Yeni evim için dekorasyon önerileri ?

bütün eşyalarım arçelik onlardan memnunum ankastreyi de arçelik aldım ama henüz mutfak yapılıyor ya kullanmadım taşındıktan sonra görcaz

mutfağın rengi çok güzel duruyor güle güle kullan kazasız belasız inşallah

canım öncelikle yeni işin hayırlı olsun.çok iyi olmuş işe girmen,bak ne güzel istediklerini rahat bir şekilde alabiliyorsun.bizde ankastreleri tam olarak araştırmadık daha.dün inşaata gittik, mütahit 1 buçuk aya kadar biter dedi.(oruçlu oldukları için çok fazla çalışamıyorlarmış).

teşekkürler cnm...

bizimkiler oruçsuz heralde bayaa hızlı gidiolar maşallah. müteahhitle konuştuk da bizimkiler bayrama yetiştirmeye çalışıolarmış. zaten pek bişi de kalmadı sayılır. parkeler, dolaplar, boya...

Son düzenleme:

sanırım aynı ay içinde taşınacaz üçümüzde kuzey senin müthaitin dediklerini diyor benimkide ama sadece son kat boya mutfak ve peyjaz kaldı

canım bizim kapılar takılmış, iç dış boya tamam,balkonların aliminyum ve camları takılmış,pimapenler tamam, kartonpiyerler tamam, spotlar, elektrik düğmeleri takılmış,mutfak dolapları takılmış ama ara bordür ve tezgah daha takılmadı.banyo dolabı tamam,duşakabin tamam.eksik olan banyoların tuvaletleri,ebeveyn banyosunun lavabosu,tuvaletin lavabosu,parkeler,kalorifer petekleri,ayakkabılık ve yatak odası dolabı,görüntülü diafon,dediğim gibi mutfak dolaplarının ara bordürü ve tezgahı, son olarakta bahçe düzenlemesi kaldı.belki ramazan olmasaydı daha erken biterdi ama napalım geç olsun güç olmasın.allahın izni ile üçümüzde yerleştikten sonra evimizin fotolarını koyarız artık.

canım çıktınmı evine seninle görüşemiyoruz artık topik boş kaldı koptuk herkesin ev telaşı var galiba burada allah iyi günlerde oturmayı nasip etsin huzurla sağlıkla

merhaba kızlar,
nilüferardanın da dediği gibi bayaadır giremiorum kk ya. işe de yeni başladığım için çok da fırsat bulamıyorum açıkcası ama şimdi size gene işim düşünce bi fırsat yakalayıp girdim siteye. ankastre konusunda yardımlarınızı fikirlerinizi bekliyorum kızlar. düşündüğüm modelleri markaları yazıorum.

siemens

Siemens HB33AB250 Ankastre Fırın
Beyaz
Arka duvar katalitik temizleme sistemli
Universal PLUS Fırın (8 ısıtma türü)
Alt/Üst ısıtma, 3D sıcak hava plus, Pizza programı, Alt ısıtma, Hava dolaşımlı ızgara, Vario büyük alanlı ızgara, Vario küçük alanlı ızgara, Buz çözme)
Otomatik hızlı ısıtma
Tamamen cam iç kapak
Düz fırın yan duvarları
Tepsiler için çelik raf sistemi
Teleskobik sistem sonradan takılabilir
Soğuk hava fanı
elektronik saat
Ön kapak ısısı maksimum 50° C
Çocuk emniyet tuşu
Gömülebilir düğmeler
Multifonksiyonel Fırın (7 pişirme programı)
Alt ısıtma
Alt üst ısıtma
3D sıcak hava
Hava dolaşımlı ızgara
Küçük alanlı ızgara
Büyük alanlı ızgara
Buz çözme
Güçlü fırın içi aydınlatma
Profi tutamak
Geniş fırın iç hacmi (58 l)

Siemens EP612PB21E Ankastre Ocak,Beyaz Cam Gazlı
4 gözü gazlı ocak

1 kuvvetli, 2 normal, 1 ekonomik ocak gözü

'Flush mounting (tezgaha sıfır)' montaj yapılabilme

Sağ ön: Normal ocak gözü 1.7 kW

Sol arka: normal ocak gözü 1.7 kW

Sağ arka: Güçlü ocak gözü 3 kW

Sağ ön: Ekonomik ocak gözü 1 kW

Tek elle ateşleme

Gaz emniyet sistemi

Dökme demir ocak ızgarası

Fabrika çıkışı doğalgaza ayarlı (20 mbar)

LPG dönüşüm seti bulunmaktadır (28-30/37mbar)

Siemens LC624WA10 Davlumbaz
Hava çıkışlı ve hava dolaşımlı kullanıma uygun

Sürgülü kumanda

3 güç kademesi Emiş gücü (DIN/EN 61591 normu ölçümüne göre): max. 400 m³/h

Serbest emiş gücü: max. 420 m³/h 400 m³/h emiş gücünde: Max. ses basıncı 53 dB (A), DIN/EN 60704-2-13 norm ölçümüne göre max ses seviyesi 67 dB (re 1 pW) Max. motor gücü: 440 m³/h

Aydınlatma: 2x40 W

Bulaşık makinesinde yıkanabilen çelik yağ filtresi 120 mm çapında baca borusu ile kullanıma uygundur

Cihaz ölçüsü (YxGxD): 793-970 x 600 x 550 mm (hava çıkışlı) Cihaz ölçüsü (YxGxD): 793-970 x 600 x 500 mm (hava dolaşımlı)

bosch

HBA43T420 beyaz fırın
elektronik saat
Gömülebilir düğmeler
Multifonksiyonel ıssıtma sistemi (7 pişirme programı):
Alt/Üst ısıtma
Alt ısıtma
3D Sıcak hava
Hava dolaşımlı ızgara
Vario büyük yüzeyli ızgara
Vario küçük yüzeyli ızgara
Çözme
Otomatik hızlı ısıtma
EcoClean (fırın yan ve arka duvarları)
Teleskopik tepsi sistemi (3 adet)
Çocuk emniyet tuşu
Güçlü fırın içi aydınlatma
Soğuk hava fanı
Tamamen cam iç kapak
Granit emaye geniş iç hacim
Fırın iç hacmi: 62 l
Cihaz ölçüsü (YxGxD)
595 mmx595 mmx515 mm
Dolap ölçüsü (YxGxD):
575-597 x 560 x 550 cm

PPP612B20E cam ocak
4 gözü gazlı ocak
1 kuvvetli, 2 normal, 1 ekonomik
ocak gözü
"Flush mounting (tezgaha sıfır)" montaj yapılabilme
Sağ ön: Normal ocak gözü 1.7 kW
Sol arka: normal ocak gözü 1.7 kW
Sağ arka: Güçlü ocak gözü 3 kW
Sağ ön: Ekonomik ocak gözü 1 kW
Düğmeden otomatik ateşleme
Gaz emniyet sistemi
Dökme demir ocak ızgarası
Fabrika çıkışı doğalgaza ayarlı (20 mbar)
LPG enjektör seti cihaz içinde (28-30/37mbar)

DWW061421 davlumbaz
Hava çıkışlı ve hava dolaşımlı kullanıma uygun
Sürgülü kumanda
3 güç kademesi
Max. emiş gücü (DIN/EN 61591 normuna göre) : 400 m³/h
EN 60704-3 ve EN 60704-2-13 normuna göre ses: 67 dB(A) re 1 pW (53 dB(A) re 20 µPa Schalldruck)
Aydınlatma: 2x40 W
Bulaşık makinesinde yıkanabilen çelik yağ filtresi
120 mm çapında baca borusu ile kullanıma uygundur
Cihaz ölçüsü (YxGxD): 793-970 x 600 x 500 mm (hava çıkışlı)
Cihaz ölçüsü (YxGxD): 793-970 x 600 x 500 mm (hava dolaşımlı)
NO_FEATURE

vestel

Vestel AFW-902D Dijital Multifonksifon Ankastre Fırın

A enerji sınıfı
Dijital Fırın
Katalitik yan Paneller
3 kat cam kapak
1 adet teleskopik ray
Sökülebilir raf sistemi
Multifonksiyon
9 adet pişirme fonksiyonu
- Turbo
- Alt+üst ısıtma
- Alt+üst+fan
- Pizza programı
- Dual ızgara
- Dual ızgara+fan
- Buz çözme
- Fırın içi aydınlatma
Tavuk çevirme özelliği
-özel tavuk çevirme özelliği
-tavuk çevirme aparatı
İç Izgara
Sığ tepsi + Derin tepsi + Cam tepsi

Vestel AOW-6014 Ankastre Cam Ocak
4 gözü gazlı ocak
60 cm
Kolay temizlenebilir beyaz emaye gövde
Yandan düğmeli kontrol
Gaz emniyet sistemi
Gaz kontrol düğmesinden ateşleme
Kolay temizlenebilir parlak emaye ızgara
Cezvelik
kolay temizlenebilir parlak emaye bek

Vestel ADW-6008 60cm Beyaz Davlumbaz
Duvar tipi davlumbaz
60 cm
Elektronik kontrol sistemi
740 m3/h emiş gücü
Otomatik nem ve buhar sensörü
Filtre doluluk göstergesi
Otomatik kapama 15dk
Sessiz çalışma özelliği
5 farklı emiş gücü
2 adet çok katlı yıkanabilir alimünyum filtre
Bacalı veya karbon filtreli kullanım
2x50 w gücünde spot aydınlatma lambası
60+60 cm teleskopik baca

siemens en iyisi diyorlar ama birkaçkere çağrı merkezini aradım bosch kadar ilgilenmediler. bosch kullanan arkadaşlarım çok memnun ve fırını sieneste adha siyah boschun ki daha beyaz. vestelde takılı kalmamın sebebi de davlumbazı daha güzel ve tavuk çevirme çzelliği varmış. ancak bu özelliği de yeni çıktığı için kullanan yok. çok kararsız kaldım kızlar yardım edin lütfen.

canım daha bizde tam olarak ne alacağımıza karar veremedik ama büyük ihtimalle ocağımızı 70 lik ocaklardan ve bir gözü de voklu olanlardan davlumbazımızıda 90 lıklardan alacağız.senin sunduklarının içinde marka olarak siemens en iyisi bence.bizim şu anda aklımızda olan simfer marka almak ama tam olarak karar veremedik daha.
bugün mutfak tezgahını beğenmeye gittik.çimstone lapland modelinde karar kıldık.umarım memnun kalırız.hı bu arada biz mutfak dolaplarında bir kaç değişiklik yapacağız.bizim mutfak boylu boyunca ve en sonda buzdolabı koyma yeri vardı.sonradan düşündük ki o şekilde olursa tezgahımız çok dar olacak.o yüzden buzdolabı yerini kapının karşı duvarında ki yere alalım, yanına da mikro dalga koyma yeri yaptıralım ve davlumbaz yerini 90 cm ayıralım dedik.marangozun işleri yoğun olduğundan henüz daha bizim mutfağa başlayamadı.sen neler yapıyorsun, nasıl gidiyor?

Son düzenleme:

tşkkrler cnm. iyiyim ben. sen ansılsın bakalım. iş yüzünden eskisi kadar ilgilenemiyorum ben aslında inşaatla. az bişey kaldığı halde savsaklıolar son zamanlarda. dedim ben ekimde kira vermek istemiorum diye. sizin daireye öncelik vericem dedi müteahhit ama hiç inandırıcı gelmedi bana nedense

mutfağın dediğin gibi daha güzel olur imkanın varsa ama karşısı da pencere değil miydi senin? bir de buzdolabını koymayı düşündüğünüz yerde priz var mı?. tezgah ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur bence de...

ben gittim mağazaya hiç birinin özelliğini sormadım dışta mutfağıma uyacak yada hoşuma giden hangisiyse onu beğendim aldım çıktım benimki delilikti ama bu eşya ayrıntılar ustalar kafayı yediğim bir gündü

evet canım dediğin çok doğru sona geldikce bizimkiler de savsaklamaya başladı.bizim herşey tamam sadece mutfak işi(yaptıracağımız değişiklikler,ara bordür fayansları) ve ayakkabılık,gardırop kaldı ama çok yavaş gidiyor.biz de ekimde kira vermek istemiyoruz ama bakalım nasip ne zaman taşınacağız.

canım bizim kapının tam karşısı boşduvar(buzdolabı ve mikrodalga fırın girecek kadar yer, onun yanında da fransız stili pencere var.buzdolabı koymayı düşündüğümüz yerde priz yoktu ama elektrikciyi çağırdık bzdolabı ve mikro dalga için priz yeri çektirdik.ama güzelim duvar harap oldu onuda usta getirtip yastıracağız inşallah.evet canım bizde tezgah ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur dedik

ee artık evimize taşınıp düzenimizi kurunca birlikte evimizin fotolarını koyarız inş. aynı gün koyalım bari :)))

güzel olur aslında

inşallah nasip olur

umudum gücüm tükendi resmen ustalarla uğraşmaktan okadar basit küçük yerler varki işlerini zamanında tam yapmadıklarından tekrar gelmeleri gerekiyor fakat ufak işler diye gelmiyorlar mesela mutfak tezgahının kenarlarından su sızıyor derzlenmesi lazım ama gelmiyor mutfak dolabının işi on beş dakika ama gelmiyor

canım ya çok doğru söylüyorsun çok zor işmiş gerçekten.ben de senin gibiyim daha çok dış görünüşüne bakıyorum. eşim nasılsa tüm teknik özellikleri ile ilgileniyor.ben ilk önce dış görünüşü daha sonra teknik özellikleri ile ilgileniyorum.

biz ocağı cam ocak istiyoruz ama ızgarası ayrı ayrı olanlardan değil.(aslında ayrı ayrı olanlar daha estetik,ben o şekilde daha çok beğeniyorum.)büyük bir ihtimal 5 ocaklı olacak, ama ızgarası 3 lü olacak.eşim tam ızgaralı olursa ocağın üstünede ki herhangibirşey ocağa direk düşmez diyor.o yüzden ben de tamam dedim artık.

aslına bakarsan benmki de öle bişi oluyo. ben de beyaz istiyorum ankastreleri ve beyazlarda tek seçenek var. biraz araştırdım ama özelliklerini benim ihtiyacımı karşılıyor. yüzde 90 siemens seçicem.

ustalar öyle. bende çok sıkıntı olmuştu. mesela çocuk odasının kapısını odanın ortasında yapmışlardı kırdırıp düzelttirdim. mutfak kapısını ördüler kırdırdım. salon mutfak arasını fazla açık bıraktılar tekrar ördürdüm. ebeveyn banyosuna lavabo istedim yapamam dedi usta müteahhitin zoruyla yaptı. alçıcılar prizleri kapattı tekrar açtırdık. daha neler neler... ama sona geliyoruz şükür...

ben de cam alıcam inş. benm eklediğim fotolarda daire şeklinde ocaklar ama tencerenin devrilme riskine karşı yeni modellerde kare yapmışlar. daha saoğlam duruyor kare şeklinde. ben de öyle alıcam zaten. inş sorun çıkmaz...

canım o zaman dediğin gibi kare alman daha iyi olur.hani bir tencere gibi birşey düşmeyebilir ama cezvenin düşme gibi bir ihtimali olabilir.

evet hanımlar sona geldik ama sanırım sonda daha büyük işler yani sıkıntılı işler var gibi inşallah her işimiz istediğimiz gibi hızlı sağlam güzel olur

sizlerin evlerinde neler kaldı
bitmeyen gelecek ay taşınmayı planlıyoruz biz

amin canım, hepimiz evlerimize hayırlısı ile mutluluk içinde taşınırız inşallah.canım bizim mutfak dolaplarımız takılmıştı ama daha sonra şekil değişikliği yapmaya karar verince biraz aksadı.şu an marangozun işi olduğu için o yapılacak olan değişim beklemede.marangoz ilk önce diğer katların ayakkabılık ve gardıroplarını bitirecek daha sonra bizim işleme başlayacak.

biz mutfak için tezgahımızı beğendik.dolaplar takıldıktan sonra tezgah takılacak.daha sonra ara bordür beğeneceğiz.mutfak işlemi bittikten sonrada geriye yanlızca ayakkabılık ve gardırop kalıyor.sanırım 1 aya ya da biraz daha erken allah nasip ederse biz de taşınmış oluruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…