Yeni bir şehir yeni bir hayat mıdır?

Dream32

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2018
37
2
1
39
Arkadaşlar bursa,Çanakkale ,balikesir bunlardan hangisini tavsiye edersiniz.
Buralarin ilçelerinde gitme ihtimalimiz var.
Evliyim 1 oğlum var.ankarada kendi evimiz var ama yıllardır aynı şehirde olduğumuz için yeni bir şehire gitmek istiyiruz.gideceğim yerde kiraya çıkıp kendi evimizi kiraya vericez.
Yeni bir şehir ruhsal olarak iyi gelir mi?

Ruh halinizi degistirmediginiz surece fizana da gitseniz pek birsey degismez.

ne güzel hayırlısı olsun.. ilk başta biraz zorlanırsınız ama alışırsınız..

Ben tam okumamışım da ankarada kurulu bi düzeniniz varken başka şehre taşınmayı neden düşündünüz bi anda?

Bekar olsanız başka bi şehirde farklı bi hayatınız olur diye düşündüm ama şimdi çocuğunuz da var ayrı ayrı düzeni değişecek herkesin

beeen been :)) ben doğup büyüdüğüm istanbulumu cok severkeen bişiler yaşadım tüm cevemi arkadslarımı kaç senelik işimi herşeyi bıraktım eşime başka şehire geldik ve gaaayyeetttee mutluyum sakin huzurlu iyikiii gelmişim gerçekten iyi tarafından bakın lütfen ben hayatta başka sehirde yaşayamam diyen bir insandım ben bile yaşıyosam sizde yaparsınız korkmayın ne güzel yeni sayfa gibi düşünün yeni bi hayat :)) hayırlı olsun inşallah :)

çok şehir değiştirmiş biri olarak yazıyorum; şehir değiştirmek güzel başlangıçlara sebep olabilir. ama bu duruma kendinizi hazırlamanız gerekiyor. içinizi karartır giderseniz keyif almazsınız diye düşünüyorum. şehir tercihlerine gelirsek de balıkesir merkezi pek sevmem ama sahil kesimlerindeki ilçeleri daha sıcak geliyor. bursa büyükşehir gezmedim ama içinden geçerken bende hep gezme isteği uyandırmıştır. her giden memnun. çanakkale ise gitmeyi isteyip bir türlü gidemediğim yer. herkes büyük hayranlıkla bahsediyor. ben olsam çanakkaleyi tercih edebilirdim. ailem bandırmada oturduğu halde:)
fırsatınız varsa mini bir tur yapın bu şehirlere kendiniz karar verin gideceğiniz şehire. mutlu olmak için bir bahaneniz de olur.

Biraz beklentilerinizle alakalı bir durum bence. Gideceğiniz yer beklentilerinizi karşılayacak mı acaba? Ben Ankara’dan akdenizde ılan bir tatil beldesine taşındık. İyi ki de taşınmışız, çok memnunuz. Çok küçük bir yer ama bizim beklentilerimize uygun, aşırı sıcak olması dışında. Ama Ankara’nın da özlediğim yanları var, her aradığını bulabilirsin orada. Burada bulunamıyor, bulunanlar da çok pahalı oluyor...

Bursa'ya gelmeyin, Balıkesirin merkez sıkıcı Bandırma yı tavsiye ederim, Çanakkale merkez olursa bu saydıklarınızın en iyisi ama ilçelerden uzak durun..
Bu arada ben uzun yıllatr Ankara'da yasayıpta Bursa'ya gelen biriyim burası Ankaradan sonra çok sıkıcı gelir emin olur ve pahalı da bir şehir.

Ben olsam Çanakkaleyi tercih ederdim çok beğenmiştim gezmek için gittiğimizde küçük İstanbul gibi geldi bize İlerde belki yazlık gibi düşünebiliriz Edremit ve Akçay da beğenilen yerler arasında Bursa aşırı sıkıcı geldi bana gezmek için bile duramadım

Yeni bir şehrin yeni bir hayat olması, kaçtığınız şeylere göre değişir bence.
Çevrenizdeki şartlardan, insanlardan ve onların oluşturduğu negatif koşullardan kaçıyorsanız, evet, yeni bir şehir yeni bir hayattır.
Ama içinizde taşıdığınız acılar, depresyonlar, travmalar ise sorun, nereye giderseniz gidin onlar da sizinle geliyor.
İki türlüsünü de yaşadım, anladığım kadarıyla durum böyle.

Bence evet. Yeni bir şehir yeni bir hayat demek. Ben degiştirdim ve hersey degişti. Hatta birkaç sene sonra yine degiştiricem.

Bursa cok güzel bir yer. Gittim tatil yaptım. Yengem yazlık almıştı. Cok güzeldi.

Bu arada ankaranın bogucu havasından sonra sahili, denizi olan biryer size müthiş gelecek.

Herkes kurulu düzen vs falan niye bozuyorsun demiş ama bence bozmak degil daha iyi yapılandırmak.

Tlc de bir program var, millet şehir degil resmen kıtalararası yer degiştirip hayat kuruyor, üstelik bazılarının işi çok süper oldugu halde bırakıp yeni bir yaşam kuruyor. Hevesle izliyorum valla.

İstanbul’da yaşayan biri olarak heran kafamda bu kaçış planı var.
Eşim Çanakkale’li o yüzden orayı öneririm.
Bursa kalabalık ve pahalı bir şehir.
Ama Balıkesir ve Çanakkale yaşamak için güzel yerler.

bir buyuk sehir seven ben miyim ya :))

ama cocuklu hayatta kucuk sehirler de gayet tercih edilebilir.

Cocugunuzun yasina gre karar verin bence.
Kucukse kucuk bir Ege kasabasina tasinmak cok guzel olur, ergenlik zamanlarindaysa daha cok sehir hayati sevecektir tahminen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…