Yeni evim için dekorasyon önerileri ?

amin inşaallah zeynep

tezgahı çimstone mi seçtin birde davlumbaz deliğinde biz sorun yaşadık ara fayanslar yapılmadan önce davlumbazı taktırıp deliğini açtırırsanız daha kolay olur sizin için fayansları döşerken ara derzleriyle dolapları ın birleşme yerini kapatıyorlar bütünlük olsun diye eğer davlumbaz deliği açılmamışsa dolap tekrar çekiliyor o ara derzlerde parçalanıyor bilgine canım

biz de bitmeyen gelecek ay taşınıoz cnm
bizim daha iş çok gibi aslında ama öncelik vercez sizin dairelere diolar ne kadar hızlanıcaksa... bizde mutfak dolapları üretimde bitince gelip takıcaklar. parkeler, petekler ve çeşmeler var bir de...

bizimkine göre sizinki çoktan bitmiş ama sizin extra dolaplar var ondan uzıycak sanırım. geç olsun güç olmasın deyip morallerimizi yüksek tutmaya çalışalım :)

davlumbaz deliğinden ne kastettin cnm anlayamadım. baca deliği felan değil di mi? bağlantı deliği felan mı?

inşallah hayırlısıyla yerleşiriz yuvalarımıza kendimi şuan misafir gibi hissediyorum evimde

evet baca deliğinden söz ediyorum davlumbazın baca çıkışı duvarda açacakları delikten yapılmıyormu sizinkilerde

bizim evde baca olmıycak cnm. bacasız kullanıcam davlumbazı. filtreli olanlardan yani...

evet canım tezgahı çimstone seçtik.bizim de ilk önce tezgah takılacak daha sonra arabordürleri olacak.tavsiyen için çok sağol canım.

evet canım aslında bizim pek birşey kalmadı ekstra şeylerden dolayı uzuyor ama bizde tam olarak bitmeden taşınmayalım diyoruz.evde eşyayla daha zor olur diye düşündük.evet canım aynen öyle geç olsun güç olmasın.biz bu ayın 15inde kiramızı 20 günlük yatırdık.daha geç çıkacak olursak, devamını daha sonra yatıracağız.daha erken çıkarsakta ki sanmıyorum çıkacağımızı, paramızı geri almayacağız haliyle.

evet canım bende kendimi misafir gibi hissediyorum evimde.iyice dağıldık vallahi.evi iyice salladım artık.çalışınca ve küçük çocukta olunca koyverdim gitti
salonda bir sürü koli var.daha kolilemeye bile başlamadık.sizler naptınız başladınız mı toparlanmaya?

Son düzenleme:

aynen ben de bu evde iyice saldım. yeni eve geçince temizlikçi düşünüorum. çalışınca çocukla da zor oluyo yoksa ama bu eve temizlikçi bile çağırasım gelmio doğrusu :))))
kolileme felan da yapmadım ben. özel eşyaları toparlamam bi saatimi alır zaten. gerisini de taşıma şirketi halledio zaten. ondan bi hazırlık yapmıorum...

bizim evde baca olmıycak cnm. bacasız kullanıcam davlumbazı. filtreli olanlardan yani...

anladım filtrede altı ayda bir değiştirmen gerekiyor sanırım

çimstone yapıldı benimkide derzlerini iyi mi yapmadılar gözdenmi kaçtı bilmiyorum kenarlardan su akıtıyor tekrar gelip derzlemeleri lazım ama haftalardır gelemediler

ben toplanmaya başlamadım ama her taraftan bavullar koliler fışkırıyor taşıma şirketine verecez ama kendim kolilemen gereken eşyalarım çok fazla bir çalıştığım için zaman alır toplamam ama henüz elim gitmedi

ilk temizliği için bende temizlikçi düşünüyorum fakat yerleşmeden önce kendim yapmak istiyorum bizim buralarda güvenilir insan bulmak zor

taşıma şirketiyle anlaştınızmı

aynı ilde olmadığımızı biliyorum komşu olmadığımızı biliyorum ama bir an aklıma geldi aynı anda yapılan evler işçilik aynı anda teslimi filan aynı apartmane taşınıyor gibi hissettim :)

pazartesi günüde iskan alıncakmış müthait aradı evrakları hazırlamış paraları topluyormuş iskan parasını istemek için pazarteside içeri verecekmiş

canım bizde taşıma şirketi ile anlaşacağız ama mutfak eşyalarınıda kolilemiyorlardır heralde de mi?taşıma şirketi neler yapıyor ben hiç bilmiyorum.evlendiğimizde bu eve girdik ve eşyalarımızda teker teker geldi haliyle. o yüzden hiçbir fikrim yok ne yaptıkları hakkında

yok canım biz daha taşıma şirketi ile anlaşmadık.iskan ne zaman alınıyor acaba ne kadar sürüyor ki?bizde işler bitince taşınacağız diyoruz ama mütahit daha iskan alacağız falan demedi. onu ne zaman diyecek acaba?sen çimstonun hangi modelinden taktırdın?bizimkisi lapland olacak.

Son düzenleme:

tezgahın adını bilmiyorum ama şimdi netten baktım sınese benziyor krem aynaları büyük olanı

bildiğim kadarıyla koliliyorlar olması lazım hiç taşınmadım daha önce ama tahmin kolilemeleri yönünde çünkü eşyaları sigortalıyorlar tabakların kırık olup olmadığını görmeleri gerekmezmi belki ben kırık bir takımı koliliycem sonra siz kırdınız diycem bu tür art niyetlere karşı bence onlar yapmalı ama kesin bir bilgim yok

bizim evimiz bitti işte söz ettiğim küçük ayrıntılar var sadece taşınanlar var apartmanda
iskanı müthait bir kaç ay sonra alırız demişti bugünde evraklar hazır alıyoruz diyor daire başı 650 Tl topluyor halledecek bizi imzaya çağırcak sadece iskan ne zaman nasıl alınıyor onuda bu kadar biliyorum

canım o aynalara dikkat etmek gerekiyormuş aklında olsun.bende beyazın büyük aynalısından istemiştim ama daha sonra küçük aynalı olanı olsun dedik.bu çimstonlarda deniz kabuklu modeli olan daha çok itina istiyormuş.

bakalım bizim mütahit ne zaman diyecek iskanını alacağız diye.anladığım kadari ile taşındıktan sonra da alınabiliyor.ben alınmadan taşınılmıyor sanıyordum.hayırlısı bakalım
.

canım o aynalara dikkat etmek gerekiyormuş aklında olsun.bende beyazın büyük aynalısından istemiştim ama daha sonra küçük aynalı olanı olsun dedik.bu çimstonlarda deniz kabuklu modeli olan daha çok itina istiyormuş.

bakalım bizim mütahit ne zaman diyecek iskanını alacağız diye.anladığım kadari ile taşındıktan sonra da alınabiliyor.ben alınmadan taşınılmıyor sanıyordum.hayırlısı bakalım.
.

oturuluyor canım teyzem bir yıldır oturuyor iskanı onlarda yeni alacaklar
şuan tapuda kat irtifakı olarak görünüyor iskandan sonra kat mülkiyeti olarak görüncek birde elektirik su filan sanayi tarifinden hesaplanıyor iskan alınca mesken oluyor bunlar fark ediyor bildiğim kadarıyla

bende beyazın küçük aynalısını beğenmiştim fakat dolaplara uymadı kremdede küçük aynalıyı beğendim ama eşim beğenmedi onu kırmadım bende

EVET CNM BİLİYORUM AMA BACA OLMADIĞI İÇİN YAPILCAK BİŞİ YOK. BURDA ÇOĞU FİRMA ARTIK BACA KOYMUYOR. HATTA Bİ ARKADAŞIN EVİNDE OCAĞA DOĞALGAZ BİLE KOYMADILAR. ELEKTİRİKLİ ALDI MECBUR. bizde en azından ocak doğalgazlı :)))
ben para ayarlayabilirsem inşaat temizliğini de temizlikçiye vermek istiyorum. eve girdikten sonra da biriyle anlaşıp haftalık çağırmak istiyorum.
taşıma şirketi araştırıyorum ama tarih belli olmadığı için anlaşmadık daha biriyle.
aynı yerde olmasak da ayne heyecanı yaşamak çok güzel... kkya acaba bi gelişme var mı kızlarda diye bakıyorum artık hergün. ilk kim taşınacak bakalım :)))
iskan sanırım oturma izni oluyo di mi?? bizimki de çıktı mı çıkmadı mı bilmiorum ama sanırım herşeyin tam anlamıyla bitmiş olması gerekiomuş çıkması için.

ben taşındım daha önceden. şöyle oluyor. büyük bir firma değildi bizimki ama orta halli bi firmaydı. öyle çok dikkat etmiyorlar ve sigorta da sadece yolda kaza felan olursa diye yapıyorlar. yani bardak tabak kırılınca herhangi bir sorumluluk almıyorlar diye biliyorum ama sigorta kapsamını sorun derim ben.
taşınma olayı da şöyleydi bizde. ben sadece çamaşırlarımı, özel eşyalarımı vs valizlere koydum. zaten hamileydim ondan da başka bişiye dokunmadım. sabah saat 9-10 gibi geldi adamlar öğleden sonra 2 gibi bitti işleri ve gittiler. tek eksik de fırını unutmuşlardı. aradım gelip alalım dediler ama yakındı ev ve fırınım küçüktü gerek yok dedim. bunun dışında bi çaybardağım kırılmıştı sanırım. başka da hasar yoktu. mutfak eşyalarını koliliyorlar tabiiki ve kırılacaklara özellikle kılılacak diye yazıyorlar. kırılacak eşyaları sağlam olsun die kasalara koyuyorlar ama eve girince boşaltıyorlar kasaları alabilmek için. normal eşyaları büyük kutulara koyup kutuyla eve bırakıyorlar. kıyafetleri, perdeleri, yorgan, çarşaf vsleri de büyük siyah torbalara koyup eve bırakıyorlar. evde eşyaları siz nereyi gösterirseniz oraya yerleştiriyorlar. içinize sinmezse değiştirebiliyorsunuz. sorun yapmıyorlar. bi şeye dikkat edin ama bence. ben bidahakine öle yapıcam inş. eşyaları hangi odadan aldıalrsa onun ismini torbalara kutulara yazdırıp aynı odaya koydurucam. sonradan çok karışıyor çünkü. mesela perdeleri ayrı poşetletin, askıdaki kıyafetleri ayrı, katlı olanları ayrı. üzerien de ne olduğğunu yazarsanır diğer evde katlanacakları direk çıkartıp katlı şekilde yerleştirirsiniz. askılı olanlara bakarsınız kırışmamışsa direk asarsınız. perdeleri isterseniz ütülersiniz. ne farkedicek derseniz bende geçensefer karışık koydular. eve geldim hemen koyayım ki kırışmasın dedim bütün poşetleri dökmek zorunda kaldım. bilemm anlatabildim mi. gene de sorunuz olursa bildiğim kadarıyla yanıtlarım kızlar.

mesaim bitti çıkmalıyım yardımın için teşekkürler şu nakliye konusunda kafa takılan sorular

iyi akşamlar hanımlar şimdiden cumanız mübarek olsun

günaydın kızlar.
müteahhit bize nihayet gün vermiş. 15ekim demiş. mutfak dolapları takılmaya başlamış. hatta yan blokta eşyalarını taşıyanlar varmış. bu ay da kira ödicez. kurbana evimde olucam inş ama doğalgaz gecikebilirmiş. ee klasik doğalgaz gecikmesi artık. soğuk olmazsa evde durucaz idare edicez. soğuk olursa kayınpederde kalıcaz. en gzl haber de nihayet tapumuzu alabildik :)))

hayırlı olsun tapun
inşallah doğalgazında gelir sorunsuz yerleşirsin evine
bizim taşınmadıyı düşündüğümüz tarih te aynı
hayılısıyla sağlıkla oturun inşallah bir ay daha kirayı düşünme bence ne zamandır ödüyorsun artık bitiyor kendi evine gireceksin bir aydaha ödemek üzmesin seni

sağol canım madem iskan alınmadan da oturabiliyoruz sorun etmeye gerek yok o zaman.taşınsakta sonradan alabiliriz.gerçi mütahit yönlendirir heralde.herşeyi akışına bırakayım bari.

olsun canım sağlık olsun arada eşlerin istediklerinede peki dedik mi çok hoşlarına gidiyor.o zaman zorun yaşanmıyor.

yardımların için çok sağol canım.bende dediğin gibi paketlerin üzerine, hangi odaya aitse üzerlerine yazdırayım bari.bizim burda doğal gaz mahallere yeni yeni bağlanmaya başlandı.şimdiye kadar sadece şu anda ki oturduğum mahalleye döşendi ama daha gaz vermeye başlamadılar.bizimkisi merkezi sistem kaloriferli.belki bir müddet sonra doğal gazı zorunlu yaparlarsa bizde doğal gaza geçmek zorunda kalabiliriz.

kızlar aynı yerde olmasakta aynı heyecanları paylaşıyoruz.iyi ki tanımışım sizleri, birbirimizle fikir alışverişi yapıyoruz.bilmediklerimizi birbirimizden öğrenebiliyoruz.

mesaim bitti çıkmalıyım yardımın için teşekkürler şu nakliye konusunda kafa takılan sorular

iyi akşamlar hanımlar şimdiden cumanız mübarek olsun

hepimizin cuması mübarek olsun canım.allahım daha nice cumalar göstersin inşallah.

canım senin adına çok sevindim en azından belirsizlik ortadan kalkmış oldu.hayırlısıyla ne zaman evine taşınacaksın onu biliyorsun.umarım bizde hayırlısı ile kurbandan önce evimizde olmuş oluruz. tapunuzda hayırlı olsun canım.tapuya ne kadar para gitti.elektrik ve suyu açtırdınız mı ona ne kadar para gidiyor? bizim daha hiçbir işlem yapılmadı.

evet müthait yönlendiriyor evrakları o hazırlıyor herkesin ki bir alınıyor para toplarken haber verirler muhakkak

iskansız evde oturmak elektirik su faturasından biraz fazla olması demekbaşka farkı yok bence

evet eşim herşeyi sen beğendim ben oturmayacammı diye söylenmeye başlamıştı

bende sizi tanıdığıma çok memnun oldum sizlerden çok fikir aldım

iskan çıkmadan su alınmıyormuş elektirik aboneliği yaklaşık 400 tuttu doğal gaz sanırım ikinizdede yok bizde 800 de o tuttu

tşkkrler cnm. tapu brüt alana göre değişiyor. bahçesi olan sitelerde daha fazla oluyor mesela. bizde bahçe felan olmadığı için 1200 verdik. bi arkadaş bahçesi büyüktü 2500 verdi. değişio yani cnm. abonmanlıklara da toplamda 500 verdik. extra çıkar tabiiki gene...

teşekkürler cnm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…