Yengemin bu tembelliğinden sıkıdım artık

Valla sirf bunu yazdigin icin geri gidip kadinin yazdiklarini basta okudum usenmeden Hic de uslupsuz yazmamis. Sen neye bu kadar celallendin ki canim benim. Bak tartismada hakli da olsa belden asagi vuran hep haksiz durumuna duser. Neyse cok tavsiye almak icin acmamissin konuyu belli. Sinirini dokmek icin acmissin. Insallah duzelir iliskiniz ne diyeyim.

Demek istediğim bu işte. Kimseye evin işini yıkıyorum zaten ki zaten ben yaparım annem yapamıyor kimseyi onun vicdanına bırakmam ama bazen beklemiyor değilim. Toplu misafir geliyor onlar da geliyor tabi haliyle. Hep ben dönüyorum etrafta. Yetişemiyorum yani bazen çok yoruluyorum bende insanım. Gelin köle olsun demiyorum ben hep onun tarafını tutarım abim ezikler gibi konuşur hayırdır tek mi buldun aldın diye köle mi bellediniz derim ama bu bir süre sonra fırsatçılığa dönüşüyor. İster istemez ucundan tut istiyorum. Şunu yap geliyoruz der falan yaparım ama toplanıyor onun pisliğidr bana kalıyor

Konuyu yazdığınız şekilde değerlendirince ben size hak veriyorum. Sürekli sizde yemek yeniyor siparişler veriliyor falan hoş değil. Biraz kalkar yardım edersin iki tabak götürmek kölelik değil. Bence biraz mesafe koymaya çalışın. Kahvaltıya gelecekse ya dışarda işimiz var dışarda yiyeceğiz gibi. Ya da sipariş verince burası da senin evin gelip sen yapar mısın ben de şu işi hallederim gibi. Gelip çuval gibi kendini atan insanları hiç sevmiyorum. Bir insan haftanın çoğunu evimde geçiriyorsa bir şeylerin ucundan tutmalı bana göre.

Gayette sinir bozucu abla ya. Etme kurban olayım.

Mesajınızı okuyunca bir an eşimin ailesi geldi gözümün önüne :) Eşim güneydoğulu ve çok sık görüşmek istiyorlar. Düşünün haftada bire indiği için şükreder oldum. Ayrı semtlerde bile hafta 2 3 görüşülüyordu artık eşimle tartışma değil kavga ediyorduk. Annesini görmek değil sesimi duymak istemez noktadayım. Kayın aileyle yakın olmak zorunda değil kimse ama ben gittiğimde sofra da toplarım kurarım da her şeyi yaparım. Hamilelik ve doğumla birlikte yapmıyorum genelde bebişle ilgileniyorum ve rahatsızlık geçirdim ama öncesinde her şeyi yapıyordum. Ama sor bakalım gitmek istiyor muyum? Asla. Eşimin hatrınaydı her şey şimdi haftada bir bile içimden la havle çekiyorum gelininiz de belki tepkisini böyle gösteriyordur. Mecbur bırakılmıştır yakın gibi davranıp patates kızart diyordur ama aslında istemiyordur ve tepki olarak da iş yapmıyordur ki siz mesafe koyun diye. Bence bu açıdan bakarsanız anlayabilirsiniz. Bana öyle geldi.

Sizin baya sinirler bozulmuş annenizin de dizleri problemli heralde kendi evinde ıs yapmamak ve para harcamamak için sık sık sizde yemek yemeye başlamışlar .Abinizinde umuru değil oda yiyip içip kaçıyor .Eee niye evlendin o zaman her gün annene kardesine yemeğini bulasigini yikatacaksan.Otur evinde eşinle pişir yardım et topla sofrani .İşte altlı üstlü oturunca bazen gelini zorluyorlar hep gel bizde ye diye gelin de evini bilmiyor otel gibi.Sizde konu farklı siz istemiyorsunuz onlar rahata alışmış .Zor durum bende olsam bikarim yapmam söylerim yüzlerine .Aslında anneniz abinize söylese daha iyi olmazmi.Oglum evini bil oturun karı koca başbaşa arada gelin gidin hem eşinin güzel yemeklerini ye biraz falan diye .

Teşekkür ederim abla. Maalesef durum böyle. Gerginlik çıkmasın diye bişiy demiyorum. Görümce olunca adımız yılan oluyor malum. Yapsaydım çoktan yapardım

Gayette sinir bozucu abla ya. Etme kurban olayım.
Ya elestiriliyosun, tabii ki sinirinin bozulmasi normal. Ama hakaret ya da zorbalama baska bisey simdi.
Insanlar bence biraz da senin ilk mesajindaki sinirli uslubundan dolayi yengeyi savunmaya gectiler. Aslinda bence sakin bi dille anlatsan sana daha cok hak veren cikardi.

İyi anlaşıyoruz, önceden yardım ediyordu ama birkaç aydır böyle demişsiniz. Bir ihtimal, hamile olabilir mi? Belki ondan iş yapmıyordur diyeceğim de bir masa silmek de zor değil valla ne diyeyim. Anneniz bir şey demiş olabilir mi kadına ya da oğluna? Belki o sebeple gıcık kapmıştır.

Normalde yapmak zorunda deĝil ama sizde durum farklı. Biraz kendi evinde birsey hazırlamakla uğraşmamak için üstünüze yıkılmış gibi görünüyor. Aile dinamiğinizi bilemiyorum, o sebeple nasıl yapacağınız ile ilgili bir öneride bulunamıyorum ama kesinlikle mesafe koyun. Hafta boyunca sık sık birlikte yemek yemeği adet haline getirdiyse, hazırlamaya, pişirmeye, toplamaya yardım etmek zorunda. Kendinizi de enayi yerine koydurmayın. Misafirlik durum kalmamış sizde.

Ben gene yaparım. Onun evinide doğum yaptığında gittim dip köşe temizlediğim oldu. Hamileyken baktım ettim gene yaparım zaten gene düşünüyorlar. Çocuk var ama büyüdü 4 yaşında. İçeride oynuyor zararı olmuyor. Hamile falan değil. Hamileyken hep toplardım. Başka bi yerde biri hamile olsa hemen ben yaparım oturturum. Bende demiyorum ki ben oturuyum sürekli o yapsın. O gelin o el kızı. Asla demem böyle. Yarın bir gün bende evlenicem. Bende gelin olcam

Sonunda beni anlayan birisi. Ayrı yaşıyoruz. Altlı üstlü oturuyoruz ama hep beraber edilen bir kahvaltı. Hep beraber oturulan bir sofra sonuçta. Kimsenin eline yapışmıyor bi tabak tutmakla.
O zaman en azından sofrayı kaldırmalı bulaşıkları toplamalı.siz detay vermeseniz kim nerden bilecek.

O zaman güzel bir üslup ile sorulabilir bence. önceden böyleydi, aramızda bir sorun mu oldu vesaire.

Sonunda beni anlayan birisi. Ayrı yaşıyoruz. Altlı üstlü oturuyoruz ama hep beraber edilen bir kahvaltı. Hep beraber oturulan bir sofra sonuçta. Kimsenin eline yapışmıyor bi tabak tutmakla.

Hep beraber yenilip içiliyorsa evet yardım etmesi gerekir yada herkes evinde yer. Anneniz rahatsızsa söylesin, herkes kendi evinde yesin, içsin, dağıtsın, toplasın.

Belki kadın kendi evinde yemek istiyor sizin zorunuzla geliyor ondan tepki gösteriyor. Ki haksız sayılmaz bu durumda.

Anneniz misafir olarak davet ettiyse yardım etmesi hoş olur ama mecbur değil. Bir daha davet etmez olur biter. Annenizin ağzı var.

Ayrıca hasta haliyle balkon yıkama işini gelin yerine oğlundan bekleyecek.

İnsanlara linçlemek daha kolay abla. Hep o yapsın demiyorum zaten ama bi kalk yani kadın orda dizi romatizma hastası. Beli zaten sorunlu ben bi yandan makineye diziyorum bacak bacak üstüne atıp instagram da geziyor.
O zaman güzel bir üslup ile sorulabilir bence. önceden böyleydi, aramızda bir sorun mu oldu vesaire.
Yok yok hiç tartışmadık. Gıcıklıkta yapmam evine gidip burnumu da sokmam hiçbişiye

Ayy abla hanzo abimde bi yapar ki sorma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…