Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

canım ben 1 kaç ay önce bu topikte gecen sene yaşadığım zorlukları anlattım ben 2 yıldan fazla evliyim ilk 1 yıl gerçekten çok zorlandık bu yıl hayatı yeni yeni yaşamaya başladık artık borç yerine o parayla tatile bile gittik ben paramız daha çok olsun diye değil bir çevrem olsun ve boşunamı okudum demeyim diye çalışmak istiyorum ayrıca o düşüğümden sonra eşimin varikosel olduğunu öğrendik ve şimdi çocuğumuz olmuyor bunu kafamdan atmam için çünkü çok sıkıntı yapıyorum işte bu yüzden işe girmem lazım.evet baharda bi haciz olayımız oldu gelmedi ama telefon ile bildirildi onu hemen o hafta kapattık elden aldığımız bin tl vardı onuda ayın 15inde verdik kurtulduk artık bi bebek düşünmek için en iyi zaman diye düşünüyorum hem 2 yılı aştık hem borcumuz bitti hemde tedaviye kaldık anca olur zaten 1 2 yıl sürer zaten çocuğun dünyaya gelmesi o zamana kadar birikimimizde olur evimiz olmaz belki ama çocuk için iyi bir paramız olur.
olmadı çocuğum için arabamız var onu satarız yinede ona gelecek sağlarız.

güzelim bu benim fikrim tabiki hayatta hiç borç bitmez...bunlar bitecek bi yenisi başlicak...bu hep böledir...bence sen çevren olsun die çalışma kendin için çalış...burdada okuyoruz o kadar neyin ne olacağı hiç bi zaman belli olmuyo...bebek konusundada biraz rahat bırak kendini olur belki kendiliğinden...benimde eşim istiyo bazen bende deli gibi istiyorum ama :) :) olmas yapamam

zaten kazandığım para benim olcak ama inanki insanın çevresinin olmaması çok acı 1 tane arkadaşım var ve uzağız onla hiç çalışmadım onun içinde arkadaş çevrem olmadı.arkadaşlarımla gezmek bir yerlere gidip gelmek istiyorum bende evde otur otur hem bunaldım hemde köreldim.
ayrıca benim değil ama eşimin yaşı geçiyor 39 yaşında onun bir an önce baba olmasını istiyorum
rahatım aslında ama şu tedavi işi sıktı canımı.

benim evlendiğimde eşyam, tek kişilik yatak ,2 kanepe ,2 yorgan , 3 yastık ,2 halı ,eski fırın, en eski marka annannemin buz dolabı, bide siyah beyaz televizyon, takı yoktu, gelinlik hiç bi mağzadan seçmiş deyilim .hiç nasip olmadı .eski bir gelinlik bulduk onu giydim. düğün olmadı ,nikahdan çıktım. kötü bir evde oturdum, eşimin ailesi ne yaparsanız yapın karışmayız, biz istemiyoruz dediler .sonra 1 çoçuğum oldu .ilerleyen zamanla oturma grubu aldık, onuda en son 3 taksit kala işimin askerlik günü geldi .tecilliydi . evlenmeden önce ailesine kızıp bozdurmuş tecili .bana söylememiş, çocuk 2 yaşındaydı .bidaha hamile kalmışım borçlarımızda biriktiydi .2. çocuğa 3aylık hamileydim eşim gitdiginde allah yardımcım oldu. ailemin yanına gidemedim eşimin ailesi istemedi allah,tan ev kira deyildi. yardım amaçlı otutduruyorladı .eşimin abisi bi o bide annem yardım etdi borcu üstlendiler. kimi zaman aç kimi zaman tok geçirdim sabretmeye çalıştım. komşum vardı ona ağlardım dertleşirdim ,sürekli bir gün evde bir igne yok yiyecek aç yatdım bebegimi emzirecem ben aç olunca onun karnı doymazmış süt büskivi vereyim dedim oda dokandı. hazır mama olması lazımmış bendede para yok. pirinç unu yedirdim suyla yapıp derken evin sahibi çık evimden diye burnumdan geldi. yalvardım, adeta . askerlik bitesiye duruyum dedim . bide kovduğunda küçük bebegimin kırkı bile çıkmamıştı .osıra bide ameliyat oldum üstüne annem çalışıyor gelemiyordu .kayınnam evinde rahat kimsem yoktu o dercede , bide evinde oturduğum kimdi biliyormusun öz abimdi kendisi çok zengindi burdada yaşamıyordu .uzak ülkede yaşıyordu. izne geldiginde ben rahat edemiyorum çık evimden diye tutturdu kendimi ve çocukları öldürmeyi çok duşundum. yapamadım ,yapamazdımda anemin evine gidecektim 2 oda orasıda eşyaları koyacak yer yok kalabalık bide. izni bitesiye bağırdi abim. çıkmadım çok zoruma gitdi yaptıgı . çoçuklarım için bütün lafı yutdum sonra izni bitdi gitdi. dayandım keşke dedim eşim yanımda olsa gerekirse eşyam olmasın bütün eşyam gitsin, icraya .yeterki yanımda eşim olsun. bu olanlar evliligimin 2. senesinde oldu şimdi eşim askerden geleli, 2 sene geçti gelir gelmez iş buldu o evden çıkardı. yatak odası aldı , yemek odası aldı, buz dolabı halı vs eksik eşyalarımın hepsini aldı. en önemlisi o evden kurtardı. ailesine ben izin verirsem gidiyo, izin vermessem gitmez tek salmıyorum beraber gideriz oda senede 4 veya 5 sefer. beni neden istemediklerinide söyleyim sana benim 2.evliligimdi eşimse hiç evlenmemiş. çok sevdik birbirimizi ilk evliliğimi bittikten 3 sene sonra tanıdım eşimi ve evlendigimizde 23 yaşındaydım şimdi 5. senesindeyiz ama çok mutluyuz sizinde beraber olmanızdan başka hiç bişey önemli deyil. bide ,benim ayrıldıgim kişiden bir çoçugum daha var . eşim yavrumada sahip çıktı. bizi hiç bir zaman ayırmadı. önemli olan beraber olmak, sevdiklerinle ben şunu öğrendim her şey olacagına varır. sıkıntı etme, hastalık sahibi olursun. dilerim bu sıkıntılardan çok çabuk kurtulursunuz yeterki sevdigin hep yanında olsun . biraz başını ağrıttım kusura bakma dualarım seninle RABBİM YARDIMCINIZ OLSUN HERŞEYE RAMEN HAYAT GÜZELDİR...sıkıntı etme. siz birbirinize destek olduktansonra herşey yoluna girer.....a.s.

evet eşinin yaşı epey varmış sen kaç yaşındasın...ben henüz 24 doldurdum eşimde 32 yaşında...

bende evleneli bir ay oldu.bizimde baya bi borcumuz var.düğünümüz evimiz herşeyimiz çok güzel oldu.bir miktar kredi çektik.evimizde kira.bide eşiminde benimde üniversiteden kredi ödemeleri var onlarda bekliyo.bunlar yetmez gibi eşim başka şehre atandı evimizde oturmadan geri toplayacaz.üstelik ben burda çalışıyordum istifa etmem gerekecek.nakliyeciler acayip paralar istiyor.eşyama zarar gelmesin diye evden eve taşımacılığa verecem.oda 3000 tl civarı.hiç paramız yok ne yapcaz bilmiyorum.ama bir kaç aydan sonra rahatlarız gibime geliyor.yani ödeyebiliriz inşallah allahın izniyle.ama borçlar ödenir biter yeterki karı koca birbirine destek olsun huzurlu olsunlar.

Doğal olarak düğün yapmışsınız canım bence bukadar üzme kendini.Daha yeni evlisiniz bak işinlede birbirinizi seviyormuşsunuz.Belki zamn alıcak ama yavaş yavaş ödersiniz canım.Benim bir arkadaşımda o şekilde evlendi şimdi taksit taksit ödüyorlar.Rabbim sizide bu imtihandan geçiriyor sizin yapmanız gereken sadece biraz sabırlı davranmak.Bu süre içinde biraz kendinizi sıkıcaksınız ama inşallah sonunda rahata kavuşursunuz.en azından elinde bir mesleğin var bunu unutma canım.İnşallah en kısa sürede borçlarınızı bitirirsiniz canım.

ama sanki o benden küçük gibi yani görünüş olarak değilde iç olarak biz takılmıyoruz yaşa bu arada eşlerimiz aynı gün doğumlularmış benim eşimde 18 ağustos
aslında annelik için tam yaşım olduğunu düşünüyorum o doğana kadar 25 26 olurum.

aaaaaa benim kocamla aynılar :) evet benimkide çok çocuk ruhludur...heh işte bende tam o yaşlarda düşünüyorum...o yaşlar anne olmak için ideal 25 deilde 26 ve sonrasında istiyorum yani 25 te hamile kalsam 26 gibi olsun

sanırım benimki otomatik öyle olcak tedavi kendini toparlama derken 1 yıl gecer 1 yılda doğum desek 26 olurum iştekaydirigubbakcemile3
inş canım allah gönlüne göre verir.....

merhabalar.....ben de evleneli 4 sene oluyor....inanirmisin evimi gorsedin sok olurdun...almanya sartlarina cok berbat bir evde,sagdan oldan toplanmis gibi kiytirik esyalarla yasadim....bana iki parca aldiklari esyalarda,bir kac ay icinde teker teker ya bozuldular ya kirildilar...bu kadar da olmaz dedirten seyler bunlar....inanirmisin kendi davetiyemi secmeme bile izin vermediler....ama simdi daha dogrusu bir seneden beridir is buldum,daha sonra yeni bir ev buldum....yine esyalarim yoktu...bir kac ay sonra ancak bir dolap bir yatak alabildim....simdi halaen duzenim ,dogru durust esyam yok ama allahima cok sukur borcumda yok..burda kolay kolaya banka kimseye borc vermiyor,yoksa belki bizimde olurdu....ama su bir gercek ki borc olmadan da bisey sahibi olamiyorsun....bilmiyorum calisiyormusunuz...ama eger calismiyorsaniz bir is bulmanizi tavsiye ederim....az kazansanda biseyler yaptigin icin kendini iyi hissediyor insan....zira ben calismasaydim kafayi yiyebilirdim....az da olsa cark donuyor sonucta.....insallah en kisa zamanda rahata kavusursuz....

ne güzel bir iş bulabilmişsiniz ama türkiyedede iş bulmak çok zor.banka kredi verse ne olcak ki ödeyemediğin zaman ölüme bile götürüyor insanı allah sizi inandırsın 2 yıllık evliyim 4 yıldır üniversite mezunuyum 5 yıldır iş arıyorum yok yok yok çok fazla kriterde aramıyorum demiyorumki alsınlar beni başa koysunlar sekreterlik danışmanlık bile olur ama nereye gitsem biz sizi ararız ne arayan var ne de soran çok düşük maaşlı işe de giremem yolamı vercem yemeğemi yoksa borcamı valla çok zor.birde ne iş olsa yaparımda diyemiyorsunuz milletin gözü dönmüş artık yanlış anlaşılıyor ev de iş bile yaptım amway işi o diğer işlerden daha zor kimse bişey almayınca ürünler elinizde kalıyor bu sefer kendiniz kullanmaya başlıyorsunuz yani eşinize destek olamıyorsunuz inş bende bir iş bulurumda biraz hayatımızı yaşarız.

evet cok zor siz en azindan okuyabilmissiniz....ben liseyi bitirdim daha sonra evlenip buraya geldim....is deseniz o kadar cok almancam olmadigi icin ancak temizlik isleri yapabiliyorum....ama hic gocunmuyorum bu durumdan,sonucta alnimin teriyle ekmek parami kazanioyrum...esimde desen ancak mevsimlik isler bulabiliyor,o calisabilseydi hep birazdaha iyi oluyor...ama maalesef ki o da sizin gibi okumus etmis ama is bulamiyor....hal boyle oluncada gecinmek zor oluyor..ama ilerde tam gunlukbir is bulmak istiyorum kendime...evde oturmak cozum degil....temizlik isi olsada namusumla para kazanayimda insallah yavas yavas herseye sahip olurum...nitekim oyle oluyorda yavas ama emin adimlarla ve saglam bir sekilde yoluna girecek inallah...ve ben inaniyorum ki sizlerde biseyler yapabilirsiz....umarim herkes icin en hayirlisi olur...

kekulacım,yaklaşık aynı durumdayız.ben de yeni evlendim,eşimin de benim de öğrenim kredisi borçlarımız var.5 ay kadar beyaz eşya borcumuz var,şimdi 8bin kadar kredi çekeceğiz,onun borcuna gireceğiz.biz de bi hesap yaptık,her yere harcayabileceğimiz maksimum rakamları belirledik.ayağımız yorganımıza göre uzatacağız bir süre,ama buna da şükür(bi süre alışveriş sevdamdan falan vazgeçmek durumunda kalıyorum anlayacağınlmaz:)Allah yardımcımız olsun

tabiki canım gocunacak ne var namusunla alın terinle para kazanıyorsun bundan helali varmı?
ahh inş bizlerde iş buluruz....

allaha şükür 5 sene olucak mezun olalı...bi tek evlendiğimde 4 ay işsiz kaldım çok iş değiştirdim ama hiç işsiz kalmadım maaşım falanda ii...inşallah allah sizede nasip eder...

inş sürekli başvuru halindeyim işte tecrübesizlikten olmuyor babam okuttu ama çalıştırmadı şimdide iş bulmak zor oluyor kısmet artık.

evet ya onuda hiç anlamam...benimde var öle arkadaşlarım babaları okuttu ama çalıştırmadı...garip bi fikir...benim babam işten çıktığımda ertesi gün gazeteyi eline alır gelirdi kızım hadi bakalım die :) yanlış anlaşılmasın maaşımın ne kadar olduğunu bile bilmedi bu zamana kadar...çalıştığım hep benimdi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…