Yeni birine cevap vermek için erken mi eskiyi hala unutamamışken?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Diloss1

🍒💐🪶🪽✨🫧
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2020
748
952
Kızlar iyi geceler öncelikle. Biraz uzun olabilir ic dokme ve akil alma diyelim. Okuyanlara simdiden teşekkürler. Lutfen on yargili ve sert elestiri yapmayin hassas bi donemimdeyim guzel dille yapilan elestirilere acigim her zaman.

Ben buraya eski sevgilimle ilgili konu açmıştım daha önce. 2 sene süren bi uzak mesafe iliskisiydi. Aramizdaki mesafeye oranla sık görüştük cok fazla sey yasadik birbirimizin ilk sevgilisiydik. Ikimizde farkli sehirlerde okurken arkadas aracisiyla tanistik konustuk sevgili olduk 1 yil sonra gelecek icin dusundugumuz sehirde ise basladi ama yapamadi orda 1 yil sonunda Kendisi memleketine kesin dönüş yaptı.

Yani memleketlerimiz okudugumuz sehirler onun calistigi sehir falan hep farkli sehirlerdi oncelikle bunu anlatayim. Son gorusmemiz ocaktaydi en son sarildim otogarda hayatta hersey var olum vs diye helallesmek istedim sacmalama dilos deyip sarilmisti. Aramizdaki bagin ozel oldugunu dusunuyoduk. O aile evine donunce hazırlandığımız kpss vardi bi plan yapamaz olduk. Ben somestirda evdeyken sıkıntı yoktu haberlesmemizde uzun saatler olmamasi sorun olmuyodu yetiyodu bizim evde kalabalikti cunku onlarin dahada kalabalik.

Sonra ben okul acilinca alismisim cok konusmamiza yurttayken yetmiyodu ama kpssye odaklandim o da oyle. Martta ufak tartismalar kususmeler oldu. O ara alim oldu onda atanirsa gorusucektik. Ama olmadi bi uzaklasti sanki. Ben cok yorulmuştum sanki daha fazla ugras veriyorum hissinden ufak şeylere takilmaya baski kurmaya baslamistim. Onunda o ara maddi ailesinde hastalanlar falan oldu para lazim diyodu hep. Bide anneside bizim durumumuzu biliyodu ama ciddi boyutta degildik. Cok uzak oldugunu vs soyledigini biliyorum sadece kadinin. Neyse aramiza sogukluk girdi benimki kafaya cok takan icine donuk bi insandi basak burcuydu oyle soyliyim. Kafasina takar karamsarlasirdi gozunde buyuturdu. Korona tatili vasitasiyla eve geldim 1 hafta cok az konustuk sonra aradim soguktu cok usteledim noluyo diye 10 kere sormusumdur sonunda olmuyo falan dedi hersey sevmekle olmuyo dedi cok uzgun gibiydi ama bi yolu olmadigini kafasina yerlestirmis gibiydi normal iliskiler gibi degildi çünkü gorusemiyoduk. Sonrasinda konustuk ara ara falan ama daha cok benim aramamla yazmamla. Ona birakma beni falan demedim ama bazi seyleri hatirlatmaya çalıştım sonra nisanda atandi alim oldu. Hemen ise basladi. Ama az calisiyodu o donem Dedim daha farkli seyler icin cabalayacagina kolay olani sectin bak atandin guzel seyler yakin olabilirdi nasil yakin gayet uzak dedi ozellikle benim hemen evlenemeyecegim belli bi durum bunu biliyo.

Neyse baslarda cok uzgun olan beyimiz en son mayista konustuk hayattan bikmis keske olsem modunda depresyondaydi sertti ve bende artik cabalamaktan yoruldum iletisimi kestim ama bi yerden silmedim. Acikcasi kotu zamanlar gecirdim benim aramamla soylemesi koydu, yuzyuze gorusmeden bitmesi koydu 2 sene emek vermistik maddi manevi. Temmuzda beni instagramdan cikardi. Sonra arkadasimin hikaye engeli vardi bi durumdan dolayı, onu kaldirmisti askerlik belgesini atmıştı o anki dusuncem ben goreyim diyemi diye dusundum ama askere gitmedende bisey demedi bana.

Benim cok kafa dagitabilcem bi donem degildi ailemle vakit gecirdim ama zevk alamiyodum cok aklim hep ondaydi ozluyodum sesini duymayi vs bide korona donemi okul yok evdeyiz ful kpss calismam gerekiyodu Konuyu rafa kaldirdim eyluldeki sinava son 2 ay duzgunce calistim. O sirada sosyal medya tanidiklarinda gordum askere gitti 1 yilligina agustos basi. Gorunce kuran okudum dua ettim icimden dedim biz eglencesine beraber degildik sadece bunu yapmaliyim. Neyse sinav falan gecti bi bosluga dustum o ara yine mutsuzlastim cunku ayrilik acisi kismini sinavdan sonraya atmistim Surekli stalkliyodum sinav bittiginde falan whatsaptan silmemis. Ama askerliğin acemisinde oldugu icin girmiyodu hicbiyere yasakmis burayada sormustum hatta.

Eski ev arkadasi bana yurumustu o amacla ogrenmek istemistim akilli telefon olup olmadigini. Ama ben iletisimi kesmeyi basarmisken tekrar yazmadim cunku benim egom incindi. benim arkadaslarima soyledim onu çıkardılar. Onunkiler beni hala silmemis dun farkettim kuzeni hem beni engellemis onuda silmis anlam veremedim. Martida sayarsak 7. aydayim gayet iyi yol katettigimi dusunuyorum arada stalkladigimi saymazsam.

Duygularım bitmedi soyleki eski ilk zamanlarimizi ozluyorum onu sevdigim anlari ama mantigimla düşünebiliyorum artik. Cunku ayrilik doneminde arkadaslarimla bile pek konusmadim hem icimden gelmedi yanliz kalmak istedim hem dolmamak icin ama uzerinden zaman gecince konustum kizdilar yuzyuze gelmeden bitirmesine cekimser buldular. Akilli telefon kullanmaya ekimde basladigini farkettim ve dogru durust birilerini eklemeyen adam gecen hafta bissuru kiz eklmis ama cogunlukla cok takipcili kizlar hani ona geri takip yapmamis hicbiri. Biliyorum bakmam hata ama arada bakmadan duramiyorum suan. Bide bu adam benden once boyle kizlari takip eden biri degildi cok ilgili degildi sosyal medyayla.

Ben ilk sevgili oldugumuzda benim kafamdaki profildeki sartlardan biriydi bakmistim taa eski begenilerine bu tip kizlar yoktu hic. Uzuldum benden sonra boyle yapmasına. Asil sorum su ki arkadaslarim diyoki karsina biri cikarsa tani hani illa sevgili ol degil konus diyolar. Beni gecen gun lisedeyken ust sınıflardan olan bi cocuk eklemisti kabul ettim onun disinda bende 3 5 erkegi kabul etmistim bu ay. normalde sevgilim varken alismisim silmeye bana gore büyük bi adim tanimadiklrimi vs hic kabul etmezdim. Cocuk merhaba yazmisti bana kendimi kotu hissettim sanki askimiza ihanet ediyomus gibi biliyorum sacma gelebilir. Sonra 1 gun gecti gordum ama bisey diyemedim hic biriyle muhabbete gircek durumda degilim diye dusundum.

Bu arada baska yazanlarda oldu ama cevap vermedim kimseye bu cocukla ayni okuldaydik ve bazi etkinliklerde denk gelmsitik hatirliyorum benle yakinlik kurmaya calismisti o zamanlar hatirliyorum az cok. Az once "gormusuz o kadar uzdun" yazmis. Benim bu hissettigim normalmi yani kotu hissediyorum.

Ayrıca kuzeni niye engellediki beni eski sevgilimide silmis falan sizce yeni birine cevap vermeliyim bu hissettiklerim nedir napmaliyim hazir hissetmiyorum hala benden uzaktaki eski sevgilimi dusunuyorum usta birligini nerde yaptığını öğrenemedim bi turlu stalklasamda falan yani kafam onda hani artik cok takmiyorum ama dusunuyorum belki okul doneminde olsa kafam daha cabuk dagilirdi ama evdeydim ev isi falan pek alisik olmadigim zamanda ayrildik ondan mi bu durum bilmiyorum bosluktamiyim acaba o neler dusunuyo bilmiyorum.

Tabi fal atttim bu surecte en son attigim falci ben bisey demeden yogun olarak enerji oldugunu soyledi karsidakinin beni dusundugunu ulasacagini yuzlesme vs dedi simdi fal karsiti olanlar vardir ama boyle dedi. Biz ozel seyler yaşadığımız biriyle boyle zaman gecsede yollar girsede olaylar girsede karsimizdakide bizi dusundugu icinmi yogun dusunuruz karsiliklimi onun dedigi gibi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yeni birine cevap ver ne de eskiyi stalkla. Önce bir kafanı boşalt. O karışıksın ki. İlk yapman gereken eskiyi her yerden engellemek ve fallardan medet ummamak.
Peki bu konuda bi oneriniz var mi? Cevap vermesem ayip olurmu cocuga boylede bi huyum var, ayip olurmu diye düşünüyorum halbuki tanimam bile dogru durust
 
Ayriliginizda yeni yeni degil ki yahu. Bu kadar uzzzun uzzun birine takilmak saglikli birsey degil zaten. Ne guzel işte insanlarla taniş, o flört heyecanlarini tekrar yaşa, mutlu olmaya bak yahu işin mi yok aylarca birini dusunup duruyorsun.

Hep soylerim aşk bir defacik yaşanan birşey degil, birden fazla yaşayabilirsiniz. Hemen hemen herkes ilişkisinin özel oldugunu bir daha o sekilde sevip, sevilemeyecegini dusunur(ergenken ben de boyle dusunurdum) ilk ilişkiler zor oluyor tabi.

Ammma alası bile oluyor gayette, yeni aşklar hatta daha guzelleri oluyor. Suan yaptigin şey boşuna vakit kaybi.
 
Birini unutmak için başka birini kullanmayın.

Önce eskiyi hayatınızdan çıkarın. Siz hayatınızdan çıkarmamışsınız çünkü hala kafanızda. Sosyal medyadan takip etmeyi bırakın öncelikle. Kendinize zaman tanıyın.

Daha sonra yeni birilerini tanımaya şans verirsiniz.
Peki sizce o cocuga suan biriyle taniscak kafada degilim yazmalimiyim ayip olurmu yine goruldu atmam? Bide evet stalku birakmaliyim farkindayim ama aklimda hala kendimi frenleyemedim sinav gecince, kuzeni beni engellemis bu hafta eski sevgilimide silmis yani ne alaka durup dururken buna taktim stalk kotu bisey:/
 
Peki sizce o cocuga suan biriyle taniscak kafada degilim yazmalimiyim ayip olurmu yine goruldu atmam? Bide evet stalku birakmaliyim farkindayim ama aklimda hala kendimi frenleyemedim sinav gecince, kuzeni beni engellemis bu hafta eski sevgilimide silmis yani ne alaka durup dururken buna taktim stalk kotu bisey:/
Şuan birini tanımaya hazır değilim, zamansız diyebilirsiniz. Dürüst davranın bence.

Silmeler, engellemeler bunlara takılmayın, sosyal medya kullanma sürenizi azaltın, hatta mümkünse silin. Kendinize uğraşlar edinin, ve düşünmeye zamanınız kalmasın.
 
Ayriliginizda yeni yeni degil ki yahu. Bu kadar uzzzun uzzun birine takilmak saglikli birsey degil zaten. Ne guzel işte insanlarla taniş, o flört heyecanlarini tekrar yaşa, mutlu olmaya bak yahu işin mi yok aylarca birini dusunup duruyorsun.

Hep soylerim aşk bir defacik yaşanan birşey degil, birden fazla yaşayabilirsiniz. Hemen hemen herkes ilişkisinin özel oldugunu bir daha o sekilde sevip, sevilemeyecegini dusunur(ergenken ben de boyle dusunurdum) ilk ilişkiler zor oluyor tabi.

Ammma alası bile oluyor gayette, yeni aşklar hatta daha guzelleri oluyor. Suan yaptigin şey boşuna vakit kaybi.
Ama sey ben cok kisiyle olmayi sevmiyorum banada o vakit kaybi geliyo hani bos geliyo yapisal sanirim zor sevip zor birakan bi tipim bide evde oldugum bi donem cok kafa dagitamadim rafa kaldirmistim sinav gecti depresti bide yarim kalmislik falan yeni az cok bildigim biri yazinca buraya sormak istedim
 
Ayriliginizda yeni yeni degil ki yahu. Bu kadar uzzzun uzzun birine takilmak saglikli birsey degil zaten. Ne guzel işte insanlarla taniş, o flört heyecanlarini tekrar yaşa, mutlu olmaya bak yahu işin mi yok aylarca birini dusunup duruyorsun.

Hep soylerim aşk bir defacik yaşanan birşey degil, birden fazla yaşayabilirsiniz. Hemen hemen herkes ilişkisinin özel oldugunu bir daha o sekilde sevip, sevilemeyecegini dusunur(ergenken ben de boyle dusunurdum) ilk ilişkiler zor oluyor tabi.

Ammma alası bile oluyor gayette, yeni aşklar hatta daha guzelleri oluyor. Suan yaptigin şey boşuna vakit kaybi.
7 ay uzun mu ki ya ben birine aşık olunca iki yıl falan unutamıyorum ne olursa olsun :KK70:
 
Aman takıl ya .yaşa hayatını.Bu erkeklere çok fazla anlam yüklüyoruz biz. Geçmiş tozdur ,üfle gitsin tatlım ..
Ahah su kafada olsam belki hersey daha kolay olurdu ayrilik konusmasindan beri hatali hareket ettim belkide tecrubesizliktendir uzaklokta cok etkili hani bi yerde gorme sansim yok bu sehirde suslenip hava atsam saglikli bi iliski sekli degil buyuk konusmiyimde bi daha aman aman sonu boyle oldugu icin kotu etkiledi
 
Ama sey ben cok kisiyle olmayi sevmiyorum banada o vakit kaybi geliyo hani bos geliyo yapisal sanirim zor sevip zor birakan bi tipim bide evde oldugum bi donem cok kafa dagitamadim rafa kaldirmistim sinav gecti depresti bide yarim kalmislik falan yeni az cok bildigim biri yazinca buraya sormak istedim

Birileriyle tanişmak vakit kaybiysa, artik hayatinda olmayan birine üzülüp durmak ne kazandiriyor? 😂
Birileriyle tanismak istemiyorsan bile en azindan üzülmemeye çaliş ne diyeyim.
 
7 ay uzun mu ki ya ben birine aşık olunca iki yıl falan unutamıyorum ne olursa olsun :KK70:

Bence uzun. Ben en uzun ilişkime 3 ay filan uzulmustum galiba. 🙄 Gayette aşik olmuştum ama devam etmek gerekiyorsa o ilişki kesin ve net bitmişse devam etmek lazim hayata. Siz devamli akliniza getirdiginiz için sureci kendiniz uzatiyorsunuz farkinda olmadan.
 
Başlığa aldanıp yeni birinden bahsedeceksin zannettim ama maşallah eskiye dizdiği methiyeler,ağıtlar,unutamadımlardan yenisiyle alakalı nereye yazmışsın kaçırdım.

çok klasik olacak ama sönmüş ateş yeniden yanmaz çünkü kül olmuş artık.
dönse de bir şey değişmiyor kardeş 2 gün sonra kıç yeniden ayyuka yükseliyor geldikleri gibi gidiyorlar. (Tecrübeyle sabit)

bence sen eskiyi de yeniyi de bir kenara bırak. başka uğraşlar bul kendine hayatında illa biri olmak zorunda mi ?
 
Birileriyle tanişmak vakit kaybiysa, artik hayatinda olmayan birine üzülüp durmak ne kazandiriyor? 😂
Birileriyle tanismak istemiyorsan bile en azindan üzülmemeye çaliş ne diyeyim.
Evet o acidanda haklisin o da vakit kaybi
 
Ohooooo pandeminin başından beri geçti neredeyse bin yıl. Ben kimsenin öyle yasini tutamazdim valla bunca zaman . Bitmiş gitmiş bir şey, geri dönmeyeceğine de eminsin. Eee, neden zaman geçmesini bekleyesin ki?
Ben olsam iki bin kere başlamıştım yeni bebeyle, bence bir adım at başla, olmuyorsa - ilişki içinde mutlu değilsen eskiyi unutamadığını düşünüp her an karşılaştırma içine giriyorsan yol yakınken konuşmayı kesersin çocukla.
Bu yaşta bu drama ne kadar çok yaaa,içim bayıldı.
Dünya hali, biri olmadı ,takılmamak lazım bu kadar. Gençsin,güzelsin,kalbin hala atıyor...hayatına çok daha başka aşklar da girebilir. Neden şu gereksiz 'ilk askimdi son aşkım olacak' triplerine giriyorsunuz ki? İlkmis yedinciymis onüçüncüymüş...aşk aşktır yani, her hali ozeldir. ilk olunca ne oluyor,çok mu kıymetli oluyor , kutsal değer mi atfediliyor? Güzel başlamış, güzel devam etmiş ama bir omur sürmeye vadesi yetmemiş. 'yine de birlikte güzel anılar geçirdik,geçen yıllarım için mutluyum. aman neyse,Neeeeeeeeexxxttt' demek neden zor geliyor insanlara???😂
 
Başlığa aldanıp yeni birinden bahsedeceksin zannettim ama maşallah eskiye dizdiği methiyeler,ağıtlar,unutamadımlardan yenisiyle alakalı nereye yazmışsın kaçırdım.

çok klasik olacak ama sönmüş ateş yeniden yanmaz çünkü kül olmuş artık.
dönse de bir şey değişmiyor kardeş 2 gün sonra kıç yeniden ayyuka yükseliyor geldikleri gibi gidiyorlar. (Tecrübeyle sabit)

bence sen eskiyi de yeniyi de bir kenara bırak. başka uğraşlar bul kendine hayatında illa biri olmak zorunda mi ?
Haklisiniz biri olmak zorunda degil icimi dokmek istedim sanirim onun hakkinda hayatimda pek bisey anlatmadim bu kadar kimseye kafa dağıtma olayi icin dogru zaman degildi hani odaklanma sorunu yaşıyorum normalde cok kitap okurum bi turlu odaklanamadim mesela oncelikle telefon kullanimini azaltmaliyim. hayat sartlari ayri dusurdu bizi cok inandigim seylerin bitmesi yuzunden boyle hissettim galiba her insan bir olmuyo ona zor guvendim zor basladi bitiside zor oldu yeni biriyle konusmakta haksizlik cocugada dedim boyle boyle o kadar istekli ki anlamadim yani
 
Ohooooo pandeminin başından beri geçti neredeyse bin yıl. Ben kimsenin öyle yasini tutamazdim valla bunca zaman . Bitmiş gitmiş bir şey, geri dönmeyeceğine de eminsin. Eee, neden zaman geçmesini bekleyesin ki?
Ben olsam iki bin kere başlamıştım yeni bebeyle, bence bir adım at başla, olmuyorsa - ilişki içinde mutlu değilsen eskiyi unutamadığını düşünüp her an karşılaştırma içine giriyorsan yol yakınken konuşmayı kesersin çocukla.
Bu yaşta bu drama ne kadar çok yaaa,içim bayıldı.
Dünya hali, biri olmadı ,takılmamak lazım bu kadar. Gençsin,güzelsin,kalbin hala atıyor...hayatına çok daha başka aşklar da girebilir. Neden şu gereksiz 'ilk askimdi son aşkım olacak' triplerine giriyorsunuz ki? İlkmis yedinciymis onüçüncüymüş...aşk aşktır yani, her hali ozeldir. ilk olunca ne oluyor,çok mu kıymetli oluyor , kutsal değer mi atfediliyor? Güzel başlamış, güzel devam etmiş ama bir omur sürmeye vadesi yetmemiş. 'yine de birlikte güzel anılar geçirdik,geçen yıllarım için mutluyum. aman neyse,Neeeeeeeeexxxttt' demek neden zor geliyor insanlara???😂
Ne kadar enerjik bir yazi😊 helallik istese konuyu rafa kaldirsam guzel olurdu tekrar eskisi gibi olmiycani farkindayim heralde egom zedelendi pisman olsun istiyo bi yanim yeni biri icinde erken ama cocuk cok istekli anlamadim
 
Ne kadar enerjik bir yazi😊 helallik istese konuyu rafa kaldirsam guzel olurdu tekrar eskisi gibi olmiycani farkindayim heralde egom zedelendi pisman olsun istiyo bi yanim yeni biri icinde erken ama cocuk cok istekli anlamadim
Puffff pişman olsa neeeee olmasa ne ya.
Bırak mutlu olsun, yıllar geçsin ikiniz de 'ne günlerdi yaaa,gençliğin ilk yillari' diye güzel güzel anın. Neden pişman olsun ki? Ya da neden sen pişman olasın? Pişmanlık yaşamayacak kadar güzel bir ilişkiniz olmuş uzak mesafe de olsa, ama bitmiş gitmiş yani.
Dünyanın en doğal şeyi... Baskasi için boyle olumsuz duygulari beklersen hayatına da olumlu şeyler girmez.
Sen kendi hayatına odaklan, kendi ayrılığına kendin baş et, kendini mutlu etmeye gayret et.
Bırak o ne poh yerse yesin... Kendi hayatı, artık. Allah onu da mesut etsin.seni bağlayan bir şey yok...
 
Puffff pişman olsa neeeee olmasa ne ya.
Bırak mutlu olsun, yıllar geçsin ikiniz de 'ne günlerdi yaaa,gençliğin ilk yillari' diye güzel güzel anın. Neden pişman olsun ki? Ya da neden sen pişman olasın? Pişmanlık yaşamayacak kadar güzel bir ilişkiniz olmuş uzak mesafe de olsa, ama bitmiş gitmiş yani.
Dünyanın en doğal şeyi... Baskasi için boyle olumsuz duygulari beklersen hayatına da olumlu şeyler girmez.
Sen kendi hayatına odaklan, kendi ayrılığına kendin baş et, kendini mutlu etmeye gayret et.
Bırak o ne poh yerse yesin... Kendi hayatı, artık. Allah onu da mesut etsin.seni bağlayan bir şey yok...
Cok teşekkürler bakis acimi degistirmem zihnimi yonetmem gerekiyor sanirim dikkate alacağım 💙
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X