Yeni evim için dekorasyon önerileri ?

ilgin için çok tşkkrler. mutfağı tamamen açamıyorum cnm çünkü köşede kiriş ve baca var. sadece komple duvar aç diyosan o zaman da pencere gibi kullanamıycaç benm orda kemer kadar boşluk bırakmamın sebebi mutfak tarafından hasır ya da ahşap storla yemek yaparken ya da dağınıkken felan kapayabilmek. mutfak kapısı yok diceksin oraya da akordiyon kapı yaptırmayı düşünüyorum. böylece storu kapatıp, mutfak kapısını da kapatınca amerikan mutfağın dezavantajlarından kurtulmuş olucam. mikrodalgayı dediğin gibi yerleştirmeyi deniycem ama tezgahatan 20-30cm fazladan gidicek. ondan şüpjeliyim ama gene de ilk fırsatta çizip oşekilde de yerleştiricem. fırını altına koymıycam çünkü burda bi arkadaş daha iyi olur demişti araştırdım acık kullanan arkadaşlardan felan, mutfağın çok küçük bi de amerikan fırında yemek yaparken koku olur aspiratörden de uzak olucaa için havalanmaz dediler. davlumbazın altında olması daha iyi dediler. bu konuda fikri olan varsa paylaşırsanız sevinirim.
yani fırın yanda olunca çok koku olur mu illa davlumbaz altında olmalı mı?

koku acisindan deilde, görüntü acisindan bence firin illa davlumbaz altinda olmali, pencere önünde lavaboyu iyi düsündünmü, eger pencere alcaksa sürekli silmek zorunda kalabilirsin, illa su damlalari degecektir, kösede cok güzel olabilir lavabo.

bu fotoda spotlar çok hoşuma gitti ama. hemen not alıyorum. dolap yaptırırken maliyetini sorup yatırmam lazım

Ben senelerdir ankastre fırın kullanıyorum, içindeki piştiğinde biraz koku oluyor, ama ocakta pişen yemek kokusu gibi yoğun ve rahatsız edici değil bana kalırsa. Hatta, pişen böreğin, kek vs. nin gayet de hoş koktuğunu söyleyebilirim. Aslına bakarsanız, fırınlı ocak kullandığım zamanlarda da, fırın çalışırken hiç aspiratörü açtığımı hatırlamıyorum

evet kızlar dediğiniz gibi de çizdim. biraz araştırıp düşündükten sonra pencereye doğru olan kısma resimdeki gibi kafesler yaptım. oraya küçük renkli kapaklı kavanozlar koyarım diye düşündüm. hem de kapak olmayacağı için kullanımı da kolay olur diye düşndüm. ayrıca buzdolabının yanındaki boy dolabına ankastre mikrodalga sığacak şekilde yaptım. ocağı da mümkün olduğunda buzdolabına yaklaştırdım. sonuç böyle. benim hoşuma gitti ama siz de gene fikirlerinizi yazın lütfen. başka nasıl yapılabilir?

shadow, renkli kavanozlar cok guzel durur.. fakat kavanozlarin en pencereye yakin olanlarina ulasmakta baya bir zorluk cekersin bence...

haklısın cnm artık oraya da süs olsun diye sadece boş kavanoz koyarım çaktırma

ben birsey daha soyleyeyim canim.. hem cok karismak gibi olmasin senin designina...
ama ben olsam oyle acik raflar yapmazdim... oldum olasi boyle seylerde kapakli olsun, kapakli olsun, tozuyla mi ugrasicam diye dusunurum..
belki sen cok beceriklisindir tabi.. onu bilemem...

insallah gonlune gore olur canim....

Son düzenleme:

yok cnm ne demek karışmıyım. buraya konuyu herkes karışsın ki sonuçta güzel kullanışlı bişi çıksın diye açtım cnm ben. valla mantıklı mantıksız herşeyi yazın iyice kafam karışsın umrumda değil. şimdiye kadar yorum yapaan herkesin dediğini yapmaya çalıştım ve öyle bu sonuç çıktı. bence gzl de oldu şimdiye kadarkiler:)
yorumunda çok haklısın aslında ben de kendimden daha tembelini tanımam :))) işte öyle gezinirken mutfak modellerini gördüm birini çok hoşuma gitti. kapaklı dolap olunca da kör nokta hiç kullanamam diye düşündüm ondan öyle yaptım. değiştirebilirim ama dediğin gibi çok tembelim ben de uğraşamam heralde tozuyla onun :S

aynen bende senin gibi düşünüorum:) bence sen oraya kapaklı bişiler yaptırmaya bak.Yada camı daraltabilirsin

ben bu designe cok benzer bir mutfak kullaniyorum su anda... ona dayanarak soyluyorum zaten bunlari..

benimkinde:

lavabo tam camin onunde.. (daha once yazan arkadaslarin dedigi gibi su lekesi riski var, ama tam camin onunde de cok guzel duruyor yani birsey diyemicem..)

ocak aynen seninkisi gibi duruyor.. ocagin altindaki dolabin solunda senin kavanozlarin icin dusundugun gibi kucuk kucuk raflar var... siseler icin.. (hani tozu da burdan biliyorum.. )

buzdolabinin bulundugu yerde ise bende iki tane ust uste firin var...

bence daha once bahsettigim seyler disinda design guzel... allah gonlune gore bir ev nasip etsin insallah...

birsey daha, (sen belki zaten dusunmussundur bunu ama) raf yapip, mikrodalgayi onun icine koyacagini soylemissin ama, onu direkt o rafin icine gomemez misin?.. yani raf gibi degil de, mikrodalga direkt icine gomulu olsun o kismin... dolapla arasinda aralik kalmasin... hem de sen mikrodalga ile raf arasindaki tozlardan kurtulursun...

(bende amma tembel ciktim... heryerde kolaya kacmaya calisiyorum...)

Ben de o küçük rafların tozlanma sorunu konusunda arkadaşlara katılıyorum. Kapaklı dolap yaptırıp, uzak köşede zorlanmamak için o dolaba hafif, ince uzun bir şeyler konabilir belki. Derinlik ne kadar olacak kestiremedim ama aklıma plastik saklama kapları, çok ağır olmayan kayık tabaklar ya da saplı sahan, tava gibi şeyler geliyor, hani sapından tutup alınabilir belki. Ancak kapaklı dolap olunca, kapak-pencere ilşkisini de düşünmek lazım. Kapının kulbu cama zarar verebilir mi, cam açıkken ne olur vs. gibi. Sırf o kısım için yukarı açılan kapak da olabilir.

Mikrodalganın tam gömülü olması için ankastre bir mikrodalga olması gerekiyor diye biliyorum. Açık raf yerine önüne yukarı kalkan bir kapak konabilir, nispeten tozu engeller.

Çizimden tam anlayamadım, mikro dalga biraz fazla mı yüksekte acaba, yoksa bana mı öyle geldi?

shadow öncelikle 3 boyutlu görmek çok güzel oluyormuş... hayran kaldım :))

mümkünse ben de yapmak istiyorum... hangi programla nasıl yaptığını özelden ya da buraya yazarsan çok sevinirim. teknik bilgi gerektirmiyosa ben de yapabilirmişim geldi..

yorumların çoğunu okudum... cam kenarındaki açık raflar hoşuma gitmedi benim. camı her açtığında yoz dolucak. teeek tek temzilemen gerekicek... mikrodalga için de sena01 in gösterdiği gibi düşünebilirsin. benimki öyle olucak. kullanışlı olduğunu düşünüyorum.

aklıma gelen bişeyler olursa ben de seve seve paylaşırım

Son düzenleme:
şimdi sırayla cevaplıyım kızlar soruları...

mikrodalgayı büyük yere koydum çünkü ilerde ankastre alırım diye ankastre ölçülerine göre yaptım. şimdi oraya kapak yaptrısam bile bikaç sene sonra tekrar kaldırıcam. üstelik ben mikrodalgayı çok fazla kullanıyorum yani kapak yapptırsam bile hiç kapalı kalmaz heralde. gene de fazla tutmazsa yaotırırım ankastre alınca söktürürüm.

mikrodalga yüksekliğini buzdolabından anlayabilirsiniz. çift kapılıysa buzdolabınız derindondurucu kısmıyla aynı hizada bakabilirsiniz öyle. yani bana çok yüksek gelmedi ama gene de bilemedim. hem altı da kiler olucak daha fazla yer kalıcak kilerde...

kızlar cam açılınca felan demişsiniz de sanırım o çizdiğimdeki gibi olmycak pencereler. yani ikili değil de tek pencere olucak sanırım. bunu da öyle çizip tekrar koyucam. yani dolap açılma konusunda sıkıntı olmaz heralde.

açık raflar yerine daha farklı alternatifler düşünücem şimdi. eğer bulamazsam da aklıma şuanda gelen gene böyle bölmeli yapıp, hani şu stor gibi açılık kapanan dolaplar var ya biliyo musunuz? onlardan da yapabilirim sanırım. bi araştırıp çiziyim, hatta nette dediğim gibi dolap bulup fotosunu da koyarım.

starlicyacım güzel yorumların iiçin çok tşkrler cnm. kullandığım program unigraphics nx7... aslında otomotivde ağırlıklı kullanılan bir program. bence mimari için uygun değil aslında. ben bunu çok iyi kullanabildiğim için bunda çiziyorum. mimari için 3d max, idea gibi programlar daha uygun.
bayaa ağır bir programdır. hem sistem olarak iyi bir bilgisayar lazım, hem de bayaa bi uğraşman lazım sanırım. gene de yapamazsın demiyorum tabiiki yanlış anlaşılmasın.özellikle bir 3d program kullandıysanız daha önceden öğrenzsiniz tabiiki ama benm tavsiyem daha basit programlar var. visio gibi. ya da daha önceden de demiştim ikeanın sitesinde bir program var. çok basit bişey. hem de çok küçük. rahatlıkla kurup rahatlıkla kullanabilirsiniz. üstelik herşey de hazır sadece yerleştiriyorsunuz :)

Son düzenleme:
böylesi daha ii bence...

hımm anladım ben yapamam

ikeaa girdim ama bulamadım benn (
söylediğin diğer programa da bi bakiiimm teşekkürler

O zaman makul geldi bana. Benim buzdolabı 1.79, ben de 1.76 boyundayım.

Evet, stor iyi bir çözüm olmuş. Siz o bölmeleri sevdiğiniz için fazla birşey söylemek istemiyorum, ama yine de, en azından üst taraflarda, dikey olanlarını kaldırmayı düşünebilirsiniz belki. Öyle olursa, 1-2 kavanozluk ilave alan da kazanırsınız. Hem de, ne bileyim, temizlik bezini gerektiğinde bir uzun maşa falan ile tutarak o dip noktalara da ulaşabilirsiniz.

Mikrodalganın tam gömülü olması için ankastre bir mikrodalga olması gerekiyor diye biliyorum. Açık raf yerine önüne yukarı kalkan bir kapak konabilir, nispeten tozu engeller.

ankastre iste ankastre..!!.
bende bunu demeye calisiyordum iste...
bir turlu ismi aklima gelmedi, bende uzun yoldan anlatmaya calistim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…