Doğuma Hazırlık Yeni doğan bebek için biberon önerisi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
merhaba,

yenidogan icin en iyi biberon bence de avent'in yenidogan biberonları. cunku:
- emzigin tasarımı bebegin anne memesini emdigi zamanki hali gibidir. boylece bebek meme-biberon diye kafa kariskligi yasamaz. ikisinden de aynı sekilde emer.
- aventin pes (balsarısı) ve pp (beyaz) biberonları guvenli plastiklerden mamul biberonlar. uzerinde bpa'sız yazmasına dikkat edin. yenidogana cam biberon ne kadar uygun bilemiyorum, buyuyunca kırılma riski var hakikaten.
- agzi cok genis oldugu icin cok kolay temzilersiniz. icinde pipet vb aparat olmadigi icin de temizligi ayrıca cok pratik.
- pipetli modellerde oldugu gibi surekli akıtmıyor. ucu cok kucuk. bebegin eme eme cekmesi gerekiyor. boylece memeden sogumaz cunku kolay degildir bu uctan emmek.
- yenidogan biberonu alırken satıcıya antikolik valfi var mı diye de sorun. bu valf varsa bebek emerken hava midesi yerine biberona gidiyor ve bebegin kolik sancısını azaltıyor. bu bence muhtesem bir ozellik.

seti sormussunuz bence set almak cok mantıklı. cunku ilk 6 ay bebegin agzina giren her sey sterilize edilmeli. o yuzden birden fazla biberona ihtiyacınız olacak.
emzik alıp avent saklama kaplarına takmak da iyi fikir.

ben bu biberonlara istanbulda kolayca ulasiyorum. mothercare, joker ve eczanelerden bulabiliyorum avent biberonları.
bu magazalar oldugum yerde yoksa da, internetten e-bebekten guvenle alışveriş yapabiliyorum:
Philips Avent SCD271/60 %0 BPA PP Yenidoğan Hediye Seti - e-bebek.com

kolay gelsin. bebeklerinize saglikla kavusun sevgili anneler :)

canım bende çok duydum aventi ama birde dr.browns gaz yapmayan biberonlar var onlar hakkında ne düşünüyorsun bizim için henüz çok erken ama öyle güzel açıklamışsınki bu konudada fikrini almak istedim şimdiden teşekkür ederim :)

Acemiliğime verin ama bişey daha sorucam:)

Avent set kafama çok yattı. Fakat bu biberonlar sadece 6 aymı kullanılıyo. 6 aydan sonra başka biberon mu alıyoruz yoksa sadece uygun aya göre emziğinimi değiştiriyoruz?

ben de dr browns 1 tane cam biberon almıştım ama yazdıkların çok mantıklı geldi verdiğin linkten çok uygun fiyata sipariş verdim hemen aventin süt saklama setinden, biberon emziklerini de dışardan alıcam sitede yoktu, çok teşekkürler arkadaşım güzel güzel anlatmışsın işte kk yı bu yüzden seviyorum neyi merak etsem bir bilen yardımcı olan çıkıyor

aya göre emzik değiştiriyorsun diye biliyorum

bebeğim 10 aylık hala kullanıyoruz. biz yenidoğan emziğinden sonra taaa 5. ayda 3 no emzik aldık, 2 tane 2'li paket aldım 4 emziği var yani. 3 no aslında 3 ay emziği ama az az yavaş yavaş aksın diye öyle kullandım ki memeyi bırakmasın.

faydam olduysa ne mutlu
doktorumuz anne sütü için cam önermedi, camın yüzeyiyle ilgili bir şeymiş. ben ilk 6 ay çalıştığım için sürekli sağarak erdim çünkü. bir de camda gözle görülmeyen ince çatlaklar oluşuyormuş, bakteri ürer o çatlaklarda dedi ki mantıklı eldi.
dr browns temizliği zor bir marka. aventin temizliği çok kolay bu bile önemli, vaktin de sabrın da az oluyor bebek doğunca :)))kolik önleyiciliğinde ya avent ya dr browns tercih edilmeli.ikisi de eşitse,işimi kolaylaştıran en mantıklısı :)
dün gezmeye gittik, kızımın yoğurdunu avent kapla taşıdım misal.yoğurdu yedi epey, dipte kalan yoğurda su ekledim, taktım biberon başlığını ayran olarak da kalanı içti.taşıma kolaylığı açısından da cam önermiyorum. bunu ver çocuğun eline kendi içsin.
sağlıkla gelsin bebekleriniz inşallah.

ben eczacı ark ımın tavsiyesiyle kullandım,nuk'un emzik biberonları ortodontik dizayn edilmiş ve ağız gelişiminin düzgün tamamlanmasına da yardımcı oluyormuş.İlk zamanlar duyuyordum bebek emmez her emziği ısırır koparır ağzından atar diye ama allah'a şükür korktuğum başıma gelmedi öyle güzel emiyordu ki yavrum başka hiç bir marka denemedik 0-6 ay'a kadar 1 numaralı 06-12 ayından sonra da 2 numaralı slikon başlık emziğini kullandım bence 3 kuruş fazla ver canım nuk'un al..sağlıcakla büyüt bebeğini inşallah.

Son düzenleme:
ben avent tercih ettim
zaten plastik biberon emzik vs..
bunlarda artık %0 bpa

arkadaşlar nihayet biberon maceram sona erdi :)

bebekmağazası.com da aventin yenidoğan biberon seti 54 tl idi ( başka yerlerde ve dışarda 85-94 tl arası değişiyor.burası baya indirimli) siparişi perşembe verdik.cuma geldi.

paket içeriği şöyle;
2x125 biberon ve emziği
2x260 biberon ve emziği
biberon ve fırçası
yalancı emzik

ayrıca bunun yanında ;
lansinoh göğüs kremi 56 gr olanından 21,5 tl ( eczanede 39 tl )
lansinoh 60 lı göğüs pedi 12,5 tl (eczanede 20 küsur )
sebamed pişik kremi 18 tl ( eczanede 23 tl )

sipariş verdim. uygun bir site. göğüs kremi yanlış gelmiş. bu sabah arayıp söyledik. hemen düzelttiler.pazartesi göndereceğiz ve yenisi gelecekmiş.

yanlız 8 tl kargo ücretini alıyorlar. hesabederken göz önünde bulundurun.ama benim aldıklarım yinede çok uyguna geldi.

Ben dr brown aldim, 4 lu filan almadim gerek yok diye dusunuyorum.

bende bugün bi kaç parça daa alıyım dedim ama yanlışlıkla chicco marka yeni doğan biberon almışım oysa avent alacaktım aslında bu da fena değil gibi ama aklımda diğeri kaldı neyse getirin değiştiririz dediler gidip değiştircem artık

İlk 6 ay cam biberon tavsiye ederim, en sağlıklısı, ancak sonrasında biberonu elinde tutmak isteyecek ve yerlere fırlatmaya başladığı zaman kırılmaması için avent'in , başka markalarında var fakat ben avent kullanıyorum ve çok memnunum resmi linkte var pes diyolar sanırım plastikte deil ama mika gibi bişey onu tavsiye ederim - - - Philips Avent PES Biberon 125 ml - Biberon ve Bardak - Philips Avent

Avent in tüm ürünlerini tavsiye ederim, uzun arastirmalar yaptiktan sonra plastik olan ürünlerinin de cok saglikli oldugunu ögrenip bütün setlerini aldim. Tabi Allah izin verirse 1 yasina kadar emzirmek istiyorum ama :))

ben de aventin 260ml pes biberonunu aldım.dışı hafif sarımsı.bu cam malzemesinden üretiliyor fakat cam değil.oldukça sağlıklı.bir de ağzının geniş olması temizliğini kolaylaştırıyor.daha kullanmadım.umarım bebeğim de memnun olur:))

ben dr browns gaz yapmayan doğal akış biberondan aldım.kullananlar cok memnun.bakalım denicez

tupper ware nin biberonunu tavsiye ederim.bakteri üretmiyor çok sağlıklı

oğlum kolik bir bebekti sütüm az olduğu için mama da veriyordum,avent,chicco ve dr.browns u denedim. dr.brownsun emzik kısmı çok ince ona alışan bebek anneyi emmekte zorlandığını duydum bide sterile koyduğumda çok kötü plastik koktu direk çöpe attım.chiccoda fena değil ama avent ten çok memnun kaldım. biberon değişimi hepsi için aynıdır diye biliyorum emzik kısımları bebeğin ayına göre gövdeside 6 ayda bir değiştirilmeli diye biliyorum.

merhaba bende bıberon bakıyorum ılk 6 ay bebegesu bıle vermeyın dıyor ebem ama ılersı ıcınde kullanıcagım bıberon arıyorum
saklama kabı ıcınde kullanabılıyoruz yazısını okuyunca
TEKZEN YAPI MARKET | Philips Avent SCF680/64 4'lü Süt Saklama Kabı
bunu alsam dedım yalnız baslıkları nerden alıcam yardımcı olabılırmısınız?

elifcan 76 bilgiler icin cok tesekkurler. onerilen urunlerden avent yeni dogan setle 4 lu saklama kabi arasinda kaldim. hangisini alsam bilemedim. fikirlerinizi bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…