MERHABA
projelerini biraz inceledim.buzdolabının yanına boy dolap koyup ankastre fırın ve mevcutta kullandıgın mikro dalganı buraya koyabilirsin.Duvarı actıgın kısımdada kemer yapmışsın benim fikrim o duvarı komple kaldırman yine masa olarakda kullanabilecegin geniş tezgah alt dolaplarıda diger alt dolaplardan dar olmalı . Salonla mutfak arasında geciş olsun dersen en az60 cm mesafe bırakıp geciş alanı saglaya bilirsin.Acık mutfagın tek dez avantajı dagınık olmayacak ve iyi bir davlumbaz kullanmazsan yemek kokusu salona dagılır.Bunlarıda gözönünde bulundur derim canım
koku acisindan deilde, görüntü acisindan bence firin illa davlumbaz altinda olmali, pencere önünde lavaboyu iyi düsündünmü, eger pencere alcaksa sürekli silmek zorunda kalabilirsin, illa su damlalari degecektir, kösede cok güzel olabilir lavabo.
köşede olsa bile gene pencere önü olucak ki. aslında sen projedeki mutfağı görsen bilmem artık nerenle gülerdinşöyle diyim sana normalde tezgah karşı taraftaydı. amerikan olcaa için ben bu tarafa aldırdım. bu yüzden de pencere farkettiysen tezgaha doğru kalıyo. site olduğu için değiştiremiyorum da pencereyi. ondan evyeyi köşe de yapsam pencere önüne denk geliyo. evyeyi ya pencere önüne koyucaktım ya da ocağın olduğu yere. ben de gülü seven dikenine katlanır misali evyeyi pencere önüne koydum cnm. sence ocak yerinde daha mı iyi olur?
bi de bi arkadaşım da böyle yaptırdı. yeni mi çıktı bilmiyorum ama zebra perde almış. böyle kumaş da değil, plastik gibi bişi kolay siliniyor. pencere önüne ondan koymaı düşünüyorum. çok şık duruyodu. arkadaşa gittiğimde foto çekip buraya koyucam inş.
koku acisindan deilde, görüntü acisindan bence firin illa davlumbaz altinda olmali, pencere önünde lavaboyu iyi düsündünmü, eger pencere alcaksa sürekli silmek zorunda kalabilirsin, illa su damlalari degecektir, kösede cok güzel olabilir lavabo.
mikrodalgayı dediğin gibi yerleştirmeyi deniycem ama tezgahatan 20-30cm fazladan gidicek. ondan şüpjeliyim ama gene de ilk fırsatta çizip oşekilde de yerleştiricem. fırını altına koymıycam çünkü burda bi arkadaş daha iyi olur demişti araştırdım acık kullanan arkadaşlardan felan, mutfağın çok küçük bi de amerikan fırında yemek yaparken koku olur aspiratörden de uzak olucaa için havalanmaz dediler. davlumbazın altında olması daha iyi dediler. bu konuda fikri olan varsa paylaşırsanız sevinirim.
yani fırın yanda olunca çok koku olur mu illa davlumbaz altında olmalı mı?
shadow, renkli kavanozlar cok guzel durur.. fakat kavanozlarin en pencereye yakin olanlarina ulasmakta baya bir zorluk cekersin bence...
haklısın cnm artık oraya da süs olsun diye sadece boş kavanoz koyarım çaktırma
ben birsey daha soyleyeyim canim.. hem cok karismak gibi olmasin senin designina...
ama ben olsam oyle acik raflar yapmazdim... oldum olasi boyle seylerde kapakli olsun, kapakli olsun, tozuyla mi ugrasicam diye dusunurum..
belki sen cok beceriklisindir tabi.. onu bilemem...
ben birsey daha soyleyeyim canim.. hem cok karismak gibi olmasin senin designina...
ama ben olsam oyle acik raflar yapmazdim... oldum olasi boyle seylerde kapakli olsun, kapakli olsun, tozuyla mi ugrasicam diye dusunurum..
belki sen cok beceriklisindir tabi.. onu bilemem...
insallah gonlune gore olur canim....
aynen bende senin gibi düşünüorum:) bence sen oraya kapaklı bişiler yaptırmaya bak.Yada camı daraltabilirsin
yok cnm ne demek karışmıyım. buraya konuyu herkes karışsın ki sonuçta güzel kullanışlı bişi çıksın diye açtım cnm ben. valla mantıklı mantıksız herşeyi yazın iyice kafam karışsın umrumda değil. şimdiye kadar yorum yapaan herkesin dediğini yapmaya çalıştım ve öyle bu sonuç çıktı. bence gzl de oldu şimdiye kadarkiler:)
yorumunda çok haklısın aslında ben de kendimden daha tembelini tanımam :))) işte öyle gezinirken mutfak modellerini gördüm birini çok hoşuma gitti. kapaklı dolap olunca da kör nokta hiç kullanamam diye düşündüm ondan öyle yaptım. değiştirebilirim ama dediğin gibi çok tembelim ben de uğraşamam heralde tozuyla onun :S
birsey daha, (sen belki zaten dusunmussundur bunu ama) raf yapip, mikrodalgayi onun icine koyacagini soylemissin ama, onu direkt o rafin icine gomemez misin?.. yani raf gibi degil de, mikrodalga direkt icine gomulu olsun o kismin... dolapla arasinda aralik kalmasin... hem de sen mikrodalga ile raf arasindaki tozlardan kurtulursun...
O zaman makul geldi bana. Benim buzdolabı 1.79, ben de 1.76 boyundayım.şimdi sırayla cevaplıyım kızlar soruları...
mikrodalga yüksekliğini buzdolabından anlayabilirsiniz. çift kapılıysa buzdolabınız derindondurucu kısmıyla aynı hizada bakabilirsiniz öyle. yani bana çok yüksek gelmedi ama gene de bilemedim. hem altı da kiler olucak daha fazla yer kalıcak kilerde...
kızlar cam açılınca felan demişsiniz de sanırım o çizdiğimdeki gibi olmycak pencereler. yani ikili değil de tek pencere olucak sanırım. bunu da öyle çizip tekrar koyucam. yani dolap açılma konusunda sıkıntı olmaz heralde.
açık raflar yerine daha farklı alternatifler düşünücem şimdi. eğer bulamazsam da aklıma şuanda gelen gene böyle bölmeli yapıp, hani şu stor gibi açılık kapanan dolaplar var ya biliyo musunuz? onlardan da yapabilirim sanırım. bi araştırıp çiziyim, hatta nette dediğim gibi dolap bulup fotosunu da koyarım.
Mikrodalganın tam gömülü olması için ankastre bir mikrodalga olması gerekiyor diye biliyorum. Açık raf yerine önüne yukarı kalkan bir kapak konabilir, nispeten tozu engeller.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?