Yeni doğan bebeğimi nasıl bırakacağım?

bebek86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2010
103
0
46
Artvin
arkadaşlar benim doğumuma 3hafta kaldı. bebeğime 8 hafta baktıktan sonra bakıcıya bırakıp işe başlamak zorundayım. ama bu zamanlar bebeğimin bana en çok ihtiyacı olduğu zamanlar. suçluluk hissediyorum

ücretsiz izin alabilirsin bir 6 ay daha.. böylelikle biraz daha bebeğinle beraber kalmış olursun . sonuçta bebeğinin geleceği için çalışıyorsun... olaya böyle bakabilirsin...

ücretsiz izin alabilirsin bir 6 ay daha.. böylelikle biraz daha bebeğinle beraber kalmış olursun . sonuçta bebeğinin geleceği için çalışıyorsun... olaya böyle bakabilirsin...

haklısın bebeğim için çalışıyorum. ama çocuğu olanlar ilk başta ayrılması zor oluyor mu?

yani 2 ay..
çok kısa bi süre en çok size ihtiyacı olduğu zaman..
ücretsiz izin alın..
bilemiyorum çok mu ihtiyacınız var geçinemiyor musunuz..

Ücretsiz izin al arkadaşım yapacak başka çaren yok
Bi lokmacık çocuğu bakıcıya nasıl vereceksin
Bakıcıya vereceğin parayla kendi çocuğuna mis gibi bakarsın
En azından annenler yada kayınvalidenler falan olsa onlar bakar da gözün arkada kalmaz
Ben de hamileyim ve bakıcıya cesaret edemem bu kadar küçükken
Maddi durum kötü olduğu için mi hemen başlamak istiyorsun bilemiyorum ama bebeğinin sağlığı daha da önemli canım ..yine de sen bilirsin tabi

evet maddi problemler ne yazıkki annemler gelse de 2 haftadan fazla kalamayacaklarmış

çalışan annenin dramı. inanın anneanneya da babanneye bıraksanız bile bu duygu yine oluyor. size tavsiyem bulunduğunuz il ya da ilçedeki kız meslek lisesi çocuk bakımı ve gelişimi bölümüne başvurmanız. size güvenilir, bilgili bir bakıcı bulmanızda yardımcı olurlar. allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin canım.

eşin çalışmıyor mu?

çalışıyor canım ama bizimkisi o kadar farklı ve karışık bir durum ki... artık 1 ay kadar annem kayınvalide bakar sonra inşallah Allah'a emanet ederek güvendiğimiz bir bakıcıya bebeğimizi teslim ederiz. aslında yakın bir arkadaşımın annesi ben bakarım diyor ona da güveniyorum büyük olasılıkla ona baktıracağız

siz çalışıyor musunuz? bir de çocuğunuzu çalışırken bıraktıysanız nasıl baş ettiniz bu problemle. neler hissettiniz. bu durumu nasıl aştınız? bu arada ben de denizliliyim

seni çok iyi anlıyorum.ilk çocuğumda sekiz aylıktı işe başladım.başlamak zorunda kaldım daha doğrusu.bebeğim üç aylıktı eşim işsiz kaldı.o evde ben evde.hazıra dağ dayanmadı.beş ay sonra ben bıraktığım işime dönmek zorunda kaldım.eşim iş bulamadı.kendimi çalışmak zorunda hissettim bebeğime eşim baktı iki ay .sonra bir yıl annem baktı kendi evinde.her gün getir götür.......çok fazla suçluluk duygusu çektim çok fazla ağladım.işimide bırakamadım.şimdi ikinci çocuğum var on aylık kızım.daha hamileyken o düşüğnceyle çalıştım ve kendimi hazırladım.analık iznimden sonra üç ay ücretsiz izin kullandım.altı ay istedim ama işyeri üç ay verdi.kızım ben işe başladığımda beş aylıktı.56 günlük bebeğini bırakıp çalışan çok arkadaşım var işyerinde inan işe başladığında zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksın.bakıcı konusunda birşey diyemem benim şimdi kaynanam bakıyor.bakıcı olsaydı tanıdığım ve güvendiğim birine baktırırdım.

evet canım çalışıyorum. ben biraz daha şanslıydım kızıma babannesi baktı. ilk bıraktığımda ciğerimin nasıl yandığını anlatamam. sürekli k.validemi arar rapor alırdım:) şimdi düşündüğümde ayıp etmişim diyorum:) kızım 7 aylıkken k.validem ameliyat oldu sonra bakıcı bulmak zorunda kaldık. dediğim gibi çocuk gelişimi mezunu bir hanım 5 ay baktı çok memnun kaldım. şu anda yine k.validem bakıyor. bu duyguyu hissedeceksiniz ama bununla yaşamayı da öğreneceksiniz. bebeğini nasıl bırakacaksın ayyy nasıl kıyacaksın vs sözlere kulak tıkayın. size kendinizi suçlu hissettirecek her söze kulak tıkayın. mecbursanız inanın yapacak başka bir şey yok. şimdiden gerginliğini yaşamayın bence. ama bu süre içinde de bakıcı arayın konuşun, görüşün. işe başlamadan 2 hafta önce de bakıcı eve gelsin. siz onu tanımaya çalışın o da sizin kurallarınızı öğrensin. bebeğinizin özel bakımlarını ufak ufak ona bırakın. gözlemleyin. hareketleri ser mi yumuşak mı, sabırlı mı, temiz mi, herşeye dikkat edin. allah gönlüne göre versin canım

çok teşekkür ederim önerilerin için canım. mutlaka uygulayacağım

sizinki de oldukça sıkıntılı bir süreçmiş. çok şükür ki atlatmışsınız. tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. biraz daha rahatladım bu konuda

siz çalışıyor musunuz? bir de çocuğunuzu çalışırken bıraktıysanız nasıl baş ettiniz bu problemle. neler hissettiniz. bu durumu nasıl aştınız? bu arada ben de denizliliyim

kesinlikle babaanneye bırak, hem onlara meşgale arıyodun bak
güle oynaya bakarlar torunlarına, hatta bi süre sizde de kalabilirler, insan çocuğu için böyle fedakarlıklara katlanmalı
sonuçta azı var dili yok bi bebeği bakıcıya bırakmak çok doğru gelmiyo bana
bakıcı tutsan bile yanında aileden biride olmalı

sağlıcakla gelsin bebiş

babaanne farklı şehirde ama ben en iyisi bak bizi sürekli merak ediyorsun geldiğinde 1- 2 ay kal hem sizin de içiniz rahat eder diyeyim çocuğu ona baktırayım :) bakalım kabul edecek mi?:)

babaanne farklı şehirde ama ben en iyisi bak bizi sürekli merak ediyorsun geldiğinde 1- 2 ay kal hem sizin de içiniz rahat eder diyeyim çocuğu ona baktırayım :) bakalım kabul edecek mi?:)

bayıla bayıla kabul eder, en azından 6 ayı doldurana kadar kalsın bence
valla canım bu konularla çok karşılaşmış biri olarak
bence çok zor durumda kalmadıkça 3 yaşına kadar çocuk bakıcıya bırakılmamalı öylece
çok güveniyosan çok iyi referansları varsa, daha önce bebeğine baktığı ailelerle konuşup ona göre bulduysan bakıcıyı ayrı
onun dışında sülale sıcaklığı çok iyi olur çocuk için zaten 36 ayı doldurunca devletin anaokullarına verirsin
çocuğun güven içinde aileden birileriyle büyüsün emin ol elden iyi bakarlar
sorunlar olmaz mı tabii olur, ama muhtemel bakıcının çocuğuna verebileceği zararlarla kıyas bile edilmez, kardeşim yaşındasın sanırım, benden sana abla tavsiyesi

Son düzenleme:

bu alternatifi de değerlendirin tabi:) başka zorlukları olsa da en azından bebeğinizin alması gerektiği sevgiyi aldığından emin olursunuz. bakamam derse de can sağlığı. siz tedbirli ama rahat olun ki bebeğiniz de rahat huzurlu bir bebek olsun. bebekler annedeki gerginliği hemen hisseder. öyle bir zamandayız ki çalışmadan olmuyor. hem çalışan anneler genelde bebeklerine daha kaliteli zaman ayırıyorlar. her anı değerleniriyorlar. ben kendimi hep böyle teselli ediyorum:)

şöyle de olabilir arkadaşım. bebek ele evuca gelene kadar anneniz ve k.valideniz dönüşümlü olarak gelip yardımcı olabilir. yani eğer başka sorumlulukları yoksa, sağlıkları sıhhatleri uygunsa. böyle yapan arkadaşlarım da çok. kreş yaşı gelene kadar bir ay anneanne, bir ay babaanne bakıyor. zorlukları olsa da alternatif bence. hem kolay ne var ki?:)

inşallah kabul eder de o bakar ben hiç rahatsız olmam kayınvalidemin yanımda kalmasından. ama uzun süre kalamam diyor bazen köyde hayvanları falan var. sanki onlra daha önemliymiş gibi. ben 7 aylık olduğunda torunu köye götürürüm dedi bir keresinde ben de olur mu hiç öyle şey dedim tamam çalışacam ama bebeğimden de ayrılamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…