Yeni dogum yaptı bebegini kucagina almadan..

Benim KV göğsümün küçük olmasıyla alay edip, bunlardan süt gelmez tabi diyordu.... Onun çok bolmuş sütü, şakır şakır akarmış... Ağlatma çocuğu, sütün yetmiyor mama ver diye baskı yaptı... Ne çok ağlattı beni.. ilk 4 ay mama + anne sütü ile besledim. Sonra kafam rahatladı, 2 ay sadece anne sütü verdim ek gıdaya geçene kadar... İlerleyen zamanlarda da iştahsız olmasını emzirmeme bağlayıp, görümcemle bir olup sütten kes diye baskı yaptılar. 2.5 yaşına kadar emzirdim, kimseyi dinlemedim.. ama yeni doğum yaptığımda çok etkileniyordum her söylenenden.. yapıcı olmak lazım taze anneye, köstek değil destek olsun herkes...

Aynı süreçleri yaşayıp sezaryen oldum, kavınvalidemden duyduğum cümle”normal doğumun zorluğunu yaşamayan kadın annelik yapamıyor(kıymet değer bilmiyor anlamında sanırım)” taktım mı? Asla, cahilliğine üzüldüm sadece.

Normal doğum yapabilenlerin bir kısmında ne yazık ki böyle bir davranış şekli var. Sebebi nedir bilemiyorum ama çok rahatsız edici. 40+2de dünyaya geldi kızım. Bir arkadaşım 40+5te dünyaya getirdi. Sancı gelmeyince gelmiyor işte. Kimse anneyi rahatlatmak, mutlu etmek gayretinde olmuyor. Eminim ki normal doğum da yapılsa yine aynı muameleyi görürdük. Zihniyetler çirkin ne yazık ki.

Ya ben çok üzülüdüm. Allah rahmet eylesin. 70 gün önce doğum yapan birisi olarak ne zaman aklıma doğum yapacak bir arkadaşım bir olsa sütü olsun bol bol diye dua ediyorum. Çünkü bende çok çektim Rabbim geride kalanlara sabır versin

Ama ne alaka ki? Anne babası istemedi diye canıyla sınanmak? Bu bence alakası olmayan iki konu.
Alt tarafı sevip evlenmiş.

Bekarım.. Çocuğum olursa da süt vermezsem üzülmem sanırım. Üzülmelimiyim Çocuk sağlığı için önemlidir ama gelmiyorsa gelmiyor ne yapabiliriz ki.

Ben de mamayla beslenmişim doğduktan bi süre sonra
Ee noldu ki bak 28 yıldır hayattayım
Hiç de eksikliğini çektiğimi düşünmüyorum :)
Benim de sütüm olmazsa veririm mamayı beslenir amaç da zaten bu değil mi?

Su anda hamileyim ve çok etkilendim. Üzüldüm Allah rahmet eylesin öteki dünyada kavussun yavrusuna inşallah. O kadar saçma geri zihniyetlerimiz var ki. İlla normal doğum illa süt gelmeli sütünü içmeli vs vs kardeşim olmuyorsa olmaz. Herkesin kendi bedeni ister sezeryan olur ister normal. Sütün gelmesi kişiye bağlı değil. Keşke olsa tamamiyle bünye meselesi. Sanki anne sütü içmeyen bebek hastamı oluyor yoo.. baskıcı gelenekçi bir toplumuz maalesefki

Rabbim rahmet eylesin gerçekten çok üzüldüm su toplum baskısının yaptığını hiç birşey yapmiyor bana normal doğum şöyle iyi böyle iyi normal sancısı tutan biri için olabilir evet ama herşey yapay olunca olmuyor yahu işte normal doğum yaptım bende suyum geldi sancı yok suni sancı verdiler oluyorum sandım gelen giden muane etti neymiş rahim açılacak mis he o kadar acıyla acıyla doğum yaptım turp gibi bebeğim havasız kaldığı için vefat etti 8 ay sancı çektim dikisim vardı şimdi ikinciye hamileyim başıma gelenleri bildikleri halde eminim normal doğum diye baskı yapacaklar ama yok doktor doktor gezecem gerekirse sezeryan olacağım aynı piskolejiyi bı kere daha yaşamak istemiyorum

ilk bebeginiz için çok üzüldüm Allah sağlıkla hayırlısı ile ikinciye kavuşmayı nasip etsin size. doktor çok önemli, normal diye tutturmustum ben de ama açılma ilerlemedi ve doktorum saat başı kontrol etti bebegin kalp atışları yavaşlayınca, normal devam edersek bebek oksijensiz kalabilir dedi ve sezaryenle sağlıklı bir şekilde kavuştuk yavrumuza çok şükür. doktoruma çok güveniyordum, inşallah sizin de karşınıza böyle işinin ehli bir doktor çıkar.

Çok üzüldüm yaaa :..( Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah.... off içim ezildi...

Bazi insanlar biseylere burun sokmak için yasiyorlar ayni tavuk gibi eşeleniyorlar. benimde tansiyonum yuksekti bu nedenle devletten uniye sevk etmislerdi ayni gun doğum için.
Allah rahmet etsin evladi cok güzel bir insan elinde buyusun inşaAllah

Çok üzüldüm çok!.. Bebek kendini tamamlayan annesinden ayrılmış var mı ötesi... Okuyan herkese ders olsun, iyi ki böyle bir konu açmışsınız. Her konuda bildiklerini! başkalarına dayatanlar yüzünden geliyor insanın başına ne geliyorsa... Yeni doğum yapmış bir anne olarak süt konusunda millet öyle çok konuşuyor ki o annenin ne psikolojisini düşünüyor ne de başka bir şeyi. Allah cennetinde buluştursun anneyle yavrusunu..

Çok üzüldüm çok anlatamam kendi erken doğumum geldi aklıma hastaneye gitmesem bende enfeksiyon dan giderdim büyük ihtimalle teyzem geldi Doğum oluyor başımda anneannem e kim bakacakmış onu soruyor çıkmadı dışarı doğuramadım rahat oda da yatağa almışlardı beni
Kv camı acıyor burası çok sıcak diye beni sıtma tuttu şubatın ayazı zaten
Görümce zaten benim ondan önce olacak diye kudurmuştu çok mutlu gülücükler kahkaları hava da uçuştu .
Allah nasip eder de bebeğim olursa doğumumu kimseye dememeyi planlıyorum annem eşim olsun yeter

Allah'ım sen geri de kalan ailesine o bebeğe yardım et Çok üzüldüm. İçim gitti vallahi. Ne kadar cahil ve baskıcı bir toplumumuz var . Allah daha iyi bilir ama doğum yaptıktan sonra ölen kişi cennetliktir. Rabbim en güzel şekilde mükafatlandırsın onu inşAllah . Umarım o baskıcı insanlara da ders olur da bir daha burnunu sokmazlar bir şeye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…