Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

canım evlat evlendirilirken anne babaya bazı haklar düşer maddi manevi herkes durumuna göre bişeyler yapar bunlar şarttır maddi hiçbirşey yapmadılar neyse dedik manevi hiç bişey yapmadılar neyse dedik ama üstüne bide eşimden para almasına yuhh dedik.sadece eşimden aldığı parayla geçinen biri olsa babası canımız feda olsun ama bin tl emekli maaşı eşimin dışında 3 dükkan kirası evi kira değil artı 3evi kirada onların parası banka hesapları memleketten erzakta geliyor yani anlayacağın 2 kişiler hiç birşey için para harcamıyorlar birde üstüne eşimden para alıyorlar.
ben zaten demiyorumki kayınpederim bütün parasını bize versin biz yiyelim biz ilk aylar çok zorluk çektik o dönemde evine gittik ne küfürler ne küfürler evinden kovdu eşim daha işim olmaz dediğinde ben yinede babadır atadır diye eşimi zorla babasının evine götürdüm babası ne elini verdi nede yüzümüze baktı olsun dedim hep surat hep surat genede olsun dedim ve gittim ama eşime gecen yıl telefonda çok ağır laflar söylemiş ailesi hem bir erkeğin onuruna dokunacak laflar hemde beni kötülemeler.ben duyunca bunları tiksindim eşim benim ailemden hiç kötü birşey duymadı o yüzdende benim ailemi tercih etti kendi ailesini unuttu.
bak emin ol bana dediklerini sana da dese eşinin ailesi bırak tiksinmeyi sabahtan akşama kadar beddua edersin ben hiçbirşey demiyorum allah isterse muhtaç eder istemezse etmez benim lise din öğretmenim bana asla bu insanlarla bir araya gelme dedi evliliğini yıkarlar böyle anneden babadan uzak durabilirsiniz din için sakıncası yok dedi çünkü eziyetten başka yaptıkları birşey yok eziyet sadece dayakla olmaz küfürler hakaretler aç kaldığımızda önemsememeler bebeğimi kaybettiğimde ohhh iyi olmuş gebersin demeler işte bunlarda eziyet.

Bakiyorumda herkesin bir derdi var,dert dert icinde...Allah hepinize sabir versin diyorum. Topigi acan arkadasimiza sunlari söylemek isterdim:
Zor olsada asilmayacak bir dert degil bu, allah dert verip derman aratmasin bacim.
Düsünmek insani hasta eder..Hayatin vermis oldugu kücük mutluluklari görmezden gelirsin.Sikma canini dilerim rabbimden en kisa zamanda Sorunun cözülür...Üzerinde ki yükün hafifler ..

amin canım cümlemize allah yardım etsin...dermansız dert vermesin inşallah...

canım sen ne kadar çok çekmişsin. bunlar nasıl ana baba. ya niye çoğu için söylüyorum erkek tarafı böyle anlamıyorum. hep ezilen laf duyan gelin oluyor. iyi davransan da kabul görmüyorsun. benimkiler de ne bişey yaptılar evlenirken ne nikahına geldiler. sadece babası babaanesi 2 kardeşi geldi. bende çok sıkıntı yaşadım. evlendiğimden beri görüşmüyorum. ama eşim annesidir diye gidip görüyor. karışmam zaten. bebeğini kaybedince söyledikleri çok ağır. bende kaldıramazdım. tatlım en iyisini yapmışsınız. uzak durun. eşin isterse görüşsün. yuvanız yıkılır allah korusun. siz gençsiniz allah yeniden evlat sahibi yapar sizi. demek ki o bebek melek olacakmış. öyle düşün. o seni görüryor. hiç üzülme canım.a.s.

canım bende eşime hiç karışmıyorum git gör aileni diyorum ama kendisi görüşmek istemiyor valla kimse kusura da bakmasın zorlada gönderemem onunla birlikte bende gidemem böylesi hoşuma gitmiyorda değil haaa bir kere olsun yanımda olsalardı adam gibi gelinliğimi yapardım ben onlara 1 sene boyunca çok hizmet ettim ama artık yuhhh dedirttiler eşimi resmen dışladılar çok üzüldüm benim yüzümden böyle oldu dedim aman boşver dedi eşim yıllarca yurtdışında kaldım allahın bir günü aramadılar dedi demekki beni hiç sevmiyorlarki seni bahane ettiler dedi eşimi neden sevmediklerinide biliyorum yalaka değil istiyorlarki hep bizi övsünler yalakalık yapsınlar yüceltsinler kul köle olsunlar işte eltim kaynım görümcelerim böyle yapıyor kayınvalidem ile kayınpederime biz de yapmadığımız için dışarda kalıyoruz allaha şükür muhtaç değilim artık allahta etmesin hiç kötü birşeyde demiyorum rabbim kalp gözlerini açsın inş.

esıne de yazık. Ailesınden nasıl bır tepkı alıyor ne davranıslar goruyor. Nefret etmekte haklı. Ne acı bırsey. Zaten sen tok ıken akraban evladın ac gezıyorsa onu gozetmıyorsan ıstedıgın kadar para bırıktır onemı yok

aynen melodi cim o parayı biriktirse ne olur biriktirmese ne olur ben rezil olacağım kadar oldum ele.sanki hayırmı etcek o para lanetleyerek bırakır eminim.benim zaten derdim parada değil ağır lafları ve hiçbirşeyde yanımızda olmamaları eşimi rezil etmeleri kime borç için gittiysek baban var git ondan iste dediler haklı olarak ama baba öyle nankör öyle inatki onlardan artık hiçbir şey istemiyoruz.

ne demişler azıcık aşım kaygısız başım. onlardan gelecek yardım eksik olsun. aman sonra onu da başa kalkarlar.
ama şu var ki ölüm hak miras helal. evlatlarına yaptıkları yanlarına kar kalmaz. allah sorar hesabını.
yok canım bütün kayınvaldeler aynı tabi ki istisnalar hariç.
benimkileri 6 sene önce bıraktım hala aynılar. değişme yok. iyiki uzaktalar.

:) canım benim sabır biraz sabır dua kendini bırakma ben evleneli 4 sene oldu. eşimin ailesinin durumu belliydi hiç bir maddi yardımları olmadı. bizim taraf dersen babamın durumu baayaaa iyiydi ama ayrı yaşadığımız için ilgilenmedi annemde pek ilgilenmedi etraftan toplama kendi kazandıklarımla derme çatma çeyizle evlendim beyaz eşyalar filan hep kayınvalidemden kalanlarla mutfak eşyalarının çoğu onun günlük olanları onlardan kullanıyorum misafirlere kendi aldıklarımı neyse böyle olmasına rağmen eski parayla 10 milyar borç vardı bizim avantajımız taksit değilde şahıslara borç olması o kadar çok idare ettik ki anlatamam kredi kartından herkes şikayetçi ama biz kredi kartı sayesinde borç ödedik bir ay kredi kartına yüklendik nakit parayı borca verdik öbür ay kredi kartını ödedik. üstelik yetmezmiş gibi kayınbabamın kredi borçlarını bile ödedik. borcumuzda 1 sene içinde bitti çok şükür Allah izniyle sağlam dur dua et kendini yıpratma geçecek inşallah birde senin artın var sende çalışıyorsun sanırım bizde sadece eşim çalışıyor benim çalışmama izin vermiyordu..halada vermez neyse dualarımız seninle :) bana da dua et :) 2 senedir öğrenim kredilerini ödüyoruz

Allah güzel bi kapı açacaktır inş biraz daha sabır ve dua.. her evli çift borç ödüyo bizde taksitlerimizi ödedik hep bi şekilde halloluyor canım ..:1hug:

allah yardımcınız olsun canım...iki kişi çalışsakta fayda etmedi biz 14 aylık evliyiz 4 ay eşim 4 ayda ben toplamda 8 ay işsiz kaldık :) yoksa belkide biterdi...

allah yardımcın olsun canım bende haldur huldur iş arıyorum ama ne arayan var ne soran bizde borç bitti bitecek cinsten ama artık o kadar bıktımki borç ödemekten hiç hayatımızı yaşayamadık şimdi diyorumki bende çalışayım biraz eşimle hayatımızı yaşayalım belki birikimde yaparız allah büyük.

senide anlamıyorum hem bu kadar sıkıntın var hemde çocuk die tutturuyosun...

benim sıkıntım maddi değilki canım ben onları çoktan aştım sadece kiracıyım onuda ödüyoruz çok şükür eşimin ailesi ile görüşmüyorum diye hiçmi çocuk yapmıcam bende senin bu dediğini anlamadım. ne yani onlar için aşık olduğum eşimden mi boşanayım hem biz aile olmanın peşindeyiz 2 yıl boyunca hem maddi hem manevi çok çektik ama bu ay herşeyden kurtulduk son bin tl borcumuz vardı ayın 15inde ödendi artık borcumuz yok ben çalışmak istiyorum çünkü bir mesleğim var olursa iş çalışırım olmazsa tabikide anne olmak isterim.

ya hayır aile olaylarını falan demiyorum...siz kendiniz bi ailesiniz artık...geçen gün icra gelicek ödeyemiyoruz falan diodun ya...başka yerlerdede hep var çocuk istediğin mücadelen...o yüzden diorum...sadece çocuk gelmio dünyaya...bide onun geleceği var...

bu yazdıklarından bahsediyorum daha hiç bişi yaşamadın,biraz nefes al...biraz para kazan...kenarda her zaman üç beş bişeyin olsun..en azından çalışmaya başla...devir tek kişilik devir deil bu çocuk hep küçük kalmayacak...

bence hiçbirşeyi ertelemeyin. bizde eşimle çok borç ödedik ailesi dışladılar eşimi herşeyimizi kendimiz ödedik. birde kavga çıkarttılar sürekli ayırmaya çalıştılar hep. borç bir yandan dertler üzüntüler bir yandan içimizi kurutmuşlar resmen. aman borcun içine çocuk yapmayalım ama araba alalım bebeğimiz olunca rahat etsin. oooo zaman ne çabuk geçiyor. 3 sene bitti şimdi istiyoruz ama o gelmiyor bir türlü. evimizide altık onu ödüyoruz şimdide hep sıkıntı hep sıkıntı ama millet anlamıyor bizi. borçlarınızı bitirmişseniz bebek düşünmeye başlayın şunu alayım bunu yapayım derken yaşda ilerliyor başka sorunalrda ortaya çıkıyor.

sorunmu varda gelmiyor...bunun sizin ertelemenizle ne alakası varki...eğer geleceği olsaydı gelmişti şimdiye kadar...korunduğu halde hamile kalan ne kadar insan var...bunun için kendinizi suçlamayın bence...en güzelini yapmışsınız bende sadece martta yada haziranda smmm yi kazanıp arabamıda alıp o zaman düşünüyorum evide artık bebekten sonra...

canım ben 1 kaç ay önce bu topikte gecen sene yaşadığım zorlukları anlattım ben 2 yıldan fazla evliyim ilk 1 yıl gerçekten çok zorlandık bu yıl hayatı yeni yeni yaşamaya başladık artık borç yerine o parayla tatile bile gittik ben paramız daha çok olsun diye değil bir çevrem olsun ve boşunamı okudum demeyim diye çalışmak istiyorum ayrıca o düşüğümden sonra eşimin varikosel olduğunu öğrendik ve şimdi çocuğumuz olmuyor bunu kafamdan atmam için çünkü çok sıkıntı yapıyorum işte bu yüzden işe girmem lazım.evet baharda bi haciz olayımız oldu gelmedi ama telefon ile bildirildi onu hemen o hafta kapattık elden aldığımız bin tl vardı onuda ayın 15inde verdik kurtulduk artık bi bebek düşünmek için en iyi zaman diye düşünüyorum hem 2 yılı aştık hem borcumuz bitti hemde tedaviye kaldık anca olur zaten 1 2 yıl sürer zaten çocuğun dünyaya gelmesi o zamana kadar birikimimizde olur evimiz olmaz belki ama çocuk için iyi bir paramız olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…