ne güzel işte benim babamda biz ablamla iş bulduğumuzda oturun oturduğunuz yerde ne çalışması neyiniz eksik sanki derdi.karşı çıkamıyordukta kendince haklıydı ama olan bize oldu ne para geçti elimize şöyle hakkıyla kazanılmış ne de çevremiz oldu.şimdi ufaktan ufaktan başlayım diyorum ama halen karşıyor valla artık takmayacağım ii bir iş bulursam hemen gitcem
olabilir ramazan dolasıyla insan hiç bişey yapmak istemiyor.müşavirlik güzel inş olur.bayramdan sonra başlarsın çalışmaya istediğin gibi olur inş.
Allah herkese hayırlısını versin....çalışmak yorucu ama evde bu konuda eşit hakka sahip olmak süper bişey,diğer türlü ezilirdim sanırım.senin paran benim param olayı yok tabi ama insanın kendine güveni oluyor hiç olmazsa.
evet canım haklısın.bence de aileler yapmalı ellerinden geldiği kadar ama gençlerde çalışıyorsa destek olmalı.fakat benim durum daha farklı nişanlımın babası yok.o yüzden nişanlım yapacak masrafları.benim de babam yardımcı olacak.ama ben de çalıştığım için çeyizlerimi alıyorum.
benim evlendiğimde eşyam, tek kişilik yatak ,2 kanepe ,2 yorgan , 3 yastık ,2 halı ,eski fırın, en eski marka annannemin buz dolabı, bide siyah beyaz televizyon, takı yoktu, gelinlik hiç bi mağzadan seçmiş deyilim .hiç nasip olmadı .eski bir gelinlik bulduk onu giydim. düğün olmadı ,nikahdan çıktım. kötü bir evde oturdum, eşimin ailesi ne yaparsanız yapın karışmayız, biz istemiyoruz dediler .sonra 1 çoçuğum oldu .ilerleyen zamanla oturma grubu aldık, onuda en son 3 taksit kala işimin askerlik günü geldi .tecilliydi . evlenmeden önce ailesine kızıp bozdurmuş tecili .bana söylememiş, çocuk 2 yaşındaydı .bidaha hamile kalmışım borçlarımızda biriktiydi .2. çocuğa 3aylık hamileydim eşim gitdiginde allah yardımcım oldu. ailemin yanına gidemedim eşimin ailesi istemedi allah,tan ev kira deyildi. yardım amaçlı otutduruyorladı .eşimin abisi bi o bide annem yardım etdi borcu üstlendiler. kimi zaman aç kimi zaman tok geçirdim sabretmeye çalıştım. komşum vardı ona ağlardım dertleşirdim ,sürekli bir gün evde bir igne yok yiyecek aç yatdım bebegimi emzirecem ben aç olunca onun karnı doymazmış süt büskivi vereyim dedim oda dokandı. hazır mama olması lazımmış bendede para yok. pirinç unu yedirdim suyla yapıp derken evin sahibi çık evimden diye burnumdan geldi. yalvardım, adeta . askerlik bitesiye duruyum dedim . bide kovduğunda küçük bebegimin kırkı bile çıkmamıştı .osıra bide ameliyat oldum üstüne annem çalışıyor gelemiyordu .kayınnam evinde rahat kimsem yoktu o dercede , bide evinde oturduğum kimdi biliyormusun öz abimdi kendisi çok zengindi burdada yaşamıyordu .uzak ülkede yaşıyordu. izne geldiginde ben rahat edemiyorum çık evimden diye tutturdu kendimi ve çocukları öldürmeyi çok duşundum. yapamadım ,yapamazdımda anemin evine gidecektim 2 oda orasıda eşyaları koyacak yer yok kalabalık bide. izni bitesiye bağırdi abim. çıkmadım çok zoruma gitdi yaptıgı . çoçuklarım için bütün lafı yutdum sonra izni bitdi gitdi. dayandım keşke dedim eşim yanımda olsa gerekirse eşyam olmasın bütün eşyam gitsin, icraya .yeterki yanımda eşim olsun. bu olanlar evliligimin 2. senesinde oldu şimdi eşim askerden geleli, 2 sene geçti gelir gelmez iş buldu o evden çıkardı. yatak odası aldı , yemek odası aldı, buz dolabı halı vs eksik eşyalarımın hepsini aldı. en önemlisi o evden kurtardı. ailesine ben izin verirsem gidiyo, izin vermessem gitmez tek salmıyorum beraber gideriz oda senede 4 veya 5 sefer. beni neden istemediklerinide söyleyim sana benim 2.evliligimdi eşimse hiç evlenmemiş. çok sevdik birbirimizi ilk evliliğimi bittikten 3 sene sonra tanıdım eşimi ve evlendigimizde 23 yaşındaydım şimdi 5. senesindeyiz ama çok mutluyuz sizinde beraber olmanızdan başka hiç bişey önemli deyil. bide ,benim ayrıldıgim kişiden bir çoçugum daha var . eşim yavrumada sahip çıktı. bizi hiç bir zaman ayırmadı. önemli olan beraber olmak, sevdiklerinle ben şunu öğrendim her şey olacagına varır. sıkıntı etme, hastalık sahibi olursun. dilerim bu sıkıntılardan çok çabuk kurtulursunuz yeterki sevdigin hep yanında olsun . biraz başını ağrıttım kusura bakma dualarım seninle RABBİM YARDIMCINIZ OLSUNHERŞEYE RAMEN HAYAT GÜZELDİR...sıkıntı etme. siz birbirinize destek olduktansonra herşey yoluna girer.....a.s.
Allah herkese hayırlısını versin....çalışmak yorucu ama evde bu konuda eşit hakka sahip olmak süper bişey,diğer türlü ezilirdim sanırım.senin paran benim param olayı yok tabi ama insanın kendine güveni oluyor hiç olmazsa.
mrb henüz 4 aylık evliyim dünya kadar borca girip evlendik...20 bin ytl ye yakın borcumuz var...eşimin ailesi hiçbişeye el sürmedi...düğünde takılan altınlarım bileziklerim hepsi gitti...şimdide eşimin işleri ii gitmiyo...boğulmak üzereyim...sabahtan beri iş yerinde ağlamaktan gözlerim şişti...kimseye bişey anlatamıyorum ...ölücem kahrımdan...zaten depresyon rahatsızlığı geçirdim şiddetli...tekrar başa dönücem sanırım...kafamı yastığa koyduğumda rahat uyumayı özledim...haciz gelir herhalde yakında...üstelik borçlar hep benim adıma...ne yapacağımı bilemiyorum gerçi artık yapılacak bişeyde yok...bu borçlar evliliğimide yıkacak böle giderse...öle sevdikki birbirimizi ama daha bi defa yemek yiyemedim eşimle dışarıda...her günümüz hesapla geçiyor...oda bende yorulduk...çare aramak için yazmadım sadece paylaşmak için yazdım...eşimin ailesini bekleseydik ayrılırdık bekleyemedik...hoş bekleseydikte bişey yapmayacaklardı...çok canım sıkkın ya...kabusta gibiyim...bıktım artık mücadele etmekten...
canım sanki biraz faza masrafa girmişsiniz siz ya..hem bütn takıların gitti bir de üstüne hala 20 bin Tl borç var öyle mi....ne gereği vrdı tatlım bu kadarına hem enden senn üstüne ben olsam almazdım damadın üzerine olması lazım...tek başına evlenmedin sen herhalde beraber bir gelecek kurudnuz neden hiç bir şeye elini sürmedi erkek tarafo...anlamış değilim Allh yardımcın olsun
biz iki yıldan beri bitiremedik düğün borcunu halada sıkıntıdayız bitmiyo anamm bitmiyo
Allah hepinizi tez zamanda borçlarınızdan kurtarsın. 4. yılımıza girdik düğün borcunu ilk yıl ödedik ama tabiki borç bitmiyo araba ev derken hala ödüyoruz. Allah hepinize evini arabasını alıp ödeyebilmeyi nasip etsin
slm kızlar ;bende bugün borç yüzünden sinir krizi geçirdim ,ya rabbim ne bitmezmiş,fakat ebnim ki şahşi borç değil eşimin abisinin borcu,üç yıllık evliyim düğün salonunda borç ve senet kelimeleriyle tanıştım halada devam ediyo,evlendim ama eşimin soyadı yerine borç kelimesini aldım...tabi biz bir aileyiz klasik lafı yüzünden üç yıldır iliğimiz kemiğimiz kurudu bir dikili ağacımız yok,eşimde abisinin iş yerinde formaliteden ortak gözüküyor ve sırf bu yüzden başımıza gelmeyen kalmadı,eşim herşeyimi aldı ailesine verdi şimdi haciz gelecek ve tabi borç eşimin adına benden de kredi çekmemi ve arabayı satıp borcu ödemeye ön ayak olmamı istiyorlar,dünden beri nasıl ağlıyorum nasıl kasıldım anlatamam,tabi kabul etmedim,nasıl yaparım böle bişiye imza atarım,eşimle çok büyük kavga ettik,bebeğime bile sevinemiyorum onu kaybetmekten korkuyorum bir delilik yapmak istemiyorum ama çok çıkmazdayım ve derdimi anlatacak kimsem yok......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?