durumdan orası da ayrı. Yalnız ben yengenizin yerinde olsam çoktannnn boşamıştım abinizi. Gitsin istediğine istediğini alsın o saatten sonra. Ay tipik aileci erkek. En nefret edilesice olanı...

Abiniz eşine danışmalıydı arabayı size teklif etmeden önce.. Sizin bir kabahatiniz yok.

Erkek dusunemez diye dusunmuyorum ben. :) Gercekten 5 bucuk senede kimseye kavgamizi, tartismamizi yansitmadik ben kendi anneme dahi anlatmam herseyi en fazla buraya yazdim, eşim de ketumdur ama bizim kavgamiz hic ertesi gune sarkmamistir en fenasi bile. Gorumceyi filan karistirmam, o karismadan anlayamiyorsa gerekirse 2 gün geç aydinlanma yaşasin.

M I N E R V A

Abim, kardeşim yok ama tabi ki şiddet vs durumlarinda ben de canim abim modunda olup arkasinda durmazdim o ayri ama onun disinda, hediye, jest konularinda ilgilenmem ne yaptiklariyla.

Konudan anladigim , siz o kadar degrrlisiniz ki abiniz esine bile vermedigi degerli arabasini size veriyor
Abinizin ciddi psikolojik rahatsizligi var , kardese bu kadar baglanma saglikli degil , esini sevmiyorsa deger vermiyorsa bosansin o zaman
Abinizin akli baya bi karismis , siz kardessiniz yeriniz farkli , oburu es onun yeri farkli
Siz de bundan ince ince haz duyup , birde burada sirin sirin anlatip pohpohlanmayi beklemissiniz ama kk kadinlari yemez bu numaralari
Keske o yenge gelip konu acsaydi buraya da ona biraz akil verseydik

burda erkek annelerıne babalarına cok ıs dusuyor evdekı sorunlarını kendı basına cozme yetısı verebılen, kadına deger veren ,evlılık bılıncı nedır eş olmak nedır bunları ogullarına dıkkatlı aşılamaları lazım
boyle yetısmıs erkekler ve ıcınden de bu sekılde gelen kendını de yetıstırmıs erkeklerde zaten bu tarz sorunlar pek yasanmaz tek tuk dusunemedıgı ınsanlık halı dedıgımız seylerıde( kımsenın boyle sorunumuz var demesıne gerek kalmadan dısardan gorulen bazı sorunlarda da )gorumce veya kayınvalıde oglum kardesım boyle yapma dıkkat et de dıyebılır bunlar da aıle olmanın gerektırdıgı seydır zaten :)

İyi de sizinle ilgili bir durum yok ki burada. Hediye eden abiniz. Siz istememişsiniz ki yengeniz size kızsın. Kızacaksa eşine kızsın. Bu yengenizle abiniz arasında bir mesele. Sizlik bir durum yok.

Yengeniz sonuna kadar hakli o kadının da emekleri çok fazla o evde ona danışmadan boyle biseyo yapması her kadını mutsuz eder. Bide kendi Eşiniz açısından düşün o size boyle biseyi yapsa hosunuza gider mi ? Bekarsaniz egerki bu durum size normal gelebilir ama değil

Yerinizde olsam yengenizin bozulduğunu bile bile kullanmam. Eğer yengenize danismadan böyle bir karar vermişse abiniz çok hatalı. Hele ki eşinden bazı şeyleri esirgiyorsa.

Elimde olsa su cevabi cerceveletip konu sahibine kargolamak isterdim.

Hani içinden gelmiş bir şey almıştır abim bana ben de karışmam ama eşine yapmadığını bana yapıyorsa abim bile çok rahatsız olurum. Bir yerden sonra bana bir şey aldığında kabul etmem. Özellikle bu durum aralarında soruna yol açıyorsa, kibarca abimi uyarırım ama araba vermek falan abimle aramı bozar fena bir ayar veririm. Çünkü adam karısına arabasını vermeyi bırak sürdürmüyor ben bunu bile bile kafama silah dayasa o arabayı kabul etmem. Konu sahibine bu noktada kızıyorum. Abim eşinin arabası yokken bana araba vermeye kalkıyor diye bozulacağına, yengem beni kıskanıyor diye kızıyor. Belli ki adam karısını eziyor görüyorsun hiç mi abi bir dur demezsin. Çünkü böyle bir adamın kahrını çeken kadın, farklı yaşam standartlarına sahip evliliğe mahkûm olmuş kadındır. Birde abim böyle hor görse, abim beni çok sever hep hediyeler alır diyemem. Bir alır iki alır, baktım karısına gram değer vermiyor, banada vermesin o değeri. Yenge aslında konu sahibini kıskanmıyor, adam kadının imtihanı resmen.

Bende olsam cok bozulurdum bana araba almamışken kardeşine veriyor kimse kimseye zorla bişey vermez ısrar edincede almak gerekmiyor kendinizi yengenizin yerine koyun ne düsuneceksiniz acaba

Valla konuyu okudukça sinirleniyorum :) o kadıncağız çalışmasa dahi o parada emeği hakkı var diye düşünüyorum ben. Neticede evliler ve yengeniz çalışmıyor olsa dahi abinin getirdiği para onun da rızkı. O araba da kaç bin liraysa artık, eşinin de payı var. Atıyorum en kötü 30bin lira olsa bu araba, o kadın 30bin lira daha fazla birikim yapabilirdi. Coluguna çocuğuna harcayabilir veya farklı şekilde degerlendirebilirdi.
Gidip de görümceme vereyim demezdi eminim. Keşke o kadin buraya yazsa da biraz konuşsak onunla da :)

Ben kabul etmesinde de sıkıntı gormuyorum. Butun mesele araba degil ki, konu sahibi o arabayi almasa da adam deger vermemeye devam edecek zaten birsey degismeyecek, degisecek olsa tamam almasin ama degismez. Siz tercihen " ona yoksa bana da yapmasin" diyebilirsiniz tabi.

Eşinin rızası olmalı tabikide arabayı kabul etmeyin . Yengenizde haklı bence eşi olarak onunda gönlünü yapsaydı eğer abiniz zaten arabayı size vermesini sorun yapmacaktır. Size jest yapmak istemiş ama eşini göz ardı ederek

Hayır aslında ona yapmıyorsa bana da yapmasın, gibi bir şey değil. Adam değişsin ya da değişmesin o arabada benden ziyade eşinin hakkı var, o dururken bana araba vermesi ciddi sinirimi bozar. Kızarım abime, bana böyle bir şey teklif ettiği için.

Belki arabayı kızın kendi anne babasının desteğiyle aldı abisi. Belki evlenmeden önce aldı. Bilmeden kızı yılan görümce ilan ettiniz resmen.
Kızın tek suçu abisi tarafından sevilen bir kardeş olması. Abisi eşine değer vermiyorsa ne yapabilir? Kocaman adamı nasil değiştirsin? Insanların ikili ilişkisinin içine girse bu seferde görümcelik yapmayın dersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…