tşkkrler bilgller için kızlar. Haklısınız ben öle dışarıda araştırmadım. Ancak nette baktığım kadar işte. Zaten fiyatları uçuk gelince çok da üzerine düşmemiştim. Ben büyük ihtimalle mermerit yaptırıcam. İleride maddi olarak düzeldiğinde durumlar inş o zmn iyi bişeyle değiştiririm artık.
Peki bir de dolapların malzemeleri hakkında tavsiyelerde bulunabilir misiniz kızlar?
Aşağıdaki fiyat listesini netten bulup saklamışım, kimindir, iyi bir örnek mi bilmiyorum, ama hangisi ucuz, hangisi daha pahalı kafamızda canlansın diye işe yarar sanırım. Dolapların bir gövde malzemesi var, suntalam ve MDf diye, bir de üzerine kaplanan malzeme (en sağdaki kısım). Membran kapağa PVC de deniyor. Bu listede olmayan bir de lamine kapak diye bir şey var, membrandan biraz daha ucuz. O parlak high gloss lar falan lakeden daha pahalı sanırım, ama onlarla hiç ilgilenmediğim için fazla detay bilmiyorum. Lake göze en hoş geleni, ama çizilme problemi var. Boyanıyor, ama o da bir iş tabi (yani evde kendi kendine yapılacak bir iş değil sanırım)
Bir de yine netten kopyaladığım, kapaklarla ilgili bir yazı size, umarım işe yarar.
Bir de şu siteye bakılabilir Mutfak dolabı yaptırırken nelere dikkat edelim? | Erguvanim
Ben MDF gövde ve PVC(Membran) ya da Lamine kapak düşünüyorum.Ayrıca parlaktansa mat olmasını tercih edeceğim sanırım. Hem PVC hem de lamine de lakeye oldukça benzer kapaklar yapılıyor.
selam canım dün inşaata gittik 1. kata mutfak dolapları takılmış ayakkabılık ve yatak odasına yapılacak olan dolap daha bitmemiş.yanlız mutfakta mikro dalga fırın koyulacak olan yer hoş olmamış.mütahite göre mikro dalga koyulacak yerin üstüne mermer koydurup televizyon izlenir diye düşünmüş hemen üstünde ki dolabı da o yüzden kısa yaptırmış.gerçi sonradan mütahitinde içine sinmemiş.o bölüm iptal edilip dümdüz banko olacak o kısaltılan dolapta diğer dolaplarla aynı hizaya gelecek.evin resimlerini çektim onları ekleyeceğim yanlız ilk önce diğer katların kartonpiyerlerini koyacağım bir onlara bakarsın daha sonra bizim evin kartonpiyerlerini ekleyeceğim.arada ki farka bakarsın.
1. Kata Takılan Mutfak
SALON,
spot takılacak yeri beyaz boyarlar diye düşünmüştük ama duvar boyasının renginde boyamışlar onu beyaza çevireceğiz.
oturma odası
mutfak
oturma odası
çocuk odası
yatak odası
banyo,
bataryanın konumunu değiştirebiliriz,banyo yapmak zor olacak gibi...
ebeveyn banyo
tuvalet
diğer
evin yandan görünümü
evin önden görünümü
ben hiç birşey göremedim
canım yüklenmesi geç oluyor olabilir istersen biraz bekle o şekilde çıkar belki.diğer arkadaşlarımız görüyor sanırım bir sorun yok...
canım yüklenmesi geç oluyor olabilir istersen biraz bekle o şekilde çıkar belki.diğer arkadaşlarımız görüyor sanırım bir sorun yok...
Cnm ben görüorum ama cepten bakabildim sadece. Kaç gündr pc açamadm. En kısa zamanda iyice inceleyip yorumum yapıcam inş. şimdilik sadece şunu söylim: iyiki spotları değiştirmişsin...
merhaba canım, aklında olsun mutfağını parlak yüzeylerden yaptırmak istersen hani biz abanozun alacalarını yandan olsun demiştik ya marangoz bizden 200 lira fark istedi.ekstra birşey çıkarsa dahada fazla tutabilir dedi.(ne demek istediğini pek anlamadım ama)bizde bir kere yaptırıyoruz diye tamam dedik.sanırım o alacaları, boydan olursa zayi çok oluyormuş.
Cnm ben görüorum ama cepten bakabildim sadece. Kaç gündr pc açamadm. En kısa zamanda iyice inceleyip yorumum yapıcam inş. şimdilik sadece şunu söylim: iyiki spotları değiştirmişsin...
merhaba canım, aklında olsun mutfağını parlak yüzeylerden yaptırmak istersen hani biz abanozun alacalarını yandan olsun demiştik ya marangoz bizden 200 lira fark istedi.ekstra birşey çıkarsa dahada fazla tutabilir dedi.(ne demek istediğini pek anlamadım ama)bizde bir kere yaptırıyoruz diye tamam dedik.sanırım o alacaları, boydan olursa zayi çok oluyormuş.
cnm şimdi sırayla fotolarla ilgili yorumlarımı yapabilirim...
spotları iyiki değiştirmişsin demiştim zaten. gerçekten çok kötü duruyor ilk hali. spot kısımlarını da beyaz yapman çok iyi olur bence de. hem daha şık ve modern durur hem de ışığı daha çok yansıtır. ben de tavanda duvar rengini hiç sevmiyorum nedense...
salondaki pencereler de gerçekten çok ilginç olmuş. keşke böyle yapacaklarına fransız balkon yapsalarmış. bence daha hoş olurmuş. böle nebilim büro gibi durmuş ama en azından aydınlık olur iyiki normal pencere yapmamışlar gene de...
bir de salonda dikkatimi çeken tek abajur yeri olması. keşke 2 tane yapsalarmış. bizimkine de 1 tane koymuşlar çok cnm sıkılmılştı. gerçi spot yapılıyor ama gene de bence yemek masası üzerine yarı oturma grubu üzerine ayrı abajur olmalı. şimdiki evimden biliyorum daha hoş duruyor. bizim diğer dairelerde spot da yok bir kendimiz istedik düşün artık nasıl olur tek abajurla salon...
oturma odasındaki balkon kapısı da çok gzl görünüyor. eşyalar yerleşince oranın ne kadar şık duracağını görceksin. boudan boya cam balkonlara bayılıyorum.
mutfak dolapları dediğin gibi çok kötü durmuş tv yeri. hem artık öle 37ekran tv de kalmadı ki. mutfağa bile alsan ufak bir lcd daha hoş durur bence tv yeriine gerek yok yani. bir de mutfak sanırım köşe cephede. bence fazla olmuş mutfağa 2 balkon kapısı. (ben de yanlış algılıyor olabilirim öyleyse özür.) bence mutfak yerine salon olmalıymış. gerçi planını bilmiyorum böyle uygun olmuş olabilir ama ya da en azından oturma odasıyla mutfak yer değiştirebilirmiş bence. gene de aydınlık olması çok iyi...
çocuk odası ve yaak odası da gayet geniş ve ferah görünüyor. çok beğendim.
banyoda bataryanın yeri bence çok iyi ama duşakabin mutlaka yaptır bence. benm şimdiki banyomda köşeye yakın batarya banyo yapması daha zor oluyor. oturma yeri engelliyor. açtığım konulardan şimdiki evime bakabilirsin. banyodaki kalebodurlara da bayıldım ama yerdekiler keşke dama desenli olmasaymış. bence düz daha şık olurmuş ama gene de spr görünüyor. sanırım siyah beyaz. biz de öyle istiyorduk aslında ama seçme şansımız olmadı kahve yaptılar işte...
ebeveyn banyosunun kapısı cam mı?? çok ilginç geldi bana...
holdeki spotlar değişik ama çok şık olmuş bence. çelik kapı da tam istediğim gibi bayıldım...
hol uzun dar görünüyor ama vestiyer yapmak için yer var mı acaba??
dış cephe kırmızı pembeden daha iyi bence. pembeyi hayal edemiyorum. keşke bordo yapsalarmış daha ağır dururmuş ama şekl çok gzxl görünüyor. renk beğenilmezse sakinler olarak ileride değiştirilebilir sonuçta...
sanırım bu kadar cnm. evine genel olarak bayıldım çok hoş görünüyor. güle güle huzurla oturun inşallah. bu arada evin kaç mkare acaba??
zeynep güle güle otur evinde sadece dış görünüşü görebildim huzurla oturun inşallah
canım az önce marangoz aradı, mütahit, diğer katların mutfak dolaplarında tencere çekmecesi olan yeri iptal ettirmiş onun yerine kapaklı dolap yaptıracakmış.siz nasıl istersiniz aynı şekilde çekmece olarak kalsın mı yoksa sizin kini de kapaklı dolap mı yapalım dedi.akşamüzeriye kadar haber ver dedi.ben tam olarak karar veremedim.sana danışacaktım ama sende yoksun.diğer arkadaşlardan bilgisi olan varsa sizce ne yaptırmalıyım.aynen kalsın mı yoksa kapaklı dolap şeklinde mi olsun?
Tencere çekmeceleri çok pratik oluyor. Tek sorun çekmecenin ön yüksekliği ile arka yüksekliği çok farklı olursa, yani arka kısım çok alçaksa, o zaman içine fazla şey koyamazsınız. Mesela, ön taraf 30 cm. arkayı 10 cm. yaptıysa yüksek bir tencete, düdüklü konur içine, üst üste 2 tencere konulmaz. Arka yükseklik öne yakınsa, bence kapaklı dolap yeriine derin çekmece tercih edilebilir.
ben tencere çekmecesi istemedim mutfak dolabımda onun yerine kör köşe olan yerlere raylı sistemlerden istedim hem kör köşeler değerlenir hemde hemde dolap çekmece lerimde yer tasarrufu olur diye düşündüm
canım sen iyi düşünmüşsün ama bizim öyle bir durumumuz yok.çünkü bizim kör köşemiz yok.bizim boylu boyunca mutfak.ama senin o şekilde daha çok mutfak dolabı yerin olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?