- 19 Ağustos 2023
- 940
- 530
- 33
- Konu Sahibi Sekerportakaliii
-
Oranın 4 binmiş17-18 binlik eve de 5 bin aidat ödeyecek misin ?
Seker oralarda yani şuan baktığın konumda ev alma durumu nedir? Kaç milyondan başlıyor 1+1-1+0 tarzı evler?Oranın 4 binmiş
3-4 milyon arası iyi bir ev bende baktım da 2 milyon kredinin aylık ödemesi bile 62 bin ev alma devirlerini kaçırdık herhalde . Araba aldım ben kredisi yeni bitti zaten kredim var diye hep kötü evde oturdum sosyalleşemedim bile para biriktirdim araba aldımSeker oralarda yani şuan baktığın konumda ev alma durumu nedir? Kaç milyondan başlıyor 1+1-1+0 tarzı evler?
Allah bereket versin:))Evet meslek öğretmeniyim koordinatörlük alıyorum uzmanlık var bir de :)
İlk evim kredisi falan fıstık diye şeyler duymuştum da ondan sordum , galiba kaçırdık haklısın. Aman ye paranı ya ayda 3-4 bin fazladan vermek beni çok zorlamaz diyorsan iyi evde otur .3-4 milyon arası iyi bir ev bende baktım da 2 milyon kredinin aylık ödemesi bile 62 bin ev alma devirlerini kaçırdık herhalde . Araba aldım ben kredisi yeni bitti zaten kredim var diye hep kötü evde oturdum sosyalleşemedim bile para biriktirdim araba aldım
Kira için bir şey diyemem ama İstanbul'da yeni ve güvenli siteler aidatı 5000 den başlıyor nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama daha küçük bir yerde yaşıyorsanız çok fazlaMantıksız. Daha uygun bir ev bakmalısın. Hadi kira neyse de 5 bin aidat ödemek neden ? Neler var içinde aidat ödemesinin ?
Yani okullar açılıyor ek dersimle 75-80 alırım diye düşünüyorum. Ocakta promosyon anlaşması var bir de :) belki birileriyle tanışırım bir de orda hep bekar çalışanlar kalıyormuş hhahahaİlk evim kredisi falan fıstık diye şeyler duymuştum da ondan sordum , galiba kaçırdık haklısın. Aman ye paranı ya ayda 3-4 bin fazladan vermek beni çok zorlamaz diyorsan iyi evde otur .
Ay hadi inşallah, cilveleş birazYani okullar açılıyor ek dersimle 75-80 alırım diye düşünüyorum. Ocakta promosyon anlaşması var bir de :) belki birileriyle tanışırım bir de orda hep bekar çalışanlar kalıyormuş hhahaha
Burası da yeni ve güvenli bir site istanbula yarım saat olan bir ilçe aslında küçük bir yer değil :) ama diğer sitelerde daha düşük aidatlar burası iskan alınmadığı için yüksekmiş bir kaç aya alınacak dediler deKira için bir şey diyemem ama İstanbul'da yeni ve güvenli siteler aidatı 5000 den başlıyor nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama daha küçük bir yerde yaşıyorsanız çok fazla
Açık kapalı havuz spa sauna hamam güvenlik kapıcısı var da civar evler de aynı fiyatlar buranın aidatı böyle sadece o da site lüks olduğu için herhalde bir de iskan alınmadığı için faturalar ödeniyor dediler bilmiyorumtek basina yaşayacağın kocaman eve 25 bin vermek mantikli geldi mi size? 5bin aidat verip ne alacaksiniz mesela? havuzu var mi? ekmek un vs alacak kapicisi var mi?
sadece çöp cikarma ve kapida bekci, elektrik ve temizlikse bence 5 bin cok.
yani yazik bence civar evler cok cok daha ucuzken senin olmayan bir eve bu kadar para vermek
Anladım İstanbul çevresinde bu fiyatlar geçerli benim oturduğum sitede kiralar 40 000 den başlıyor.( kiralar çok yüksek korkarım daha da yükselecek)Burası da yeni ve güvenli bir site istanbula yarım saat olan bir ilçe aslında küçük bir yer değil :) ama diğer sitelerde daha düşük aidatlar burası iskan alınmadığı için yüksekmiş bir kaç aya alınacak dediler de
Pardonda iskan alınması icin kesilen aidati neden kiraci oduyor?Açık kapalı havuz spa sauna hamam güvenlik kapıcısı var da civar evler de aynı fiyatlar buranın aidatı böyle sadece o da site lüks olduğu için herhalde bir de iskan alınmadığı için faturalar ödeniyor dediler bilmiyorum
Ev sahibiyle alakası yok galiba site yönetimi bu şekilde alıyormuş aidatı ben de çok anlamıyorum bu işlerden normalde sitede 2+1 leri ilana başkası 27 bine koymuş bu tanıdık aracılığıyla öğretmen olunca vs düşürdü yani 20 ye bir de . 2-3 yıllık site iskan hala alınmamış bir kaç aya alınacak dediler dePardonda iskan alınması icin kesilen aidati neden kiraci oduyor?
Siz bu evi 20 bin kira + 5 bin aidat diye tutacaksiniz ama merkezi sistem vb faturalarla bu ev size 30 bine mâl olur en az, bana cok pahali geldi. Ayrica kiraciyken, iskan alma ile alakali maddi yuku bana kitleyen ev sahibine guvenip o eve oturmazdim, burnuma 6 ayda bir zam bekleyen ev sahibi kokusu geliyor, kesin arsa sahibi olan adamin dairelerindendir birde.
Şu an kaldığın yeri az çok tahmin edebiliyorum. O yüzden taşın diyorum. 5 bin aidat evet fazla ama belli ki şu anki yerinde kalmaya devam edersen sağlığın bozulacak, belki depresyona gireceksin.Daha önce konu açmıştım köydeki okulun karşısındaki toki evimden taşınmak istiyorum merkeze diye. Ev bakıyorum şimdi baktığım 1+1 ler çok küçük benim eşyalarım sığmaz ve evler böyle çevresi boş yeni aite çok yerleşim yok fiyat olarak 14 dediler. Bir de tam cafelerin göbeğinde lüks bir rezidans var oraya arkadaşım taşındı büyük tip 1+1 e 17 ye tutmuş . Kendi emlakçısını aradı adam da düzgün insanlar istiyormuş ilana koymamışlar 2+1 daireyi 20 bine bırakırım dedi . Evi gördüm o kadar geniş o kadar güzel ki aidatı 5 bin bir de ama . Bir hafta ben bakayım dedi emlakçı 1+1 bulursam haber veririm dedi bulamazsa 2+1 tutsam mı sitede 5 bin aidat vermek mantıklı mı tek başımayım öğretmenim
Site yonetimi demirbas ucretini kiraci odeyecek diye belirleyemez, malikin yukumlulukleri ayridir sakinin yukumlulukleri ayridir, bu ev sahibinin uckagitciligi baska birsey degil, o yuzden ben böyle bir ev tutmazdim.Ev sahibiyle alakası yok galiba site yönetimi bu şekilde alıyormuş aidatı ben de çok anlamıyorum bu işlerden normalde sitede 2+1 leri ilana başkası 27 bine koymuş bu tanıdık aracılığıyla öğretmen olunca vs düşürdü yani 20 ye bir de . 2-3 yıllık site iskan hala alınmamış bir kaç aya alınacak dediler de
Zaten ruh sağlığım bozulmuş durumda annemler sırf bu yüzden gördükleri için kredimi kapattılar daha iyi bir eve çıkabileyim diye. Bir süre evlenme planı yaptığım eski sevgilimle bu evde uzun süre kaldık aniden ayrıldık hayatımdan yok oldu ölmüş gibi . Ben hep kendimi bu evde terk edilmiş bu evde bırakılmış gibi hissettim o istanbula çekip gitti çünkü. Eve girdikçe yalnız bırakılmış hissettim hep. Çok zor dayandım şimdi unuttum daha iyiyim ama daha iyi olur diye düşünüyorum. Çok haklısınız gerçekten böyle düşünmemiştimŞu an kaldığın yeri az çok tahmin edebiliyorum. O yüzden taşın diyorum. 5 bin aidat evet fazla ama belli ki şu anki yerinde kalmaya devam edersen sağlığın bozulacak, belki depresyona gireceksin.
Maaşın gayet iyi. O 5 bin aidatı sağlık harcaması gibi düşün. " Ruhsal sağlığım bozulmasın diye bu eve çıktım ve bunun için 5 bin ödüyorum" diye düşün.
Sitenin havuzunu da değil de spasını, spor salonunu kullanabilirsin, başka neleri var bilmiyorum. Köy yerinde arkadaşsız duvarlarla konuşmaktan kat kat iyidir.
Kardeşim bir sene yaşadı. Çok çok küçüktü. Ziyarete gittiğimde nefes alamıyor gibiydim. Bir sene yaşadı. Sonra evlendi taşındı. Banyoda dönecek yer bile olmuyor. Yatak odası minnacık tek kişilik yatak ve kıyafet dolabı koyunca oda tamamen doluyor. Salon minik zaten. Mutfak buzdolabı da yine orada. Üniversite öğrencisi tek kalsa idare eder ama çalışan birine olacak gibi degilÇok üzüldüm 1+1 diyince ne bilim 60-70 m2 dir bir şekilde sığılır dedim.
Diğer evlerde hep bu şekilde aidat arkadaşlarım var kalan tüm ev sahipleri bu şekilde yapıyor herhalde o zamanSite yonetimi demirbas ucretini kiraci odeyecek diye belirleyemez, malikin yukumlulukleri ayridir sakinin yukumlulukleri ayridir, bu ev sahibinin uckagitciligi baska birsey degil, o yuzden ben böyle bir ev tutmazdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?