Yengemin doğum konusu güncelleme.

Destek aldı hatta bende yardımcı oldum. Babasıyla problemleri vardı. Sanırım ilaçla tedavi lazım. Koz vermemek için kendimi yiyorum calcifer. Benim hakkımda da anneme saydırmış. Sen kızını düşünüyorsun yok kızına şöyle yaptında bana da yapsaydın. Kızının kaynanası bilmem ne. O kadar sinirlendim ki sanane benim aile hayatımdan dememek için tuttum kendimi. Anneme de dedim birşey yazma takmış. Sustuk cevap vermedik dedik kafasını toparlasın mesafeli olalım. Bu seferde abimle mesafeliyiz diye kavga etti. İyi dedik abi yazalım arada yok yazdık bu seferde az yazdık diye kavga etti. Yenge sorun nedir öğreneyim çözelim diyorum bana annemi kötülüyor.
 
Babam torun görmeye gitmedi onlarda gelebilir. 6 saatlik yol.

Konu sahibi, gerçekten o kadar saçma bir duruma getirdiniz ki bu konuyu siz ve anneniz. Evden çıkarken sarılıp giden gelin kaynana ne oldu bu hale geldi. Daha öncede yazdım annen orada üzülse, abin fark ederdi. Sen sırf bayramda kendi kocanın ailesiyle muhattap olmamak için abinin evine gideceğim diye tutturdun.

Bebekle 6 saat yol gelmelerini beklemek nasıl bir bencillik? Birde yatıya gelecekler. Bebekle yolculuk yapmak kolay mı? Yenge daha emziriyor nerede emzirecek nasıl rahat edecek kayınpeder evdeyken? Ayıp ya.
 
Babam torun görmeye gitmedi onlarda gelebilir. 6 saatlik yol.

Bayramlarda küçükler büyüklerin elini öpmeye gider. Abiniz bu küslüğü gidermek istiyorsa; ailesini alıp o gelmeli. Bayram günü yaşlı başlı insanları, 6 saatlik yola götürüp üzmeyin ve üzülmeyin.
 
Adamın bu denli sakin kalması konu sahibinin ve ailesinin de suçlu olduğunu düşündürüyor bende
Abim sakinn kalmadı ki. Annesini aradı. Gece telefonu kapattı öldü mü kaldı mı ses yok yeter artık bıktım ben demiş. Yengeme de söylenmiş abim tepki gösterince son verdi saçmalıklarına. Bunları söyleyince de yengeyi kötülüyor diye anlatmak istemedim açıkcası.
 
Kanarya abin yengenin takintili oldugunu ve evde huzur olmadigini soyluyormus. Abin boyle dusunse cocuk sahibi olmak icin ugrasmazlardi degil mi? Demek ki sen kendi bakis acini yaziyorsun.

Annen konusuna gelirsek annenin cok zor seyler yasadigini ve sonucunda psikolojik tedaviler gordugunu soyleyen yine sendin. Hatta zaman zaman senin evliligine de mudahale edip seni yanlis yonlendirdigi zamanlar oluyor sanki. Her seferinde senin esinin ailesine aliniyor falan.

Sana gelirsek sende evliliginde zaman zaman cok zorlandin ve zaman zaman hala bazi seylere asiri takiyorsun. Bayram senin acindan sıkıntıli geciyor bu sebeple bayrama yakin boyle seylerin olmasi dusundurucu.

Senin yengenle ilgili actigin ilk konuyu hatirliyorum, cizdigin muhtesem iliskinizi hatirliyorum ve bu konuya bakiyorum yazdiklarin birbiri ile zit seyler.

Konuda ya eksik var ya da farkli anlatiyorsun konu oturmuyor.
 
Olabilir aslında eski konusuna bakmadım ama kadın bu kadar takıntı yaptıysa ya gerçekten takıntılı ya da çileden çıkartana kadar uğraştılar.
Biz uzaktayız. Çıldırtmak en fazla telefonla konuşma ve senede 1 görüştüğümüzde klasik kayınvalide hareketleridir. Ondada anneme sus sen karışma diye uyarırız biz.
 
Sen gayet gitmek istiyordun kanarya, önceden abine gelmeyeceğim demene gerek yoktu, biliyorsun öyle dersen konu uzayacak. Vakit yaklaşınca bir bahane ile gitmezdin. Yenge abinin zoruyla sizden özür dileyince hiçbir şey değişmedi aslında.
Konuyu çok uzattınız.
Kurban bayramında onlar gelirse ortama göre şekil alırdınız.
 
Bunların cevabını öncesinde de size anlatmıştım canım tekrar yazmayacağım. Evet bahsetmiyoruz abimin kalbi delik. Taşikardisi var. Annem korkuyor ve söylemiyor. Hepsinden bahsetmedi. Abim annemi bırakırken Anne hakkını helal et lütfen dedi. Farkında.
 
Sizle konuştuktan sonra vazgeçtim. Anneme gitmeyeceğimi söyledim. Mantıklı olmadığını gitsemde başka yerde kalacaktım. Gerçi hala öyle yapacağım anneannemle babannemin evlerine gideceğiz. Abimde yatmayacağız.
 

Sunshine bu kız durdur yere takmaz size. Eğer öyle diyorsan ciddi olarak sorunları var demektir. Siz mümkün olduğunca uzak durun müdahil olmayın. Abinle de gelin hakkında konuşma
 

Canım sen yazmadın mı annem aylardır üzüntüden kahroldu diye. Hangi insan böyle bir üzüntüyü fark etmez? Evde 4-5 kadın birbirine giriyor abinin ruhu duymamış. Sence mantıklı mı?

Eski konularını bilenler senin bu yazdıklarına inanmıyor merak etme. Senin annen öyle korkup, susacak birisi değil.

Lohusa kadına neler ettiniz, oturduğun yerden abini manipüle edip, kavga çıkartıyorsunuz aralarında. Ayıp gerçekten, her şeyş geçtim insan bir başkasının eşini bu kadar eleştirir mi? Yenge size mesafeli davranmak istedikçe siz abiyi kudurtuyorsunuz. Yok birde abimi düşünüyoruz yazmışsın.
 
Valla çarpıtıp mı anlatılmış ne olmuş pek de önemi yok. Eski olayları tamamen ama tamamen unutun. Evine gittiğiniz yengenize gayet sıcak güler yüzlü davranın. Lütfen anneliğini övün. Kadınlar lohusa döneminde çok çok hassas oluyorlar. Ben hiç ağlayan bir insan değilim ama lohusalığımda her şeye ağlardım saçma sapan. Gerekirse özür dikeyin tekrar tekrar. Sen haklısın yengeciğim, önemli olan senin, yeğenimin ve abimin huzuru deyin. Az kalın. Bebekle misafir ağırlamak çok çok zor. Kesenin ağzını açın dışarda yedirin ki temizliktir masraftır çıkmasın çünkü çocuk çok para yiyor.

Annenizi de uyarın. Mutlu mutlu gidip dönün. Yok 15 yaşında kız da yok annem ne demiş de sakın ama sakın açmayın. O açarsa haklısın yengeciğim ama bunları artık konuşup üzülmeyelim deyin kapatın. Çok geçmiş olsun.
 
Begüm hanım siz iyi misiniz ? Yazdıklarımı nasıl okuyorsunuz ? Senede 1 geliyorlar beklemiyoruz gelmelerini diyorum bencilsiniz diyorsunuz. Annem sarılmış gelmiş herşey normalken yengem dakikalarca birden saydırmalı eksik kalan küfüryle ses kaydı atınca oldu herşey diyorum ne hale getirdiniz diyorsunuz. Lütfen düzgün okuyun.
 
Benim vicdanım rahat teşekkürler.

Valla bu Ramazan günü yanınıza kar kalacak sanmayın. Bilmesek inanacağız en sevmedigim insan tipi yapıp yapıp köşeye çekilen bide böyle diyen insan tipi.
Tek derdin vardı kurtuldun sanıyorsun Allah vicdan merhamet versin.
 
Dedi, dedim. Demiş, dedik. Bu tarz şeyleri ailece acilen bırakın. Elin sorunlusunu siz mi düzelteceksiniz. Roller karışmış. Anneniz kayınvalide olduğunu, siz görümce olduğunuzu ve gelininiz çoktaaaan gelin olduğunu unutmuş. Çekin ellerinizi üstlerinden. Aramayın sormayın. Maddi manevi sıfırlayın her şeyi. Böyle nankörlerin üstüne gidip aman iyi olalım, aman düzenimiz bozulmasın demeye gerek yok. Abiniz için alttan aldığınız gayet açık ancak abinizin yaptığı da normal değil. Sanırım laf taşıyor ve dengeyi kuramamış iki taraf arasınd. Aksi halde siz bu kadar malûmatı nereden edindiniz ki?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…