- 19 Kasım 2013
- 18.794
- 33.896
- 798
- Konu Sahibi askrhpozitif
-
Ay çok kötü ya, evde bebeğim var ona rağmen sermiyorum düşünün artık. 2 defa yıkattim,4 defa kırby ile yıkadım yok geçmedi halı uçusmaktan , ben vazgeçtim. Kırby bile hakkından gelemedi valla benim halıların.aynı sorun bendede var üstelikte alerjim var yıkanmadan maalesef geçmiyor canım
hele ilk zmanlar yeri silip seriodum yarım saate kalmadan yumaklar uçuşuyodu
Canım borc varsa alma, kilim ser gerekirse, önümüz yaz, borçlar bitince iyice arastirir alirsin.Haklısın ya şimdi eşim diyor ki alalım halı 2 odaya fazladan (misafir+oturma odasına), tamam dedim sonra dedim ki yook şu borçları azaltalım gidip daha iyisinden alırız. :)) Ona bile fırçalattığım oldu halıları sen daha güçlüsün diye gaz vererek o da bıktı artık
halı konusunda hıcbır fıkrım yok henuz , hangı marka kalıtelı onuda bılmıyorum acıkcası cok tsk ederımHaliyi kaliteli alin bence, kalitesiz halilar sorun cikariyor. Bu arada mutluluklar dilerim.
o ıvır zıvırlar dedıgın gıbı cok tutuyor , dugunden sonra tahmın 15-16 bın bı borcumuz kalacak onuda dugundekı takılarla odenebıldıgı kadarını odeyecegız gerısıde Allah kerım artıkKucuk ayrıntılar derken kız tarafının aldığı ıvır zıvırlarsa çoktan almıştım, dediğin gibi onlarda bayağı tutuyor. Her şey bitti düğün oldu, borcu yarıladık henüz.Allah seninde yardımcın olsun :)
amin cok tsk ederımSorduğun soruya cevap veremiycem ama eşinin ailesi çok hoşmuş Allah bozmasın daima iyi olun. Bunu söylemek istedim :)
Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...
halı tuyu cok sınır bozucu oluyor yaEllanazım benimkiler kaliteli sayılır ama hala uğraşıyorum tüyüyle yünüyle yaa
bızde kımse bıseye karısmadı gıttım begendıklerımı aldım kımse aa bunu neden aldın tarzında bısey demedı cok sukur orta sehpamı mutfak masamı dugunden sonra almayı dusunuyorum borclar bıttıkten sonra belkı oturma odamada bı l koltuk alabılırım suuan ıcın onlar olmasada olabılecek seyler benım gozumde ,sadece buyuk beyaz esyalar mıl 12 tuttu yoksa butun elektronık esyalarmıkonu benimde ilgimi bi anda daldım kusura bakmayın
bende 2012 sonunda evlendim ama hep o zmandan beri düşünüürüm.demek benim gibi düşünende varmış
bende bana göre biraz fiyatlı aldımama tekbaşına oğlan tarafına yüklenmedik beyaz eşyamı eşimle ben aldım
zaten kayınvalideme yüklenmek ne mümkün o benden daha gelin oldu sayılır
tv ünitesi,salon takımı,yatak odası,konsol ve yemek masası,birdeorta sehpa 15.500 tuttu ( eşimin ailesi ve bende uzaka olduğumiçin tek takımkoltuk aldım)
beyaz eşyalar 12.000 kadar küsür olabilir:44:
perde çok tutmadı 2bin civarı
halı 2 bin küsür dür.
duvar kâğıdı boya vesaire falan derken bunlarada 5 bin harcanmıştr yuvarlak hesap
sonradan mutfak masamızı almıştık
kayınvalidem çok bişi yapmış gibi onuda siz alın demişti
ya ınsanlara ole daha kolay olacakmıs gıbı gelıyor ama ıste o zamanda hep ertelenecek bıseyler cıkıyor zaten dugun alısverısı dısında bole toplu esya alınacagını zannetmıyorum ben kı benım esım borctan bankaların kredı kartlarından nefret edıyorYatak odası olmazsa olmaz, koltuk takımı olmazsa olmaz.
Gümüşlük, yemek masası, vitrin almadınız diyelim? Ev alınca alınır.
Ev aldınız krediyle vadesi en az 5 yıl.
E onun ödemesi, geçim, bebek planları vs.
Yani olmaz demiyorum, elbette olur ama böyle hepsini bir arada yapmak çok kolaymış, ev alınınca herşey zırt diye alınırmış gbi söylemeleri çok komik geliyor.
<br>
<br>
<br>
hayır canm hersey ortak ondendı , ben kutahyadayım esımın aılesı sınopta esım ıse ıstabulda olunca nısan zamanında soz zamanında bıraz fazla para harcamaları oldu sanırım kına ve dugundede aynı sekılde olucaktır . dugunden sonra kalan borcları bız odeyelım seklınde konustuk zaten tabı kabul ederlerse<br>
<br>
cannım ben bı arastırma yapamadım acıkcası onlar ıstanbulda bız kutahyadayız ıstanbula gıttıgımızde esımın abısı ve gorumcemlerle onların devamlı gıttıgı perdecıye gıttık ve ordan begendım <br>mutfagım zebra yaptırdım ,salonumda kruvaze yaptırdım altınada yıne zebra yaptırdım , yatak odam farbalı fonlu yaptırdım orda tul ve guneslık kullandım dıger odada tul ve guneslık sekılınde oldu,<br>
<br>
cok uyguna halletmıssın cnm o zaman<br>
<br>
sadece ev mı yoksa dugundekı butun harcamalarmı cnm<br>
<br>
yanı bende ole dusunuyorum en az bı 10 yıl kullanırım halı ve perdelerımı <br>
<br>
aklını kullan derken yanı napmam lazım<br>
<br>
kıradayım canm suan, normalde kendı evımız var ama esımın ısınden dolayı orda duramıcaz o yuzdende ıcını yaptırmadık dugunden sonra ufak ufak yaptırmayı dusunuyoruz esımın aılesı yaptıralım dugune kadar en azından kıra gelırınız olur dedıler ama dugunde bıde evın masrafıyla ugrasalım ıstemedık
Ay çok kötü ya, evde bebeğim var ona rağmen sermiyorum düşünün artık. 2 defa yıkattim,4 defa kırby ile yıkadım yok geçmedi halı uçusmaktan , ben vazgeçtim. Kırby bile hakkından gelemedi valla benim halıların.
Canım borc varsa alma, kilim ser gerekirse, önümüz yaz, borçlar bitince iyice arastirir alirsin.
Konu sahibi arkadaşım hakkını helal et, konu içinde konu actik resmen
halı konusunda hıcbır fıkrım yok henuz , hangı marka kalıtelı onuda bılmıyorum acıkcası cok tsk ederım
o ıvır zıvırlar dedıgın gıbı cok tutuyor , dugunden sonra tahmın 15-16 bın bı borcumuz kalacak onuda dugundekı takılarla odenebıldıgı kadarını odeyecegız gerısıde Allah kerım artık
amin cok tsk ederım
halı tuyu cok sınır bozucu oluyor ya
bızde kımse bıseye karısmadı gıttım begendıklerımı aldım kımse aa bunu neden aldın tarzında bısey demedı cok sukur orta sehpamı mutfak masamı dugunden sonra almayı dusunuyorum borclar bıttıkten sonra belkı oturma odamada bı l koltuk alabılırım suuan ıcın onlar olmasada olabılecek seyler benım gozumde ,sadece buyuk beyaz esyalar mıl 12 tuttu yoksa butun elektronık esyalarmı
ya ınsanlara ole daha kolay olacakmıs gıbı gelıyor ama ıste o zamanda hep ertelenecek bıseyler cıkıyor zaten dugun alısverısı dısında bole toplu esya alınacagını zannetmıyorum ben kı benım esım borctan bankaların kredı kartlarından nefret edıyor
2013 ün son aylarında evlendim
mobilyam :13 600
beyaz eşyam :4200
halı :1700
perde :1200
sehpalar :270
tuttu. 2 odama bekarlık perdemi taktım. tv alamadım hala 37 ekran bekarlık tv mi izliyorum. onun dışında ıvır zıvır çok şey çıkıyor onları hesaplamam pek mümkün değil. Şuan borcun dibindeyiz. Rabbim yardımcımız olsun inşallah.
allah herkesin yardımcısı olsun demek tekborçlu biz deilmişiz
bizim orda herşey tam eksiksiz olur
oğlan tarafıda kız tarafıda harç borç yaparlar bişi eksik olsun mana bulurlar
benim mutfak masam eksikti çok kötü hissetmiştim çeyiz serilirken insanların bakışlarını görünce
allah allah ben 2 defa yıkattım geçti tozu yani yine oluyorda ilkzmanki gibi deil:44:
inan bizim arkadaşlarda tv mizin olmamasına laf söylediler aileler de garipsiyor. bende biz evde tv izlemiyoruz zaten ev de kira ne gerek var şimdiden o kadar para vermeye deyip geçiştiriyorum. Otuduğumuz oda küçük küçük tv almak istemyorum büyükte gözümüzü yorar diyorum. ama ne saçma laflar söylüyorlar. bunları söyleyeceklerine eksik tamamlasalar ya. benim kv bir tane kaşık bile vermedi onların adeti böyleymiş vs. vs. tutut köyde 15000 liralık düğün yaptı onu yapmasaydı bizimde huzurumuz olurdu.
ya zaten su olcak bu olcak seklınde dıretmedım dıretmemde, zaten dugunden sonra kalan borcu dugunde takılanlarla kapatmayı dusunuyoruz tabı ne kadar bı borc kalır onu bılemıyorum , amin ınsallah cnm benımAklini kullan derken; hersey bir anda olsun isteme.herseyi full aldiginda borcun katlaniyor paran cebinde dursun ne zaman istersen esyalar carsida bi yere gitmiyor.
yeni evli ciftler maddi sikinti icinde olunca tartisma cikiyor Allah korusun bozusuyorlar ve bu en son olmasi gereken sey.
ciftler birbirine canim cicim olmali ki baglari kuvvetlensin.
Allah hicbirimizi darda koymasin Rabbim ferahlik versin cumlemize
dogrudur cnm aslında cok hos mobılyalar var ama fıyatları cok ucuk tek bı yatak odası 14 bın falan kı ıcınde yatak ve baza yok , hem kalıtelı hem ucuz hemde begendıgım bı mobılya bulmak cok zor oldu benım zatencanım mobilyalarım olabildiğince az yine de 10 binden fazla tuttu hepsi. evin tamamına 30 bin gitmiştir.
perdelerim de 2600 gibi bişey tuttu.
sırf 10 binlik koltuk takımı da var yani.. aslında standartlara bağlı...
ben hepsını aldım caycı ekmek kızartma vs.. elektronık olarak bı sac kurutma ve epılasyon aletını almadım henuz , bende tek koltuk takımı aldım ev musaıt aslında ama grek duymadım hem gunluk hemde mısafır ıcın kullanabılecegım bı takım aldım he ılerde oturma odasına kose takımı tarzında belkı bısey alabılırım dıye dusunuyorum sımdı benım kımım gelcek zaten evıme kımseyı tanımıyorum etmıyorum , 2. bı odaya ıhtıyac duymam gıbıme gelıyor aynen cok zorrmus cnm rabbım herkesın yardımcısı olsunçamaşır makinesi buz dolabı bulaşık 3lü ankastre set sadece canım
öle süpürge çaycı saymadım önceden alıp koyduğum için kenara
koltık tek takımım var çok misafir gelmiyor zaten çalışıyorum eskiyince yenileyecem kısmetse oturma odası benim için çok saçma olacaktı yapmadım
amaev düüzmek zor allah kolaylık versin
bende kucuk odama ogrencı evımde kullandıgım perdelerımden bırını takmayı dusunuyorum oraya halıda almayacagım zaten , tv aldım ben ya almasam bılıyorum kı esımı daha sonra ıkna edemem2013 ün son aylarında evlendim
mobilyam :13 600
beyaz eşyam :4200
halı :1700
perde :1200
sehpalar :270
tuttu. 2 odama bekarlık perdemi taktım. tv alamadım hala 37 ekran bekarlık tv mi izliyorum. onun dışında ıvır zıvır çok şey çıkıyor onları hesaplamam pek mümkün değil. Şuan borcun dibindeyiz. Rabbim yardımcımız olsun inşallah.
merhaba kızlar 23 gun sonra dugunum var ,
benım sorum acaba mobılyalarımı, beyaz esyalarımı ,halılarımı ve perdelerımı pahalıya mı aldım dıye ıcım ıcımı yıyor ,
aa bu pahalıymıs bunu alayım tarzda bı ınsan degılm zzaten marka takıntımda hıc olmadı fıyattan cok begenmeme onem verırım
sonrasında ıse begendıgım sey gercekten bu fıyat edermı dıye dusunur alırım yada almam , ama bu ev duzerken bu alanlarda daha once bı alısverısım olmadıgı ıcın fıyatları konusundada edermı etmezmı seklınde bı yorumum olamadı malesef
Allah var nısanlımın aılesıde benım yuzume karsı bu pahalı bunu alma yada bunu cok pahalıya aldın demedıler, dedıklerı sız begenın para ınsanın elının kırı dendı.. kı zaten butun ıhtıyaclar yarı yarıya odenecektı,hatta kayınpederım sız bıze kıza verın baska bı seyde ıstemıyoruz dedıler evı dugunu herseylerını bız yaparız ıstersenız dedıler, esyalarımı alırken orta sevıyede bıseyler almaya calıstım ama sanırım perdelerımde bıraz yuksek fıyat oldu ve sımdı ıcım ıcımı yıyor ,
sızden rıcam neyı ne kadar aldınız yanı bı evı duzmek ne kadar tuttu:26:
cok sukur kalp kıırılmadan yapıldı cnm , benım tek dusuncem ınsanları zor durumda koymus olacagımNe güzel sorun olmadan kalp kirilmadan yapilmis hersey,
Niye düsünüyosunki anlamadim.
Tadini cikar
canım bu zamanda borcsuz dgun yapmak bıraz ımkansız gıbı bısey,hayata pahalılastı artık malesef, eksıksız olma konusunu demın bızde konustuk esımde dıyor kız ceyızı neden bu kadar tuttu ne alındı falan dıyor bardak canak sonra alınsa olmuyormukı dıyorallah herkesin yardımcısı olsun demek tekborçlu biz deilmişiz
bizim orda herşey tam eksiksiz olur
oğlan tarafıda kız tarafıda harç borç yaparlar bişi eksik olsun mana bulurlar
benim mutfak masam eksikti çok kötü hissetmiştim çeyiz serilirken insanların bakışlarını görünce
ya sımdı tv gorevını leptoplar bıle goruyor neyını tuhaf karsılıyorlarkı ılerde esımı ıkna edebılecegımı bılsem bende aldırmayacaktım ama bılıyorum ılerde cok ugrastırır benı cunku hıc hoslanmıyor bosa zamn kaybı dıyor aslında bı yonden haklıda sımdı nette hersey ınsanın elınn altında , nasıl oglan tarafı evle ılgılı hıc bırseye karısmıyormu genelde kız tarafı karısmaz ama sızde cok ılgınc olmus valla ben dugunden vazgectım beledıyede sade bı nıkahımız olucak ve benım akrabalarıma yemek verılecek oda farklı sehırlede oldugu ıcın ole olması uygun olur dıye dusunduk dugune harcayacagımızı bı nevı evımıze harcamıs oldukinan bizim arkadaşlarda tv mizin olmamasına laf söylediler aileler de garipsiyor. bende biz evde tv izlemiyoruz zaten ev de kira ne gerek var şimdiden o kadar para vermeye deyip geçiştiriyorum. Otuduğumuz oda küçük küçük tv almak istemyorum büyükte gözümüzü yorar diyorum. ama ne saçma laflar söylüyorlar. bunları söyleyeceklerine eksik tamamlasalar ya. benim kv bir tane kaşık bile vermedi onların adeti böyleymiş vs. vs. tutut köyde 15000 liralık düğün yaptı onu yapmasaydı bizimde huzurumuz olurdu.
aynı sehırlerde olsaydık bende kır dugunu yapardım herhaldebenimkide nikah yapacaktı kır düğünü diye direttim ben Allahtan kayınpeder anlayışlı çıktıda mobilyayı alıp düğünü yaptılar
kaynanamda bizde adet çeyizi kız yapar dedi kendi yeğenine evlendiriken oğlandan bi sürü şey istedi
bütün halıları ben aldım yemek odama halıyı evdeki kendi kalan parça yolluğundan verdi
kendi kullandığı nevresim takımını verdi ben az kullandım dedi
bunlada gözüm yok ama bizim taraftakiler manalı laflar bakışlar yüzünden düğün üstü ezilip büzüldüm yerin dibine girdim
insanlar çok kötü niyetli amanapacan toplum olmadanda olmuyor
cok tsk ederım evet bılıyorum cok sanslıyım hepsınden Allah razı olsun , bende onları cok sevıyorum ve onları maddı konuda sıkısıkduruma sokmus olmaktan cekınıyorum acıkcası bende berjerın bırını almadım ve gumusluk almadım tv unıtesını aldım orta sehpa ve zıgonlarımda yok buyuk ıhtıml onları sonra alıcam , avızelerımıde yenı bosnadakı bıt pazarından aldım hepsı tek bır avıze fıyatına geldı ,avızelerımı ılerde degıstırırım dıye dusundum evıme gectıgımde ,perdelerımı hallettımde ıste bı halılarım kaldı yarın beyaz esyalar mobılyalar ve perdeler eve gelecekmıs bakalım bende haftaya gıdıp gorucem hemde ceyızı goturup yerlestırıcez hemde halıları ve eksıklerı halletmeye calısıcaz rabbım yardımcınız olsunNe kadar sanslisiniz Eşinizin ailesi sizi cok seviyor bunları dert etmek yerine gunlerinizin tadını çıkarın :)
Yine de yaziyim
Yatak Odam 5.500
Salon takımım (2 üçlü 2 tekli) +yemek masası sandalyeler +konsol (Gümüşlük ya da vitrin istemedim)+oturma odası için L koltuk 7.000
Beyaz eşyalarım 3.800 (buzdolabı+çamaşır makinesi+ bulasik makinesi )
Bu hafta halı ve perde işine gircez bakalım ne kadar tutcak. Daha mutfak masam avizelerim televizyonum orta sehpam ve tv unitem yok
cok sukur kalp kıırılmadan yapıldı cnm , benım tek dusuncem ınsanları zor durumda koymus olacagım
canım bu zamanda borcsuz dgun yapmak bıraz ımkansız gıbı bısey,hayata pahalılastı artık malesef, eksıksız olma konusunu demın bızde konustuk esımde dıyor kız ceyızı neden bu kadar tuttu ne alındı falan dıyor bardak canak sonra alınsa olmuyormukı dıyorhangı bırını sonra alıcan kı , ben cok dusundum ılk once onemlı olan ıhtıyacları alalım gerısını yavas yavas alırız dıye ama hangı bırını almıcan kı zor cok zor , ınsanlarda amma acımasızmıs bende almadım mutfak masası ev benım evım belkı kullanmıcam ben mutfak masası belkı yerde yemegı sevıyorum onlara ne kı baska ayıplayacak sey bulamıyorlarmı ,dugunde takılardada aynı seyı yapıorlar aa ayse ye su kadaar takmıslar sana bu kadarcık mı takıldı gıbı vs cok ıtıcı gelyor bana
ya sımdı tv gorevını leptoplar bıle goruyor neyını tuhaf karsılıyorlarkı ılerde esımı ıkna edebılecegımı bılsem bende aldırmayacaktım ama bılıyorum ılerde cok ugrastırır benı cunku hıc hoslanmıyor bosa zamn kaybı dıyor aslında bı yonden haklıda sımdı nette hersey ınsanın elınn altında , nasıl oglan tarafı evle ılgılı hıc bırseye karısmıyormu genelde kız tarafı karısmaz ama sızde cok ılgınc olmus valla ben dugunden vazgectım beledıyede sade bı nıkahımız olucak ve benım akrabalarıma yemek verılecek oda farklı sehırlede oldugu ıcın ole olması uygun olur dıye dusunduk dugune harcayacagımızı bı nevı evımıze harcamıs olduk
aynı sehırlerde olsaydık bende kır dugunu yapardım herhaldeceyız olarak bu mutfak ve dıger ıvır zıvırlarmı halıda mı ceyıze gırıyor , yok artık kendıkullandıgınıda mı soyleyerek verdı hıc vermeseydı daha ıyıdı bence :26:yada nıe dumbur duduk edıyorkı sen neden yerın dıbıne gırdın kı bence kv gırmelı senlık bısey yokkı onun karakterı cnm
benım bıldıgım yenı cıftın alısverısını bı hafta erkek tarafı yapar bı hafta kız tarafı yada ılk ortaklasa yaparlar , gercı sımdı cıftler kendılerı yapıyor yanı evden dolu getırmenın mantıgı nedır kı anlamıyorum evden gelınce belesmı oluyor acaba:26: dugunden sonrası sofrada bızımde kızın heybe dıye getırdıklerını hazırlarlar guzel bı sık masa ay canm rabbım yardımcın olsun cok sukur bızım sımdılık hıc sorunlarımız yok ınsallahta olmaz bıraz eltım soguk duruyor oda yapısı geregı sanırım :26ay canımo hiç utanırmı çeyiz günü yağ şişelerini almış eline herkez içinde bana nie bunları boş getirdiniz dio sanki kendi dolabımı doldurmuşta
düğünn gecesi eve gittk düğünden kalan yemeklerikoymuş yanımıza dolabı açsan bir kuru ekmek yoktu
nimetten namkör gelmiyorum ama et yemediğimi bile bile etli düğün yemeği koymuş
benım bıldıgım yenı cıftın alısverısını bı hafta erkek tarafı yapar bı hafta kız tarafı yada ılk ortaklasa yaparlar , gercı sımdı cıftler kendılerı yapıyor yanı evden dolu getırmenın mantıgı nedır kı anlamıyorum evden gelınce belesmı oluyor acaba:26: dugunden sonrası sofrada bızımde kızın heybe dıye getırdıklerını hazırlarlar guzel bı sık masa ay canm rabbım yardımcın olsun cok sukur bızım sımdılık hıc sorunlarımız yok ınsallahta olmaz bıraz eltım soguk duruyor oda yapısı geregı sanırım :26nemlı olan sızın mutlulugunuz bosver gerısını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?