ücretsiz izin alabilirsin bir 6 ay daha.. böylelikle biraz daha bebeğinle beraber kalmış olursun . sonuçta bebeğinin geleceği için çalışıyorsun... olaya böyle bakabilirsin...
Ücretsiz izin al arkadaşım yapacak başka çaren yok
Bi lokmacık çocuğu bakıcıya nasıl vereceksin
Bakıcıya vereceğin parayla kendi çocuğuna mis gibi bakarsın
En azından annenler yada kayınvalidenler falan olsa onlar bakar da gözün arkada kalmaz
Ben de hamileyim ve bakıcıya cesaret edemem bu kadar küçükken
Maddi durum kötü olduğu için mi hemen başlamak istiyorsun bilemiyorum ama bebeğinin sağlığı daha da önemli canım ..yine de sen bilirsin tabi
evet maddi problemler ne yazıkkiannemler gelse de 2 haftadan fazla kalamayacaklarmış
eşin çalışmıyor mu?
çalışan annenin dramı. inanın anneanneya da babanneye bıraksanız bile bu duygu yine oluyor. size tavsiyem bulunduğunuz il ya da ilçedeki kız meslek lisesi çocuk bakımı ve gelişimi bölümüne başvurmanız. size güvenilir, bilgili bir bakıcı bulmanızda yardımcı olurlar. allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin canım.
evet canım çalışıyorum. ben biraz daha şanslıydım kızıma babannesi baktı. ilk bıraktığımda ciğerimin nasıl yandığını anlatamam. sürekli k.validemi arar rapor alırdım:) şimdi düşündüğümde ayıp etmişim diyorum:) kızım 7 aylıkken k.validem ameliyat oldu sonra bakıcı bulmak zorunda kaldık. dediğim gibi çocuk gelişimi mezunu bir hanım 5 ay baktı çok memnun kaldım. şu anda yine k.validem bakıyor. bu duyguyu hissedeceksiniz ama bununla yaşamayı da öğreneceksiniz. bebeğini nasıl bırakacaksın ayyy nasıl kıyacaksın vs sözlere kulak tıkayın. size kendinizi suçlu hissettirecek her söze kulak tıkayın. mecbursanız inanın yapacak başka bir şey yok. şimdiden gerginliğini yaşamayın bence. ama bu süre içinde de bakıcı arayın konuşun, görüşün. işe başlamadan 2 hafta önce de bakıcı eve gelsin. siz onu tanımaya çalışın o da sizin kurallarınızı öğrensin. bebeğinizin özel bakımlarını ufak ufak ona bırakın. gözlemleyin. hareketleri ser mi yumuşak mı, sabırlı mı, temiz mi, herşeye dikkat edin. allah gönlüne göre versin canım
seni çok iyi anlıyorum.ilk çocuğumda sekiz aylıktı işe başladım.başlamak zorunda kaldım daha doğrusu.bebeğim üç aylıktı eşim işsiz kaldı.o evde ben evde.hazıra dağ dayanmadı.beş ay sonra ben bıraktığım işime dönmek zorunda kaldım.eşim iş bulamadı.kendimi çalışmak zorunda hissettim bebeğime eşim baktı iki ay .sonra bir yıl annem baktı kendi evinde.her gün getir götür.......çok fazla suçluluk duygusu çektim çok fazla ağladım.işimide bırakamadım.şimdi ikinci çocuğum var on aylık kızım.daha hamileyken o düşüğnceyle çalıştım ve kendimi hazırladım.analık iznimden sonra üç ay ücretsiz izin kullandım.altı ay istedim ama işyeri üç ay verdi.kızım ben işe başladığımda beş aylıktı.56 günlük bebeğini bırakıp çalışan çok arkadaşım var işyerinde inan işe başladığında zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksın.bakıcı konusunda birşey diyemem benim şimdi kaynanam bakıyor.bakıcı olsaydı tanıdığım ve güvendiğim birine baktırırdım.
siz çalışıyor musunuz? bir de çocuğunuzu çalışırken bıraktıysanız nasıl baş ettiniz bu problemle. neler hissettiniz. bu durumu nasıl aştınız? bu arada ben de denizliliyim
kesinlikle babaanneye bırak, hem onlara meşgale arıyodun bak
güle oynaya bakarlar torunlarına, hatta bi süre sizde de kalabilirler, insan çocuğu için böyle fedakarlıklara katlanmalı
sonuçta azı var dili yok bi bebeği bakıcıya bırakmak çok doğru gelmiyo bana
bakıcı tutsan bile yanında aileden biride olmalı
sağlıcakla gelsin bebiş
babaanne farklı şehirde ama ben en iyisi bak bizi sürekli merak ediyorsun geldiğinde 1- 2 ay kal hem sizin de içiniz rahat eder diyeyim çocuğu ona baktırayım :) bakalım kabul edecek mi?:)
babaanne farklı şehirde ama ben en iyisi bak bizi sürekli merak ediyorsun geldiğinde 1- 2 ay kal hem sizin de içiniz rahat eder diyeyim çocuğu ona baktırayım :) bakalım kabul edecek mi?:)
bu alternatifi de değerlendirin tabi:) başka zorlukları olsa da en azından bebeğinizin alması gerektiği sevgiyi aldığından emin olursunuz. bakamam derse de can sağlığı. siz tedbirli ama rahat olun ki bebeğiniz de rahat huzurlu bir bebek olsun. bebekler annedeki gerginliği hemen hisseder. öyle bir zamandayız ki çalışmadan olmuyor. hem çalışan anneler genelde bebeklerine daha kaliteli zaman ayırıyorlar. her anı değerleniriyorlar. ben kendimi hep böyle teselli ediyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?