Yeni ev süreci

Ay evet banyo dediğiniz gibi dönecek yer yoktu resmen . Benim büyük gardrop var kıyafet dolu yazlık kışlık nereye koycam ayakkabılara bile yer yoktu

Öyleymiş.

İskan alınmadıysa sizin elektrik ödemelerinizde yüksek gelecek şantiye elektriği kullanılacağı için. Isınmayı nasıl yapıyorlar sordunuz mu yani 5 bin vereceksiniz de ayrıca bu kısımlarda sıkıntılı.

Benzer bir durum yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum. Bazen bir ev veya yerleşim yeri seni o kadar boğar ki tüm enerjini sömürür.

Bence taşın, baktın hoşuna gitmedi. O civarlarda daha uygun fiyatlı bir yere taşınırsın.

Bizim ülkede mâlum inşaat hiç bitmiyor.Yeni, güzel evler yapılabilir.

Evet o civarlarda çok inşaat var zaten . Geçen yıl ayrıldık bir sene boyunca eve girdiğim an ağlamaya başlayıp tüm akşam uyudum hep taşınamadım o süreçte kredim vardı alışırım eve dedim geçer dedim ama çok zor bir süreçti. Eve gelenler ferah aydınlık ev aslında diyor bana ama benim için karanlık oturduğum anda sanki nefes alamıyorum evde çünkü çok kötü şeyler yaşadım

Diğer evlerde hep bu şekilde aidat arkadaşlarım var kalan tüm ev sahipleri bu şekilde yapıyor herhalde o zaman
Emlakci & ev sahibi isbirligiyle dolandiriliyorlar, baska birsey degil, ha seve seve kabul edecek kadar guzelse dahi bu tiyniyetteki biri dedigim gibi 6 ayda bir yuzdeyuz zamda ister.

Emlakci & ev sahibi isbirligiyle dolandiriliyorlar, baska birsey degil, ha seve seve kabul edecek kadar guzelse dahi bu tiyniyetteki biri dedigim gibi 6 ayda bir yuzdeyuz zamda ister.
Okuldan bir arkadaşım da bir yıldır orda oturuyor ona sorayım yarın memnun olduğunu söylemişti o da yarın araştırayım iyice.

Okuldan bir arkadaşım da bir yıldır orda oturuyor ona sorayım yarın memnun olduğunu söylemişti o da yarın araştırayım iyice.
O ev sahibinden memnunsa sizde ayni ev sahibinin baska bir evi var mi ogrenin onu tutun.

Ama basliktaki diger yazdiklarinizi okudum, burasi size iyide gelecek galiba köylük yerde yapayalniz kalmissiniz sanirim, butcenizi zorlamayacaksa, ev sahibi yarin yuzde yuz zam yapsa pit diye cikabilecek gucunuz var ise tutun gitsin, insanin sosyal aktivitelere de vakit ayirmasi lazim sonucta.

Evet çok yalnız kaldım evde bir başıma evin ne kadar kötü olduğunu anlatırken bile gözlerim doluyor. Evde bir şey yokta ben yalnız kaldım ve evde kötü şeyler yaşadım. O site cafelerin olduğu işlek iş merkezinin tam üzerinde hatta o siteye bağlı oralarda. Bi kahve içerim sıkılsam belki birileriyle tanışırım arkadaşım olur. Burda eve girdiğim anda sürekli ağlıyorum başka düzgün evde bulamadım

Taşın gitsin diyorum 5bin senden önemli değil. Merkezi bir yerde diyorsun gezer tozarsın hem o tip sitelerde çok sayıda bekar olur bakarsın bahcede spada tanışıvermişsin

Ben de anlamadım başka sitelerde öyle değil burası iskan alınmamış o yüzden öyle iskan alınınca düşecek dedi de bilemedim
Aidat içinde fatura yoktur ama inanmayın acık kapalı yüzme havuzu,sauna spor salonu filan varsa 5 bin düşmez.

Ayrıca iskanı yoksa bütün faturalar kabarık gelir misal elektrik,su 1000 geliyorsa siz 3000 bin ödersiniz çünkü şantiye diye gecer aidat içinde diyorlarsa imkansız çünkü hiçbir seye yetmez 5 bin fatura mı ödeyecekler sitenin masraflarını mı karşılayacak.

Son düzenleme:
Taşın gitsin diyorum 5bin senden önemli değil. Merkezi bir yerde diyorsun gezer tozarsın hem o tip sitelerde çok sayıda bekar olur bakarsın bahcede spada tanışıvermişsin
Arkadaşım annesini taşıdı yeni aynı siteye bugün ona gittik burda hep mühendisler kalıyor bekar dedi eski sevgilimi anlatmıştm psikolojimi ne kadar bozduğunu bu evde yaşadığım için onla hep sanki o yeni bi hayat kurdu ben burda aynı yalnız kaldım gibi hissettim

Asıl masraflı kısım zaten o aidat dışındaki kısım degil mi zaten? Aidata ne dahildir ne değildir bilemedim ama standart bir sitede elektrik su vs hariçtir diye düşünüyorum. Iskansiz olunca da asil onlar yüksek gelir.

İş yerimde bir yıldır kalan birisi var da ona soracağım faturalar vs nasıl oluyor diye memnun olduğunu söylemişti o da

Aynen daha önce havuzu sitede oturuyordum yine aynı semtte havuzlu sitede oturuyorum havuzun masrafı var,çalısanlar var apt görevlisi, güvenlik vs toplanan aidatlar onlara gidiyor ki kalabalık bir site.

Yani emlakcı fatura dahil demiş ama imkansız .

Akrabam bir ara iskanı olmayan evde oturdu oda siteydi ben 5 ödüyorsam suya o 20 ödüyordu.

Ay evet sanirim ben de baska bir dairenin örnek birkac aylik faturasını görmeden tutmazdım böyle bir yeri. Bi de bu birkac ay icinde iskan alınacak kısmı zaten direkt kolpa bence Aynen kanka kaç senedir almadınız kesin birkac ayı kalmıştır.

Maddi olarak zorlamayacaksa içinize sinen yere taşının. Hayat kısa, gönlünüzce eğlenmeye ve huzurlu olmaya bakın.

Site yonetimi demirbas ucretini kiraci odeyecek diye belirleyemez, malikin yukumlulukleri ayridir sakinin yukumlulukleri ayridir, bu ev sahibinin uckagitciligi baska birsey degil, o yuzden ben böyle bir ev tutmazdim.
Demirbaş ödemesi nerede yazıyor ? Sitenin iskanı henüz alınmamış. O yüzden tüm site şantiye elektriği ve suyu kullanıyor demektir bu. Bu da tüm faturalar normal bir evin kat be kat fazlası olarak yansıyacak anlamına gelir.

sitenin aidatının belirlenmesinde ev sahibinin ya da emlakçının ne etkisi olabilir ki?
benim de sitede evim var haberim bile yok aidatı ne kadar, 1500 daire site 4+1, 3+1 vs her konut tipi için ayı bir aidat belirleniyor herkes de standart o aidatı ödüyor. kimse ev sahibine bişey sormuyor.

burada konu sahibine yaptıkları tek yamuk "birkaç aya iskan alınacak" demeleri olabilir, 3 ay sonra hala iskan gelmemiş olursa faturalar yüksek gelmeye devam eder.

bir de iskan gelince personel maaşı, sauna havuz temizliği, asansör bakımı vs. etkilenmeyecek. sadece ortak elektrik su gideri etkilenecek bu da iskan gelse bile aidatı ne kadar etkiler emin değilim ama faturaları etkiler o bariz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…