Doğuma Hazırlık Yeni doğacak bebişler için alınması gerekenler nelerdir?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
benim hastane cıkısı bebece diye bir marka. ankarada sosyete pazarından bir sürü şey aldım:) sivasta bebek magazasında 57 lira olan battaniyeyi orda 30 liraya buldum. bugün de limangoda days in colours nevresimler indirimde bir bakın isterseniz kızlar.

benim aldıklarım:
10 lu hastane çıkışı
1 takım zıbın (çıkış setinde de var)
3 tane ayaksız uzun kollu tulum (weniceden almıştım)
3 tane ayaklı tulum
2 takım, alt üst, altlar ayaklı, üstlerin yakaları çıt çıtlı
5 tane bady (3' ü yarım kol, 2 si sıfır kol-ama sonradan sıfır aldığıma pişman oldum)
1 tane uyku tulumu (altı yuvarlak olanlardan)
4 battaniye (bir tane el örgüsü, bir tane penye çıkış setinin içindeki, bir tane peluş, bir tane de topitos battani bebessinin- bu battaniye sivasta 57 liraydı işte, ama internette de yine 30 lira falan)
3 takım nevresim ( biri fistolu falan süslü, biri normal ayıcıklı figürlü, birini de sümerbanka diktirdim)
1 alt açma minderi, yastığıyla
3 çift çorap
4 şapka
4 mamalık
3 çift eldiven
1 paket de prima premium care 1 numara aldım. dalinin sıvı deterjan ve yumusatıcısını da aldım, yavas yavas yıkayıp ütülemeye baslıycam kısmet olursa.
1 triko hırka-çift kat, annem bunun el örgüsü olanını da yapacak. şimdilik hazırını aldık.
el örgüsü hırkası yeleği patiği de var takım. daha da yapılıyor.
yukarda saydıklarım 350-400 tl arası tuttu.

alacaklarım da

sevibebe tırnak makası seti (içinde makası, taragı, fırcası, burun aspiratörü, termometresi var)
avent oda-banyo termometresi
kğvet-filesi-maşrapası
can bebe alt açma bezi
yan yatma yastığı
kulak çubuğu
unibaby ıslak pamuk
banyo süngeri
sebamed pişik kremi
oto koltuğu
ağız mendili
göbek bağı
ve belki uyku seti. (oyun parkı alacagım için uyku seti belki almayabilirim.)

kendime ise;

2 gecelik
1 pijama
1 emzirme sütyeni
2-3 takım atlet külot (küçük gelmeye başladı da kullandıklarım)
silikon göğüs ucu (avent)
göğüs pedi almayı düşünüyorum.

pompa, buhar makinası ve biberon setini sonraya sakladım. inşallah ihtiyac olmaz. silikon kasık ve bir tane biberon emzik alabilirim ama.

nasıl kızlar, eksiği fazlası var mı sizce? ben sivasta yasadıgım için ve burda hersey cok pahalı oldugundan gecen hafta ankaraya gittiğimde abartmadan almaya calıstım. geri kalanları da burdan alıcaz artık.

beşiğini oyun parkı olarak düşündüm ve onu annemler alacaklar.

istanbulda oturanlar için kesinlike tatlı telaşlar mağazasına gitmesini öneririm mükemmel şeyler var biraz pahalı ama tatlı telaşlar süper biyer okadar güzel farklı şeyler varki bebişler için biraz pahalı ama süper şiddetle tavsiye ederim

Son düzenleme:

bahsettiğin mağaza nerde ??

ben bebeğime doğmadan süslü püslü kıyafetler aldım,herkes bunları giyemez dedikçe daha çok aldık ailemle
hep tulum mu giyecek diye,
evet bebek hep tulum giyiyor
iyisinden özellikle de kendinden eldivenli olanlardan 10tane tulum yeterli ilk aylar için,çok da ufak olmasınlar çünkü benim bebeğim bir ayda 5 cm büyüdü ve doğduğunda giydiği tulumlarını giyemiyor
iç zıbın olarak da baştan giydirilenler zor oluyor ,kenardan çıtçıtlı olanlardan alın

penye battaniye çok gerekli terliyor,kusuyor bir kaç tane olmalı
ve ben koca karyola aldım çok pişmanım mothercarede ufak ahşap sallanana beşikler var 6 aya kadar yatabilir
kesinlikle tavsiye ediyorum ne kadar alıştırmak itemesenizde hemen hemen her bebek sallanmak istiyor ve o beşikler tam bebeği uyutacak türden ,tekerlekli olduğu için her odaya da götürülebilir
küveti bakım malzemesi fln var
bunların dışında alınacaklar ise keyfi herkese göre değişir

ahh ahh alamadığım beşik diyelim canım
karyola aldım, anakucağı ,salıncak ama tek gereken böyle bir beşikmiş resmini buldum
gerçeğini de gördüm ,çok güzel sallanıyor tekerlekli olanı da var sanırım her yere götürülür
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Son düzenleme:
Iste tam istedigim gibi.. fiatlarida gayet uygunmus baktimda internet sitesinden..
ilk kizima normal bebek karyolasi almistim icine ilk koydugumda cocuk kocaman yatakda kucucuk kaldi alismasi uzun zaman aldi bebekler ilk dogduklarinda boyle daha kucuk yerlerde daha guvende hissedip daha rahat uyuyorlar

bunun aynısı ama daha büyüğünü buldum e-bebekte
bir yaşına kadar rahat yatabilir onun fiyatı da 450idi canım
bence onu al daha uzun süre yatar
öyle karyola gibi kocaman bişey de değil yine,tekerlekli hem o da

arim doğrmussun sende sonunda :)

bebeklerini bekleyen annelere aklıma gelen tek tavsiye şuan, alacakları tulumların zıbınların yaka kısmına dikkat etmeleri..benim aldıklarım bebeğime büyük geldiği için gögüs kısmı açık kalıyordu...açık kalıp üşümesin diye kalın ağız mendilleri koyuyordum...

Arkadaşlar bir arkadaşımın mailini sizlere iletiyorum..Faydalanmanız dileğiyle..

Sevgili Arkadaşlarım,

Çoğunuzun yakinen bildiği araştırmacı kişiliğimi faydalı bir amaç için kullanmaya karar verip,. 4 arkadaşımla birlikte Türkiye’nin ilk ve tek anne&bebek ürünleri değerlendirme sitesi dedektifanne.com ‘u kurduk.

İhtiyaca yönelik ürün alınmasını sağlayarak israfa engel olmak, aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak misyonuyla çıktık yola. İstedik ki kimse ne alacağız, nereden alacağız, bunu boşuna mı alıyoruz, bu çok mu gerekli, keşke diğer modelini alsaymışız..vs demesin. İstedik ki bu çok kıymetli tecrübeler derli toplu “bir site” formatında tüm ailelere kolaylık sağlasın, bloglarda, forumlarda, paylaşım sitelerinde, mail grupları içerisinde arşivlerde kaybolmasın, herkes her yeni bebeği olana tekrar tekrar anlatmak zorunda kalmasın.

Ürün değerlendirmelerinin yanı sıra hazır ihtiyaç listelerimiz, magazinel anne takiplerimiz, indirim haberleri, aklımıza gelen ilk başlıklardı. Öte yandan bizden başka anne-babaların da düşüncelerini merak ediyoruz. Herkes paylaşsın, herkes öğrensin istiyoruz. Yani bu site bize özel olmasın, isteyen istediği ürünle ilgili fikirlerini söylesin ya da sormak istediğini sorsun, biz araştırıp, bilgiye ulaşalım, paylaşalım.

Bu fikri yenidoğan bir bebek gibi geliştirmek, büyütmek istiyoruz. Hiçbir markadan iyi/ kötü değerlendirme için maddi teşvik almadık, niyetimiz tarafsız kalmak ve ürünleri KULLANICI sıfatıyla objektif değerlendirmek. Dünyada buna benzer sitelerin örnekleri var ama Türkiye’de bir ilkiz, tabi şimdilik! Daha yolun çok başındayız, şu anda gördükleriniz sıraya dizdiğimiz hayallerimizin sadece suyun üzerindeki kısmı. Asıl buzdağı arkadan geliyor, yavaş ve emin adımlarla. Elbette eksiklerimiz var, bunun bilincindeyiz ama faydalı bir şeyler üretebilmenin de heyecanını duyuyoruz.

Sitenin ilk sürümünü bir sonraki aşamada iyileştirmeye devam edeceğiz. Siteyi ilk olarak siz dostlarımla paylaşmak istedim. Bizim göremediğimiz, atladığımız yerler olabilir. Sizler de ya anne babasınız, ya adaysınız, ya da abla/ ağabeysiniz. Elbette sizlerin farklı bakış açıları, önerileri, tavsiyeleri olabilir. Bunları paylaşırsanız çok iyi olur. Ya da beğendiyseniz sırtımı sıvazlayabilirsiniz, bayağı motive edici olabilir.

Hepsinden öte; gerçekten beğendiyseniz tavsiye edebilirsiniz, etrafınızdaki dostlarınız ve böyle bilgilere ihtiyaç duyanlarınız için referans verebilirsiniz.

Çok heyecanlıyım, heyecanlıyız…Bu bebeği beraber büyüteceğiz !

Sevgiler,

Demek istediğinizi anladım. Mothercare'in ürünlerinde de kenarlarında çıtçıt yok ya da yaka kısmında içine katlanan payını az tutmuşlar sanırım. Arkadaşın bebeklerinde görmüştüm yakalar açılmış, önüne kadar açık. Ağzı akan bir çocuk olsa bronşite kadar yolu var Allah korusun.

Kızlar geçmişte kalmıştı..Arkadaşımın site duyurusu..Faydalanmanız dileğiyle..
Sevgili Arkadaşlarım,

Çoğunuzun yakinen bildiği araştırmacı kişiliğimi faydalı bir amaç için kullanmaya karar verip,. 4 arkadaşımla birlikte Türkiye’nin ilk ve tek anne&bebek ürünleri değerlendirme sitesi dedektifanne.com ‘u kurduk.

İhtiyaca yönelik ürün alınmasını sağlayarak israfa engel olmak, aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak misyonuyla çıktık yola. İstedik ki kimse ne alacağız, nereden alacağız, bunu boşuna mı alıyoruz, bu çok mu gerekli, keşke diğer modelini alsaymışız..vs demesin. İstedik ki bu çok kıymetli tecrübeler derli toplu “bir site” formatında tüm ailelere kolaylık sağlasın, bloglarda, forumlarda, paylaşım sitelerinde, mail grupları içerisinde arşivlerde kaybolmasın, herkes her yeni bebeği olana tekrar tekrar anlatmak zorunda kalmasın.

Ürün değerlendirmelerinin yanı sıra hazır ihtiyaç listelerimiz, magazinel anne takiplerimiz, indirim haberleri, aklımıza gelen ilk başlıklardı. Öte yandan bizden başka anne-babaların da düşüncelerini merak ediyoruz. Herkes paylaşsın, herkes öğrensin istiyoruz. Yani bu site bize özel olmasın, isteyen istediği ürünle ilgili fikirlerini söylesin ya da sormak istediğini sorsun, biz araştırıp, bilgiye ulaşalım, paylaşalım.

Bu fikri yenidoğan bir bebek gibi geliştirmek, büyütmek istiyoruz. Hiçbir markadan iyi/ kötü değerlendirme için maddi teşvik almadık, niyetimiz tarafsız kalmak ve ürünleri KULLANICI sıfatıyla objektif değerlendirmek. Dünyada buna benzer sitelerin örnekleri var ama Türkiye’de bir ilkiz, tabi şimdilik! Daha yolun çok başındayız, şu anda gördükleriniz sıraya dizdiğimiz hayallerimizin sadece suyun üzerindeki kısmı. Asıl buzdağı arkadan geliyor, yavaş ve emin adımlarla. Elbette eksiklerimiz var, bunun bilincindeyiz ama faydalı bir şeyler üretebilmenin de heyecanını duyuyoruz.

Sitenin ilk sürümünü bir sonraki aşamada iyileştirmeye devam edeceğiz. Siteyi ilk olarak siz dostlarımla paylaşmak istedim. Bizim göremediğimiz, atladığımız yerler olabilir. Sizler de ya anne babasınız, ya adaysınız, ya da abla/ ağabeysiniz. Elbette sizlerin farklı bakış açıları, önerileri, tavsiyeleri olabilir. Bunları paylaşırsanız çok iyi olur. Ya da beğendiyseniz sırtımı sıvazlayabilirsiniz, bayağı motive edici olabilir.

Hepsinden öte; gerçekten beğendiyseniz tavsiye edebilirsiniz, etrafınızdaki dostlarınız ve böyle bilgilere ihtiyaç duyanlarınız için referans verebilirsiniz.

Çok heyecanlıyım, heyecanlıyız…Bu bebeği beraber büyüteceğiz !

Sevgiler,[/QUOTE]

arkadaşlar ben aranıza yeni katıldımve 36 haftalık hamileyim bebgim için hastanede gerekli olacak en önemli şeyleri yazarmısınz.kendim içinde istiyorum dişmacunu felan var bigün yatılacak hastanede gerçekten gereklimi lütfen yardımmm edin

evet ben de çıt çıt diktim onların yaka kısmına çok açık

Benim icin cok erken ama cok kontrolcubi tipim suan almicak olsam bile en azindan kafamda bi liste oldu.cok tesekkurler

Merhaba bir arkadaşımın ikizleri oldu bir bebişin yorgunluğu tatlı dertleri ikiye katlanınca uyku düzeni ve dolayısı ile
sinirleri harap oldu ne yapalım, nasıl pratik çözümler bulalım derken bebegimebakim.com imdadımıza yetişti, gebelik
ve sonrası için detaylı ve yararlı bilgiler içeriyor, okudukça okuyorsunuz, hamilelere ve annelere göre yazmışlar.
Her ayın başında hediyeli bir testleri var şu an aktif sanırım bir kota doluncaya kadar aktif kalıyor, doğru çözene
organik bebek ürünleri hediye ediyorlar, test biraz kazık ben çözemedim ama denemeye devam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…