yengem evi terk etti

siyahgelinlik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2012
285
0
46
Ankara
merhaba arkadaşlar.. 'yengem çok mu abartıyor' adında kapatılan bir konum vardı anımsayanlar olur..

Yengem çok abartmıyormuş sanırım, dün eşyalarını toplayıp yeğenimle birlikte istanbul'a ailesinin yanına gitmiş. Herkes işte olduğu için de bizimkiler evde olmadığını ancak akşam saatlerinde fark etmişler. Ailemin telefonlarına çıkmıyor, abime de 'altınları istemeden seni rahat bırakıyorum, bundan sonra ailenle birlikte huzura kavuşursun' diye mesaj atmış. Abim perişan, kızını son kez öpemedi bile..Ben de çok üzgünüm, hepsi benim yüzümden oldu.. Babama arabayı satmasını ve altınları alıp yengemi almaya gitmelerini söyledim ama benim bu işe karışmamamı olayın benlik bir durum olmadığını söylediler. Ardından ben de yengemi aradım ama açmadı. Ne yapacağımı bilmiyorum, o arabayı kullanmayı da düşünüyorum , bana hep bu kötü günleri hatırlatacak..

eski konu hakkında ..

Merhaba arkadaşlar,

Çok uzatmadan konuya girmek istiyorum. Abimin benimle yaşıt bir eşi var. 3 senelik evliler , 1.5 yaşında dünya tatlısı bir kızları var. Ailemle birlikte altlı üstlü yaşıyorlar. Abimle babam ticaretle uğraşıyorlar bir de mobilya imalatı yapıyorlar, ben kendimi bildim bileli ,çok küçük yaşlardan beri abim o dükkanda çalışır. Bir süre öncesi MS tanısı aldı ama çalışmaya devam ediyor. Evlendiklerinden beri ailemle yengem arasında sorunlar var, sürekli olarak ona kızları gibi davranmadıklarını söylüyor. En ufak şeyden kavgalar çıkartıp günlerce yukarı ailemin yanına çıkmıyor , çocuğu sevmeye getirmiyor falan. Yeni bir şey alsam önce güle güle kullan diyor ama kendi evine geçtiğinde mutlaka abimle bir kavga çıkartıyor. Birkaç gün sonra bakıyorum aynısından ona da almış abim. Şehirdışında okuyorm iki yıl tek başıma evde kaldım , haliyle harcamalarım fazla oluyordu. Sürekli bunları bahane etti, bana gönderilen para kadar abimin ona para vermesi gerekiyormuş. Yengem ev hanımı, çalışmıyor, okuldan sonra hemen evlendiği için hiç çalışma hayatı olmamış. Evinde huzursuzluk çıkmasın diye her dediğine he diyen bir abim var, imkanları dahilinde ne istiyorsa alıyor. Ama yengemin bana alınan hiçbirşeye tahammülü yok.. Ailem bu duruma üzülseler de hep orta yolu bulmaya çalıştılar.

Sorunuma gelince bir süredir psikolojik sorunlar yaşıyorum, kötü bir dönem geçirdim ve neden bu hale geldiğimi bilmeseler de ailem bu süreç içinde hep yanımdaydı. Cuma günü babam yüzümü biraz güldürmek için bir sürpriz yapmış ve bana bir araba almış. Noterden kendisine vekalet vermemi istedi ve araba benim üzerime alındı. Alırken de bir söz verdim en azından 6 ay kadar arabayı okuduğum şehre getirmeyeceğime dair. Soruna gelince , yengem araba eve gelir gelmez kıyameti kopartmış. Abim kimin için çalışıyormuş, abim çalışıyormuş biz onun parasını yiyormuşuz, bana nasıl araba alabilirlermiş, bana alınıyorsa ona da aynısından alınması gerekiyormuş, bir sürü şey..Evlendikleri ilk yıl abim mobilya atölyesi açtı ve bizim tarafımızdan düğünlerinde takılan altınların bir kısmı bozdurulmuştu bu iş için, zamanla yerine koyacağım demişti abim, birer ikişer de koyuyor. Benim altınlarımın tamamı yerine konmadan nasıl Gamzeye araba alınabilir diyormuş sürekli. Ne dese sakinleştirememiş abim, en sonunda o kadar sinirlenmiş ki 'altınlardan daha fazlasını hesabına yatırayım çık git hayatımdan, tüm istediğin maddiyat, anlaşamıyoruz bir türlü' demiş. Cuma gününden beri abimi eve almıyormuş, yukarıda ailemin yanında kalıyormuş abim de. Abim kızına çok düşkün bir baba, onsuz yaşayamaz üstelik de hasta, ama eşiyle evli kaldığı sürece de huzurlu olamayacak gibi.

Ne yapacağımı şaşırdım, bir dediğimi iki etmeyen bir ailem var, çok üzerime düşüyorlar. Bir yılda toplasan bir ay evde kalıyorum, o zamanları da burnumdan getiriyor,çoğu kez susuyorum, zaten yüzüme birşey demiyor, beni bahane ederek abimle tartışıyor, istediğini aldırıyor. Ailem bana yapılan herşeyi ona da yapmak zorunda mı? Arabaya sevinemedim bile hatta evin huzuru bozuldu benim yüzümden diye içim içimi yiyor.. Yengeme nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Siz ne diyorsunuz? Normal mi yengemin bu davranışları, her koşulda eşit olmak zorunda mıyız?

Yengen abartıyor gibi.Maaddiyat durumunuz pek çözmedim.beraber mi geçiniyorsunuz.Herkesin geliri ayrı olmalı.Abin sürekli size de harcıyorsa olmaz.Herkesin kesesi ayrı olmalı.Yengen buna huzursuzlanabilir.Ama ne olursa olsun bu kadar eyvallahsız olması kendisi için kötü..Çok cesurca buldum bu tavrını.Ne sorunlar yaşıyor millet..Durum çözülür,yenge geri gelir gibi.Tepki yapıyor sadece..

Eski konuna baktım da gitmesi iyi olmuş,abin kurtulmuş işte daha ne istiyorsun. Davasını açar kızını da istediği gibi görür... O kadın abinin ömrünü yemiş

bütün derdi (gerçekten öyleyse) para olan o insanla yaşanır mı

hiç kendini suçlama.bu olayın tek nedeni araba olamaz..birikmiş bir şeyler vardır ve patlamıştır.

eğer sana araba alındı diye evini terk ediyorsa diyecek birşey yok zaten.

kimsenin telefonunu açmıyor bilemiyorum ki ne derdi var.. evden doğru dürüst eşya almadan çıkmış, ona dayanarak kafasını dinlemeye gitmiştir diye düşünmek istiyoruz

Yengen bütçe ortak olduğu için belki de arabanın ortak bütçeden alındığını düşündü ve yahut söylenene inanmadı.Eşiyle kavga etti o sırada eşinin söylediği laf ağrına gitmiş olabilir bence de ağır herkese göre farklıdır.Ama çekip gitmesi abartı olmuş gerçekten.

İkisinin arasında farklı sorunlar olabilir

Son düzenleme:
kadınlar için altınları çok değerlidir.ağabeyin madem babanlarla ortak önce o gelin hanımın altınları alınmalıydı.ama şimdi ne olacak .abin altınları alıp eşini almaya gitmeli.acaba abinin hasta olmasıda sebeplerden biri olabilirmi?ms hastalığı çok zor bir hastalık herhalde.allah yardımcınız olsun.

ayrıca ben hiç bir bayanın durup dururken yuvasını yıkacak duruma geleceğine inanmıyorum. sizin psikolojik sorunlarınız olabilir kimin yok ki bu devirde bunu uzman desteğiyle çözün o halde. mesela şu durumu hiç yaşamadım ama hep saçma bulurum aileler altlı üstlü oturuyor diye yengeniz sürekli sizin annenizin yanına çıkma mecburiyetinde mi. kadın sanırım sizin ailenizin ona kızları gibi davranmadığından şikayetçiymiş bu yüzden gelmiyor belki.eğer abiniz kendi evini geçindirmeye çalışıyorken babanızın size aldığı araba yüzünden o da kendi parasndan vermek zorunda kalıyor ve yengenizde maddi olarak zorlanıyorsa burada da bababnız haksız olur. madem size kendi başına arabayı o almış o zaman oğluna yük etmeyip kendinin ödemesi lazım. sonuçta abinizde artık bir aile onunda kendi bütçesi var kendi evi var

Son düzenleme:

evde olan altınları da almamış ,bu durumda derdi altın değiilmiş sanki.. abimin günlük bıraktığı paraları biriktirdiği bir çekmecesi varmış sadece oradaki paraları almış

muhtemelen dayanamayacağı şeyler olmuştur. aile içinde olmadığın için neler yaşandığını bilmiyorsundur. tarafsız bir gözle bakmak lazım. araba ile ilgili değildir. olayı o kadar basit görme bence. kimse bir araba için kocasını, evini bırakıp gitmez.

ben eski konunda da bu konuda da rahatsızlık duydum nedense, bilmiyorum sadece his, yengen daha ziyade adam yerine konmadığını hissediyo bence, bi bütünün içinde yama gibi, boşluğu kapatmış ama aslında oraya ait değil, sen ve ailen bilinçaltı ya da bilinçli olarak bi kıyaslama halindesiniz "bence",yazılarında hep bunu hissediyorum aynı yaştasınız ama o okumamış bi şekilde,sen dokor adayısın, ailen seni şımartmış uzaktasın o belki ailenle dip dibe olmaktan birlikte iş yapmaktan hoşnut değil
sadece his akıl karı değil bi kadının böyle gitmesi, bilmediğin ya da anlatmadığın şeyler var

evde olan altınları da almamış ,bu durumda derdi altın değiilmiş sanki.. abimin günlük bıraktığı paraları biriktirdiği bir çekmecesi varmış sadece oradaki paraları almış

kadin altinlari birakarak derdinin altin degil geri plana atilmak ya da yasadigi sorun her neyse onu anlatmak istemis.. yani daha önceki konunda ne altinmis yahu dmeistin ya, o zaman da sana bu cümlenin ynalis oldugunu söylemistik, insallah simdi anlamissindir derdinin altin olmadigini... bu olay patlak verdiginde, karsina alip derdini anlatsaydin yengene, bunlarin hic biri olmazdi emin ol.. bi kadin ve yasiti olarak onun dilinden en iyi sen anlardin... yazik insallah yuvalari yikilmaz..

haklisin cnaim, daha önceki konusunu da biliyoruz, orda yansitilan sadece altin ve arabayi kiskanmaydi... ama evli olanlar bilir, hic bi kadin böyle seylerden yikmaz yuvasini, hele de cocugu varsa

hastalık yüzünden olabilir, bana bir kez hastalıktan sonra cinsel anlamda sorun yaşadıklarından bahsetti, bu da hastalığın etkilerinden biri..belki bu problem olmuş olabilir aralarında. yengem 23, abim 30 yaşında

konuyu okumuştum aynı hislere bende katılmıştım sebep kesinlikle bu hatta çalışmıyor hiç bi şeye hakkı yok karışamaz tarzında yorumlar vardı

Sizin de bilmediğiniz , abininle arasında çok farklı problemleri olduğunu tahmin ediyorum. Abinizin sizlere anlatmadığı şeyler olabilir.

herkes önceki konumda yengemi küçük gördüğümü söyledi ama bakın bizim aile de ben hariç herkes lise mezunu..abim de lise mezunu..yengem önlisans muhasebe bitirdi, açıköğretim son sınıfta, yani eğitimsiz biri değil,kimse onu bu yönde aşağılayamaz..dilerse çalışabilirdi ben bunu söyledim

evet bir sorun var ama kimse bilmiyor, yada görmezden geliyor

bana kalırsa yengen ne yapıyorsa kıskançlığından yapıyor.. tek derdi ilgi çekmek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…