Hayırlı ramazanlar çiçeklerim bereketli güzel bir hafta diliyorum.
Yengemin olayları aileyi kopma noktasına getirmesi.
https://www.kadinlarkulubu.com/konu/dogum-sonrasi-yasanilan-gerginlik.1367548/ Kızlar öncelikle ülkemizin başı sağolsun. Umarım iyisinizdir. Bu konuyu açmak istemezdim ama sizinle paylaşmak istedim. Eski konuyu ekledim becerebildim mi bilmiyorum. Abimin eşinin doğumu sonrası birtakım olaylar...www.kadinlarkulubu.com
Eski konumu bıraktım buraya. Yengemin olayını çözüme kavuşturduk sizide dinleyerek oldu birşeyler anlatmak istiyorum emek verenler oldu. Abime bayramda yeğenimi görmeye gelmeyeceğimi bunun doğru olmadığını gelirsemde annemlerle başka yerde kalacağımı söyledim. Abimde haklısın çözülmesi lazım konuşacağım yengenle dedim. İstemedim tabi ama abim yengemin takıntılı olduğunu ve evde huzursuz olduklarını söyledi. Seni ekler tekrardan uzatma benim için sende tatsızlıklar olduğunu söyledi kapansın dedi. Gerçi yıllardır hep biz yapıyoruz ama ev huzuru ve yeğenim için uzatmadım.
Abim gelmemizi çok istiyor aslında kararım netti ama inatlaşırsam abimin yengeme yüklenmesinden çekindim ben böyle kaoslu olayları evliliğimin ilk senesinde bıraktım.
Yengem tabi eklerim diyip tekrardan kafasında kurup günler sonra abime bağırıp çağırıp abim işteyken saatlerce telefonu kapatmış. Sonra da yine annemi kötülemeye annen annemden özür dilicek diye söylenmiş. Annemde özürlük birşey olmadığını zaten konunun kapandığını onlarında hatasını söylesede anlamıyorlar. Annemede yeter artık ne istiyorsa yap Allah büyüktür dedim.
Abimde yengeme madem öyle sende yaptıkların için özür dile olmuyor öyle yüklenmekle demiş. Benimde birşey yapmadığımı aksine aradığımı yazdığımı yaptığının yanlış olduğunu söylemiş. Sanırım abimden öyle tepki görünce ekledi beni annemden de özür diledi benide sildiği için özür diledi.
Bundan sonrası için ne olur bilemem içimden konuşmakta gelmiyor. Abime sadece eş olarak doğru olanı yaptığını yengemin her koşulda yanında olması gerektiğini söyledim. Bundan sonra yengemle alakalı bir konuda diretmesini ya da birşey söylememesi gerektiğini de ilettim. Bayramda Allah nasp ederse gideceğim. Nasıl davranırım konuşabilirmiyim gülebilirmiyim bilemiyorum zaman göstericek. Akrabalardan da farkedenler var annemin üzüntüsünü vs vs.
Rabbim bizi iyi insanlarla karşılaştırsın kızlar iyi ramazanlar.
Biliyorum canım benim biliyorum. Ne yapacağım ? Sevmiyorum bu tarz şeyleri abimle karısını konuşmayı ama başka şeylerden takıcak abi yoruldum ben yengemden dedim. Bu seferde beni haftada 5 kere değil 2 kere aradı diye takıcak bana kalp atmadı diye takıcak dedim. Bana da yapıyor öfkesine hakim olamıyor üslûp sorunu var diyor. Bana yapmasın mümkünse çekemem bunu senin için yapıyorum yoksa engellerdim beni sileni dedim. Çok istiyorum gelmenizi baksana halası çok tatlı büyüyor gel sev dolaşalım diyor. Vardır bundada hayır belki ders almıştır da yapmaz birdaha diyorum.Yengen bayramda da rahat durmayacak biliyorsun dimi? Şu andan dolduruyor kendini.
Hayırlı ramazanlar çiçeklerim bereketli güzel bir hafta diliyorum.
https://www.kadinlarkulubu.com/konu/dogum-sonrasi-yasanilan-gerginlik.1367548/ Kızlar öncelikle ülkemizin başı sağolsun. Umarım iyisinizdir. Bu konuyu açmak istemezdim ama sizinle paylaşmak istedim. Eski konuyu ekledim becerebildim mi bilmiyorum. Abimin eşinin doğumu sonrası birtakım olaylar...www.kadinlarkulubu.com
Eski konumu bıraktım buraya. Yengemin olayını çözüme kavuşturduk sizide dinleyerek oldu birşeyler anlatmak istiyorum emek verenler oldu. Abime bayramda yeğenimi görmeye gelmeyeceğimi bunun doğru olmadığını gelirsemde annemlerle başka yerde kalacağımı söyledim. Abimde haklısın çözülmesi lazım konuşacağım yengenle dedim. İstemedim tabi ama abim yengemin takıntılı olduğunu ve evde huzursuz olduklarını söyledi. Seni ekler tekrardan uzatma benim için sende tatsızlıklar olduğunu söyledi kapansın dedi. Gerçi yıllardır hep biz yapıyoruz ama ev huzuru ve yeğenim için uzatmadım.
Abim gelmemizi çok istiyor aslında kararım netti ama inatlaşırsam abimin yengeme yüklenmesinden çekindim ben böyle kaoslu olayları evliliğimin ilk senesinde bıraktım.
Yengem tabi eklerim diyip tekrardan kafasında kurup günler sonra abime bağırıp çağırıp abim işteyken saatlerce telefonu kapatmış. Sonra da yine annemi kötülemeye annen annemden özür dilicek diye söylenmiş. Annemde özürlük birşey olmadığını zaten konunun kapandığını onlarında hatasını söylesede anlamıyorlar. Annemede yeter artık ne istiyorsa yap Allah büyüktür dedim.
Abimde yengeme madem öyle sende yaptıkların için özür dile olmuyor öyle yüklenmekle demiş. Benimde birşey yapmadığımı aksine aradığımı yazdığımı yaptığının yanlış olduğunu söylemiş. Sanırım abimden öyle tepki görünce ekledi beni annemden de özür diledi benide sildiği için özür diledi.
Bundan sonrası için ne olur bilemem içimden konuşmakta gelmiyor. Abime sadece eş olarak doğru olanı yaptığını yengemin her koşulda yanında olması gerektiğini söyledim. Bundan sonra yengemle alakalı bir konuda diretmesini ya da birşey söylememesi gerektiğini de ilettim. Bayramda Allah nasp ederse gideceğim. Nasıl davranırım konuşabilirmiyim gülebilirmiyim bilemiyorum zaman göstericek. Akrabalardan da farkedenler var annemin üzüntüsünü vs vs.
Mümkün olduğunca ona koz vermemeye çalış. Mutlaka arıza çıkaracaktır. Aslında destek alsa kendisi de rahat eder. Resmen takıntı yapmış sizi. Abi de bir yere kadar he der. Sonuçtu kimse kabullenmez sürekli ailesi ile uğraşılmasını laf söylenmesiniBiliyorum canım benim biliyorum. Ne yapacağım ? Sevmiyorum bu tarz şeyleri abimle karısını konuşmayı ama başka şeylerden takıcak abi yoruldum ben yengemden dedim. Bu seferde beni haftada 5 kere değil 2 kere aradı diye takıcak bana kalp atmadı diye takıcak dedim. Bana da yapıyor öfkesine hakim olamıyor üslûp sorunu var diyor. Bana yapmasın mümkünse çekemem bunu senin için yapıyorum yoksa engellerdim beni sileni dedim. Çok istiyorum gelmenizi baksana halası çok tatlı büyüyor gel sev dolaşalım diyor. Vardır bundada hayır belki ders almıştır da yapmaz birdaha diyorum.
Masraf falan filan yoldan kaynaklı sanırım. Kurbana endekslediler senede 1 tatili. Bizimkilerde karışmaz ne zaman isterseniz o zaman gelin diyorlar.
Hala gideceğim diyorsunuz. Siz de Anormallik konusunda gelinle yarışıyorsunuz artık.Hayırlı ramazanlar çiçeklerim bereketli güzel bir hafta diliyorum.
Adamın bu denli sakin kalması konu sahibinin ve ailesinin de suçlu olduğunu düşündürüyor bendeMümkün olduğunca ona koz vermemeye çalış. Mutlaka arıza çıkaracaktır. Aslında destek alsa kendisi de rahat eder. Resmen takıntı yapmış sizi. Abi de bir yere kadar he der. Sonuçtu kimse kabullenmez sürekli ailesi ile uğraşılmasını laf söylenmesini
Olabilir aslında eski konusuna bakmadım ama kadın bu kadar takıntı yaptıysa ya gerçekten takıntılı ya da çileden çıkartana kadar uğraştılar.Adamın bu denli sakin kalması konu sahibinin ve ailesinin de suçlu olduğunu düşündürüyor bende
Yengeme önce ben mesaj attım. Yaşanan durumlardan ötürü kalp kırdıysam diye. Abimede kalma konusunu falan açmadım kendisi geleceğimi bildiği için büyüyor kıyafetler kaç aylıktı diye sorunca söyledim gelmeyeceğim diye.Allem ettiniz kallem ettiniz, yengeyle abiyi kavga ettirdiniz değil mi? Şu karı koca sizin ve annenizin böyle kavga çıkarması yüzünden yıllarca bekleyip kucaklarına aldıkları bebeklerinin heycanını, mutluluğunu yaşayamadı. Yinede yenge gelmiş sizden özür dilemiş.
Eski konunuzda sürekli eksik bilgiler yazıp, daha önceleri kardeş gibi gördüğünüz yengeyi bir anda inanılmaz kötülemiştiniz. Size bile sırf bayramda istediği yere gitmediğiniz zaman ne kadar söylemen, o kadar ses kaydı atan annenizin yengeye tek kelime etmediğini savunup durdunuz.
Yengeyle abiyi kavga ettirmeye ne gerek vardı? İnsanlar burada sana abinle kalma konusunu açma, onlarda kalma dedi, "bu seferde kendi kocamın ailesi bir şeyler der yapar" gibi şeyler yazdın. Zaten bebekleri küçük, kendi düzenleri var, ne bu ısrar illa bayramda annemle gidecez kalacaz gidecez.
Yazık ya gerçekten. İnsanların evinde huzur bırakmadınız. Birde konuyu sürekli tek taraflı anlatıp duruyorsunuz.
Olabilir aslında eski konusuna bakmadım ama kadın bu kadar takıntı yaptıysa ya gerçekten takıntılı ya da çileden çıkartana kadar uğraştılar.
Evet çok haklısınız geçmiş olsun diyip mesajlar atıp konuşup yinede silinmeyi hakettim.İnsanların evinden burnunuzu çekemediniz kaynana görümce. O yenge de gelip burda konu açsa keşke.
Konuyu açan kişi, eski konusunda da yengeyi tek taraflı suçlayarak anlatıp duruyor. Daha eski konularında yengesi bir melek ama.
Doğum sonrası kaynana, gelinin evine gidiyor. Güya orada çoook büyük tartışmalar yaşanıyor, gelinin 15 yaşında kardeşi, kaynanaya neler neler etmiş. Ama kaynana ordayken aşırı çok üzülüyor. Nasıl oluyorsa aynı evdeki oğlu bu üzüntüyü fark etmiyor. Hatta giderken gelin kaynana sarılarak ayrılıyorlar.
Kaynana eve gelince aylarca ağlıyor ağlıyor kahroluyor. Bu kavgadan oğluna hiiiç ama hiiç bahsetmiyor. Yenge ne kaynanayla ne bu konuyu açan görümce ile hiç muhattap olmuyor. Abinin haberi bile yok olan bitenden daha sonra görümce anlatıyor olanı biteni. Nasıl anlatıyorsa tabi bilemiyoruz.
Görümce de bayramda abisine gitmek için tutturup duruyor. Kendi kocasının ailesiyle sorun yaşamamak için yengeyle uğraşıyor. Konuyu açan kişinin annesi de az değil, kendi öz kızı bir önceki bayram istediği şekilde bayram ziyareti yapmadı diye kıyamet kopartıp, ayılıp, bayılıyor. Öz kızına ne ses kayıtları atıyor.
Herkes görümceye, yeni doğum yapmış kadının evine gidip kalmayın, emrivaki yapmayın dedi ama ısrarla kendisini kabul ettirmiş.
Evet çok haklısınız geçmiş olsun diyip mesajlar atıp konuşup yinede silinmeyi hakettim.
Yengeme önce ben mesaj attım. Yaşanan durumlardan ötürü kalp kırdıysam diye. Abimede kalma konusunu falan açmadım kendisi geleceğimi bildiği için büyüyor kıyafetler kaç aylıktı diye sorunca söyledim gelmeyeceğim diye.
Yengeme ne birsey söylüyoruz ne de yazıyoruz yine de kavga ediyor abimle. Zaten durduk yere kavga ettiği için abimle çözümsüz kaldı. İlaç kullanması gerektiğini kendisi de söyledi. Kocaman kadın onca söylediği şeye rağmen mesaj attı ona. Annem. Yutayım atayım içime dedi de nasılsın hayırlı ramazanlar diye mesaj atmış. Peki sonra ? Annen benimle görüntülü konuşurken çok yüzüme bakmadı diye kavga çıkarmış.
Hatta annem en fazla çocukla alakalı birkaç uyarıda bulunmuştur, gelini niye üzsün falan dedi. Ben söyleyim o önerileri: sütün mü eksik, mama mı versen, çocuk üşüyor mu..?.? Lohusa birini çıldırtma lafları yazsak bunlar Çıkar zaten. Annem en fazla bu tarz birkaç şey söylemiştir dedi. Biz anladık neler demiş olacağını ama o anlamamış. (!) hala gideceğiz diyorlar.Konuyu açan kişi, eski konusunda da yengeyi tek taraflı suçlayarak anlatıp duruyor. Daha eski konularında yengesi bir melek ama.
Doğum sonrası kaynana, gelinin evine gidiyor. Güya orada çoook büyük tartışmalar yaşanıyor, gelinin 15 yaşında kardeşi, kaynanaya neler neler etmiş. Ama kaynana ordayken aşırı çok üzülüyor. Nasıl oluyorsa aynı evdeki oğlu bu üzüntüyü fark etmiyor. Hatta giderken gelin kaynana sarılarak ayrılıyorlar.
Kaynana eve gelince aylarca ağlıyor ağlıyor kahroluyor. Bu kavgadan oğluna hiiiç ama hiiç bahsetmiyor. Yenge ne kaynanayla ne bu konuyu açan görümce ile hiç muhattap olmuyor. Abinin haberi bile yok olan bitenden daha sonra görümce anlatıyor olanı biteni. Nasıl anlatıyorsa tabi bilemiyoruz.
Görümce de bayramda abisine gitmek için tutturup duruyor. Kendi kocasının ailesiyle sorun yaşamamak için yengeyle uğraşıyor. Konuyu açan kişinin annesi de az değil, kendi öz kızı bir önceki bayram istediği şekilde bayram ziyareti yapmadı diye kıyamet kopartıp, ayılıp, bayılıyor. Öz kızına ne ses kayıtları atıyor.
Herkes görümceye, yeni doğum yapmış kadının evine gidip kalmayın, emrivaki yapmayın dedi ama ısrarla kendisini kabul ettirmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?