Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

Allah yardımcınız olsun canım.Umarım her şey güzel olur

ewet arkadaşlar yazılanları okudum bir taraftan üzüldüm bir taraftan sevindim
demekki yalnız değilmişim...
benim eşim de 30 una gelmiş ama bu yaşa kadar hani evlenirsem kenarda kıyıda iki kuruş param olsun demeyenlerden
ailesi desen durumları yok..
durumları olmadığı gibi 9 yıldır oğulları karşılamış birçok masraflarını
bazen düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum eşyalar, düğün masrafları vs. hepsi bizim üstümüzde
hatta arada bir tartışıyorum da
bi de ağızlarını açtıkları vakit siz çift maaşsınız halledersiniz.sinir oluyorummmm yaaklava:

evet canım dertlerimiz ortak aynen benim eşimde 30 unu aşmış ama kenara 1 kuruş atmamış evlendik 2 ay oldu ama gırtlağa kadar borç içindeyiz ,birde üstüne eşim öğrenim kredisinide yatırmamıs beyzade onuda ödedik anlayacağın çift değil 14 çift maaş olsa yinede yetmiyor.

Allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar inşallah en kısa zamanda biter bu borçlar ben henüz evli değilim ama kısmetse önümüzdeki sene evlenicem ama bi o kadarda korkuyorum geçinememekten 2008 de beyaz eşyalarımızın hepsini aldık borcuda bitti şükürler olsun bu eylüldede nişanlımın birikmişi,nişan da takılan üç beş altın para ve benim az bi birikmişimi birleştirerek bi ev aldık 25000 de konut kredisi ile üzerini tamamladık 1+1 kutu gibi evimiz oldu içinde biraz masraf var yaza kadarda kiraya verdik gelen kiraları biriktiriyoruz evin masrafları için ayda 645 lira taksidimiz var kısmetse 2013 de biticek yatak odamıda babam alcak çeyizimde ufak tefek şeyler kaldı alıncak bi mobilyalar kaldı ev küçük olduğu için çok fazla bişi almicaz ama ben yinede korkuyorum öle çok çok maaşımız yok ikimizinde elimizden geldiğince uğraşıyoruz ama düğün zamanı herşey paraya bakıyo Allah ım alnımızın akıyla çıkmayı nasip etsin inşallah :Saruboceq:

evet bizde evlenicez 20 bin ytl den yukarı bile cıkabiliyo delırcem bende arabasını satıcak ama hersey dert oldu ne desem parlıyo off

4 ay olmuş evleneli mücadele etmekten bıktım diyorsunuz 4 ayda mücadeleden bıkacaksanız hiç evlenmeseydiniz yıllarca mücadele edip off demeyen insanlar var

bizde ilk 11 ay çok borç ödedik eşimle bende çalışıyordum ama 12.ayda arabamızı bile aldık rabbime şükür su an evliliğimde 3 senem bitti rahatız bin şükür allah herkeze nasip etsin önemli olan el ele verip çalışabilmekte bence....

aman ya herseyin hayirlisi benim gibi 300 bin lira borcun yok ya dert etmeyin borclari ....turkbayragiturkbayragiturkbayragiturkbayragiturkbayragi:sm_cool:

Çok zor ya en güzel günleri böyle sıkıntılı geçirmek borç düşünmek. Ben herşeyi planlamıştım işten ayrılıp 10 bin tl tazminat alıp tüm borçlarımı kapatmıştım. Eşimin bir kaç borcu vardı ve düğünüde ailesi karşılıcaktı en azından ben öyle biliyordum düğünün ertesi gününe kadar. Düğünüde baya şaşalı istediler yani içkili filan ben istemedim bu kadarını açıkcası gösteriş merakım yoktur yani . Ertesi gün takıları bozdurup borcu kapatalım dedi bana nasıl yani ailen ödicekti dedim baktım yüzü düştü neyse dedim öderiz. Ama takılarımı bozdurmadım kredi çektim 1 yıllık ödüyorum hala altınları bozdursam yerine geri koyamam diye. Beni çok sıkıntıya sokuyor ama ödüyorum bir şekilde.Ama ilk günlerimiz ilk aylarımız ilk yılımız yani en güzel olması gereken dönemi bu şekilde geçirmek koyuyor insana. Ancak içimde o düğün hep bir yara yani biz ödicez diyip öyle bir borcun altına soktular beni anlatırkende çok güzel düğün yaptık diye anlatırlar hep.Ama ben eşime bunu belli etmemeye çalışıyorum üzülmesin diye.

Malesef birşeyleri yaptırıken seni beni düşünmüyorlar ya da akıl edemiyorlar. Ama hep inanırım kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş düşe kalka ödüyoruz biz sizde üstesinden gelirsiniz birlik olup atlatırsınız Allah yardımcı oluyor yeni evlenene inşallah düzelir herşeyde evliliğin güzelliklerini yaşamaya başlarsınız.erkekler borç konusunda biraz bizden farklı alıngan oluyorlar hassas ve sinirli oluyorlar eşinize destek olup atlatırız filan diyip rahatlatmanız lazım. Bu sıkıntılar elbet biticek kendinizi ve evliliğiniz bitirmeyin önemli olan bu bence.

OFF OFF
herkes bu konulardan ne kadar dertliymiş ya fisfisfis
biraz da ben anlatayım.ben yeni evlendiğimde eşimin ailesi sağolsunlar ev verdiler yani kira vermiyoruz.eşim zamanında beyaz eşyalarını da almış biz sadece bulaşık makinesi aldık.ama bunların dışında ne düğüne,ne de eşyalara kuruş vermediler.ben de en azından ev verdiler diye ses edemedim.sonra eşimde ben de genciz herşeye hevesliyiz tabi.bir de balayı yapalım dedik ayvalıkta lüks bir otelde konakladık.hoş bazı durumlardan balayı değil zehir ayı oldu ya o bana neyse...e düğün, mobilyalar,balayı derken göçtük tabi biz.ama eşim sağolsun düğünün en güzeli yaptı,hiç bir şeyi içimde bırakmadı kına gecesi istememe rağmen düğün gibi bir de kına gecesi yaptı.iimde bir şey kalmadı.ama sonra baktık borçlar gani.tabi önce benim altınlar hoppala uçtu gitti.yetti mi yetmedi. 2 kredi kartı ağzına kadar doldu.bir yandan mobilyacılar arar durur,bir yandan bankalar.sositososito
ha biz bu arada keyfimizden de taviz vermedik yine tatillere,yemeklere,aquaparklara bol bol gittik.kaydirigubbakcemile3 e öyle olunca birikim falan yapamadık tabi.ikimizde çalışıyorduk bir de.
neyse velhasıl şimdi 2.5 senelik evliyiz.allaha şükür mobilya borçları bitti.bankanın biri bitti,biri de 2 ay sonra bitecek.o da bitince eşimin aldığı kredi var ama miktarı ufak.onu da azar azar öder bitiririz kısmetse.yalnız ekonomiyi kontrol altına aldım artık.çünkü bebişimiz olacak ve onun borç içine doğmasını asla istemiyorum.yani ben de tutumluluğu hamile kalınca öğrendim.
artık dikkat edeceğim her şeye.evin banyosu tuvaleti tadilat istiyor.aman kalsın diyorum borç içine girmek mi bir daha asla.

sizce kızlar rahat bir şekilde evlenebilmek için ne kadar parası olmalı bir erkeğin kenarda.ve bayanda.deneyim edinmiş kişilere soruyorum.

evlenirken beyaz eşya ve mobilyayı ve takıları nakit ödeyebilicek kadar parası olmalı erkeğin

bayanlarda adetlerine yörelerine göre neleri yapıyorlarsa yatak odası mutfak oluyor genelde bunları aşağı yukarı hesaplayıp nakit ödeyebilicek birikimi yapınca düğünden sonra çok fazla borç kalmaz.
mesela gelinlik kuaför vb. gibi masraflar kalır düğün paraları ile de ödenir.
halı tül perde gibi çok fazla göz doldurmayan şeylerden bile dünya masraf çıkıyor.
evlenirken hiç ummadığın yerden masraf çıkıyor. mesela bizim tuttuğumuz eve 80kilo boya gitti.. yağlı boyası yapıldı. kapısı değişti dünya masraf çıktı. kirada düştü ev sahibi ama biz zaten hepsini ödemiştik.

mobilyada beyaz eşyada herşeyde hesaplısını alıp yapılsa da 15 bin en azından gidiyor.

bu nasıl soru allah aşkına sabancının kaç çocuğu varki:umursamaz:
borsuz düğün yapılmaz bacım :roflol:
offffffffffff ooofffffffffffkafamçokkarıştı

sizce kızlar rahat bir şekilde evlenebilmek için ne kadar parası olmalı bir erkeğin kenarda.ve bayanda.deneyim edinmiş kişilere soruyorum.

bu o kadar ucu açık bir soru ki....düğün masraflarına her iki taraf da karışmayacaksa bana sorarsan 30-40 bin derim,ha sana fazla gelir o ayrı.
bi düğün salonu bile nerdeyse 2bine tutuluyor bazı yerlerde,her şey paraya bakıyor,siz mesela neyi kendiniz karşılayacaksınız,onu tam olarak sorsan daha net cevaplar alabilirsin.

kızlar valla bizde evliliğimizde 3. yılımızı doldurduk ama yinede borçlar bitmedi öde öde mahvolduk yaa evimiz yok kirelerda sürünmelim ev için yatırım olsun diye altınlarımı verdik üstüne kredi çekip araba aldık biraz sağdan soldanda borç aldık güzel güzel öderken kriz girip eşimin işleri bi bozulu valla herşey tepetaklak oldu başladığımız yere geri döndük hayat işte çok şükür mutlu ve huzurluyuz ama borç gırtlakta :umursamaz:

Ah cnm benimmmm seni ne kadar iyi anladigimi anlatamam....Ama emin ol ki sen kocanin ve kocanda senin yaninda oldugu surece gelip gecicek....Bende ayni senin gibi 5 kurusu dahi hesaplardim.(hos halada yapiyorum) ama inan zamanla geciyor yeterki biribirinizin elini birakmayin....AILESINDEN DE HIC BIR SEY BEKLEME PARANIZ OLUNCA ONLAR SIZI BULURLAR.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…