SAKIN AMA SAKIN ABARTMAYIN.. SONRA ÜZÜLÜRSÜNÜZ...
dogmamış bebege don biçilmez dıye ata sözu var.. çok dogruymuş..
ben kızıma aldıgım tulumların çogunu sadece bır kez gıydırebildim. hatta fotograf çekıp gerı çıkarmak zorunda kaldım. kısa kaldı..
bebekler ufak dogsa bıle kendını çok hızlı topluyormuş. dr söylemiştı.. kızım bır aylık oldugunda 4200 olmuştu. bır ayda 1200 gr almıştı.. ve kıyafetlerın çogu kucuk geldı bır anda. hele iki aylık oldugunda
0-3 aylık bebek gıysılerı olmadı bile..
ayaklı tulumların en az 5 tanesını hiç gıymeden kaldırdım..
(
nasıl olsa dışarı çıkıp alma imkanınız var. az alın, gerektıgınde iki parça iki parça olarak alın..
nasıl olsa bebek olunca her gun makına açmak zorunda kalacaksınız.. hıç doldurmayın dolapları pişman olursunuz..
kremlerı falan da hıç almayın.. bebegınızın alerjısı olabilir, vs sorun çıkabilir paranız boşa gıder.
ben hıç krem almadım. bebe yagı almadım. kızım 3 aylık oldu daha kullanmaya ıhtıyaç bile duymadık.. tek şampuan almıştım.. alan arkadaşlar da malesef daha kullanmadılar..
bıberon bır tane kucuk alın.. sonra gerekırse her yerde var.. aldıgınız serı halındekı bıberonlarıda bebegınız begenmeyebilir. elınızde patlar..
ama bol bol battanıye alın.. ben 14 tane battanıye almıştım.. ancak yettı bana.. herkesın poposunu koydugu yere kızımın başını keşınlıkle koymuyorum. hemen battanıye açıyorum.. kusuyor, degiştiriyorum... ince olanları daha çok kullnadım. iki tane kalın vardı, fazla kullanmadım..
sankı çok şey alınması gerekıyor gıbı gelıyor ama öyle degilmiş. beşigine bıle daha dogru duzgun yatmadı..
bebek arabasını ise mumkun oldugu kadar hafıf olanı seçın.. sonra ayrıca baston almak zorunda kalmayın.. tek elle taşıyabilecegız bır şeyı seçin..
çıtçıtlı badıların numaraları var. en kucuk olanında en fazla iki tane olsa yeter...
hastane çıkışını ise sakın abartmayın.. ben bır tane aldım.. bır ayın sonunda gıyemedı bile..
hatta şu anda şapkası bıle başına geçmiyor kızımın ..
karışık yazdım ama aklıma gelen bunlar..
ayrıca fazla oyuncak vs almayın bebekle gezmeye çıktıkça ilgisini çektıkçe alın..
bır tane ana kucagı mutlaka alın..
yada araba koltugunu evde de ana kucagı olarak kullanabilirsiniz.. ben öyle yapıyorum..