- 25 Eylül 2011
- 7.575
- 11.492
- 498
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Dimi..oh olmus anneye der gibi..cok acimasiz bazilari ne yazikkicok sacma ve en az o baskiyi yapan insanlarin yaptigi gibi cahilce bir yorum!!!
Evet ve olecgi gece bile hep anne sutum.nasil artar diye arastirma yapmis ..arkadaslarina mesaj atmis..Preeklampsi yüksek tansiyondan dolayı oluyor. Kadının tansiyonu 1e düşmüş diyor konu Sahibi.
Bu yorumu destekliyorum..kesinlikle...yeter artik su anne sutu veren kadinlarin kahraman gorulmesinden...esas mamali bebek daha zor..surekli sut ayari yapiyorsun..isi ayari yapiyosun..agladiginda ayarinda olan bir anne sutu cikarim emziremiyosun..sagda solda mama yapacak yer ariyosun..biberonum kirildi bikere havaalaninda..biberon bulamadim cok aglamisti bebegim acliktan..Allah rahmet etsin
Keşke yeni doğum yapan kadına yapılan bu anlayışsızlıklar silsilesi konusunda bir kamu spotu falan hazırlansa..bu kadar bilmiş,densiz davranmasalar insanlar
@GelenKutusu @AdAm_OLaCaK_KIZ siz sağlık bakanlığında mı çalışıyordunuz?
Acaba bu konuda yetkili birimlerle iletişiminiz söz konusu olur mu?
Ya da kk olarak böylesi kamu spotu oluşturulması için biz talepte bulunabilir miyiz? @Mune ???
Ne dersiniz?
Cok üzüldüm canim olen bayan icinBi arkadaşımın arkadaşı severek evleniyor..ailesi istemeyincede kaçarak evleniyor..Zar zor hamile kalıyor hamilelikte tansyonu hep yüksekmiş..
Doğum yapmış bikaç hafta öncesi..erken doğum olunca bebegi küveze almışlar anne iyi olmuş..ama sütü gelmemiş..şu lanet toplum baskısi varya.......her gelen sütün niye gelmiyor diyince süt gelmesi için direnmiş herkesten yardim istemiş daha dogum acilari dururken.
O gece hemşire yarın bebegini kucagina alacaksın demis..arkadasima mesaj atmis son mesaji...yarin bebegimi kucagima alacagim cok heyecanliyim diye..
Ama gece tansyonu 1 e inmis ve vefat etmiş...bebegini bir kere bile koklayamadan vefat etti..günlerdir aklimdan cikmiyor..benimde gamilelikte tansyonum hep yüksekti ve benimde sütüm gelmedi..sutüm memede iltihap oldu tefavi gördüm..bebegim mamayla tanisti..15 gun sonra sutum gelmeye basladi ve sadece 3.5 ay emdi bebegin..simdi 8 aylik vok sukur gayet saglikli..
Ama o anne sutu cok onemli baskilari yuzunden bende bi donem stres yasadim zor gunler atlattim..
Bu bir vebaldir bana göre...moral verselerdi belki boyle olmazdı..strese bagli ölüm diyorlar şimdi...
Buraya bu konuyu aciyorumki herkes bilsin..yeni yasanmis bir olay...litfen yeni dogan anneye sutun geliyormu diye sormayin...sen nasilsin hersey iyi olacak diyin..
Cok uzgunum cook...
Allahın belaları o ağızları dilleri kurumadı o sabiyi anasız o anayı daha evladına doyamadan kara toprağa girmesine sebep olanlar hepsinin cümlesinin Allah belasını versin akilsiz mahluklar. Benim kv de sütüm yaramıyor diye zorla sütten kestirdi bebeğimi. Her kesimden ayrı cins var. Kimi sütün yok diye kadının psikolojisini bozar kimi de sütün var ama yaramıyor diye bozar ne diyeyim sadece suratlarına tükürmek geliyor içimden.Bi arkadaşımın arkadaşı severek evleniyor..ailesi istemeyincede kaçarak evleniyor..Zar zor hamile kalıyor hamilelikte tansyonu hep yüksekmiş..
Doğum yapmış bikaç hafta öncesi..erken doğum olunca bebegi küveze almışlar anne iyi olmuş..ama sütü gelmemiş..şu lanet toplum baskısi varya.......her gelen sütün niye gelmiyor diyince süt gelmesi için direnmiş herkesten yardim istemiş daha dogum acilari dururken.
O gece hemşire yarın bebegini kucagina alacaksın demis..arkadasima mesaj atmis son mesaji...yarin bebegimi kucagima alacagim cok heyecanliyim diye..
Ama gece tansyonu 1 e inmis ve vefat etmiş...bebegini bir kere bile koklayamadan vefat etti..günlerdir aklimdan cikmiyor..benimde gamilelikte tansyonum hep yüksekti ve benimde sütüm gelmedi..sutüm memede iltihap oldu tefavi gördüm..bebegim mamayla tanisti..15 gun sonra sutum gelmeye basladi ve sadece 3.5 ay emdi bebegin..simdi 8 aylik vok sukur gayet saglikli..
Ama o anne sutu cok onemli baskilari yuzunden bende bi donem stres yasadim zor gunler atlattim..
Bu bir vebaldir bana göre...moral verselerdi belki boyle olmazdı..strese bagli ölüm diyorlar şimdi...
Buraya bu konuyu aciyorumki herkes bilsin..yeni yasanmis bir olay...litfen yeni dogan anneye sutun geliyormu diye sormayin...sen nasilsin hersey iyi olacak diyin..
Cok uzgunum cook...
ben de emziremedim 3 aydan fazla .mamayla devam ettik sonrasın da ve size katılıyorum mama hazırlamak devamlı evde yedeğini bulundurmak mama ısıtıcısında bekleye bekleye bozulan mamalar içmek istemezse ciddi bir maliyet ayrıca kaliteli mamalar ev dışında bebeği besleme zorluğu gittiğimiz her ortama mama biberon ısıtıcı vs taşımak devamlı.kızım 7 yaşında çok şukur yaşıtlarından zeki ve sağlıklı şimdilik.doğar doğmaz terkedilen bebekler var onlar allahın sevilmeyen kullarımı ki süt içemediler .sütle ya da sutsuz sağlıklı mutlu olsunlar yetmeli annelereBu yorumu destekliyorum..kesinlikle...yeter artik su anne sutu veren kadinlarin kahraman gorulmesinden...esas mamali bebek daha zor..surekli sut ayari yapiyorsun..isi ayari yapiyosun..agladiginda ayarinda olan bir anne sutu cikarim emziremiyosun..sagda solda mama yapacak yer ariyosun..biberonum kirildi bikere havaalaninda..biberon bulamadim cok aglamisti bebegim acliktan..
Birde maddi yonu var tabi...ayda 600 _700 civari sadece mama masrafimiz vardi ilk 6 ay..ek gidadan sonra buraz dustu.
Her gece yatmadan evvel bebegimin termosunu ayarliyorum biberonlari temizliyorum falan...mamasini ayarlayip yanina koyuyoun gece aglayinca o uyku sersemligi ile bazen dokup saciyorun..aglar aglamaz meme veremesigim icin uykusu kaciyor bebegimin..cidden daha cok efor sarfediyoruz her ikisinide tatmjs biri olarak soyluyorum
5 yaşı gördüm ben 2 nekiAllah rahmet eylesin , cok uzuldumZaten bizim cahil toplum yuzunden kadinlar lohusa depresyonuna giriyor cogu zaman.
Hep yazdim yazacagim mama zehir degil abartmayin. En kotu bebek mama icer ne var yani. Anne sutu mucize falan ama 6 aydan sonra cokta onemi yok ilk 6 ay kadar! Amerikada Turkiye de 2 yasa kadar emzirildigini duyunca herkes sok oluyor!
O kadar üzüldüm ki anlatamam Allah gani gani rahmet eylesin kalanlara da sabır inşallahBi arkadaşımın arkadaşı severek evleniyor..ailesi istemeyincede kaçarak evleniyor..Zar zor hamile kalıyor hamilelikte tansyonu hep yüksekmiş..
Cok uzgunum cook...
Çok üzüldüm ya cidden o kadar üzgünüm ki kendime gelemiyorum. Rabbim rahmetiyle muamele etsin. Çok acı çok çok.Evet ve olecgi gece bile hep anne sutum.nasil artar diye arastirma yapmis ..arkadaslarina mesaj atmis..
Cok takmis kafasina..
Hamilelikte tansiyonu yuksekmis ama aniden tansyonu dusmus yukseltememisler
Eklampsi ya da hellp yüksek tansiyondan olmaz mı? Düşük tansiyondan da mı oluyor?Allah rahmet eylesin
Yalnız baskıdan dolayı vefat etmemiştir rahmetli
Zaten tansiyondan Doğum yapmış muhtemelen eklampsi hellp filan oldu
Anne sütü ile ilgili de şunu diyeyim
Baskı yüzünden yanlış yapılan ve yanlış bilinen çok şey var
Ben de dahil bir çok şeyi sonradan öğrendim
Doğru yapılanlarla her annenin sütü yeter
Ama anneler etraf baskısıyla yanlış yönlendiriliyor hep
Bebek ağlıyor aç, mama ver. Emzik ver, biberon ver
Sonra Bebek emmek istemiyor süt azalıyor
Komplikasyon olmuştur. Durumunu bilemediğim İçin farazi konuşuyorumEklampsi ya da hellp yüksek tansiyondan olmaz mı? Düşük tansiyondan da mı oluyor?
Stres tansiyonu ve bir-çok hastaligi tetikler. Allah rahmet eylesin.Komplikasyon olmuştur. Durumunu bilemediğim İçin farazi konuşuyorum
Stres yüzünden ölmemiştir, kimse süt var mı baskısından vefat etmez. Altta yatan bir şey var.
Bir anda rahmetli olacak kadar değil. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsunStres tansiyonu ve bir-çok hastaligi tetikler. Allah rahmet eylesin.
Kesinlikle haklısınız. Son zamanlarda baş dönmesi şikayetiyle bir dizi doktora gittim hepsi de emzirmeyi bırak artık dedi. Siz cahil değilsiniz bunların araştırmaları var kendini yıpratmaktan başka bir şey yapmıyorsun 6 aydan sonra emzirmeye devam ederek dediler. Bu arada Kızım 18 aylık sütüm yeterli değil ama emmeyi seviyor olmasa da emzik niyetine kullanıyor beni.Allah rahmet eylesin , cok uzuldumZaten bizim cahil toplum yuzunden kadinlar lohusa depresyonuna giriyor cogu zaman.
Hep yazdim yazacagim mama zehir degil abartmayin. En kotu bebek mama icer ne var yani. Anne sutu mucize falan ama 6 aydan sonra cokta onemi yok ilk 6 ay kadar! Amerikada Turkiye de 2 yasa kadar emzirildigini duyunca herkes sok oluyor!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?