Yeni boşandığım eşim hemen evlendi.

Sizin boşanma kararı dediğiniz şey aslında formaliteden ibaretmiş. Sizin eski eşiniz aslında mahkeme kararindan önce kafasında bitirmiş.
Hiç olmazsa temiz bir şekilde, boşanmıssıniz. Yıllarca uğraşmak daha kötü inanın. Giden gitmiş artık, çocuğunuza o babayı siz seçtiniz, ama o babanın kızınıza olan ilişkisini sürdürme gibi bir niyeti yok gibi. Sizi bosayinca , kızını da boşamış oldu. Sizin öfkeniz, intikam duygunuz geçmemiş. Siz kendinize kızgınsınız ve öfkelisiniz , once kendinizi affedin seçimleriniz için. Kendinizi affettiginizde ne o kadınla ne eski kocanizla bir derdiniz kalır.

Bazen de kadın zorla çocuk sahibi olmak istiyor, sonra çocuğumuzu bırakıp gitti vay vicdansız baba. Yani hiçbir detay bilmiyoruz.
Size güldüm:)Tam tersiydi biliyor musunuz?? Eski eşim çocuk istemişti. Ben biraz daha beklemeliyiz tarafindaydim. 1 senelik evliydik.. artı söylediğinize hiç katilmiyorum. Zorla olacak bir iş değil çünkü?? :) velev ki kadın daha istekliydi diyelim adam karisindan bosaninca cocugundan da mi bosanir?? O senin çocuğun canın kanı. Yine de dogdugunda cok sever. En azindan sevme ihtimalini sever. Ama adam karaktersiz ve vicdansizsa sonuç böyle oluyor. Başka detay yok.

Son düzenleme:
Zor oln hiç bişi yapmamak. Ama bu durumda hiç bişi yapılmaz sadece ilahi adalete teslim edilir. Ki yuva yıkanın yuvası olmaz. Sadece köşenizde tüm ağırlığınızla ilahi akışa güvenmelisiniz, zor biliyorm ama bu insanlara ne derseniz deyin anlamazlar hatta çirkin laflar söyleyip dahada sinirlendirirler

Hiç birşey yazmayın, inşallah sizin ve çocuğunuzun ahı kalmaz. Sessizlik en güzel cevap

Aslında intikamci ayni noktada kalabilen biri degilimdir. Bilmem öyle işler uğraşlar. Insanlarla uğraşmam. Kendimde yaşarım bitiririm acıları hataları.. Aslını astarini öğrenince o fotoğrafları tarih tarih görünce ve cok zamanlar gecmedi üstünden arkadaşımın bir önerisiydi. Sizinle ayni düşünüyorum. Acaba dedim?? Acaba bir şey söylemem rahatlatır mıydı doğru mu olurdu?? Sizin fikirlerinizi bu sebepten duymak istedim...

Bazen de kadın zorla çocuk sahibi olmak istiyor, sonra çocuğumuzu bırakıp gitti vay vicdansız baba. Yani hiçbir detay bilmiyoruz.
Allah rızası için zorla nasıl çocuk sahibi olunuyor bir anlatsanıza??? Kadın kendi kendini mi hamile bırakiyor, adamın başına silah mı dayıyor? Hadi diyelim zorla! çocuk sahibi oldu( totomla gülüyorum) , çocuğunu bırakıp gitmek yine de vicdansizlik değil mi?

Şöyle ol
uyor adam çocuk istemiyorum diyor kadın illa çocuk istiyorum diyor korunmuyor. Bu şekilde belki burada durum bu şekilde değildir ama bir yakınımın başına geldi. Onunda başka evliliğinden de çocuğu vardı adamın. Benim son şansım diyerek hamile kaldı. Adam da istemediği için çocukla ilgilenmedi yani adam doğruyu yaptı demiyorum. Çocuk istemeyen adamdan çocuk yapılmaz. İlk evliliğindeki çocukla ilgilenmeyen adamdan çocuk yapılmaz. Çocuk iki kişinin ortak isteyerek vereceği bir karardır. Ben ilk mesajı okuduktan sonra böyle bir izlenim almıştım ama yorumumun konu sahibiyle çok alakası yoktur sonraki yorumlarla farkına vardım.

Karşısındaki kadın için üzülmelisin, kendin için sevinmelisin.hiçbir kadın çok haklı sebepleri olmadan boşanmaz.sana kötü olan kimseye de melek olmaz.olay daha sıcak bu hissettiklerinin çok kalacağını sanmıyorum.birkaç aya geçer gider.abartılacak birşey yok.sanki her evlenen çok mu mutlu oluyor ? Salak herif önünü arkasını düşünmeden atlamış yine.evlendiği kadın nasıl boşanır boşanmaz kendisiyle evlenen birini kabul edebiliyor aklım almıyor.ikisi de birbirinden salak.

Eee erkek olsam ben de isterim bakacak olan evliyken de boşanmışken de kadın.300,400 lira parasını yollar bekar gibi yaşar.erkeklere birşey yok ki.anca karşıdaki kadının bakış açısı sıkıntı olur belki.o yüzden erkeklerin düşüncesi hiçbir zaman kadınların düşüncesinin önemine yaklaşamaz bile.kendi kendimizi düşüneceğiz. Allah bizi kadın yaratmış.çocuk konusunda onlar 1 defa düşünüyorsa biz 100 defa düşünmek zorundayız.

Sessizlik en güzel cevap. Siz merak etmeyin onların içlerinde de çok mutlu olduklarını düşünmüyorum. Biraz akıllı biraz salak fakat hepimiz insanız. Sizin aklınıza gelen onlarınkine de geliyor. Siz size yapılanın farkında olduğunuz gibi onlarda farkında, hatta çevredeki herkes farkında. Belki dile dökmeye korkuyorlarsa bile içten içten ilahi adaletin bir gün kapılarını çalacağını biliyorlar emin ol. Bende boşandım. Çocuğum yoktu fakat öyle haksızlıklara uğrayarak boşandım ki o sürekli yazma içini boşaltma hissini çok iyi biliyorum. Tuttum kendimi hep. Zor oldu ama dayandım. Sonra o yazdı. Yalvardı yakardı vicdan azabı dank etmiş beyefendiye. Evliyken sesini duymak istemiyorum, konuşma,sus, inşallah ölürsün diyen köpek bir kelime yaz bari diyip yalvardı. Bu devran böyle devam etmeyecek merak etme. Güneş bir zamandan sonra da senin için doğmaya başlayacak. Yeter ki bir gün her şeyin çok güzel olacağından emin olarak sabırla bekle. Burda biri yazmıştı cümlesi hala aklımda: ‘ sabreyle, sabreylede seyreyle’…

Erkekler genellikle böyle…yakında tanıdığımın oğlu boşandı…çok saçma bir sebeple…4 yaşında bir oğlu var…nafakasını veriyor çok nadir çocuğu gezdiriyor…hepsi bu …bekar hayatına dönüveriyorlar…zaten işyerinden biriyle aynı evde oturmaya başlamış bile…olan kadına oluyor elinde bir çocuğun sorumluluğuyla üzgün yıkık…Allah kolaylık versin yavrum…canın sağolsun çok Ta düşünme hasta edersin kendini

Siz sıranızı savmışsınız, şimdi yeni eşi düşünsün. Kadın ben akılsızım diye bağırıyor zaten, kim bir buçuk ay önce boşanan insanla koştur koştur evlenir ki?
Bir kaypakla bir kafasız alsın evliliklerini başına çalsınlar birbirlerine layık olmuşlar. Siz sakın stalk yapmayın, bana faydası olmayan kilisenin papazını şey yapayım demişler varlığınızda kıymetini bilmeyen adam sonradan bilse nolur, pişman olsa nolur. emin olun her şeyin acısı geçiyor bu dünyada. Bu dünyada acısı geçmeyen tek şey evlat acısı Allahım onu göstermesin gerisinin ilacı zaman oluyor.

Kurtulmuşsunuz işte artik sizi rahatsiz edemez yeni karısından çekinir. Bu kadar düsünmeyin yaşanmış bitmiş artık sizde önünüze bakın.

Teşekkür ederim arkadaşım. Allah her seyi gördü biliyor. Ilahi adalete güveniyorum. Allah herkese kalbi gibi bir hayat versin.

Zorla değil ama biraz ısrar, biraz tehdit , biraz baskı. Benim boşanma için gelen kadınlar evliliğin başından beri sorunlar yaşadıklarını anlatırlardı. Neden çocuk yaptığını sorardım, 1 değil 2 tane yaparlardı birde. Bana dedikleri, çocuğunu doğurunca ( özellikle oğlan) beni daha çok sever, eve bağlanır, sorumlulukları artınca düzgün davranir, beni bırakmaz, evlilik biterse bari çocuğum olsun. Ya bir tanesi sırf miras paylasilirken, adamin ilk eşinden olan oğluna büyük pay kalmasın diye 2 tane çocuk yapmıştı adamdan.
Tamam adamların başına silah dayamıyorlar, ama korunma yöntemlerini genellikle kadın idare ediyor. Adamların zaten sorumluluk duygusu yokki , çocuğu olmuş ya da olmamış.
Yani kendi evlendiği karısına değer vermiyor adam, onun doğurduğu çocuğa mi değer verecek. Sonra bosanirken kadınlar bosanirken başlarlar; nasıl çocuğunu bırakır, nasıl yuvasını yıkar, çocuğunu da mi düşünmüyor, bakmiyor ilgilenmiyor. Adam hep buydu zaten, kadınla sevişip, yumurtayı dölleyince sihirli değnek değmiyor.

Verdiğiniz örnekleri gayet iyi anlıyorum ama burda öyle olup olmadığını maalesef bilmiyoruz. Ayrıca çocuklar neden sadece anneye ait sayılıyor, biz bunu neden erkekler zaten sorumsuz diye normalleştiriyoruz? Ç.ne sahip olamıyorsa bu kadının suçu değil.

Siz ideal baba anlayışı ile neden çocuklar sadece annenin diyorsunuz ama bu adamlar zaten iyi birer eş, sevgili , olamadılar ki baba olsunlar. Sorumsuzluklari normallestirmiyoruz ama farkına varıp, gerçeği görmek önemli. Orta da bir suç yok kadın açısından, sadece gerçeği kabul edememe durumu var. Hayret ediyorlar çocuklarına sahip çıkmayınca babalar ama zaten bu adam karısına bile sahip çıkmadı. Gercek ortadayken , şaşırmak da biraz hayalperestlik.

Geriye dönük olarak zina davası açılabiliyor diye biliyorum eğer kanıtlarsanız açabilirsiniz dava. Durumumuza göre siz değerlendirin bu resmi bilgiyi. Uğraşsın dursun bi kendine gelir. Muhattap olmaya değer mi tartışılır tabi. Temiz bir sayfa açmışsınız sonuçta.

Anlaşmalı boşanma gerçekleşmiş zaten , artık bir daha yeni bir boşanma davası açılamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…