Yeni evim için dekorasyon önerileri ?

bugün usta aradı ve elektrik tesisatının yapıldığını, istediğim değişiklikleri onlara da anlatmam gerektiğini söyledi. yarn öğlen gibi gitmeyi planlıyorum. aslında mutfaktaki değişiklik için çağıdı usta ama ben istediğim yere priz yaparlar diye düşünüyorum ve kızlar sizdende yardım istiyorum. fotoları ekledim ve kendim düşündüğüm yerleri işaretledimama sizden de ricam başka nerelerde kullanışlı olur tya da çizdiklerimden hangileri sizge gereksiz ya da fazlalık. acele bana yardımcı olursanız çok sevinirim... bu arada son halini de görürsünüz. aklınıza gelen bişi varsa gene paylaşırsınız kızlar... sırayla başlıyorum:

çocuk odası:
çocuk odasında sadece kapının girişine priz koyulur herhalde. extradan yaptırmaya gerek var mı bilmiyorum...

mutfak:
mutfakta davlumbaz, ocak ve fırın için zaten tesisat çekilecek. buzdolabı ve mikrodalga arkasına da ayrı ayrı yaptırıcam. ayrıca ocağın sağına ve soluna birertane yapptırayım diye düşünüyorum. girişe koyarlar mı bilmiyorum ama gerek yok diye düşünüyorum.

salon:
salonda ise mutfak masasının yanına koydurmayı düşünüyorum ki masaya çay makinası felan koyarsam prizde takılı kalabilir. ya da mutfak aletlerini kullanabilrim... diğer duvarlarda gördüğünüz gibi tvnin arkasına ve akvaryumun olduğu yerlere de birertane koydurayım diyorum. ileride tv ünitesi yaptırdığımda 3lü koltuğun olduğu duvara koymayı düşünüyorum. o yüzden de oraya da bi priz taktırayım diyorum ama yukarıda mı olsun aşağıda mı bilemedim. ben lcd aldığımda biraz yukarıda olsun istiyorum ama bu durumda yukarıda olması daha mı iyi olur acaba?

oda:
bu odada da gördüğünüz gibi bilgisayarın arkasın ave girişe birertane düşünüyorum...

yatak oadası:
yatak odasında abajur koyabilmek için komidinlerin arkalarına ayrı ayrı mı koysam prizleri yoksa yatağın tam ordatına gelecek şekilde birtane mi koydursam ya da girişe birtane yere yakın koydurup, bir uzatma kablosu mu kullansam? gardrobun arkasına da koydırsammı bir priz. ileride yatağı değiştirirsem felan sığmazsa oraya yatak ve komidinler gardrobun oraya alır mıyım diye düşünüdüm. bitane de yatak odasında tuvalet aynasının olduğu yere düşünüyorum koymayı...

ebeveyn banyosu:

banyo:
banyoda çamaşır makinesi için biraz daha aşağıda uygur biryer koydurayım diyorum. bir de duvarda göründüğü gibi bir priz saç kurutma felan için olsun diyorum.

hol:
hole priz gerekli mi sizce?

bunlar da evin komple görüntüleri. anlamadığınız yer olursa bakarsınız diye koydum:

biraz uzun oldu ama kızlar okuyup cevaplarsanız, yorum yaparsanız sevinirim... şimdiden yorumlar için teşekkürler...

Güle güle oturun evinizde.

Prizler hakkında;
Kızımın odasında 2 priz var. Tek priz olsa çok zorlanırdım. Biri dolabın arkasında kaldı ama onu da kullanıyorum.
Priz yüksekliği çocuk odasında önemli.

Salonumda 3 tane priz var ama 4. sü olsa daha iyi olurdu.
Mutfakta 5 prizim var.Hepsi kullanılıyor.

Benim holümde 1 priz var. Süpürge yaparken kullanılıyor.
Kapı girişindeki portmantomda da 1 priz var rafların birinin üstünde. Telefonlarımızı evde orada tutuyoruuz ve sarj ediyoruz.

Balkonumda da 1 priz var.

En fazla priz gereken yer mutfak ve salon.
Bence her odada en az 2 tane olmalı ki dekorasyon değişikliğinde problem olmasın.

anladım cnm çok teşekkürler. peki kızının odasında 2tane dedin ya... 2. prizi nereye koymam gerekir sence?

salonda 5tane olmuş olucak heral de yeter o zmn.

mutfakta da 2tane kullanılabilir olacak. bir de salondaki de mutfaktan kullanılabilecek. dolap, fırın vs zaten prizleri ayrıca yapılacak. başka da yer kalmıyo zaten. mutfakta priz çok lazım biliyorum.

merhabalar. Allah gule gule oturmayi nasip etsin insallah. bence bir evde en onemli sey priz. priz bol olursa evde kadinin isi o kadar azaliyor bence. ozellikle mutfak ve cocuk odasinda cok onemli.
eger cocuk yoksa ilerde olursa bez degistirme komidininin ustune cocuk isiticinda cok gerek oluyor. yada cocuk varsa calisma masasinda gerekli oluyor.

fikrimi soylemek istiyorum. firini neden bel yukarisi hizasina koydurmuyorsun. hem daha pratik hemde daha saglikli. ocagin altinida birsuru goz koydurtabilirsin.

hatta ben simdi cok pismanim camlarin kenarlarina neden koydurmadim priz diye. cunku elektrikli suslemelerde cok gerek oluyor. yada elektrikli panjurlarda. biz sonradan panjurlar icin butun evin elektrik tesisatini degistirdik.
bu arada evin mustakilse merdivenede priz koydur. elektrik supurgesinde cok gerek oluyor. yoksa iki kat arassindsa kaliyor insan.
:18:

Bizim prizlerden biri odaya girişte sağ duvarın ortasında. Oraya bir komidin koyduk,üstü alt açma masası.O priz alçakta olduğundan kullanamıyorum.
Diğeri odanın girişinde sol duvarda. Onu gece lambası ve telsiz için kullanıyorum.
Bence yükseğe koydurursan ve yatağın duracağı duvarda olmazsa iyi olur.

tşkkrler kızlar. notlarımı aldım hemen çocuk odasına bikaç yere daa ekliycem priz. pencere kenralarına da priz değil de yukarıda olarak şekilde elektirik kablosu yerleitiririm diyorum. hani plastikle kamufle ediyorlar ya öyle.
evim sitede olacak. dışarıya gerek kalmıycak ama balkona koydurayım bitane priz. ileride kapattırırp, tv felan koyarım. :)))

Son düzenleme:

Balkonu mu kapattıracaksınız ? Şaka mı, gülmüşsün de.
Ben sitenin dış görünümünün balkon kapatarak,balkonlara dışarıdan garip görünecek eşyalar konularak bozulmasına karşıyım.

yok cnm ciddiyim ama öyle pimapenle felan kapatmıycam. katlanan camlar var ya, komple aılabiliyor balkon...onlardan yaptırıcam ilerde...

yok cnm ciddiyim ama öyle pimapenle felan kapatmıycam. katlanan camlar var ya, komple aılabiliyor balkon...onlardan yaptırıcam ilerde...

Site yönetiminin kararına bağlı tabi. Yoksa camla kapanmış olsa da dışarıdan çürük diş gibi sırıtıyor kimi kapatılmış kimi açık olunca.
Türkiye de mimarisi korunabilmiş çok az sayıda site vardır zaten.Ya balkonlar bahsettiğim gibidir ya da kablolar çanaklar ordan burdan sarkar :)

Güle güle oturun, bitmesi yaklaştı artık, herhalde.

Ben bazı evlerimde geceleri koridorda prize takılınca yanan ufak lambalardan kullandım, bana pratik geldi. Eğer siz de öyle bir şey düşünürseniz, hole/koridora biraz yüksek bir yere priz taktırtabilirsiniz.

Banyo için, biz elektrikli diş fırçalarından kullanıyoruz. Bir priz onlara, bir priz de çamaşır makinesi için var. Süpürge yaparken bir 3. de olsa iyi olur diye düşünüyorum bazen. Eşiniz veya varsa oğlunuz elektrikli traş makinesi kullanacak olsa yeterli priz olacak mı, o da belki düşünülebilir.

Şarjlı süpürge varsa, onun için de bir yer düşündünüz mü bilmiyorum.

Aklıma gelenler bunlar.Diğer odalar hallolmuş zaten ben yazana kadar.

tşkkrler cnm. çamaiır makinesinnki ayrı olucak zaten. saçkurutma, traş vs için de bitane koyucam banyoya. yeterli olur heralde. hepsi aynı anda takılı durmıycak nasılsa. şarjlı süpürgem şuanda sürekli takılı olmadığı için düşünmedima am haklısın ileride duvara asılı felan alırsam daha iyi olur. ona da uygun biyer bakayım. hole de uygun yerlere düşünüp koyucam...

Merhaba canım, senin yerine çok heycanlandım valla, evlerimiz bir an önce bitse keşke

Çocuk odasında tek priz bence az canım, oğuzhan ileride büyüdüğünde belki bilgisayar, yazıcı vs onun odasına koymayı düşüneceksiniz dolayısı ile uygun olan duvara bi priz daha koydurt.

Mutfak için düşündüğün yerler gayet iyi ama bence girişe de koysunlar. Elektrik süpürgesinin fişini falan takarsın belki rahatlık olur senin için.

Salonda ise; Lcd tv için ben aşağıya yaptır derim canım -ki ben öyle yaptıracağım.

Yatak odasında ayrı ayrı komodinlerin arkasına yaptırma canım bence.. daha sonra olur da yatağını değiştirirsen o duvarda prizler kalabalık bir görüntü oluşturabilir.. Ben mesela yatak odama gardrobun arkasına yaptırıyorum 1 tane oradan gizli bir kanalla uzatma yapılacak abajurlarım için. Tuvalet aynasının yanındaki prizi gereksiz gördüm canım ben.

Banyodakiler gayet uygun.

Koridorda en azından 1 tane priz olsun canım

Son düzenleme:

tşkkrler cnm yorumun için. yerleşiriz inş hayırlısıla en kısa zamanda :))
yatak odasında o zmn girişe bitane, komidinlerin olduğu yerde bitane aşağıda yaptırırım arkadan uzatma çekerim tekli diğer abajur için. tuvalet aynasının oraya da koydum ki, saç şekillendirici, fön felan kullanırken kullanıyım diye...

Canım bence holde priz olmalı benim giriş holde var.evi süpürürken iyi oluyor..banyoda vede tuvalettede var tuvaletin holdeki pek kullanmadım.ama banyodaki saç kurutma makinası için lazım oluyor.benim balkondada var.yazın elektrikli barbeküyü kullanıyorum çok rahat oluyor.veyahut televizyon ,radyo dinlemek için.bence en az iki tane her odada olmalı.çocuk odasında bir tane olsa yeter.ama yatak odasındada en az iki tane olsun..birde elektrikten bahsetmişsin ama.benim balkonumda muslukta var.çok iyi oluyor.....

tşkkrler cnm... balkona koyucam inş priz de çeşmeye gerek yok sanırım çünkü zaten lavabo hemen karşıda kalıcak. mutfaktan balkona kapı açılıcak :))

shaowwcum şimdi açtığım için yeni gördüm msjını hayırlısıyla geçmeyi nasip etsin rabbimm

mutfakta benim üç tane (Beyaz eşyalrın bağlı oldukları hariç) bağımsız olarak var ve hepside kullanılıyor girişte yok ama olsa iyi olurdu..

bence holde mutlaka olmalı hem elektrikli süpürge için ve gece aydınlatması için çok rahat oluyor...

salonumda 3 tane var ama 1-2 tane daha olsaydı çok iyi olacaktı ve bencede salonunda eşyaların arkalarına gelecek şekilde yerleştirirsen görünmezler ve daha güzel olur... bizim lcd duvara monteli ve arkasında fiş kablo vs. hiç bir şey görünmüyor tablo gibi duruyor duvarda...

çocuk odasında mutlaka extra olsun allahın izniyle oğuzhan büyüyecek ve pc veya başka şeylerde ihtiyaç oluyor...

yatak odasında son fikrin bence güzel üç tane yeterli ve onlarıda görünmeyen yerlere koydurursan görüntü kirliliği olmaz

oturma odasında da 2-3 mutlaka olsun... malesef herşeyimiz elektrikli priz çok ihtiyaç oluyor canım banyolarda da güzel düşünmüşsün ebeveyn banyosunda duşun en uzak yerine koymaya çalış allah korusun bi problem çıkmasın

balkon da olması çok ii olur bencede..

cnm birde sana birşey sorucam ebeveyn banyosunda havalandırman varmı

tşkkrler cnm ilgilendiğin için. ebeveyn banyosuna koymayı düşünmüyorum priz. orda gerek olamz heralde. havalandırma da olucak cnm. dediğin gibi oturma odasında da bitane daha ekliyeyim ben.
duvara monte ettik dedin ya tvyi. priz yukarıda mı cnm?? ondan mı görünmüyo kablolar??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…