- 25 Eylül 2011
- 7.575
- 11.492
- 498
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
ah yaşadığın için anlıyorsun işteBi arkadaşımın arkadaşı severek evleniyor..ailesi istemeyincede kaçarak evleniyor..Zar zor hamile kalıyor hamilelikte tansyonu hep yüksekmiş..
Doğum yapmış bikaç hafta öncesi..erken doğum olunca bebegi küveze almışlar anne iyi olmuş..ama sütü gelmemiş..şu lanet toplum baskısi varya.......her gelen sütün niye gelmiyor diyince süt gelmesi için direnmiş herkesten yardim istemiş daha dogum acilari dururken.
O gece hemşire yarın bebegini kucagina alacaksın demis..arkadasima mesaj atmis son mesaji...yarin bebegimi kucagima alacagim cok heyecanliyim diye..
Ama gece tansyonu 1 e inmis ve vefat etmiş...bebegini bir kere bile koklayamadan vefat etti..günlerdir aklimdan cikmiyor..benimde gamilelikte tansyonum hep yüksekti ve benimde sütüm gelmedi..sutüm memede iltihap oldu tefavi gördüm..bebegim mamayla tanisti..15 gun sonra sutum gelmeye basladi ve sadece 3.5 ay emdi bebegin..simdi 8 aylik vok sukur gayet saglikli..
Ama o anne sutu cok onemli baskilari yuzunden bende bi donem stres yasadim zor gunler atlattim..
Bu bir vebaldir bana göre...moral verselerdi belki boyle olmazdı..strese bagli ölüm diyorlar şimdi...
Buraya bu konuyu aciyorumki herkes bilsin..yeni yasanmis bir olay...litfen yeni dogan anneye sutun geliyormu diye sormayin...sen nasilsin hersey iyi olacak diyin..
Cok uzgunum cook...
Malesef oyle..o bebegin süttn cok anne sevgisine sevkatine ihtiyaci vardi oysa...Allah rahmet eylesin çok üzüldüm
Bizim toplumda herkes herşeyi en çok en iyi kendisi bilir, yeni doğum yapmış bir annenin psikolojisini kim düşünmüştür ki orada. Yazık o bebeğe çok bilenler yüzünden annesinin kokusundan mahrum büyüyecek.
Şunu sormak istiyorum, her anne baba iyi anne baba mıdır? Söyledikleri, istedikleri her şey doğru ve mantıklı mıdır? Bu konudaki anne babayı da, kadını da tanımıyoruz sonuçta. Kaçmayı savunmuyorum ama belki gerçekten başka şansı yoktu ve çok doğru yaptı. Böyle kaçarak evlenenler karşılığını ödüyorlar gibi bir genelleme yapmak çok acımasızca değil mi?Ben farklı bir açıdan bakacagim, anne baba rizasi alinmadan, kaçarak yapılan evliliklerde böyle agir sinavlar maalesef çok fazla oluyor. Eşimin amcasının kızı da aynı şeyi yaşadı, ikizlerini doğumda kaybetti, kendimde 1 ay yoğun bakımda yatti
Amin..malesef cok uzucu sanirim.hemen hemen herkes yasiyor bu durumuBaşınız sağolsun. Allah o bebeğe ve eşine kolay bir yaşam versin. Ne kadar acı değil mi. Toplum olarak burnunuzu sokmadigimiz şey yok. İlla annenin moralini bozacak şeyler yaparız. Yele ki deneyimsiz anneler içgüdülerini bile duymadan basılarını dinlemek ve kafa karışıklığı ile karşılaşmak zorunda kalıyor.
36 saat normal doğum için suni sancıyla bekledim ama ne açılma oldu ne de sancılarım düzene girdi. Kayınvalide başladı sezaryen oldun sütün inmedi, göbeğin hiç doğum yapmamış gibi büyük, gorumce basladi ilk yarim saat emzirmediysen bebekle aranda bağ oluşmaz, herkes bebeğin bakımı içi türlü tavsiyelerle kafamı karıştırdı. Allah'tan ayrı bir şehirlerde yaşıyoruz da çok maruz kalmadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?