Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

yetiyosa şikayet etme :) bizimde 1500 lira ödememiz var ve çift maaş yinede yetmiyo :) neyse çok şükür allah işimizden gücümüzden sağlığımızdan etmesinde...gerisi gelir inş.bizimde nisan gibi bitiyo işsiz kalmazsak bu dönemde tabi....

Çok zor yaa allah hepinizin yardımcısı olsun.
Ben bekarım ama geleceğim bu yönde olucak gibi.

Sevdiğim ablasının evliliği için kredi çekicekmiş.Bana söz düşmez tabi çekmeli zor durumlarda çünkü evlilik aceleye geldi.Bizim ciddi düşündüğüm zamanda bile borç ödenmemiş oluyor.Sevdiğimde ilk 6 ay yada 1 yıl birlik oturalım ben kiraya çıkmam.Üst kata kat atalım diyor.Ama nasıl olcakk bilmiyorum:S:SCiddiyete bindirmediğimiz sürecede kendimiz için bir şeyler yapamıcaz.Ne diyebiliriz ki ailelerin haberi olmadan birikim yapamayız çok karmaşık bir durumdayız anlıcanız:S:S

böye bir evlilik seni çok mutsuz eder canım sakın diyorum sana.Ayrıca sana ne demek söz düşmez eğer evlenecekseniz ve de adam ablası için kredi çekecek ve bunun için sizden fedakarlık bekliyor daha ne olsun sakın beraber oturma.Benden tavsiye sen milletin borcunu niye ödicen ablaysa abla ne yani bu dünyada kardeş herşey ama o evlensin diye de siz niuye sıkıntıya giriyosunuz

ya bu erkek aileleri niye bu kadar rahatlar ya bende anlamıyorum valla benim durumumda aynen sizin gibi bi açılsam bende tutamıycam kendimi. Allah yardımcımız olsun hepimizin. allah yuvalarımıza mutluluk, huzur versin

Bu sayfaları okumadan önce benim kayınvaldem ve kayınpederim gibi elini bişeye sürmeyen düğünde takacaklarını bile oğullarına aldırtan çok az insan vardır diye düşünüyordum. ne kadar yanılmışım. Bakıyorum da bi çok kişi kendi bacağından asılmış. Nerde o oğullarını evlendiren aileler ya... benim annem bana ne yaptıysa çeyiz adına abimede aynısını yaptı ne bir eksik ne bir fazla. üstelik biz evlenmeden önce eşim ailesine ev almıştı evlendikten sonra birde onların borcunu ödedik...

evet canım inan bende bu konuyu açarken bu kadar büyüceğini düşünmemiştim ne kadar çokmuşuz :) demekki bi ben yaşamıyomuşum bunları...hatta bendende beterleri varmış yani...

Ah be güzelim evlenipte borcu olmayan kimse yok ki evet 20 milyar biraz fazlaca ama sıkıntıya girmeye bunalmanıza hiç gerek yok biter çünkü...

bunu yaşamış ve tecrübe sahibi biri olarak yazıyorum

evliliğimizde ne eşimin ailesinin ne de kendi ailemin bir tane iğnesi gimedi evimin kapısından içeri..evimde çokşükür hiçbireksiğim yok ve şu anda evimde bulunan herşey tamamen eşim ve benim alın terimizle alınmıştır. bizde borç içerisinde yüzüyorduk bir ay sonra alacağımız paranın hesabını 1 ay önceden yapıyorduk ve eksilerde gidiyorduk işe gitmeye yol parasının olmadığı günler bile oldu cebimizde bunaldık sıkıldık darlandık hatta beraber ağladık bile...dışarıya çıkıp bir bardak çay içmedik ki düşün yani yeni evlisin eşinle çıkmak gezmek dolaşmak istersin ama bu saydıklarım bizim için çok şahşahlı bir hayattı o zamanlar şu anda tam 1 senelik evliyim ve hiçbir borcumuz kalmadı çok şükür ..

sabredin canım eşinle sıkı sıkı birbirinize destek olun işinize dört elle sarılın gerekirse akşamları evde yapabilecek iş araştırın evde yapın (biz öyle yapmıştık penyeye boncuk işliyorduk eşimle beraber çok bi getiris yoktu ama faturalarımız karşılıyordu)ve inancınızı asla kaybetmeyin

merhaba canım
bende düşünüyordum acaba çocuklarını evlendiripte suya sabuna dokunmayan hatta düğünde takacağı takıyı bile oğluna aldıran biri daha varmı diye, evet varmış hemde çok:)
bizde çok fazla borç içindeyiz benim ailem ve eşimin ailesi geçen sene ev aldı bırakın bize yardım etmelerini biz onlara para verdik düğüne kadar. hatta ben hala ailemin kredi kartımla aldıkları eşyalrın borçlarını hala ödüyorum. nişanıda düğünüde kendimiz yaptık, eşyalarıda kendimiz aldık. dediğim gibi eşimin ailesi eşimin daha önce bana aldığı bileziği benden alıp düğünde tekrar taktılar. bizde bayağı bir borç içindeyiz 20ye yakın bizdede borç var. ki bence düğün masrafı ve eşya alma takı alma 20 milyarı buluyor. ayrıca ben herşeyi en uygunundan aldım yatak odam 1,5milyar oturma grubu 1.750 bulaşık makinem yok. ama dediğim gibi dışarıdan hiç yardım gelmeyince masraf aşırı... bizdede çok bi altın kalmadı. eşinle el ele vererek atlatacaksınız ve birçok zorluğu beraber el ele atlatmak sizi daha çok birbirinize bağlayacak. ayrıca bak söylemeyi unuttum bizim borçların büyük kısmıda benim üstüme.

bozma boralini kardeşim, Allah bir kapıyı kaparsa öbürünü açar. hem ne demişler kul sıkışmadan hızır yetişmez.

çok şükür arkadaşım öle kötü günler atlattıkki kriz geldi vurdu...eşim işsiz kaldı ben işsiz kaldım...borçlarımızda yarıya indi sayılır...bu aydan sonra yavaş yavaş toplu olarak bitirmeye çalışıcaz...çok şükür şimdi iiz allah yar ve yardımcınız olsun...bende bu kadar kalabalık olucağımızı düşünmemiştim ama epeyce varız :)

ya benim eşimin ailesi bırakın takacakları altını çocuklarına aldırmayı kendileri hiçbirşey takmadılar düğüne misafir gibi geldiler el gibi gittiler kına gecemde elime verecek çeyrek almamışlar hepside ev bark para sahibi bunların eşime dedim ne olcak şimdi elime bişey vermezseniz kolu komşu ne der cebinden çıkardı ben aldım onlarada aldım demedim dedi bakalım diyeceklermi diye hiç lafı bile geçmedi altının dedi iyikide almışım dedi.ama bende yaptım yapacağımı eşimide soğuttum ailesinden varsa yoksa benim ailem çünkü babam tatilimize kadar herşeyi karşıladı 2 yıllık evliyim çok şükür rahatım ne arıyorum ne soruyorum bayramlarda bile tık yok hiiiççç işim olmaz bir çöplerini görmedim ilk aylarda resmen aç kaldık sadece çalışan eşim kira borç fatura derken evimize sadece ekmek giriyordu ve eşimin ailesine köyden çuvalla erzak gelir annesi aç kaldığımızı bildiği halde 1 poşet bulgur bile yollamadı yooo gün olur devran döner onlarda bana muhtaç olur.alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste veeeee çıktıda......
eşimin babasının bi arabası vardı ama şoförlüğü yoktu sadece eşimde var şoförlük elimizden o arabayı aldı kapısına gittik destek ol zor durumdayız diye kovdu bizi gecen ay arabasını satmış çekle çekinde karşılığı çıkmamış dolandırılmış tam 20 bin tl araba bedavaya gitti 40 bin tlye almıştı arabayı 20 bin tlye satacağım dedi ama bedavaya gitti ohhhhh iyide oldu.opuyorumnanaktan

yaaa valla bizde bugün sevgilimle bunu konuşuyoduk annesi para koymuştu kenara ama onla büro açacaklar ancak ona yeter düğün için bişe yapamazlar daha benimde doğru düzgün bi işim yok o avukat olacak ama avukatlar ilk senelerinde kazanamyolarki nolacak biliyorum(((((( içim daralıyodu bugün zaten bunuda okudum tuz biber oldu.

inanamıyorum ya hadi sen yabancısın insan evladına bunu nasıl yapar hayret bişe yaa valla. aslında hiç kafaları çalışmıyo ben ölsem yine bunlara kalacak bari şimdiden yapaym elden ayağa düşersem bakarlar demiyolar.

zaten canım babası diyormuşki orda burda ne yapıyorsam evlatlarım için yapıyorum ben öldükten sonra rahat etsinler diye söyleniyormuş iyide ne kıymeti kaldıki sen bana para bıraksan ne olur ben senin ardından iyi konuşmadıktan sonra hakkımı helal etmedikten sonra kime yararki o para.valla ben o kadar şaşkınlık içindeyimki benim bildiğim anne yemez çocuğuna verir yemin ediyorum ya yaşadım ben bunu aç kaldım 1 poşet bulgur yollamadı gerçi ben 2 3 ay böyle bir zorluk yaşadım sonra allaha şükür atlattık ama bana öyle birgünde yardım etmeyen birilerine ben ne saygı duyarım nede arar sorarım şimdi bana kızanda olak eşini niye soğuttun diye ama ben sadece gördünmü aileyi anneyi babayı dedim eşim benim ailemi görünce yeminle kendi ailesinden tiksindi yaşayan bilir şimdi çok şükür rahatım huzurluyum mutluyum ama biraz borcum var.

o borcunuda ödersin inşallah boşver iyikide yardım etmemişler öyle insanlara minnet borcun olmaz enazından her kışın sonu bahardır zor günlerin sonunda insan rahata kavuşuyor. skıntımız borç olsun allah can sağlığı versin en önemlisi can sağlığ ve mutluluk.

bunları bir çoğumuz yaşadı ama ne olursa olsun ben eşinin ailesi hakkında bu şekilde konuşulmasına karşıyım ister kızın ister kızmayın...ne olursa olsun hayata gelirken anne ve babalarımızı seçme gibi bir şansımız yok...şimdi senin ailenin yaptıklarını eşinin ailesi yapmış olsaydı ve senin ailende onlarınki yapmış olsaydı ne olucaktı tiksinicekmiydiniz...sonra ne olursa olsun bi insan ailesinden tiksinemez...kızlar anne ve babaların hakları (hiçbirşey yapmamış ) dahi olsalar haklarını sırtımızda kabeye götürsek gene ödeyemeyiz...cahillikler olur kıskançlıklar olur haksızlıklar olur hepimiz yaşadık konu sahibi olarak bende...size anlatmadığım birçok şey var bak sen ne ala çabuk toparlamışsın peki ben parasızlıktan bebeğimi kaybettim bunu biliyomusun sen...ama eşimin ailesidir anne-babadır herşeyden önce saygım sonsuz ne olursa olsun başlarına en ufak birşey gelse koşucak olan biziz...

canım benim geçmiş olsun bende düşük yaptım annesi eşime yalan söylüyorsunuz demiş eşimde ne yalanı anne yalana borcumuzmu var demiş aman banane gebersinler demiş şimdi bu anneninmi hakkı var eşimin üzerinde doğurmak sorun değilki eşim ne kötü günümde nede iyi günümde hiç ailem yanımda olmadı diyor benden önce eşimin bir nişan olayı vardı o zaman bile tek başıma gittim kızı istemeye diyor evet benim ailemde beni bu derece dışlasaydı bana evladım değilsin sen bizim düşmanımızsın deselerdi bende ailemden tiksinir ve arayı soğuturdum.herşey maddiyat değil haa çok zenginler ve yapmadılar ama maneviyat ne olcak ne kınamda ne nikahımda ne ev döşediğimde ne aç kaldığımda ne düşük yaptığımda hiç birinde yoktular hadi yoktular neyse neden kötü konuştular ne demek ya karında gebersin sende bebeğinde demek ne yaptıkki biz onlara allah biliyor ya agzımı açıp hiç kötü bir şey demedim yüzlerine karşı arkalarındanda demedim sadece ilişkiyi kestim ve demedilerki niye arayıp sormuyorsunuz gelip gitmiyorsunuz demekki onlarda bunu istiyormuş dayanamadım görümcemi aradım gecen yıl sakın gelmeyin biz sizi sildik dedi anne baba sizden tiksiniyor nefret ediyorlar dedi yapmayın ya böyle insanların anneliği babalığımı kalmış ne hakkı ne hukuku doğur sokağa at bunun hesabı çocuktan değil anadan babadan sorulur.sen bebeğini kaybettiğinde sana kayınvaliden ile kayınpederin yalan söylüyorsun çift cinsiyetliğini saklamak için dimi diye bir söz ettimi?işte benimkiler bu kadar iğrençleşti eşimde haklı olarak bana söylenen bu laftan sonra ailesinden tiksindi.......

benim eşimin aileside hiç yanında olmadı üstelik bırak artık biz onlarla uğraşıyoruz sorumsuzluklarıyla baş etmeye çalışıyoruz demek istediğim ne olursa olsun kötü söz bile söleme döner sana gelir tekrar ...bırak koy mesafeni görüşme ...

canım ben hiç kötü söz söylemedimki bak bakalım hiç küfür yazmışmıyım ben sadece alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste dedim ve çıktıda dedim açıkcası çok sevindim ve bunu paylaştım belki o parayı kaybettiklerinde akıllarına ben ve eşim gelirde ayy biz ne yapışız derler diye sevindim ama sanmam onlar o kadar gamsızki.
düşük yaptığında yada aldırdığında yanlarında olması sorun değil insan en azından hee geçmiş olsun der tam tersine geberin ya bizene demesi yanlış değilmi sence tek günahımız ne biliyormusun eşimle birbirimize aşık olmamız onlar eşimin halasının kızını istemişler eşimde olmaz kardeş gibi büyüdük ben sevdiğimle evlenmek istiyorum dediği için bütün bunlar ben 1 sene boyunca allahın her günü kayınvalideme gittim her işini gördüm sevsinler beni diye ama yok en sonunda zaten artık gelmeyin dediler.benim kayınpederim o kadar zengin bir adamki o varlığın içinde 1 kuruş vermemesi insanın zoruna gidiyor heee şimdi diyeceksiniz niye versin eşiniz sağlıklı çalışıyor baksın size evet doğru ama eşim babasının dükkanında iş yapıyor yıllardır orda işini oturtturmuş kayınpederim oğlundan 700 tl dükkan kirası alıyor ya bari yardımın yok kira alma işte bunlar insanın zoruna gidiyor böyle başlarına bir felaket geldiği zamanda ister istemez seviniyorum niye yalan söyleyeyim.

neden öle düşünüyosun...benim babamında durumu o kadar ii mal varlığı o kadar iiki...oda bize vermedi vermiyo insan hayatta tırnağı varsa başını kaşıyacak...ne sen onlara bişey yap nede onlar sana yapsınlar...biz artık öle yapıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…