Doğuma Hazırlık Yeni doğacak bebişler için alınması gerekenler nelerdir?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
geçen hafta eşimle bebeğin tulum çorap pijama patik nevresim gibi ihtiyaçlarını havuzlu handan aldık ve çok uygundu ayrıca ürünlerde gayet kaliteli.ikinc bir yorgan nevresim takımınıda mothercarede indirimli 158 aldım yatak kenarlıklarıda dahil.çok şükür eksği kalmadı kişisel bakım ürünleri zıbınlarınıda zaten öncesinde maothercare aldım indirimden

14 adet zıbın
2 adet organ nevresim takımı
5 adet kadife tulum
8 adet kadife patikli pijama,
2 adet pamuklu battaniye
1 adet polar battaniye
biberon-ateşölçer-burun aspiratörü
önlük-tırnak makası-tarak-termometre
patik-çorap herşeyini aldım çok şükür

ama tabii önce sağlıklı olsunda bebişim

hanımlar alınacak ne kadar çok şey var dimi yaw gözüm korktu birden ben yawaş yawaş birşeyler alıyorum ama genelini son ayda almayı palnlıyorum çünkü ben şuan urfa viranşehirdeyim ve doğuma adanaya ailemin yanına gitcem alışwerişimide orada yapcam inş o zamana kadar gerekli şeyler için paramı biriktiririm diye düşünüyorum hepinize kolay gelsin şimdiden

arkadaşlar ben de son ayımdayım artık. heyecanla hazırlık yapıyorum ancak çok açılmak istemiyorum sanırım çok da gerek yok. hiçbir şeyi önceden almadım. hazırlıklara yeni başladım hatta bitti bile. ama önce bayağı araştırma yaptım, gerek forumlardan yorumlara baktım gerekse çevremdeki yeni doğum yapanlara sordum. gerçekten almaya kalktığınız zaman o kadar çok şey çıkıyor ki ama duyduğuma göre bir çoğu gereksiz oluyormuş. tabi her bebeğin ihtiyaçları sanrıım birbirinden farklı olur ancak yine de temel şeyler aynıdır diye düşünüyorum.
ben iki takım hastane çıkışı, 5 tane filan da çıt çıtlı body aldım(daha doğrusu hediye geldiler) sanırım ilk zamanlar için onlar yeterli olur. ancak patikli tulum daha almadım çok kullanışlı oluyormuş listemde var yakın zamanda gidip alıcam. bir de bol bol battaniye al diyorlar öyle alangirli olmasın ama. belki 1 tane şöyle şık birşey alırım ama diğerlerini yıkanması kolay pratik şeyler almak istiyorum. iki tane de dış giysimiz var. bunlar ilk dönemlerde sanırım yeter de artar. kıyafete çok para harcamamak gerek, hem doğum sonrası hediye geliyor(çevremde gözlemlediğime göre) hem de bebekler günden güne bile çok çabuk büyüyorlar. kimileri kullanmadan elde kalıyor yazık.
banyo şampuanı kremi biberonu filan büyük kısmını aldık. gerçi bana kalsa daha almazdım ama geçen ay almanyaya geziye gitmiştik orda bulmuşken aldık. iyiki de almışız diyorum şimdi buraya gelince özellikle fiyatları görünce keşke daha çok şey alsaydım diyorum :)
gerçi bebek odası arabası gibi büyük şeyleri daha almadık sanırım doğumdan sonra alacağız. ama kafamda yerleri filan az çok belirledim.
haftaya doğum çantamı hazırlayacağım. bir kaç eksiğim kaldı. bir de bebeğimin eşyalarını yıkamam gerek. çantamı hazırlayayım o zaman neler yaptığımı da yazarım arkadaşlar...

Kızlar bebeginiz cok cabuk büyüyp kilo alıcak cok küçük seyler ve ya cok abartılı almayın cünkü 1 ay önce giydiğini 1 ay sonra giyemeyebiliyor
tulum yerine alt üstleri tercih edin 3 aydan sonra
yada ayaksız tulumlar
badiler
tek alt ayaklılar
yelek uykudan kalkınca mutlaka lazım
şapka
battniye en az 2 tane
kapsonlu hırka türü şapka giymeyi sevmeyen bebeker için kurtarıcı hem enseleri kapamnış oluyor

COKDA HEDİYE GELİYO KIZLAR O YÜZEDEN ONA GÖRE ALIN

Son düzenleme:
size bi de küçük çantada taşınabilecek cam ya da çelik termos öneririm kızlar yanınızda her daim sıcak su bulundurabilirsnz dielimki sütünüz yetmio mama veriosnz dışardasınız mama yapmanz lazm sıcak suyunz yanınızda ya da emziği ağzndan yere düştü hemen sıcak suyla yıkayn yine verin ağzına büyüyüp mamaya geçtiği zamanlarda da ço uzun süre kullanablicenz bişey kuzenmde var en büyük yardmcılarmdan dio bende alıcam bi de bi tane cam şişe edinicem hazr içme suyunu tekrar kaynetp içine koycam bebeğim için bulunsn mama ihtiyacı olursa fln die a.s.

Kizlar bence en azindan bebegin ilk bir ayini sampuan yada benzeri seyler kullanmayin cildine cünkü cok hassas olacak sadece su deydirin ben öyle yapicam o yüzden sampuan gibi seyler almadim. Bencede bu kadar cok abartmaya gerek yok benimde ilk bebegim olacak insallah ama bu kadar sey almayi düsünmüyorum almadimda sadece yeni dogan giysileri aldim bir iki kat o kadar cünkü tahmin edebiliyorum cevremdende görüyorum arkadaslarimin hala giydirmedikleri elbiseleri var cocuklarina almis ama bebek büyümüs kalmis öyle elbiseler falan , en iyisi beklemek kilosuna boyuna göre elbise almak bence öyle yapin fazla masrafa gerek yok....

merhaba, 4,5 aylık bir oğlum var ve inanın bunun sıkıntısını çok yaşadım. neredeyse kafayı yemek üzereydim bi ara... rüyalarıma giriyordu artık.. şimdi çok şükür o dönemi atlatmış tecrübeli bir anneyim. benim gibi sıkıntı çeken anne adaylarına yardımcı olmak adına bu konuyla ilgili blogumda bir yazıya yer verdim, isterseniz bir gözatın, belki faydası dokunur...

blog adresim: "melisozgur.com" ilgili yazı ise: "ooo piti piti" başlıklı olan.

Son düzenleme:
aman bu nasıl tatlı bi telaşştır:79: walla baktıkça gülesim geldii bende hamileliğimin 8.ayına giriyorum.. ilk bebeğim... yazılan şeyleri okudukça hemen zaman geçsin de aldıgımız şeyleri kullanalım diye düşünmekden kendimi alamadım:) Allah herkeze hayırlısı ile bu zevki tattırsın...

aynen bende bugun ıtıbarıyla 8 ayıma gırdım bende okudukca dıorum aynen bıran once zaman gecsın dıe :) ıns meleklerımıze hayırlısıyla sağlıklıca kavusuruzda bol bol suslerız artık

Aslında ne almasak demek gerek:)O kadar çok ihtiyaç var ki badii,tulum,çorap,bez ,pişik kremi,yorganı,battaniyesi gebeliğin 5-6 ayında olanlar varsa alabiliyorsanız yorganmış,battaniyemiş,nevresimmiş şimdiden alın bence Araştırmalar yapmaya başlayın son zamanada bebeğin kilosuna bağlı olarak tabii utrasonda tahmini oluyor ya kıyafet alın badi,tulum gibi abartmadan alın ben biraz abarttım sanki:)Neyse ki öyle küçük değil hepsi:)Öyle denildiği gibi herşeyi son ay yapim demekle olmuyor En azından benim için çokta kolay olmadı Temizlik,yemek ,bebek eşyası almak yıkamak,ütülemek araştırmak ve düzenlemek.... Bi bakıyosun aaa bunlarda var bazende beğenmiyosun yada bozuk çıkıyor aldığın şey tefarruat çok bence Hee param çok 1 haftada herşeyi 1 mağazadan alırım araştırıp gezemem diyosan başka:)Ben herşeyimi özenerek 7. ayımda yavaş yavaş başlayarak aldım halada eksik var onuda doğum sonrası artık dedim:))39 haftamın içindeyim sabırsızlıkla bebeğimin gelmesini artık bekliyorum bu arada son ay ağırlaşabilirsiniz bunuda ekleyeyim Herkese sağlıklı bebekler ve doğumlar :))

selam kızlar bende 25+4 haftalığım bi baktım ki herkes şimdiden hazırlığa başlamış ben daha bir çaput bile almadım kızıma stres oldum birden valla :84: hemen liste yapmaya başlıyom hafta sonuna hazır olsun.Listelerde ilgimi çeken birşey var göbek bağı bandı.Bunu hastaneler vermiyo mu ? biz mi alıyoz ilk etapta alınması gerekenler arasında mı karar veremedim ne dersiniz ?

SAKIN AMA SAKIN ABARTMAYIN.. SONRA ÜZÜLÜRSÜNÜZ...

dogmamış bebege don biçilmez dıye ata sözu var.. çok dogruymuş..

ben kızıma aldıgım tulumların çogunu sadece bır kez gıydırebildim. hatta fotograf çekıp gerı çıkarmak zorunda kaldım. kısa kaldı..
bebekler ufak dogsa bıle kendını çok hızlı topluyormuş. dr söylemiştı.. kızım bır aylık oldugunda 4200 olmuştu. bır ayda 1200 gr almıştı.. ve kıyafetlerın çogu kucuk geldı bır anda. hele iki aylık oldugunda
0-3 aylık bebek gıysılerı olmadı bile..
ayaklı tulumların en az 5 tanesını hiç gıymeden kaldırdım..(
nasıl olsa dışarı çıkıp alma imkanınız var. az alın, gerektıgınde iki parça iki parça olarak alın..
nasıl olsa bebek olunca her gun makına açmak zorunda kalacaksınız.. hıç doldurmayın dolapları pişman olursunuz..

kremlerı falan da hıç almayın.. bebegınızın alerjısı olabilir, vs sorun çıkabilir paranız boşa gıder.
ben hıç krem almadım. bebe yagı almadım. kızım 3 aylık oldu daha kullanmaya ıhtıyaç bile duymadık.. tek şampuan almıştım.. alan arkadaşlar da malesef daha kullanmadılar..

bıberon bır tane kucuk alın.. sonra gerekırse her yerde var.. aldıgınız serı halındekı bıberonlarıda bebegınız begenmeyebilir. elınızde patlar..

ama bol bol battanıye alın.. ben 14 tane battanıye almıştım.. ancak yettı bana.. herkesın poposunu koydugu yere kızımın başını keşınlıkle koymuyorum. hemen battanıye açıyorum.. kusuyor, degiştiriyorum... ince olanları daha çok kullnadım. iki tane kalın vardı, fazla kullanmadım..

sankı çok şey alınması gerekıyor gıbı gelıyor ama öyle degilmiş. beşigine bıle daha dogru duzgun yatmadı..

bebek arabasını ise mumkun oldugu kadar hafıf olanı seçın.. sonra ayrıca baston almak zorunda kalmayın.. tek elle taşıyabilecegız bır şeyı seçin..

çıtçıtlı badıların numaraları var. en kucuk olanında en fazla iki tane olsa yeter...
hastane çıkışını ise sakın abartmayın.. ben bır tane aldım.. bır ayın sonunda gıyemedı bile..
hatta şu anda şapkası bıle başına geçmiyor kızımın ..
karışık yazdım ama aklıma gelen bunlar..

ayrıca fazla oyuncak vs almayın bebekle gezmeye çıktıkça ilgisini çektıkçe alın..
bır tane ana kucagı mutlaka alın..
yada araba koltugunu evde de ana kucagı olarak kullanabilirsiniz.. ben öyle yapıyorum..

Son düzenleme:
canım ne güzel söylemişsin içim rahatladı o alınacak bu alınacak hiç bitmiyor burda yazılanlkara bakıp moralim bozuluyordu ban daha o kadar şey almadım diye

abartmayın gerçektende okadar para verip aldığınız şeyler sonradan elinizde kalmasın.yazık okadar pahalıki biçok üründe.
gerçekten kullanabileceğiniz ürünleri alın ayrıca bir üye yazmıştı bi ihtiyacı olduğu zaman dışardan alırsınız hem evden çkmış olursunuz havanız değişir hemde bi çogumuzun ayağının dibnde alış veriş merkezleri var ben gögüs pedi bile almadım belki ihtiyacım olmayacak diye olursada hemen alınabilecek bişey zaten heryerde var artık

ayrıca bebeği görmeye gelenleein biçogu kıyafette getireceği için gerçekten abartmayın.

arkadaşlar aklıma gelmişken bende chicconun Soft Dream Yumuşak Rüya Kangurusu hediye geldi bende aynı üründe almıştım.iki tane aynı ürün oldu. ilgilenen varsa msj özelden msj atsın ,

hayırlı doğumlar herkese bebeklere iyi bakın

Benimde ilk gebeliğim hiç gereksiz şey almadım çok az kıyafet aldım hemen büyüdükleri için çok fazlasına gerek duymadım zaten gelen misafirlerin çoğu bebek kıyafeti getiriyor ana kucağını oto koltuğu olandan aldım bir taşla iki kuş beşik yerine taşınabilir kapanabilir yer kaplamayan oyun parkından aldım sadece şampuan aldım bebek bezine çok ihtiyacımız olacağı için değişik boyutlarda bez depoladım

slm kızlar eşimle hafta sonu alışverişe çıktık 2 battaniye bi hastane çıkışı yastık alt açma bezi havlu bi çıtyçıtlı badiyle ayaklı tulum aldık insan gördükçe almak istiyo ama çok alsak kullanamayacak bile çoğunu zor firenledik kendimizi azar azar alalım diye düşündük herkese tavsiyem abartmayalim

ben bebeğime battaniye örüyorum onu bari yapam dedim ne çok sey gerekliymiş bebek için ya ben çok korktum nasıl alıcaksak allah yardım etsin kızlar dua edinde bende birseyler alabileyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…