Yeni dogum yaptı bebegini kucagina almadan..

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.575
11.492
498
Bi arkadaşımın arkadaşı severek evleniyor..ailesi istemeyincede kaçarak evleniyor..Zar zor hamile kalıyor hamilelikte tansyonu hep yüksekmiş..
Doğum yapmış bikaç hafta öncesi..erken doğum olunca bebegi küveze almışlar anne iyi olmuş..ama sütü gelmemiş..şu lanet toplum baskısi varya.......her gelen sütün niye gelmiyor diyince süt gelmesi için direnmiş herkesten yardim istemiş daha dogum acilari dururken.
O gece hemşire yarın bebegini kucagina alacaksın demis..arkadasima mesaj atmis son mesaji...yarin bebegimi kucagima alacagim cok heyecanliyim diye..
Ama gece tansyonu 1 e inmis ve vefat etmiş...bebegini bir kere bile koklayamadan vefat etti..günlerdir aklimdan cikmiyor..benimde gamilelikte tansyonum hep yüksekti ve benimde sütüm gelmedi..sutüm memede iltihap oldu tefavi gördüm..bebegim mamayla tanisti..15 gun sonra sutum gelmeye basladi ve sadece 3.5 ay emdi bebegin..simdi 8 aylik vok sukur gayet saglikli..
Ama o anne sutu cok onemli baskilari yuzunden bende bi donem stres yasadim zor gunler atlattim..
Bu bir vebaldir bana göre...moral verselerdi belki boyle olmazdı..strese bagli ölüm diyorlar şimdi...
Buraya bu konuyu aciyorumki herkes bilsin..yeni yasanmis bir olay...litfen yeni dogan anneye sutun geliyormu diye sormayin...sen nasilsin hersey iyi olacak diyin..
Cok uzgunum cook...

Allah rahmet eylesin çok üzüldüm

Bizim toplumda herkes herşeyi en çok en iyi kendisi bilir, yeni doğum yapmış bir annenin psikolojisini kim düşünmüştür ki orada. Yazık o bebeğe çok bilenler yüzünden annesinin kokusundan mahrum büyüyecek.

ah yaşadığın için anlıyorsun işte
öyle kötü ki insanlar anlayışsız..

Başınız sağolsun. Allah o bebeğe ve eşine kolay bir yaşam versin. Ne kadar acı değil mi. Toplum olarak burnunuzu sokmadigimiz şey yok. İlla annenin moralini bozacak şeyler yaparız. Yele ki deneyimsiz anneler içgüdülerini bile duymadan basılarını dinlemek ve kafa karışıklığı ile karşılaşmak zorunda kalıyor.

36 saat normal doğum için suni sancıyla bekledim ama ne açılma oldu ne de sancılarım düzene girdi. Kayınvalide başladı sezaryen oldun sütün inmedi, göbeğin hiç doğum yapmamış gibi büyük, gorumce basladi ilk yarim saat emzirmediysen bebekle aranda bağ oluşmaz, herkes bebeğin bakımı içi türlü tavsiyelerle kafamı karıştırdı. Allah'tan ayrı bir şehirlerde yaşıyoruz da çok maruz kalmadım.

Cok uzuldum gercekten. Insanimizin hersey hakkinda fikir sahib olmasi, bilip bilmeden, kalp kirmaktan korkmadan konusmasi yokmu... yok bu boyle olur, yok su boyle olur, yok zayiflmassiniz, çökmussun, sismanlamissin, cocuk yokmu, ikinci ne zaman, ne zaman evleniyosun... say say bitmez. Hepside birilerinde kotu sonuclar yaratmistir saydiklarimin...
Allah rahmet eylesin...

Malesef oyle..o bebegin süttn cok anne sevgisine sevkatine ihtiyaci vardi oysa...

Allah rahmet etsin
Keşke yeni doğum yapan kadına yapılan bu anlayışsızlıklar silsilesi konusunda bir kamu spotu falan hazırlansa..bu kadar bilmiş,densiz davranmasalar insanlar
GelenKutusu AdAm_OLaCaK_KIZ siz sağlık bakanlığında mı çalışıyordunuz?
Acaba bu konuda yetkili birimlerle iletişiminiz söz konusu olur mu?
Ya da kk olarak böylesi kamu spotu oluşturulması için biz talepte bulunabilir miyiz? Mune ???
Ne dersiniz?

Nefret ediyorum böyle baskılardan.
Buralarda konusunu bile açıyorlar "filanca tanıdığım bebesini emzirmiyor, böyle iş olur mu, bu kadına ne diyeyim söyleyin" diye. Gerçekten böyle bir konu vardı, yorum yapmıştım.

Ben de şunu diyeyim. Bu baskıcı tipleri ezin arkadaşım. Kırın, ezin kafalarını laflarınızla. Hiiç kızarıp bozarıp üzülmeye gerek yok. "Ben senden daha çok düşünüyorum çocuğumu, sen kendi işine bak, bir daha benim çocuğumun sütüyle mamasıyla ilgili konuşmayacaksın" deyin. Deyin yaa. Hadsiz terbiyesizler. Sanki bir bunlar biliyor anne sütünün önemini.

Ben farklı bir açıdan bakacagim, anne baba rizasi alinmadan, kaçarak yapılan evliliklerde böyle agir sinavlar maalesef çok fazla oluyor. Eşimin amcasının kızı da aynı şeyi yaşadı, ikizlerini doğumda kaybetti, kendimde 1 ay yoğun bakımda yatti

Nurlar içinde yatsın. İnsanın içine külçe gibi oturuyor böyle haberler duymak. Çok acı ya.
Ya bizimki kadar cahil olup da her şeyi bilen insanlarla dolu bir ülke daha var mıdır acaba. Gölge etmeseler, başka ihsan istemez ama yok ille açacaklar o lanet çenelerini.
Şunu sormak istiyorum, her anne baba iyi anne baba mıdır? Söyledikleri, istedikleri her şey doğru ve mantıklı mıdır? Bu konudaki anne babayı da, kadını da tanımıyoruz sonuçta. Kaçmayı savunmuyorum ama belki gerçekten başka şansı yoktu ve çok doğru yaptı. Böyle kaçarak evlenenler karşılığını ödüyorlar gibi bir genelleme yapmak çok acımasızca değil mi?

BIKTIMM!!
Ben kendi isteğimle sezaryen doğum yaptım. Yine olsa yine öyle yaparım! İki tane bebeğim var ikisiede yetecek sütüm olmadı mamayla büyütüyorum şu yazıyıda okuduktan sonra sezaryen doğumuma, emzirememe laf edene bir tane yapıştırmak istiyorum!! Biz bilmiyoruz neyin iyi neyin kötü olduğunu hep siz biliyosunuz.. kahretsin!!! İçim yandı

Konuyu okuyunca içim acıdı çok üzüldüm.. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.. O konuşanlar hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam ederken o minicik can annesiz bir dünyada yaşayacak onlar yüzünden.. ben de yaşadım aynı sıkıntıyı sadece kv ve görümce yüzünden. Etrafımdaki hiç kimse süt sormazken ikisi bir ağızdan başardılar sütümü azaltmayı. Sonra da karşıma geçip kendileri emzirirken bol bol sütleri olduğunu anlatıp durdular. Bu insanların derdi ne acaba? Hadi anneye acımıyorlar küçücük masum bebeğe de mi acımıyorlar? Dünya nasıl bir yer oldu? Acaba hep böyleydi de biz mi pembe gözlüklerle dolaşıyorduk bunca zaman... insan demek acımasızlık merhametsizlik kibir mi demek?

Amin..malesef cok uzucu sanirim.hemen hemen herkes yasiyor bu durumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…