Yeni biriyle nasıl tanışabilirim?

Tahminen konu sahibi de üst düzey yönetici.
Ama o zümreden olduğunu sanmıyorum.
O zümre kolay kolay dışarıdan evlenmez.
Benim kuzen de çok zengin biriyle evli. Adamın hastanesi var. Ama adam lise mezunu bir affedersiniz hoduk..
Bir ortama soksan rezil olursun öyle biri..
Öyle birini bulabilir. Ama ben isteyeceğini sanmıyorum. Çünkü konu sahibi kültürlü biri.

Tabi ki kriteri olsun. Ama çok iyi iş, çok iyi üniversite, çok yakışıklı deyince çok az bir olasılık kalıyor.
Ortalamada öyle insan yok. Cok azinliktalar.
Bir de dediginiz gibi o tiplerle tanışması için çok üst segment yaşamalı. O tiplerin gittiği sadece spor salonu tahminen 2 3 bindir.

Evet yönetici gezegen venüs.. yemeye içmeye lükse meraklıyız. Inkar edemem:)
Bir de hayatta soyle bir durum var.. neyi çok istersen o senin sınavın olur veya çok zor ulaşırsın veya olmaz.

O yüzden çok kriter koymamak lazım. Beklenti = Hayalkırıklığı dir. Kriteri ortalama tutsa daha üstü çıksa hem daha mutlu olur hem hayal kırıklığına uğramaz.

tabi ki herkesin kendine göre beklentileri olması normal. ama biri benim beklentim bu diyip sanal platformda bunun kavgasını veriyorsa o zaman sıkıntı var diye düşünürüm.

bir de ne istediğinden bu kadar emin bir insanın, nasıl tanışıcam diye konu açması garip.

Aslında beklentisi çok yüksek title değil bence. Sadece kendini fazla yüksek bir yere konumlamış kendi içinde. Muhtemelen ailesinde okuyan hatta yüksek lisans yapan, çalışan çok kadın yok. Bunlara sahip olmayı çok büyük artılar olarak niteliyor gibi geldi bana. Kendi boyunu çok uzun sanıyor, o yüzden uzun boylu diye bir kriter belirliyor.
Yani kimse git ilkokul mezunu bul onunla evlen boyu da mutlaka kısa olsun demedi ama sanki öyle demişiz gibi ben şöyleyim ben böyleyime bağladı. Muhtemelen insanlar bu yüzden yaklaşmıyor da olabilir normal hayatta da böyle davranıyorsa.

tüm yazılanları okuyamadım ama son 1-2 sayfadaki inatlaşmasına anlam veremedim.
bir de nasıl birini istediğinden bu kadar eminse neden burada soruyor ? o da tuhaf bence.

bir insanı en itici yapan şeylerden biri "ben şöyleyim" diye ısrarla anlatması. gerçekten merak eden gelip tanımaya çalışınca daha hoş oluyor.
evet dışarıda da böyle davranıyorsa ister istemez uzaklaşabilir insanlar.

Benim bakış açıma göre insan kazandığını böyle şeylere harcamalı zaten. Kira beslenme fatura vb giderleri çıkardıktan sonra geri kalanı eğlenmeye, yemeye içmeye, kültürel faaliyetlere gider. Bunlar zaten her gün yapılmaz ama hafta içi bir hafta sonu iki gün dışarı çıkılır ya gençsen ve bekarsan. Ben mi çok gezentiydim acaba 😂

yemeğe 30 tl mi, ben şok.

tüm yazılanları okuyamadım ama son 1-2 sayfadaki inatlaşmasına anlam veremedim.
bir de nasıl birini istediğinden bu kadar eminse neden burada soruyor ? o da tuhaf bence.

bir insanı en itici yapan şeylerden biri "ben şöyleyim" diye ısrarla anlatması. gerçekten merak eden gelip tanımaya çalışınca daha hoş oluyor.
evet dışarıda da böyle davranıyorsa ister istemez uzaklaşabilir insanlar.

İnsanları iyi analiz ettiğim söylenir. O inatlaşma da bence şundan; okuduğu okul, işi, boyu bize wow dedirtmedi onun hırsını yaptı. Çünkü çevresi (ailesi) sürekli onu okumuş etmiş boylu poslu kadınsın diye gazlıyor muhtemelen. Bunların bir çok insanda hatta bizim de çoğumuzda olmasını kabullenemiyor. O yüzden kriterlerini eleştirince hepiniz ev hanımısınız karşınıza ilk çıkanla evlenmişsiniz’e bağladı.

tabi ki herkesin kendine göre beklentileri olması normal. ama biri benim beklentim bu diyip sanal platformda bunun kavgasını veriyorsa o zaman sıkıntı var diye düşünürüm.

bir de ne istediğinden bu kadar emin bir insanın, nasıl tanışıcam diye konu açması garip.
Çünkü istediği üst segment birini bulamıyor.
O yüzden konu açmış.
Yakın çevresinde de yok ise nereden tanışacağını bilemiyor.
Işte hayat check list değil. Bunu bunu istiyorum bu olsun şu olsun olayı değil. Daha farklı bir yapı..
O yuzden esnek görüşlü olmak lazım.

Bazı kriterin vardır taviz vermeyeceğin misal işi olması. Bazı kriter vardır taviz vereceğin misal 1.80 değil de 1.75 olması gibi.. boy konusu konu sahibinin takıntısı diye örnek verdim.

Sen 1.80 değil bu adam geçiniz dersen yalnız kalırsın.
yani esneyeceğin alanlar olmalı.

ama kadınlarda ister istemez erkek beni korusun içgüdüsü olduğundan kendinden daha boylu erkeklere yatkındır. 1.70-75 kısa geliyor bana erkek olarak beni kaldıramıyormuş gibi hissediyorum. bakımlı dikkat çeken bir bayanım çünkü. eğitim konusunda şöyle örnek vereyim bir tanıdığımız lise mezunu ama iyi para kazanıyor. Fakat bakış açısı okadar hödük ki asla öyle bir erkekle olamam. okul görmüş insanlardada vardır mutlaka ama daha az benim gözlemlediğim. eğitimsiz olunca daha dar bakış açısı oluyor genelde. iş güç konusu da işsiz kalbilir tabi insanlık hali ama türkiye şartları diplomayı şart koşuyor maalesef. diploma yoksa iş bulma olasılığı çok düşüyor. bir de ben yüksek lisans mezunuym yanımda 2 yıllık mezun biri ya da lise mezunu denk olmaz diye düşünüyüorum.

üniversiteye giden herkes bir üniversite öğrencisinin aslında yapması gerektiği gibi kendisine bakış açısı edinip, kültürel gelişim göstermiyor ki.
keza anladığım kadarıyla siz de sadece okuyup diploma almaya odaklanmışsınız.
diploma önemli ama iş hayatında ne diplomalılar var ki hödük dediğiniz liseliler yanlarında pamuk prensesin prensi gibi kalır.
insanlara şans verip tanımadan yorum yapmak, kestirip atmak bence doğru değil.
illa gidin lise mezunu bulun anlamında demiyorum ama yazdıklarınızdan anladığım siz kafanızdaki keskin çizgilerden çıkmıyorsunuz bile.
bu durumda da kusura bakmayın ama herhangi biri ile tanışıp ilerletmeniz pek mümkün durmuyor.

O yüzden konu açmış.
Işte hayat check list değil. Bunu bunu istiyorum bu olsun şu olsun olayı değil. Daha farklı bir yapı..
😉

Bazı kriterin vardır taviz vermeyeceğin misal işi olması. Bazı kriter vardır taviz vereceğin misal 1.80 değil de 1.75 olması gibi.. boy konusu konu sahibinin takıntısı diye örnek verdim.

O üst segment şu an bu akşam nerde yemek yiyip ardından hangi club’a geçeceğinin planını yapıyor. Eve gidip dizi izlemeyecekler

O zaman statü atlamak için evlilik istiyor.
Ne diyeyim hayırlısı.. :cool:

Muhtemelen. Üst düzey yönetici maaşları 20-30 bin bandında çünkü şu an. Sinema hesabı yapmazdı diye tahmin ediyorum. Bir de o mevkiye gelmiş insanların belli bir sosyal yaşamı oluyor. Meslek birlikleri, birtakım kulüplere üyelik, büyük başlarla yemekler, toplantılar vs. Konu sahibinin böyle bir sosyal hayatı olduğunu sanmıyorum.

ben de konu sahibi gibiyim mesela, yani sizin konu sahibini analizlerinize benziyor gibiyim. Kendimi çok üstte konumlandırırım. Evim arabam giyimim üst segmentte, ne biliyim kendimi çok güzel bulurum. Bir de bunların üstüne çok iyi eğlenceli komik olduğumda söylenir. Hep bu özellikleri benden de üstte olan birini aradım, bekledim. Bi özellikten feragat etmek gerekiyorsa bunu asla maddi durumdan vs den yapmadım, komik olasından eğlenceli olmasından feragat edip sıkıldım. Bu zor bişi aslında, çünkü insan değişmek istese de değişemiyor, değiştim diosun ama içten içe istemiyor kalbin böyle olmayan insanı. Yalnız kalıosun bu sefer diosun ki " ulan onun kocasını ben çanta die taşımam" . Böyle böyle seneler geçiyor işte.

İnsanları iyi analiz ettiğim söylenir. O inatlaşma da bence şundan; okuduğu okul, işi, boyu bize wow dedirtmedi onun hırsını yaptı. Çünkü çevresi (ailesi) sürekli onu okumuş etmiş boylu poslu kadınsın diye gazlıyor muhtemelen. Bunların bir çok insanda hatta bizim de çoğumuzda olmasını kabullenemiyor. O yüzden kriterlerini eleştirince hepiniz ev hanımısınız karşınıza ilk çıkanla evlenmişsiniz’e bağladı.

ne okumuş ki ben daha o sayfalara gelemedim :(

bu gibi konularda zaten şu iki açıklamaya hayranım:
1. ev hanımısınız
2. bakımlı ve herkesin baktığı bir kadınım

kimsenin birbirinin adını, tipini bilmediği bir sanal ortamda bu hırsı anlamıyorum.
ki gerçekten güzel olan hiçbir kadın bana bakarlar demez kolay kolay çünkü o güzelliği güvendiğinden sallamaz bakanı edeni :)

ne okumuş ki ben daha o sayfalara gelemedim :KK43:

1. ev hanımısınız

kimsenin birbirinin adını, tipini bilmediği bir sanal ortamda bu hırsı anlamıyorum.
ki gerçekten güzel olan hiçbir kadın bana bakarlar demez kolay kolay çünkü o güzelliği güvendiğinden sallamaz bakanı edeni :)

insanların size baktığını, beğendiğini falan farkeder misiniz siz mesela?

ben de konu sahibi gibiyim mesela, yani sizin konu sahibini analizlerinize benziyor gibiyim. Kendimi çok üstte konumlandırırım. Evim arabam giyimim üst segmentte, ne biliyim kendimi çok güzel bulurum. Bir de bunların üstüne çok iyi eğlenceli komik olduğumda söylenir. Hep bu özellikleri benden de üstte olan birini aradım, bekledim. Bi özellikten feragat etmek gerekiyorsa bunu asla maddi durumdan vs den yapmadım, komik olasından eğlenceli olmasından feragat edip sıkıldım. Bu zor bişi aslında, çünkü insan değişmek istese de değişemiyor, değiştim diosun ama içten içe istemiyor kalbin böyle olmayan insanı. Yalnız kalıosun bu sefer diosun ki " ulan onun kocasını ben çanta die taşımam" . Böyle böyle seneler geçiyor işte.

Ya işte o çanta diye kolunuza takmayacağınız adam belki kadını çok mutlu ediyor.

Yani evinize arabanıza kendinizi sosyal yaşamdan izole edip kuruş kuruş biriktirerek sahip olmadıysanız zaten bulunduğunuz segmentte bir sosyal yaşamınız da vardır diye tahmin ediyorum.

ne okumuş ki ben daha o sayfalara gelemedim :(

1. ev hanımısınız

Ne okumuş nerde okumuş bilmiyoruz. Ama bir odtü ya da boğaziçi olmadığından neredeyse eminiz😂

O yüzden konu açmış.

sevgilimle 3 yıldır beraberiz, internetten tanıştık hem de hiiiç olmayacak bir site üzerinden.
hayatımın en paspal dönemlerindeydim, annem hastaydı, teşhis konamıyordu, 4 aydır hastanelerdeydi.
ilk buluşmanın ertesi günü tekrar mesaj attı buluşalım diye.
sonra haftasonu bir daha buluştuk.
sonraki hafta her gün görüştük.
3 yıldır toplasak 1 ay görüşmediğimiz olmamıştır.
beraber bir sürü iyi/kötü gün geçirdik.
o esnek biri olmasaydı bana o halimle şans vermezdi. ben esnek biri olmasaydım ben onun bazı hareketlerine rağmen şans vermezdim.
şimdi ikimizde toparladık ve gayet iyiyiz.
neden evlilik olmadı dersen de annem vefat etti ve sonrasında bazı farklı maddi sıkıntılarım oldu.
öteledim.

kısacası hayatta esneklik önemli.

Nasipse gelir Çin'den Yemen' den demişler. Bende 33 yaşında evlendim, 34 ye hamile kaldım, 35 ye doğum yaptım. Halbuki hayatimda da kimse yoktu herşey bir anda oluverdi şimdi düşündüğümde bile sanki bir sel ve biz kapılıp gitmişiz gibi geliyor.

Teyzemin kızı metroda tanıştı kocasıyla. İnsanın aklına bile gelmez ama oldu. Adam metro çıkışı takip etmiş evini ogrenmis, posta kutusuna not yazıp bırakmıştı. Öyle böyle derken de evlendiler. Ha şimdi nasıllar diye sorarsa. Malesef boşandılar.
Nasip kısmet işi bunlar sıkma canini. Pandemi bittikten sonra birini bulmak için değil de kafanı dağıtmak için kurslara, etkinliklere katil hem farklı bir çevren olur hem kafan dağılır. Ayrıca yaşın öyle buyukte değil artık insanlar 35 ten aşağı evlenmiyor ♥️

Muhtemelen. Üst düzey yönetici maaşları 20-30 bin bandında çünkü şu an. Sinema hesabı yapmazdı diye tahmin ediyorum. Bir de o mevkiye gelmiş insanların belli bir sosyal yaşamı oluyor. Meslek birlikleri, birtakım kulüplere üyelik, büyük başlarla yemekler, toplantılar vs. Konu sahibinin böyle bir sosyal hayatı olduğunu sanmıyorum.

global bir ilaç firmasında yöneticiyim. yol parasıyla 100 tl çok diyor ama ben bir akşam yemeğine yeri geliyor 100 tl den çok fazlayı kişi başı ödüyorum. hele alkol dahilse, bi kadeh içki zaten 100 tl civarı.
tabi ki böyle bir ortamda çalışmak, yurtdışından gelenlerle toplantılara çıkarken gidilen mekanlar vs bana ayrı bir hayat zevki kattı. o yüzden bu yöne daha da evrildim.
yada mesela yelken kulübü üyeliğim var, yelken pahalı bir spor. tabi ki orada tanıştığım insanlar da bir tık gelir seviyesi yüksek insanlar oldu.

ha anamın babamın evinde ergenkende bu alışkanlıklar vardı. o ayrı. yeri gelir tostçu da oturur yerim, o da ayrı.

demek istediğim hem üst segment isteyip hem de günlük 100 tl harcamaya çok dersen bulamazsın elbette. o yüzden yukarıdaki detayları verdim. o tipleri arıyorsan onların olduğu mekanlar ayrı ve pahalı.

Ya işte o çanta diye kolunuza takmayacağınız adam belki kadını çok mutlu ediyor.

Yani evinize arabanıza kendinizi sosyal yaşamdan izole edip kuruş kuruş biriktirerek sahip olmadıysanız zaten bulunduğunuz segmentte bir sosyal yaşamınız da vardır diye tahmin ediyorum.

İyi - aktif bi sosyal hayatım var ama bu şekilde insan arayınca seçenekler çok daralıyor. Bir de yaşım da küçük değil. İnsanlarla tanışmakla ilgil değil de istediğim insanlarla tanışmak konusu aslında benim bahsetmek istediğim.

Mutlu etme konusunda çok haklısınız, mutlaka öyledir. Zaten bunları birşeyi iddaa etmek, savunmak için yazmadım, hatta böyle olmamasını çok isterdim.

direkt oğlak/yükselen oğlak şöyledir diyemeyiz ama :)
oğlağın yöneticisi satürn kişinin haritasında hangi burçtaysa oğlakla ilgili temalar o yönde evrilir.
yani satürn yengeç ise olaylara daha duygusal ama daha geleneksel bakarken, satürn terazideyse lüksü ve sosyalliği seven bir yapı verir :)

kusura bakmayın nickimden dolayı tutamadım kendimi :)

mesela benim yükselenim de oğlak ama konu sahibi gibi sinemaya para vermeyi pahalı bir durum olarak görmem. aksine çok severim ve iyi filmlerin netkşflikşe düşmesini beklemem giderim :)
o kadar ben de gidiyorum canım :D benim demek istediğim her hafta birkaç gün sinemaya gitmekten bahsetmişlerdi. zaten o kadar çok kaliterli film de olmuyor her hafta gidecek kadar

Back
X