Şaka olsun diye dedim onu ya. Bin tane 1.90’a değişmem eşimi. Varsın kısa olsun. Göbeği de var

Geçenlerde birine daha yazdım sanırım. Benim yerimde başkası olsa eşimi tanışmadan elerdi. Daha yakışıklısını, daha gencini, daha iyi kazananını, daha varlıklı olanını elde edebilecek potansiyelim vardı. Ama eşimi tanıdım, iyi ki onu seçmişim diyorum. Diğerleriyle bu kadar mutlu olabileceğimi sanmıyorum. En önemli kriter vicdan ve merhametti benim için mesela. Bunu da tanıma şansı vermeden göremezdim.
İş bulamayabilirdi de. Ki bulmadı zaten geri girdi çıktığı yere. Batan şirkete nasıl geri girdi diyeceksiniz orası biraz karışık. Orası olmasaydı muhtemelen işsiz kalırdı damdan’ın yazdığı sebeplerden dolayı. Ülke müdürlüğü yapmış adamı şef pozisyonuna başvursa da almıyorlar. İyi eğitim, iyi kariyer bu açıdan da kötü aslında. Ben mesela işten işe geçtim, canım istedi kariyerimin yönünü tamamen değiştirdim. Çünkü ortalama vasıflara sahibim ve ortalama bir kariyerim var. Bu aşama daha esnek. Yükseldikçe gelir artıyor esneklik azalıyor.
Yani size önerim keskin kurallarınız olmasın. Boy gibi. Eğitim farkına bişey diyemiyorum. Ülkedeki üniversite mezunlarının %80’iyle aynı bakış açısını geçtim yakın bakış açısına bile sahip değilim ben sanırım. Ama eğitim farkı olmamasını istemek doğal.