canım ben 1 kaç ay önce bu topikte gecen sene yaşadığım zorlukları anlattım ben 2 yıldan fazla evliyim ilk 1 yıl gerçekten çok zorlandık bu yıl hayatı yeni yeni yaşamaya başladık artık borç yerine o parayla tatile bile gittik ben paramız daha çok olsun diye değil bir çevrem olsun ve boşunamı okudum demeyim diye çalışmak istiyorum ayrıca o düşüğümden sonra eşimin varikosel olduğunu öğrendik ve şimdi çocuğumuz olmuyor bunu kafamdan atmam için çünkü çok sıkıntı yapıyorum işte bu yüzden işe girmem lazım.evet baharda bi haciz olayımız oldu gelmedi ama telefon ile bildirildi onu hemen o hafta kapattık elden aldığımız bin tl vardı onuda ayın 15inde verdik kurtulduk artık bi bebek düşünmek için en iyi zaman diye düşünüyorum hem 2 yılı aştık hem borcumuz bitti hemde tedaviye kaldık anca olur zaten 1 2 yıl sürer zaten çocuğun dünyaya gelmesi o zamana kadar birikimimizde olur evimiz olmaz belki ama çocuk için iyi bir paramız olur.
olmadı çocuğum için arabamız var onu satarız yinede ona gelecek sağlarız.
zaten kazandığım para benim olcak ama inanki insanın çevresinin olmaması çok acı 1 tane arkadaşım var ve uzağız onla hiç çalışmadım onun içinde arkadaş çevrem olmadı.arkadaşlarımla gezmek bir yerlere gidip gelmek istiyorum bende evde otur otur hem bunaldım hemde köreldim.
ayrıca benim değil ama eşimin yaşı geçiyor 39 yaşında onun bir an önce baba olmasını istiyorum
rahatım aslında ama şu tedavi işi sıktı canımı.
aynen bende ekimde 24 olcam eşimde ağustosta 39 oldu.
ama sanki o benden küçük gibi yani görünüş olarak değilde iç olarak biz takılmıyoruz yaşa bu arada eşlerimiz aynı gün doğumlularmış benim eşimde 18 ağustos
aslında annelik için tam yaşım olduğunu düşünüyorum o doğana kadar 25 26 olurum.
merhabalar.....ben de evleneli 4 sene oluyor....inanirmisin evimi gorsedin sok olurdun...almanya sartlarina cok berbat bir evde,sagdan oldan toplanmis gibi kiytirik esyalarla yasadim....bana iki parca aldiklari esyalarda,bir kac ay icinde teker teker ya bozuldular ya kirildilar...bu kadar da olmaz dedirten seyler bunlar....inanirmisin kendi davetiyemi secmeme bile izin vermediler....ama simdi daha dogrusu bir seneden beridir is buldum,daha sonra yeni bir ev buldum....yine esyalarim yoktu...bir kac ay sonra ancak bir dolap bir yatak alabildim....simdi halaen duzenim ,dogru durust esyam yok ama allahima cok sukur borcumda yok..burda kolay kolaya banka kimseye borc vermiyor,yoksa belki bizimde olurdu....ama su bir gercek ki borc olmadan da bisey sahibi olamiyorsun....bilmiyorum calisiyormusunuz...ama eger calismiyorsaniz bir is bulmanizi tavsiye ederim....az kazansanda biseyler yaptigin icin kendini iyi hissediyor insan....zira ben calismasaydim kafayi yiyebilirdim....az da olsa cark donuyor sonucta.....insallah en kisa zamanda rahata kavusursuz....mrb henüz 4 aylık evliyim dünya kadar borca girip evlendik...20 bin ytl ye yakın borcumuz var...eşimin ailesi hiçbişeye el sürmedi...düğünde takılan altınlarım bileziklerim hepsi gitti...şimdide eşimin işleri ii gitmiyo...boğulmak üzereyim...sabahtan beri iş yerinde ağlamaktan gözlerim şişti...kimseye bişey anlatamıyorum ...ölücem kahrımdan...zaten depresyon rahatsızlığı geçirdim şiddetli...tekrar başa dönücem sanırım...kafamı yastığa koyduğumda rahat uyumayı özledim...haciz gelir herhalde yakında...üstelik borçlar hep benim adıma...ne yapacağımı bilemiyorum gerçi artık yapılacak bişeyde yok...bu borçlar evliliğimide yıkacak böle giderse...öle sevdikki birbirimizi ama daha bi defa yemek yiyemedim eşimle dışarıda...her günümüz hesapla geçiyor...oda bende yorulduk...çare aramak için yazmadım sadece paylaşmak için yazdım...eşimin ailesini bekleseydik ayrılırdık bekleyemedik...hoş bekleseydikte bişey yapmayacaklardı...çok canım sıkkın ya...kabusta gibiyim...bıktım artık mücadele etmekten...
ne güzel bir iş bulabilmişsiniz ama türkiyedede iş bulmak çok zor.banka kredi verse ne olcak ki ödeyemediğin zaman ölüme bile götürüyor insanı allah sizi inandırsın 2 yıllık evliyim 4 yıldır üniversite mezunuyum 5 yıldır iş arıyorum yok yok yok çok fazla kriterde aramıyorum demiyorumki alsınlar beni başa koysunlar sekreterlik danışmanlık bile olur ama nereye gitsem biz sizi ararız ne arayan var ne de soran çok düşük maaşlı işe de giremem yolamı vercem yemeğemi yoksa borcamı valla çok zor.birde ne iş olsa yaparımda diyemiyorsunuz milletin gözü dönmüş artık yanlış anlaşılıyor ev de iş bile yaptım amway işi o diğer işlerden daha zor kimse bişey almayınca ürünler elinizde kalıyor bu sefer kendiniz kullanmaya başlıyorsunuz yani eşinize destek olamıyorsunuz inş bende bir iş bulurumda biraz hayatımızı yaşarız.
bende evleneli bir ay oldu.bizimde baya bi borcumuz var.düğünümüz evimiz herşeyimiz çok güzel oldu.bir miktar kredi çektik.evimizde kira.bide eşiminde benimde üniversiteden kredi ödemeleri var onlarda bekliyo.bunlar yetmez gibi eşim başka şehre atandı evimizde oturmadan geri toplayacaz.üstelik ben burda çalışıyordum istifa etmem gerekecek.nakliyeciler acayip paralar istiyor.eşyama zarar gelmesin diye evden eve taşımacılığa verecem.oda 3000 tl civarı.hiç paramız yok ne yapcaz bilmiyorum.ama bir kaç aydan sonra rahatlarız gibime geliyor.yani ödeyebiliriz inşallah allahın izniyle.ama borçlar ödenir biter yeterki karı koca birbirine destek olsun huzurlu olsunlar.
tabiki canım gocunacak ne var namusunla alın terinle para kazanıyorsun bundan helali varmı?
ahh inş bizlerde iş buluruz....
inş sürekli başvuru halindeyim işte tecrübesizlikten olmuyor babam okuttu ama çalıştırmadı şimdide iş bulmak zor oluyor kısmet artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?