- Konu Sahibi siyahgelinlik
-
milyon kez söyledim yine söylüyorum, ben kimseden araba istemedim. he isteyebilirdim de..siz babanızdan evli değilken hiçbir şey istemediniz mi? imkan yoksa ihtiyacınızı istersiniz, maddi imkan varsa daha lüks şeyler istersiniz.. babamdan istemeyip kimden isteyecektim
araba kullanmayı 16 yaşında öğrendim, her zaman çok hevesim vardı , babam da bunu bildiği için aldı
ve evet çok şımarığım.
herhalde en az senin kadar şımarık olmamdan kaynaklı evli oldugum halde bugün hala babamdan bir sürü şey isterim.. bunun için müstakbel yengem kendisinden izin almamı bekleyecekse "dış kapı mandalı" olma tercihi o saatten sonra kendisine kalmıştır.. Abilerle veya kardeşlerle evlenen insanlar sülaleye maliyeden sorumlu insan olarak atanmıyor..
konuyla alaksı yok ama siz kaç yaşındasınız, merakımdan soruyorum, sizinle de yaşıt mıyız? evli olmadığım için sanırım ,ben hiç böyle bakamıyorum olaya
ben olsam beni haksız yere bukadar huzursuz eden kadına inat gider daha üst modelini alırım ve kullanırım gözüne soka soka sende ozaman abinin oturduğu evin lafını yap
bazıları evde onu yoksaydığınızdan bahsetmiş onu ailenizden görmeyip eşit davranmadığınızdan bir evdeki iki kız çocuk bile aynı muameleyi göremezken insanlar nekadar severse sevsin gelinlerini aynı kefeye koyamazlar
canim ben 25 yasindayim, kaynim da 25tir, benden bir ay kücük... bak ikimiz de bayan olsak tamam.. ama erkek olmasina ragmen, bananeler etmedi ki, birlikte oturduk mesela, esim bana cilt maskesi vs aldi, tuttmu malzemeleri abim almadi mi sana ne dedi, odasina sakladi, facebook listemi laf edip esimle arama mi girmedi, esim bana ayakkabi aldi diye ortaligi birbirine katti, tatile gitti herkese hediye getirdi, bana da sana terlik aldim diye annesinin dolabindaki terligi verdi, ben ehliyet aldim diye neler etti ki kendisi iki kere baslayip sinava gelince birakmis benden önce, sirf ben arabayi almayim diye esime kiyida kösede demedigi kalmadi kendim duymasam inanmazdim vs vs daha neler var da burda anlatilmiyo... ama onun penceresinden de bakinca ben abisiyle arasina girdimher firsatta dile getirir cünkü.. senin konuna da bu kadar hassas olmamin sebebi, benim de bu sorunlar yüzünden bosanma asamasinda oldugum icin
kullanmayı düşünmüyorum, noterden bir vekalet daha çıkaracağım, babam dilediği zaman satsın..allah izin verirse mezun olduğum zaman kimsenin hak göremeyeceği bir arabayı kendim alırım. o zaman bu kadar sorun çıkmaz.
Altın meselesi yengen için hassas bir konu ve haklı. Abiniz ve aileniz keşke önce altınları yerine koysaymış.
İkinci olarak size araba alınmış ona neden araba alınmamış gibi bir kıyaslama onun haddini aşar! Biraz sert olacak ama en nihayetinde el kızı gitsin kendi ailesi alsın ona.
Yengeniz, abiniz size çalışıyormuş da eşine hiç bakmıyormuş gibi bir izlenim oluşturmuş. Ailenizin hal ve tavırlarından etkilenmiş olabilir.
Yengeniz gelip açıksözlülükle ne hissettiğini, neler düşündüğünü, neden çekip gittiğini anlatmadığı sürece yapacak birşey yok.
hazımsızlık ne kadar acı.sana da yazık.alınan bir hediye burnundan geldi.bana kalırsa satmasın baban
evi terketmeseydi bu kararı hemen alacaklarmıydıbu kadar olaydan sonra döndüğü zaman altınlar yerine konulacak zaten, en son böyle düşünüyorlardı
herhalde en az senin kadar şımarık olmamdan kaynaklı evli oldugum halde bugün hala babamdan bir sürü şey isterim.. bunun için müstakbel yengem kendisinden izin almamı bekleyecekse "dış kapı mandalı" olma tercihi o saatten sonra kendisine kalmıştır.. Abilerle veya kardeşlerle evlenen insanlar sülaleye maliyeden sorumlu insan olarak atanmıyor..
arkadaslar yorum yaparken lütfen yapici olun, kadin evini terketmis, hem de bir seyini yanina almadan.. bi yuva kolay kurulmuyor ve bir de cocuklari var, gittiyse kendi bilir demek yerine konu sahibi arkadasa fikir verilmeli, belki de o da ailesini abisini dogru yönlendirir ve durum düzelir.. herkes ailesinin simarik cocugudur, herkes cocugunun üzerine titrer, elinden geldigi kadar arabasini da evini de alir, ama ayni seyler gelin icinde gecerli unutmayin.. ben gelin olarak esimin ailesinin maliye bakani olmak gibi bi tesebbüste hic bulunmadim, tanidigim kac arkadasim da öyle, ama ortak gelirin oldugu yerde o is öyle olmuyor
sizi desteklersem bana yine şımarık diyecekler..ama evet burnumdan geldi..dolmuşla okula giderken saha mutluymuşum :)
evi terketmeseydi bu kararı hemen alacaklarmıydı
canım bende ortak gelir olan bir aile şirketinde babam ve amcamla çalışıyorum şirketi neredeyse kapanmaktan çevirdim çevremi çok iyi kullandım ama hala %1 bile hissem yok gelir maximize etmek için deli gibi çalışıorum ama dağılımına karışmam maaşımı alır otururum
biz 3 kızkardeşiz diğer kardeşlerim daha 18 yaşında bile değil bizim aile şirketimizde babam ve amcam ortak amcamla aynı binada otruyoruz amcamın bir oğlu var bizim ailede ben ve diğer kardeşim devlet okulunda okuduk en ufak kardeşim ve amcamınoğlu özel okulda okudular buna rağmen yengem şirketin bizim evden 3 çocuğu okuturken onlardan sadece bir çocuğu okuttuğunu söyledi ama bunu söyleyen yengemin aylık fatura masrafları bizden hep 500 tl daha fazlaydı arabasının deposu haftada 2 kez şirket tarafından fullenirken benim annem bir depoyu nerdeyse ayda bitiriyordu birgün babam sıkıldı ve dükkan giderleri hariç tüm geliri ikiye böldü ve sorun yinede çözülmedi bu sefer oların evinde 2 kişi çalışıo sen tek çalışıosun bizim gelrimiz daha az diye laf etti amcama yengem kendim çalışıp kazandığım paranın hesabını vermk zorunda hissettim şimdi şirketin başına oğlum geçsin ayağıda ama bu şirketi biyere hep benim okul çevremdeki bağlantılarım getirdi ben gidersem onlarda benle gelir bilmiyor kısacası haset olan kendine yapar canım hesapçılık iyi birşey değildir
sence bu olayları yaşayan biri olarak haksızmıyım söylediklerimde
sorunun ne olduğunu bile bilmiyoruz. belki araba değildir. belki bambaşka bir şeydir ama saçma sapan bahanelerle patlama yaşıyordur. evlilik olduktan sonra o kişi de artık aileden sayılır. ben evlendiğimde aileden sayılayım, yok bize gelin gelirse haddini bilsin, dış kapı mandalı olmaz. hepimiz evlendiğimizde o aileden olmasak da en azından öyle değer ve saygı görmeyi bekliyoruz. he ben karışır mıydım? asla karışmam, ister ev, ister araba, ister apartman alınsın görümcelerime bir nebze dahi rahatsız olmam. ama gerçek olayın araba olduğunu sanmıyorum.
zaten konu sahibi konuyu neden açtı onu da anlamıyorum. olayın iç yüzünü tam bilmeden kötüleyip durmayın şu kadını. istediğimiz kadar haklı haksız tartışması yapsak da bir anlamı yok. çünkü sorunun ne olduğunu kimse bilmiyor. kızcağımız da kendinden kaynaklı olduğunu ve yengesinin ve bence herkesin onu kıskandığını düşünüyor. dünya üzerinde öyle küçük noktalarız ki kendimize bu kadar büyük anlamlar yüklememiz anlamsız. aile içi sorunları varmış demek ki inşallah hallederler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?