Yengemcmi beni doldurdu

Ay okurken yoruldum resmen😳
Tamam hadi o zamanlar yengenin etkisiyle kinlenmiş olabilirsin ama artık büyüdün. İnsanlara kin tutmadan önce affetmeyi bi dene. Eğer her olayda yengenden akıl alıyorsan o yüzden de geçmez kinin.
Acilen yengenle görüşmeyi kes
Yok yengemden akıl almıyorum tabii ama affedemiyorum denedim ama affedemedim
Affetmek diye birşey yok bende resmen

Kinlenmekte haklı mısınız bilmem ama iyiliği dokunana da kinleniyorsanız sizle yolu kesişenlere Allah sabır versin. Kişiliğiniz deyip geçiştiremeyeceğim. Ergenlik çağındaysanız da olgunlaştıkça kin tutmanız azalır. Psikolojik destek alabilirsiniz. Yok ben uğraşamam derseniz de örneğin sizi doldurmuş olan yengenin dediklerini önemsememekten başlayın. Görümce ve gelin arası çekişme çok sık görülüyor. Başkasının ağzıyla değil de size yapılan durumlara göre değerlendirin. Affetmeyi de bilin. Affettikçe daha mutlu hissedeceksiniz.
Genelde hep haklıyımdır
Mesela teyzemler çok kötüdür sürekli laf sokmaya çalışır tabi ağızlarına tıkarım ama çok tuhaf ki kötü günümdede yanımda dururlar ama kötülükleri bende ağır basar
Affetmeyi çok denedim ama affedemiyorum

Peki siz dört dörtlük kotuluk yapmayan birisimisiniz,siz olsaniz kendinizle konusmaya devam edermiydiniz yoksa kendinizi de silermiydiniz

Ne yaparsın silermisin , insanların umurunda bıle değilsin.

Kin nefret ve entrika dolu beynine ve o olmayan vicdanına bahane yengen değil .

Korkunç bir insana benziyorsunuz.
Ahahaha neyi silicem sizimi ??tanımam etmem
Ayrıca insanların umrunda olup olmadığımı nereden biliyorsunuz merak ettim
Vicdanımın olmadığınıda nereden çıkarttınız?😂tanımadığınız biri hakkında böyle konuşabilmek ..helal olsun cidden
😅

Dört dörtlük değilim ama kimseye zararım,kötülüğüm olmaz
Bana bir adım atana ben yüz adım atarım
Teyzeleriniz ne cesit laflar sokuyordu size,onlar da onemli tabi ki,benim de unutamadigim kinlendigim laflar oluyor,ama belli bir siniri asmiyorlarsa insanlari idare ediyorum.Ama Huy edinmislerse gorusmeyi minumuma indiririm, böylesi daha iyi degil mi?

Ay yenge ne alaka kaç yıl olmuş boşanmış gitmiş.
Bizim kültürde var bu, kurban rolü üstlenmek, yengem böyleydi o yüzden kinci oldum, annem babam şunu yaptı o yüzden böyle oldum. Koca kadın olmuşsunuz zamanında yengenizden Etkilendiyseniz Bile artık bunu değiştirin. Gerekirse yardım alın
Yok aslında kurban rolü değilde karakterimmi böyle şekillendi acaba dedim

Teyzeleriniz ne cesit laflar sokuyordu size,onlar da onemli tabi ki,benim de unutamadigim kinlendigim laflar oluyor,ama belli bir siniri asmiyorlarsa insanlari idare ediyorum.Ama Huy edinmislerse gorusmeyi minumuma indiririm, böylesi daha iyi degil mi?
Doğru zaten senede ya bir kere yada 2 senede 1 kere görürüm 1 ay o kadar
Teyzelerim sonradan mal sahibi olan insanlar ve kimseyi beğenmezler küçük görürler
Ayrıca herkese laf atma hakkını kendilerinde bulurlar yani sanki herkes onların malıymış gibi davranırlar

sizde rahmetli abimi gördüm
küçücük yaşından vefat ettiği 36 yaşına kadar babaannem ve halam tarafından bana dayılarıma ve anneme karşı nefretle doldurulan bir çocuk, bir genç oldu.
ve en nihayetinde bana da anneme de küs gitti
ve asla aslaaaaa ufacık hakkım varsa dahi ne babaanneme ne halama helal etmiyorum
abi kardeş arasına girdiler ayrı, bir evladı anneye düşman ettiler
gerekirse psikolojik yardım alın ama bu durumu düzeltin
Allah gecinden versin abinize birşey olsa ve sırf o kadın yüzünden onunla küs gitseniz vicdanınız ruhunuz nasıl huzur bulacak
Allah o yengeyi de bildiği gibi yapsın
yaşadığını yaşatsın Allah
Allah rahmet eylesin Mekanı cennet olsun
Babaannenizi ve halanızı da Allah bildiği gibi yapsın
Ama benim abim çok farklı tanısanız bir kaşık suda boğasınız gelir o derece insan

Aynı kaynanamı gördüm sizde. En son kendi cocuklarina da kinlendi kinlenecek adam kalmadı çünkü. Kapısını doğru dürüst çalan yok yanlizlari oynuyor. Sürekli hem çevresiyle hem kendisiyle kavga halinde. Hiç sevmiyorum ama icten içe üzülüyorum da haline.
Pardon da kaynananızla beni bir tutmanız saçma
Olaylara objektif bakın kendi aile bireylerinize göre değil.
Belki kaynananız diye gıcık oluyorsunuz olamazmı?
Ayrıca sorumu dikkatli olursanız herkese kinlenmiyorum bana kötü olanlara dinleniyorum.

Yok aslında kurban rolü değilde karakterimmi böyle şekillendi acaba dedim
İşte birinden dolayı böyle oldum demek de biraz kurban rolü üstlenmek. Hepimiz birşeyler yaşıyoruz yaşam boyu farklı insan ve görüşlerle karşılaşıyoruz ve karakterimiz şekilleniyor. Madem yengenizin sizi etkilediğini hele bir de kötü yönde etkilediğini düşünüyorsunuz, çok güzel, artık bunun farkındasınız ve bunu değiştirmek de elinizde. Ben teyzemlere yengemin penceresinden bakmışım artık kendi penceremden bakacağım diyeceksiniz ve yengenizin, hayatınıza ciddi yük getiren bu etkisinden kurtulmak için adım atacaksınız. Yoksa yengem böyle yaptı ben böyle oldum artık değişmez demek de hayatınızın sorumluluğunu başkasına yükleyip yine kurban rolünü benimsemek

Merhaba küçükken dayım ve yengemin yanında kalırdım onları çok severdim(bu arada yengemle dayım boşandı)
Yengem herkesi kötüleyen bir insandı ve bana da kötülerdi teyzemleri
Ve ben o zamanlar teyzelerime kin kaptım ve hala bu nefretim geçmiyor ne yaparsam yapayım
O zamanlar naif ve sevecendim ama şimdi tam bir kötü kıza döndüm resmen kin,nefret ne atarsanız var gerçi boşa kinlenmiyorum ama

İçim nefret dolu herkese karşı ve bir insandan nefret edince bir daha asla affetmiyorum bu yüzden çok kişiyi sildim
2 abime kinlendim ve sildim senelerdir konuşmam asla da konuşmayacağım benim için yoklar.
Teyzelerimi her gördüğüm zaman saydırırım bana iyilikleri de oldu kötülükleride zor günümde yanımda olurlar
Ama kötülükleri benim gözümde daha ağır basıyor
Kim bir yanlış yapıyorsa siliyorum ve kinim ömür boyu geçmiyor abimi 7 sene önce sildim kinim hala ilk günkü gibi
Diyorum ki yengem yüzünden mi acaba böyle kin tutuyorum teyzemlere karşı
Tedavi olmanız gerek. Dünden razısınız doldurulmaya. Beni de küçükken birbirini sevmeyen akrabalar heep doldurmaya çalışır o ona iftira atar o ötekini kötülerdi. Ama kendimde çocukluğum dahil en çok sevdiğim huyum varsa kimsenin beni kolay kolay yalanlarına inandıramamasıdır. Hatta doldurmaya çalışana kızardım. Bu karakter olayı birazda her şeyi teyzeye küçüklüğe bahane bulmamak gerek. Ayrıca size yapılan kötülük nedir tam olarak sadece dolduruşa gelmeniz mi?

Tedavi olmanız gerek. Dünden razısınız doldurulmaya. Beni de küçükken birbirini sevmeyen akrabalar heep doldurmaya çalışır o ona iftira atar o ötekini kötülerdi. Ama kendimde çocukluğum dahil en çok sevdiğim huyum varsa kimsenin beni kolay kolay yalanlarına inandıramamasıdır. Hatta doldurmaya çalışana kızardım. Bu karakter olayı birazda her şeyi teyzeye küçüklüğe bahane bulmamak gerek. Ayrıca size yapılan kötülük nedir tam olarak sadece dolduruşa gelmeniz mi?
Hayır mesela abilerim bana çok kötü şeyler yaptı ve bende sildim ölene kadar.
Teyzelerim kendini begenip başkalarını hor gören ve başalarını küçük düsürmeyi kendilerine hak gören insanlar

İşte birinden dolayı böyle oldum demek de biraz kurban rolü üstlenmek. Hepimiz birşeyler yaşıyoruz yaşam boyu farklı insan ve görüşlerle karşılaşıyoruz ve karakterimiz şekilleniyor. Madem yengenizin sizi etkilediğini hele bir de kötü yönde etkilediğini düşünüyorsunuz, çok güzel, artık bunun farkındasınız ve bunu değiştirmek de elinizde. Ben teyzemlere yengemin penceresinden bakmışım artık kendi penceremden bakacağım diyeceksiniz ve yengenizin, hayatınıza ciddi yük getiren bu etkisinden kurtulmak için adım atacaksınız. Yoksa yengem böyle yaptı ben böyle oldum artık değişmez demek de hayatınızın sorumluluğunu başkasına yükleyip yine kurban rolünü benimsemek
Doğru ama mesela abimden şiddete gördüm hem psikolojik hem fiziksel ve sildim 8 senedir selam dahi vermiyorum
Annem de çok kindarsın diyor anneme şiddet normal geliyor ama ben birşeyleri içimde bitirince artık affedemiyorum.
Mesela teyzemler bana kötüydü ama ben o zamanlar yinede kızmazdım sonra yengemde kötüyleyince gözümü kin ve nefret bürüdü

Hayır mesela abilerim bana çok kötü şeyler yaptı ve bende sildim ölene kadar.
Teyzelerim kendini begenip başkalarını hor gören ve başalarını küçük düsürmeyi kendilerine hak gören insanlar
Sana zarar veren insanlardan uzaklaşman gerek evet zaten buna kin tutmak denilmiyor. Teyzelerinizin başkalarını hor görmesi de süreklilik halinde sinir bozucu evet ama bu durumda da mesafe koyarsınız olur biter. Kinlenip nefretle öfkeyle yaşamak size zarar verir onlar için hiçbir şey değişmez. Kimin akrabası dört dörtlük ki? Bizde birbirlerine iftira atıp ertesi gün sarılan kişilerde var ama banane :D İyi kötü onların hayatı. Ha bana bir şey derse lafını veririm ki zaten söyleyemezlerde.

Ahahaha neyi silicem sizimi ??tanımam etmem
Ayrıca insanların umrunda olup olmadığımı nereden biliyorsunuz merak ettim
Vicdanımın olmadığınıda nereden çıkarttınız?😂tanımadığınız biri hakkında böyle konuşabilmek ..helal olsun cidden
😅
İğrenç bir insansın işte buna eminim 👌:KK52:

Back
X