Destek aldı hatta bende yardımcı oldum. Babasıyla problemleri vardı. Sanırım ilaçla tedavi lazım. Koz vermemek için kendimi yiyorum calcifer. Benim hakkımda da anneme saydırmış. Sen kızını düşünüyorsun yok kızına şöyle yaptında bana da yapsaydın. Kızının kaynanası bilmem ne. O kadar sinirlendim ki sanane benim aile hayatımdan dememek için tuttum kendimi. Anneme de dedim birşey yazma takmış. Sustuk cevap vermedik dedik kafasını toparlasın mesafeli olalım. Bu seferde abimle mesafeliyiz diye kavga etti. İyi dedik abi yazalım arada yok yazdık bu seferde az yazdık diye kavga etti. Yenge sorun nedir öğreneyim çözelim diyorum bana annemi kötülüyor.Mümkün olduğunca ona koz vermemeye çalış. Mutlaka arıza çıkaracaktır. Aslında destek alsa kendisi de rahat eder. Resmen takıntı yapmış sizi. Abi de bir yere kadar he der. Sonuçtu kimse kabullenmez sürekli ailesi ile uğraşılmasını laf söylenmesini
Babam torun görmeye gitmedi onlarda gelebilir. 6 saatlik yol.Ne kadarlık bir yoldan bahsediyorsunuz ? Sadece siz mi gideceksiniz; anne- babanız da gelecek mi ?
Babam torun görmeye gitmedi onlarda gelebilir. 6 saatlik yol.
Babam torun görmeye gitmedi onlarda gelebilir. 6 saatlik yol.
Abim sakinn kalmadı ki. Annesini aradı. Gece telefonu kapattı öldü mü kaldı mı ses yok yeter artık bıktım ben demiş. Yengeme de söylenmiş abim tepki gösterince son verdi saçmalıklarına. Bunları söyleyince de yengeyi kötülüyor diye anlatmak istemedim açıkcası.Adamın bu denli sakin kalması konu sahibinin ve ailesinin de suçlu olduğunu düşündürüyor bende
Biz uzaktayız. Çıldırtmak en fazla telefonla konuşma ve senede 1 görüştüğümüzde klasik kayınvalide hareketleridir. Ondada anneme sus sen karışma diye uyarırız biz.Olabilir aslında eski konusuna bakmadım ama kadın bu kadar takıntı yaptıysa ya gerçekten takıntılı ya da çileden çıkartana kadar uğraştılar.
Bunların cevabını öncesinde de size anlatmıştım canım tekrar yazmayacağım. Evet bahsetmiyoruz abimin kalbi delik. Taşikardisi var. Annem korkuyor ve söylemiyor. Hepsinden bahsetmedi. Abim annemi bırakırken Anne hakkını helal et lütfen dedi. Farkında.Konuyu açan kişi, eski konusunda da yengeyi tek taraflı suçlayarak anlatıp duruyor. Daha eski konularında yengesi bir melek ama.
Doğum sonrası kaynana, gelinin evine gidiyor. Güya orada çoook büyük tartışmalar yaşanıyor, gelinin 15 yaşında kardeşi, kaynanaya neler neler etmiş. Ama kaynana ordayken aşırı çok üzülüyor. Nasıl oluyorsa aynı evdeki oğlu bu üzüntüyü fark etmiyor. Hatta giderken gelin kaynana sarılarak ayrılıyorlar.
Kaynana eve gelince aylarca ağlıyor ağlıyor kahroluyor. Bu kavgadan oğluna hiiiç ama hiiç bahsetmiyor. Yenge ne kaynanayla ne bu konuyu açan görümce ile hiç muhattap olmuyor. Abinin haberi bile yok olan bitenden daha sonra görümce anlatıyor olanı biteni. Nasıl anlatıyorsa tabi bilemiyoruz.
Görümce de bayramda abisine gitmek için tutturup duruyor. Kendi kocasının ailesiyle sorun yaşamamak için yengeyle uğraşıyor. Konuyu açan kişinin annesi de az değil, kendi öz kızı bir önceki bayram istediği şekilde bayram ziyareti yapmadı diye kıyamet kopartıp, ayılıp, bayılıyor. Öz kızına ne ses kayıtları atıyor.
Herkes görümceye, yeni doğum yapmış kadının evine gidip kalmayın, emrivaki yapmayın dedi ama ısrarla kendisini kabul ettirmiş.
Hanımefendi konuyu çarpıtıp anlatıyor.Bir kere görümceye hak vereyim dedim neler çıktı altından
Sizle konuştuktan sonra vazgeçtim. Anneme gitmeyeceğimi söyledim. Mantıklı olmadığını gitsemde başka yerde kalacaktım. Gerçi hala öyle yapacağım anneannemle babannemin evlerine gideceğiz. Abimde yatmayacağız.Allah gerçekten sana ve annenin kalbine vicdan ve merhamet versin. Sen kendin eski konuda daha aranız düzelmeden "biz annemle gidip abimde kalacağız" diye tutturmuştun. Napıp edip, kendini kabul ettirmişsin. Hiç şimdi bize gelip konuyu farklı anlatma.
Karı kocanın arasını bozup kavga ettirdiniz,
Bayramda istediğin gibi abine kalmaya gidiyorsun tebrikler gerçekten.
Destek aldı hatta bende yardımcı oldum. Babasıyla problemleri vardı. Sanırım ilaçla tedavi lazım. Koz vermemek için kendimi yiyorum calcifer. Benim hakkımda da anneme saydırmış. Sen kızını düşünüyorsun yok kızına şöyle yaptında bana da yapsaydın. Kızının kaynanası bilmem ne. O kadar sinirlendim ki sanane benim aile hayatımdan dememek için tuttum kendimi. Anneme de dedim birşey yazma takmış. Sustuk cevap vermedik dedik kafasını toparlasın mesafeli olalım. Bu seferde abimle mesafeliyiz diye kavga etti. İyi dedik abi yazalım arada yok yazdık bu seferde az yazdık diye kavga etti. Yenge sorun nedir öğreneyim çözelim diyorum bana annemi kötülüyor.
Benim vicdanım rahat teşekkürler.Yazıklar olsun gerçekten böyle aile düşman başına
El kadar çocuğa da acimiyorsunuz
Kadin sizi komple silse de o beceriksiz abiden kurtulsa turşusunu kurarsınız artık.
Bunların cevabını öncesinde de size anlatmıştım canım tekrar yazmayacağım. Evet bahsetmiyoruz abimin kalbi delik. Taşikardisi var. Annem korkuyor ve söylemiyor. Hepsinden bahsetmedi. Abim annemi bırakırken Anne hakkını helal et lütfen dedi. Farkında.
Begüm hanım siz iyi misiniz ? Yazdıklarımı nasıl okuyorsunuz ? Senede 1 geliyorlar beklemiyoruz gelmelerini diyorum bencilsiniz diyorsunuz. Annem sarılmış gelmiş herşey normalken yengem dakikalarca birden saydırmalı eksik kalan küfüryle ses kaydı atınca oldu herşey diyorum ne hale getirdiniz diyorsunuz. Lütfen düzgün okuyun.Konu sahibi, gerçekten o kadar saçma bir duruma getirdiniz ki bu konuyu siz ve anneniz. Evden çıkarken sarılıp giden gelin kaynana ne oldu bu hale geldi. Daha öncede yazdım annen orada üzülse, abin fark ederdi. Sen sırf bayramda kendi kocanın ailesiyle muhattap olmamak için abinin evine gideceğim diye tutturdun.
Bebekle 6 saat yol gelmelerini beklemek nasıl bir bencillik? Birde yatıya gelecekler. Bebekle yolculuk yapmak kolay mı? Yenge daha emziriyor nerede emzirecek nasıl rahat edecek kayınpeder evdeyken? Ayıp ya.
Benim vicdanım rahat teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?