Doğuma Hazırlık Yeni doğan bebek için biberon önerisi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

amiral

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2010
181
9
118
İstanbul
arkadaşlar merhaba,

daha önce bu konu açılmış ama okudum çok fazla yazan olmamış. Bebeğimizin biberonu için karar veremedik. ne tavsiye edersiniz.yeni doğan için ne almak gerekir.bu ilk bebeğimiz ve burdan başkada fikir alabileceğim kimse yok.

bende aynı konudan az once açmış bulundum,aynı sorular benım kafamdada var... dr browns yada avent dedıler..

hangi marka olursa olsun,biberon plastik olmamalı,kesinlikle cam biberonları kullanın,en sağlıklı cam,plastik veya özel malzemeden yapılan biberonlar,ısıda(güneş,yada içindeki ılık süt)kanserojen madde bırakıyırlar

arkadaşlar kesinlikle avent pes ya da mamajoo pes ürünlerini alın.. ama özellikle pes ürünlerini alın çünki malzemeleri tamamen zararsız BPA içermez balmumu malzemesinden yapılmış..
avent İngiltere de mamajoo Türkiye de üretiliyor ama ikisi aynı malzeme.. ben Türk malı tercih ettiğim için mamajoo aldım..

evet çok haklısınız ama yenidoğan değilde 6 aydan sonra cam biberonun kırılması ve çocuğa zarar vermesi söz konusu doktorum ve sağlıkçı arkadaşlarım ile yaptığım uzun araştırmalar avent pes ya da mamajoo pes ürünlerinin en sağlıklı plastik olduğunu söylüyor..

her ne kadar kaynar içecek konulmayacak olsa da başka plastik ürünler tercih edilmemeli..

kızlar ben dr browns ve avent aldım dr browns kolik önleyici avent bpa içermeyen ikisinide aldım bakalım ilk etapta dr brownsu kullanmayı düşünüyorum

aslında bende avent ve dr browns arasında kaldım. geniş ağızlı dar ağızlı hangisini almak doğru yeni doğan için.
mesela aventin 4 lü yenidoğan seti uygun bi setmi alan var mı?

hem süt pompası hem de biberonda neredeyse tüm markaları denedim. aventin üstüne tanımam!
yenidoğan akışlı emzikle anne sütü emer gibi emek vere vere emecek.memeyi bırakmayacak yani.
4'lü süt saklama kapları var 125 ml.ben onlardan almıştımhem süt sakla hem biberon ucunu tak biberon olsun.4 tanesi 40 liraydı.

merhaba ,
konyada bu ürünleri nerde bulabilirm acaba

avent güzel ben ondan aldım
fakat medela calma biberonu da çok duydum
anne memesi hissinin en yoğun olduğunu söylüyorlr
gerekirse bir de ondan almak istiyorum

Ben Avent kullanıyorum hem BPA içermiyor hemde emzik kısmı bebeğin ayına göre değişiyor, çocuk doğduğu zaman yenidoğan başlığını kullanın böylece sizi emmeyi de bırakmaz. yanında da aventin saklama kaplarını aldım isterseniz sütünüzü sağıp buzdolabına koyup daha sonra başlığını takarak kullanabilirsiniz. hem çocuğun ayına göre emziğini değiştirme şansınız var çocuğun ayına uygun kullanınca gaz sorunu da az oluyor az hava yuttuğu için. ama en önemlisi çocuk doğduğunda sütünüz gelmezse mamayı biberonla vermeyin, benim yattığım hastanede hemşire öyle yaptırmıştı, önce beni emmesini sağladı daha sonra mamayı şırınga ile (ucunu çıkartıp ağzına damlatarak) verdirdi, 4 gün sonra sütüm geldi ve ben o zaman biberonla verdim. Hemşire hanım böyle yapmaz isem beni emmeyi reddedebileceğini söyledi

bu durumda aventin 4 lü setleri uygun gibi. sanırım ondan alacağım. bu 4 lü setten başka alan ya da kullanan var mı ?

çok uygun fiyata almışsınız nereden aldınız acaba? çok oldumu alalı?

jokerden almıştım. süt saklama kabı diye geçiyor. pompa da aventti, biberon başlığı da onunla gelmişti. bebeğim büyüyünce ben sadece emzik kısmını değiştirdim. pompadan gelen kap e bu 4'lü setten 2 tane almıştım, 9 tane etti yani. hem sağdım hem sağdığım kaptan süt içirdim.gayet pratik bu yönüyle. ürün şu :En Ucuz Philips Avent SCF680/64 4'lü Süt Saklama Kabı : Emzirme Ürünleri : Bebek : : www.sanalreyonum.com ve benim aldığımdan çok daha uygun (( hemen al bence.bebeğim 10 aylık oldu, yemek taşıma kabı olarak bile kullanıyorum.asla sızdırmıyor.

canım sağol.ama bişey sorucam: bunlar saklama kabı dyo.biberon olarakta kullanılabiliyormu.ayrıca emziğini kendimiz alacakmışız emziklerinin fiyatı hakkından bilgin vermı.

125 ml.lik biberonunun aynısı bu. tek farkı bunun sızdırmaz diski var biberon emziği yok.aventin tüm biberonları böyle geniş ağızlı,çok kolay yıkaması o yüzden. kapaklara sadece biberon emziği takılıyor normalde 125 ml tek biberon fiyatı 26 lira. 4 tanesine bu parayı vermek çok daha mantıklı geldi bana.çok da memnunum.kapatma diski biberonlarda olmuyor, o disk sayesinde yanımızda çorba bile taşıyabiliyoruz. çok pahalı değil, sitede var emzikler,inceleyebilirsin.

sedase canım çok soru sordum ama bunları biberon olarak kaç aya kadar kullanabiliyoruz.tekrar tekrar biberon almak gerekiyor mu?
senin bebiş 10 aylık olmuş allah bağışlasın. bu biberonla yani 125 ml ile doyuyor mu.

zaten 6. aydan sonra ek gıdaya geçtiğimiz için doyuyor. içine çorba koyduğumda çorbayı kaşıkla içiyor zaten, ben sadece garantili sızdırmaz taşıma kabı olarak kullanıyorum. anne sütü de 125 cc ben işteyken veriliyor sadece.ilaç niyetine içiyor onu artık. 125 ml avent biberona baktıysan onun aynısı.yenidoğan başlığı da alırsan epey idare ederkızım 10 aylık, biz daha 3 no başlık kullanıyoruz.3 ay için olan.hızlı akış olursa emmeyi bırakır diye yavaş akışlı emzikle emiyor.çekinmene gerek yok, istediğini sorabilirsin :)

Ben dr brown aldim, 4 lu filan almadim gerek yok diye dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…