• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yengemin kıskançlıkları!

Canim bu durumu dillendirmek istemiyorum acikcasi. Bu olayi daha büyük bi sorun haline getirmemek için.. Yillarca yüz yüze bakacagiz ben hemen sinirlenen bi insanim ve sinirlerince kalp kiriyorum en nefret ettiğim huyum da budur.. İnsanlari kirmaktan korkarim halbuki: ( ama elimde değil bazi şeyler umarim anliyorsunuzdur..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bi yolu bulunur elbette,önyargılı olmakta istemiyorum aranızı sıkı tutun diyaloğunuzu güçlendirin kendiliğinden bişeyler yerine oturcaktr,kjelime oyunları yapabilirsiniz dayımın bitanesi nasılsın yada dayımla çok yakışıyosn gibi ne biliym onu şımartıcak bişeyler olabilir,amacımız dayınla aran açlmasın olay büyümesn ,yoksa gerçkten çözlcek bişey..

yeğeni kıskan, anneyi kıskan, babayı kıskan, kuzeni kıskan.. millet olarak çok ciddi bir kıskanma sorunumuz var.. yeğen yahu yeğen, nasıl kendisiyle kıyaslar bir eş aklım almıyor.. benim de erkek kardeşim var ve çocuklarım dayılarına hastalar.. düşünemiyorum çocuklarımı kendisine rakip yapacak bir insan..

konu sahibi, o senin dayın.. elbette ki yakın olacaksın.. o hiç böyle bir samimiyet görmediyse bile seni görerek alışır.. yani bir insan teyze, dayı, amcasını da öpüp naz yapmayacaksa kime yapacak ki?

Yok artık ya!!!

Ben bu kıskançlık konularına acayip uyuz oluyorum.
Nedir kardeşden,yeğenden, kuzenden kıskanmak.
Evlenince adamları tapusuyla birlikte aldığını zannediyor bazı kadınlar.
Nedir bu özgüven eksikliği, sevgi açlığı hiç anlamıyorum .

sadece bana bak, beni sev, benle ilgilen, beni gör, beni beni bihterini sendromu bu..

Kizlar insallah yasadiklarimin bir zerresini bile yasamazsiniz ve hicbir zaman anlamazsiniz bu konuda hicbir zaman esime hicbir sey demedim suratta yapmadim ne gorumceme ne de esime kardesler aralarina giremem ama gorumcem abarttikca abartiyor artik aradiginda esim acmiyor bu sefer kv veya kp aratiyor onlari da acmiyor acsana diyorum bosver sonra ararim diyor arayinca da bir dunya laf size de ulasilamiyor neden acmiyorsun diye esim bir sekilde azaltmaya calisiyor durumu anliyorum bana kardesim kiskanctir alinir o falan diyor olsun kirma yinede gonlunu diyorum gercekten de oyle ben sinir oluyorum diye esime en ufak birsey desem beni uzmek kirmak istemez beni kirmasin diye kardesiyle benim aramda kalir sonuc olarak ben hem gorumcemin hareketlerine sinir olur hem esimi huzursuz ederim hem de kendim sinir olmamin da otesinde esim huzursuz diye uzulurum ne yazikki bu konunun cozumu yok. Belki evlenir de bu hareketlerinden vazgecer :(

Bak sen burada haklisin. Ama bizimki boyle bisey değil canim diyorum ya aralari bozulmasin yanlis anlamasin diye yengeme samimi davraniyorum gündüzleri dayim calisiyor evde tek sıkılmasin diye arkadaslarimla bir yere gidecek olsam onuda davet ediyorum yeterki hakkimda oyle seyler dusnmesin samimi olalim ben asla cagirilmadan bi yere gitmem dayim aradiginda soruyorum da yengem belki beni istemez rahatsiz olur gibisinden yok diyor gel senide cagiriyor diyor. Bi sure dayimla bile fazla gorusmeyecegim en azindan yanlis anlasilma durumu ortadan kalksin.

Sizinki bu olaylarin haricinde bir sey sanki. Sanirim yengeniz sizinle mesafeli olmak istiyor salt dayinizi opmenizden kaynaklanmiyor sanki bu durum. :?

size kesinlikle katılmıyorum. heleki önceliği sadece karısı demeniz çok yanlış. gerçekten bu konuda kimki o bence. siz anası babası bile demişsiniz. heleki anası babası devreye girerse daha çok kimki o derim ben. kadının yaptığı resmen psiklojik dengesizlik yengesinin. siz katılmayabilrsiniz. bazı ince çizgiler vardır. kimse o çizgiyi geçemez karısı ya da kocası olsa bile

Insanlarin onceligi esleri olmayacaksa neden evlenip aile kuruyoruz?
Evlenmeden cocuk yapilabilir,ask yasanabilir degil mi?
Bir aile olmak amaciyla evleniyoruz,biz aileyiz ama sen ikinci plandasin olur mu?
Elbette anne baba aile onemli,ama ilk es gelir bu sebeple hayat arkadasim deriz.
Boyle olmayacaksa evlenmeyelim dost hayati yasayalim?
Yapmayin allahaskina!

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Yok artık yeğen de eşten önce geliyorsa :) :) aynı kefede bile diiller

Insanlarin onceligi esleri olmayacaksa neden evlenip aile kuruyoruz?
Evlenmeden cocuk yapilabilir,ask yasanabilir degil mi?
Bir aile olmak amaciyla evleniyoruz,biz aileyiz ama sen ikinci plandasin olur mu?
Elbette anne baba aile onemli,ama ilk es gelir bu sebeple hayat arkadasim deriz.
Boyle olmayacaksa evlenmeyelim dost hayati yasayalim?
Yapmayin allahaskina!

bazı konularda haklısın. ama konu sahibi arkadaşın yengesi gerçekten çok saçma davranmış. bu konuda bu şekilde davranmasına hakkı yok. bazen gerçekten bazı bayanlar aile konularında haddinden fazla abartıyorlar. ben buna kimsenin hakkı yok diuorum. benim nişanlımında yaşına yakın ablasının kızı var. güzel anlaşırlar. benim bu konuda ona karışmaya hakkım yokki. herkes yerini bilmeli bence. her konuda eşler birinci planda diye bir şey yok. bu kadın olsun erkek olsun. işte bu yüzden gerginlikler çıkıyor. herkes yerini bilmeli bence

Kizlar insallah yasadiklarimin bir zerresini bile yasamazsiniz ve hicbir zaman anlamazsiniz bu konuda hicbir zaman esime hicbir sey demedim suratta yapmadim ne gorumceme ne de esime kardesler aralarina giremem ama gorumcem abarttikca abartiyor artik aradiginda esim acmiyor bu sefer kv veya kp aratiyor onlari da acmiyor acsana diyorum bosver sonra ararim diyor arayinca da bir dunya laf size de ulasilamiyor neden acmiyorsun diye esim bir sekilde azaltmaya calisiyor durumu anliyorum bana kardesim kiskanctir alinir o falan diyor olsun kirma yinede gonlunu diyorum gercekten de oyle ben sinir oluyorum diye esime en ufak birsey desem beni uzmek kirmak istemez beni kirmasin diye kardesiyle benim aramda kalir sonuc olarak ben hem gorumcemin hareketlerine sinir olur hem esimi huzursuz ederim hem de kendim sinir olmamin da otesinde esim huzursuz diye uzulurum ne yazikki bu konunun cozumu yok. Belki evlenir de bu hareketlerinden vazgecer :(

Sizinki bu olaylarin haricinde bir sey sanki. Sanirim yengeniz sizinle mesafeli olmak istiyor salt dayinizi opmenizden kaynaklanmiyor sanki bu durum. :?

Benden ters tepki alirsa ailede sığınacagi kimse kalmaz canim ramazanda iftarlara katilmadi yazliga cagirdik gelmedi yabani gibi tek basina evde oturuyor. Teyzemler arayıp çıkısicaklardi ben korudum yeni evliler birakin dedim. Tamam yeni evliler de 2 ay geçti üstünden biz 2 ay sonra ilk defa cagirmisiz çok mu. E haliyle o gelmeyince dayimda gelemiyor ailede tek dayi olduğu için yokluğu cokk belli oluyor kimsenin keyfi de yoktu gelmedikleri için. annesigillere telefonda aksama kadar konusuyor onunda bi zamani bi ayarı vardır canim

bazı konularda haklısın. ama konu sahibi arkadaşın yengesi gerçekten çok saçma davranmış. bu konuda bu şekilde davranmasına hakkı yok. bazen gerçekten bazı bayanlar aile konularında haddinden fazla abartıyorlar. ben buna kimsenin hakkı yok diuorum. benim nişanlımında yaşına yakın ablasının kızı var. güzel anlaşırlar. benim bu konuda ona karışmaya hakkım yokki. herkes yerini bilmeli bence. her konuda eşler birinci planda diye bir şey yok. bu kadın olsun erkek olsun. işte bu yüzden gerginlikler çıkıyor. herkes yerini bilmeli bence

Bakin bende zaten ilk mesajimda hak verdigimi belirtmistim.
Dayi-yegen arasinda nikah bile dusmez ki kiskanmak hos degil.
Ben kiskanmam ama kiskanani da cok kinamam.
Herkesin yapisidir,kimi hayatindaki herkesi kiskanir,ilgiyi,sevgiyi,guzelligi kiskanir,bir sinir yok ki.
Belki cevresinde kotu ornekler gordu bilincaltinda neler var bilemeyiz.
Hani bizde bir laf vardir,sutten agzi yanan yogurdu ufleyerek yer diye.
Elbette candan cigerden kiskanilmasi hos gozukmuyor ama kimsenin de aklindan geceni bilemeyiz.
Hele bu devirde kardesler birbirine guvenmezken.

Eşin durumu olaya göre farklilik gösterir. Aileden kiskanmaya hakki yoktur o yokken biz vardik yillarim geçmiş onunla. Yillarin aliskanligi. Muhabbetimiz iyidir dayimla geçmişten beri. Dayima yansitmamaya calisiyorum durumu. Ne zamana kadar devam ettirebilirik bilmiyorum hep boyle melek de olamam bir susar iki susarim ikincide fena patlarim kizin sonu olur huzur görmez ailede. Teyzemler zaten fazla hoslanmiyor biyere giderken arayalim oda gelsin diorum aman boşver ev kedisi evden ciktigi mi var diyorlar insanlarda böle bi izlenim oluşturdu anlicaginiz

Bakin bende zaten ilk mesajimda hak verdigimi belirtmistim.
Dayi-yegen arasinda nikah bile dusmez ki kiskanmak hos degil.
Ben kiskanmam ama kiskanani da cok kinamam.
Herkesin yapisidir,kimi hayatindaki herkesi kiskanir,ilgiyi,sevgiyi,guzelligi kiskanir,bir sinir yok ki.
Belki cevresinde kotu ornekler gordu bilincaltinda neler var bilemeyiz.
Hani bizde bir laf vardir,sutten agzi yanan yogurdu ufleyerek yer diye.
Elbette candan cigerden kiskanilmasi hos gozukmuyor ama kimsenin de aklindan geceni bilemeyiz.
Hele bu devirde kardesler birbirine guvenmezken.

devir kötü doğru söylüyorsun canım. ama bazı bayanlar gerçekten çok gereksiz yapıyor bazı şeyleri

Benden ters tepki alirsa ailede sığınacagi kimse kalmaz canim ramazanda iftarlara katilmadi yazliga cagirdik gelmedi yabani gibi tek basina evde oturuyor. Teyzemler arayıp çıkısicaklardi ben korudum yeni evliler birakin dedim. Tamam yeni evliler de 2 ay geçti üstünden biz 2 ay sonra ilk defa cagirmisiz çok mu. E haliyle o gelmeyince dayimda gelemiyor ailede tek dayi olduğu için yokluğu cokk belli oluyor kimsenin keyfi de yoktu gelmedikleri için. annesigillere telefonda aksama kadar konusuyor onunda bi zamani bi ayarı vardır canim

Bak canim bu mesajina gore en azindan sadece sana tavir yapmadigini anlayabilirsin.
Kimseye gitmiyormus zaten demek ki sirf seninle alakali degil,demek ki kisiligi oyle,mesafeli biri,zamanla ya siz ya o alisacaktir,bir parca zaman taniyin,kendinizi de bu kadar uzmeyin size de yazik.

Yengeme de gayet samimi davranmaya calisiyorum ki yanlis anlamasin diye. Ama o sürekli beni kendisinden uzaklastiriyor benim dayimla aramda ne olabilir ki art niyetli bi sevgi değil bizimki dayi yegeniz başka ne olabilir.

yengenizin kıskançlığı eşini paylaşamamaktan kaynaklanıyodur.aklınıza başka şey getirmeyin sakın.bu durum bazı kadınların eşlerini annelerinden bazı kayınvalidelerinde oğullarını gelinlerinden kıskanması gibi,ikinci evliliğini yapmış kişilerin eşlerinin önceki evliliklerinden olan çocuklarını hazmedememesi gibi gibi...bazı insanlar aşırı kıskanç olabiliyor maalesef,eşini kimseyle paylaşamama durumu bu.sadece benimle ilgilensin ,onun en önemli tek varlığı ben olayım şeklinde. zaten başka bir şeyin aklına geldiğini düşünüyorsanız yengenizin hasta ruhlu olması lazım.

Bak canim bu mesajina gore en azindan sadece sana tavir yapmadigini anlayabilirsin.
Kimseye gitmiyormus zaten demek ki sirf seninle alakali degil,demek ki kisiligi oyle,mesafeli biri,zamanla ya siz ya o alisacaktir,bir parca zaman taniyin,kendinizi de bu kadar uzmeyin size de yazik.

Mesefeli olmak cok farkli bisey. Ailesinden uzakta olmasi ve yabancilik çekmesine veriyorum ve fazla üstüne gitmiyorum. Tavri herkese olabilir fakat kiskancligi sadece bana .

Yeni evlilerin yaninda ne isin var??? Birak insanlari basbasa. Yenge hakli.

Bende gidip ortalarina yatmiyorum heralde. Dayim ariyor misal şuranın baligi cok guzelms hazirlan gidiyoruz. gibisinden.

devir kötü doğru söylüyorsun canım. ama bazı bayanlar gerçekten çok gereksiz yapıyor bazı şeyleri

Evet bu konuda da ben sana katiliyorum canim,bazilari buldumcuk oluyor mu diyeyim bilemedim bir acayipler dogrusu.

canım benim gözümde sen haklısın

arkadaşlar birini çok sevince evlenince anlayacaksın diyor da kendimden düşünüyorum. sevdiğim adamın ailesi ile arası iyi onun canı kanı onlar. tabi sevecekler. yakın ve samimi olacaklar. burada kıstas şu : evlenmeden evvel ki gibi olacak ilişkileri. ben mutlu olurum. eşim / sevgilim de istiyorsa yeğeni kafasında tepinsin banane mutlu olurum ! düşünsene sevdiğin adamı en az senin kadar seven önemseyen düşünen insanlar var daha ne isterim. hepsini ayrı ayrı severim. henüz evli değilim ama evliliğe doğru giden ( hatta koşan:1:) bir ilişkim var sevgilimin yeğeni benim canımdır daha ötesi yok. dini nikah olaylarına falan girmiyorum nikah düşse dahi akraba evliliğini tasvip eden biri değilim. yeni evlilerse göbek bağları bir mi kesildi , evlenmeden naıyorlarmış. hem evliliğe açlık ne basmışsın nikahı işte:1::1: iki saat insanlarla oturup çay içsen nikahın mı düşecek koskca ömürde iki saat nedir allah aşkına. yengenle ciddi ciddi konuşmanı tavsiye ediyorum. yada önce annene varsa ablana mı açsan? belki de sende kadından huylandığın için sana batıyor hareketleri? bir dışarıdan baksınlar gerçekten seni kıskanıyor mu? yoksa kadın sana öyle gelmiş deyip bir de dayına şikayet etmesin:50::50::50:

bu durumu konuşabilirsin aslında yengenle veya dayına söyle yiğenisin sen onun ya ne ilginç insanlar var gerçekten..
konuşursun baktın tuhaf tavırlar devam ediyor umursamazsın o kendisinin sorunu

canım benim gözümde sen haklısın

arkadaşlar birini çok sevince evlenince anlayacaksın diyor da kendimden düşünüyorum. sevdiğim adamın ailesi ile arası iyi onun canı kanı onlar. tabi sevecekler. yakın ve samimi olacaklar. burada kıstas şu : evlenmeden evvel ki gibi olacak ilişkileri. ben mutlu olurum. eşim / sevgilim de istiyorsa yeğeni kafasında tepinsin banane mutlu olurum ! düşünsene sevdiğin adamı en az senin kadar seven önemseyen düşünen insanlar var daha ne isterim. hepsini ayrı ayrı severim. henüz evli değilim ama evliliğe doğru giden ( hatta koşan:1:) bir ilişkim var sevgilimin yeğeni benim canımdır daha ötesi yok. dini nikah olaylarına falan girmiyorum nikah düşse dahi akraba evliliğini tasvip eden biri değilim. yeni evlilerse göbek bağları bir mi kesildi , evlenmeden naıyorlarmış. hem evliliğe açlık ne basmışsın nikahı işte:1::1: iki saat insanlarla oturup çay içsen nikahın mı düşecek koskca ömürde iki saat nedir allah aşkına. yengenle ciddi ciddi konuşmanı tavsiye ediyorum. yada önce annene varsa ablana mı açsan? belki de sende kadından huylandığın için sana batıyor hareketleri? bir dışarıdan baksınlar gerçekten seni kıskanıyor mu? yoksa kadın sana öyle gelmiş deyip bir de dayına şikayet etmesin:50::50::50:

Teyzem farkinda. annemlere acmadim konu buyusun istemiyorum

bu durumu konuşabilirsin aslında yengenle veya dayına söyle yiğenisin sen onun ya ne ilginç insanlar var gerçekten..
konuşursun baktın tuhaf tavırlar devam ediyor umursamazsın o kendisinin sorunu

Sen diğer sorunumu biliyosun canim düşün bide bu var basimda . diger sorunumun yaninda bu umursanmayacak gibi zaten :\

Back
X