- 31 Mayıs 2017
- 6.106
- 9.087
- 148
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Benim KV göğsümün küçük olmasıyla alay edip, bunlardan süt gelmez tabi diyordu.... Onun çok bolmuş sütü, şakır şakır akarmış... Ağlatma çocuğu, sütün yetmiyor mama ver diye baskı yaptı... Ne çok ağlattı beni.. ilk 4 ay mama + anne sütü ile besledim. Sonra kafam rahatladı, 2 ay sadece anne sütü verdim ek gıdaya geçene kadar... İlerleyen zamanlarda da iştahsız olmasını emzirmeme bağlayıp, görümcemle bir olup sütten kes diye baskı yaptılar. 2.5 yaşına kadar emzirdim, kimseyi dinlemedim.. ama yeni doğum yaptığımda çok etkileniyordum her söylenenden.. yapıcı olmak lazım taze anneye, köstek değil destek olsun herkes...Konuyu okuyunca içim acıdı çok üzüldüm.. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.. O konuşanlar hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam ederken o minicik can annesiz bir dünyada yaşayacak onlar yüzünden.. ben de yaşadım aynı sıkıntıyı sadece kv ve görümce yüzünden. Etrafımdaki hiç kimse süt sormazken ikisi bir ağızdan başardılar sütümü azaltmayı. Sonra da karşıma geçip kendileri emzirirken bol bol sütleri olduğunu anlatıp durdular. Bu insanların derdi ne acaba? Hadi anneye acımıyorlar küçücük masum bebeğe de mi acımıyorlar? Dünya nasıl bir yer oldu? Acaba hep böyleydi de biz mi pembe gözlüklerle dolaşıyorduk bunca zaman... insan demek acımasızlık merhametsizlik kibir mi demek?
Aynı süreçleri yaşayıp sezaryen oldum, kavınvalidemden duyduğum cümle”normal doğumun zorluğunu yaşamayan kadın annelik yapamıyor(kıymet değer bilmiyor anlamında sanırım)” taktım mı? Asla, cahilliğine üzüldüm sadece.Başınız sağolsun. Allah o bebeğe ve eşine kolay bir yaşam versin. Ne kadar acı değil mi. Toplum olarak burnunuzu sokmadigimiz şey yok. İlla annenin moralini bozacak şeyler yaparız. Yele ki deneyimsiz anneler içgüdülerini bile duymadan basılarını dinlemek ve kafa karışıklığı ile karşılaşmak zorunda kalıyor.
36 saat normal doğum için suni sancıyla bekledim ama ne açılma oldu ne de sancılarım düzene girdi. Kayınvalide başladı sezaryen oldun sütün inmedi, göbeğin hiç doğum yapmamış gibi büyük, gorumce basladi ilk yarim saat emzirmediysen bebekle aranda bağ oluşmaz, herkes bebeğin bakımı içi türlü tavsiyelerle kafamı karıştırdı. Allah'tan ayrı bir şehirlerde yaşıyoruz da çok maruz kalmadım.
Normal doğum yapabilenlerin bir kısmında ne yazık ki böyle bir davranış şekli var. Sebebi nedir bilemiyorum ama çok rahatsız edici. 40+2de dünyaya geldi kızım. Bir arkadaşım 40+5te dünyaya getirdi. Sancı gelmeyince gelmiyor işte. Kimse anneyi rahatlatmak, mutlu etmek gayretinde olmuyor. Eminim ki normal doğum da yapılsa yine aynı muameleyi görürdük. Zihniyetler çirkin ne yazık ki.Aynı süreçleri yaşayıp sezaryen oldum, kavınvalidemden duyduğum cümle”normal doğumun zorluğunu yaşamayan kadın annelik yapamıyor(kıymet değer bilmiyor anlamında sanırım)” taktım mı? Asla, cahilliğine üzüldüm sadece.
Ama ne alaka ki? Anne babası istemedi diye canıyla sınanmak? Bu bence alakası olmayan iki konu.Ben farklı bir açıdan bakacagim, anne baba rizasi alinmadan, kaçarak yapılan evliliklerde böyle agir sinavlar maalesef çok fazla oluyor. Eşimin amcasının kızı da aynı şeyi yaşadı, ikizlerini doğumda kaybetti, kendimde 1 ay yoğun bakımda yatti
Bekarım.. Çocuğum olursa da süt vermezsem üzülmem sanırım. ÜzülmelimiyimÇocuk sağlığı için önemlidir ama gelmiyorsa gelmiyor ne yapabiliriz ki.
Rabbim rahmet eylesin gerçekten çok üzüldüm su toplum baskısının yaptığını hiç birşey yapmiyor bana normal doğum şöyle iyi böyle iyi normal sancısı tutan biri için olabilir evet ama herşey yapay olunca olmuyor yahu işte normal doğum yaptım bende suyum geldi sancı yok suni sancı verdiler oluyorum sandım gelen giden muane etti neymiş rahim açılacak mis he o kadar acıyla acıyla doğum yaptım turp gibi bebeğim havasız kaldığı için vefat etti 8 ay sancı çektim dikisim vardı şimdi ikinciye hamileyim başıma gelenleri bildikleri halde eminim normal doğum diye baskı yapacaklar ama yok doktor doktor gezecem gerekirse sezeryan olacağım aynı piskolejiyi bı kere daha yaşamak istemiyorumBi arkadaşımın arkadaşı severek evleniyor..ailesi istemeyincede kaçarak evleniyor..Zar zor hamile kalıyor hamilelikte tansyonu hep yüksekmiş..
Doğum yapmış bikaç hafta öncesi..erken doğum olunca bebegi küveze almışlar anne iyi olmuş..ama sütü gelmemiş..şu lanet toplum baskısi varya.......her gelen sütün niye gelmiyor diyince süt gelmesi için direnmiş herkesten yardim istemiş daha dogum acilari dururken.
O gece hemşire yarın bebegini kucagina alacaksın demis..arkadasima mesaj atmis son mesaji...yarin bebegimi kucagima alacagim cok heyecanliyim diye..
Ama gece tansyonu 1 e inmis ve vefat etmiş...bebegini bir kere bile koklayamadan vefat etti..günlerdir aklimdan cikmiyor..benimde gamilelikte tansyonum hep yüksekti ve benimde sütüm gelmedi..sutüm memede iltihap oldu tefavi gördüm..bebegim mamayla tanisti..15 gun sonra sutum gelmeye basladi ve sadece 3.5 ay emdi bebegin..simdi 8 aylik vok sukur gayet saglikli..
Ama o anne sutu cok onemli baskilari yuzunden bende bi donem stres yasadim zor gunler atlattim..
Bu bir vebaldir bana göre...moral verselerdi belki boyle olmazdı..strese bagli ölüm diyorlar şimdi...
Buraya bu konuyu aciyorumki herkes bilsin..yeni yasanmis bir olay...litfen yeni dogan anneye sutun geliyormu diye sormayin...sen nasilsin hersey iyi olacak diyin..
Cok uzgunum cook...
ilk bebeginiz için çok üzüldüm Allah sağlıkla hayırlısı ile ikinciye kavuşmayı nasip etsin size. doktor çok önemli, normal diye tutturmustum ben de ama açılma ilerlemedi ve doktorum saat başı kontrol etti bebegin kalp atışları yavaşlayınca, normal devam edersek bebek oksijensiz kalabilir dedi ve sezaryenle sağlıklı bir şekilde kavuştuk yavrumuza çok şükür. doktoruma çok güveniyordum, inşallah sizin de karşınıza böyle işinin ehli bir doktor çıkar.Rabbim rahmet eylesin gerçekten çok üzüldüm su toplum baskısının yaptığını hiç birşey yapmiyor bana normal doğum şöyle iyi böyle iyi normal sancısı tutan biri için olabilir evet ama herşey yapay olunca olmuyor yahu işte normal doğum yaptım bende suyum geldi sancı yok suni sancı verdiler oluyorum sandım gelen giden muane etti neymiş rahim açılacak mis he o kadar acıyla acıyla doğum yaptım turp gibi bebeğim havasız kaldığı için vefat etti 8 ay sancı çektim dikisim vardı şimdi ikinciye hamileyim başıma gelenleri bildikleri halde eminim normal doğum diye baskı yapacaklar ama yok doktor doktor gezecem gerekirse sezeryan olacağım aynı piskolejiyi bı kere daha yaşamak istemiyorum
Bi arkadaşımın arkadaşı severek evleniyor..ailesi istemeyincede kaçarak evleniyor..Zar zor hamile kalıyor hamilelikte tansyonu hep yüksekmiş..
Doğum yapmış bikaç hafta öncesi..erken doğum olunca bebegi küveze almışlar anne iyi olmuş..ama sütü gelmemiş..şu lanet toplum baskısi varya.......her gelen sütün niye gelmiyor diyince süt gelmesi için direnmiş herkesten yardim istemiş daha dogum acilari dururken.
O gece hemşire yarın bebegini kucagina alacaksın demis..arkadasima mesaj atmis son mesaji...yarin bebegimi kucagima alacagim cok heyecanliyim diye..
Ama gece tansyonu 1 e inmis ve vefat etmiş...bebegini bir kere bile koklayamadan vefat etti..günlerdir aklimdan cikmiyor..benimde gamilelikte tansyonum hep yüksekti ve benimde sütüm gelmedi..sutüm memede iltihap oldu tefavi gördüm..bebegim mamayla tanisti..15 gun sonra sutum gelmeye basladi ve sadece 3.5 ay emdi bebegin..simdi 8 aylik vok sukur gayet saglikli..
Ama o anne sutu cok onemli baskilari yuzunden bende bi donem stres yasadim zor gunler atlattim..
Bu bir vebaldir bana göre...moral verselerdi belki boyle olmazdı..strese bagli ölüm diyorlar şimdi...
Buraya bu konuyu aciyorumki herkes bilsin..yeni yasanmis bir olay...litfen yeni dogan anneye sutun geliyormu diye sormayin...sen nasilsin hersey iyi olacak diyin..
Cok uzgunum cook...
Çok üzüldüm çok anlatamam kendi erken doğumum geldi aklıma hastaneye gitmesem bende enfeksiyon dan giderdim büyük ihtimalle teyzem geldi Doğum oluyor başımda anneannem e kim bakacakmış onu soruyor çıkmadı dışarı doğuramadım rahat oda da yatağa almışlardı beniBi arkadaşımın arkadaşı severek evleniyor..ailesi istemeyincede kaçarak evleniyor..Zar zor hamile kalıyor hamilelikte tansyonu hep yüksekmiş..
Cok uzgunum cook...
Bi arkadaşımın arkadaşı severek evleniyor..ailesi istemeyincede kaçarak evleniyor..Zar zor hamile kalıyor hamilelikte tansyonu hep yüksekmiş..
Cok uzgunum cook...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?