Yengemcmi beni doldurdu

Kinlenmekte haklı mısınız bilmem ama iyiliği dokunana da kinleniyorsanız sizle yolu kesişenlere Allah sabır versin. Kişiliğiniz deyip geçiştiremeyeceğim. Ergenlik çağındaysanız da olgunlaştıkça kin tutmanız azalır. Psikolojik destek alabilirsiniz. Yok ben uğraşamam derseniz de örneğin sizi doldurmuş olan yengenin dediklerini önemsememekten başlayın. Görümce ve gelin arası çekişme çok sık görülüyor. Başkasının ağzıyla değil de size yapılan durumlara göre değerlendirin. Affetmeyi de bilin. Affettikçe daha mutlu hissedeceksiniz.

Merhaba küçükken dayım ve yengemin yanında kalırdım onları çok severdim(bu arada yengemle dayım boşandı)
Yengem herkesi kötüleyen bir insandı ve bana da kötülerdi teyzemleri
Ve ben o zamanlar teyzelerime kin kaptım ve hala bu nefretim geçmiyor ne yaparsam yapayım
O zamanlar naif ve sevecendim ama şimdi tam bir kötü kıza döndüm resmen kin,nefret ne atarsanız var gerçi boşa kinlenmiyorum ama

İçim nefret dolu herkese karşı ve bir insandan nefret edince bir daha asla affetmiyorum bu yüzden çok kişiyi sildim
2 abime kinlendim ve sildim senelerdir konuşmam asla da konuşmayacağım benim için yoklar.
Teyzelerimi her gördüğüm zaman saydırırım bana iyilikleri de oldu kötülükleride zor günümde yanımda olurlar
Ama kötülükleri benim gözümde daha ağır basıyor
Kim bir yanlış yapıyorsa siliyorum ve kinim ömür boyu geçmiyor abimi 7 sene önce sildim kinim hala ilk günkü gibi
Diyorum ki yengem yüzünden mi acaba böyle kin tutuyorum teyzemlere karşı

Günah keçisi kavramı nedir , nereden gelmektedir ; okumanızı öneririm.

Hangi davranışı neden sergilediğinizi , siz bilirsiniz.

Arkasında durmaktan kaçındığınız davranışlarınız için "günah keçisi" aramaktan vazgeçin.

Forumda seri konu açarak zihninizi bulandırmak yerine ; neyi neden yaptığınizı düşünüp, davranışlarınızı gözden geçirmek , kendi muhasebenizi yapmak daha faydalı olacaktır.

Günah keçisi kavramı nedir , nereden gelmektedir ; okumanızı öneririm.

Hangi davranışı neden sergilediğinizi , siz bilirsiniz.

Arkasında durmaktan kaçındığınız davranışlarınız için "günah keçisi" aramaktan vazgeçin.

Forumda seri konu açarak zihninizi bulandırmak yerine ; neyi neden yaptığınizı düşünüp, davranışlarınızı gözden geçirmek , kendi muhasebenizi yapmak daha faydalı olacaktır.
Günah keçisi aramıyorum ancak diyorum ki o yaşlarda bir çocuk nasıl görürsem öyle oluyor ne duyuyorsa o bilincinde yerleşiyor
O zamandan beri teyzelerime olan nefretim asla geçmedi

Merhaba küçükken dayım ve yengemin yanında kalırdım onları çok severdim(bu arada yengemle dayım boşandı)
Ve ben o zamanlar teyzelerime kin kaptım ve hala bu nefretim geçmiyor ne yaparsam yapayım
O zamanlar naif ve sevecendim ama şimdi tam bir kötü kıza döndüm resmen kin,nefret ne atarsanız var gerçi boşa kinlenmiyorum ama

İçim nefret dolu herkese karşı ve bir insandan nefret edince bir daha asla affetmiyorum bu yüzden çok kişiyi sildim
2 abime kinlendim ve sildim senelerdir konuşmam asla da konuşmayacağım benim için yoklar.
Teyzelerimi her gördüğüm zaman saydırırım bana iyilikleri de oldu kötülükleride zor günümde yanımda olurlar
Kim bir yanlış yapıyorsa siliyorum ve kinim ömür boyu geçmiyor abimi 7 sene önce sildim kinim hala ilk günkü gibi
sizde rahmetli abimi gördüm
küçücük yaşından vefat ettiği 36 yaşına kadar babaannem ve halam tarafından bana dayılarıma ve anneme karşı nefretle doldurulan bir çocuk, bir genç oldu.
ve en nihayetinde bana da anneme de küs gitti
ve asla aslaaaaa ufacık hakkım varsa dahi ne babaanneme ne halama helal etmiyorum
abi kardeş arasına girdiler ayrı, bir evladı anneye düşman ettiler
gerekirse psikolojik yardım alın ama bu durumu düzeltin
Allah gecinden versin abinize birşey olsa ve sırf o kadın yüzünden onunla küs gitseniz vicdanınız ruhunuz nasıl huzur bulacak
Allah o yengeyi de bildiği gibi yapsın
yaşadığını yaşatsın Allah

Günah keçisi aramıyorum ancak diyorum ki o yaşlarda bir çocuk nasıl görürsem öyle oluyor ne duyuyorsa o bilincinde yerleşiyor
O zamandan beri teyzelerime olan nefretim asla geçmedi
Artık çocuk değilsiniz. Yengenizin doldurduğu zihninizi mantıklı düşünerek boşaltabilirsiniz.

Kimseyi bahane etmiyorum acaba diyorum iyi okuyunca teyzeme olan kinimden bahsettim
Sonuçta 11 12 yaşında ki bir çocuğun tamda huyları şekilleneceği yaşlar.
Ayrıca bari filan dediğinize göre yaranız var gocunuyorsunuz
Soruma düzgün cevap vermiycekseniz yazmayın uğraşamam.
Ne yaparsın silermisin , insanların umurunda bıle değilsin.

Kin nefret ve entrika dolu beynine ve o olmayan vicdanına bahane yengen değil .

Korkunç bir insana benziyorsunuz.

Kesinlikle evet...

Yalnız siz bu kafayla giderseniz etrafınızda bir kişi bile kalmaz. Başkalarının ağzı ile yakınlarınıza kinleniyorsanız kendinizde problem arayın. Bu hiç iyi bir huy değil. Hele ki kin insanı felakate sürükler. Bence bu konuda destek alın.

Ay okurken yoruldum resmen😳
Tamam hadi o zamanlar yengenin etkisiyle kinlenmiş olabilirsin ama artık büyüdün. İnsanlara kin tutmadan önce affetmeyi bi dene. Eğer her olayda yengenden akıl alıyorsan o yüzden de geçmez kinin.
Acilen yengenle görüşmeyi kes

Back
X