Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

benim kaynana nişan kına düğünmüş bi bilezik alıp takmadı. hatta kınada elimi açmadım die inadına elli kuruş koydu elime. düğünden sonrada oğlum borcunu ver dedi üç milyarlık takımı aldı elimden. iki aylık evliyiz eşimin iş yerini aradı bi buçuk milyar ver bana borcu var demiş. eşimle öz annemle babamın evinde oturuoruz iki katlı ev alt katta oturuoruz hemde bedava. şimdide dioki bi milyar verinde haca gitcem yardım. allahın cezası hakkım varsa zehir zıkkım olsun geri zekalı yaa siniiir.

burada yazılanları okuyunca pek bi rahat gördüm kendimi valla bende derdim var sanıyordum bizde temmuzda evlendik ev yaptırdık kesemize göre aldık eşyamızı fala uçmadık 10 bin civarı borcumuz var ödüyoruz 7 aydır ufak ufak eşim esnaf ve kış ayı pek iş yok inşallah yazın işler açılır da rahat ederiz bende kaynanamlara kızıyordum 3 bilezik taktılar diye (yanlış anlaşılmasın bizim ailede genelde erkek tarafı en azından 7 8 bilezik takar) en azından karışmadılar paramıza takımıza ne kadar oldu diye sormadılar bile altlı üstlü oturuyoruz hiç bi zararını da görmedimçok derdi olan arkadaşlar var onlara sabır diliyorum

Gördüğüm kadarı ile birçok erkek ailesi oğullarına yardım etmiyor.

Büyük konuşmak istemiyorum ama burada yazılanları okuyunca dağıtırım ortalığı diyorum kendime.

Allah hepinize sabır versin inşallah

kendini bir b.. zanneden böbürlenen genelde erkek damatların aileleri oluyor demekki. elleri titiryor ceplerine girmiyor demekki.

Allah ıslah etsin, dini imanı para olmuş çoğunun. elinde olup da destek çıkmayanı Allah bildiği gibi yapsın

bizde bütün eşyalarımız eşimle kendimiz aldık. ama kayınvalimde eşimin abisine ev aldıkları için bizede adil olmak istediler ve evlerini bize bırakıp kiraya taşındılar.birde tadilat yaptırdılar evi.düğün salonunu onlar ödedi.gelinliğimi onlar kiraladı.7 tane bilezikle set taktılar.yani bzide mobilyaları ödeyeceğiz.mobilyalarda 15000 i buldu.halılarla perdelerle filan yani.ortak aldık herşeyi,kız tarafı erkek tarafı yapmadık.düğün takılarına dokunmadılar.borcumuz düştü 10000 e. 4 ay oldu evleneli.şimde yavaş yavaş ödüyoruz taksitleri 1 yıla kalmazda bitecek allahın izniyle.

Bende 8 aylık evliyim.Borçlar hala bitmedi.Faturalar masraflar .Bi de bebek istiyoruz çok borçların bitmesini beklemek ölüm gibi geliyo iyice bunaldık.

bence yeni evliller borçlandıkları içn çok da üzülmesinler iyi tarafından baksınlar kazanımlara ben evlenidğimde her şeyi kayınpederim aldı yani erkek tarafına düşen her şeyi hiç bi şeyi oğullarına bırakmadılar ki oğlu da çalışyo kayınpederim emekli bende ben kendime düşenleri aldım zaten,ama ne oldu eşim her şeyi babasından bekledi artık yani sorumluluk almıyo eve hiç bi şey almak isteimyo eve misafir geldiğinde bile babası evdeyse babam alsın diyo,yani insanın bi evin sorumluuğnu alması için biraz borçlaral pişmesi gerek diye düşnüyorum ki geçinmenin n kadar zor olduğunu hayatın ne demek oldu öğrenilsin diye....

Bence soru yanlış sorulmuş . Ewlenip de borcu olmayan war mıııı ?

yooooooooooooooooooookkk -tatlicadiarzu-

bizde mayısta evlendik. 10 bin tl ye aşkın borçumuz vardı bunu üsütüne bide benim sağlık prblemlerim çıktı ama ben fazlasıyla tutumlu olduğum için(cimride denebilir) geçen ay son borçumuz bitti. bunun yanı sıra evinde bi kaç eksiğini aldık ama benim en büyük destekcim annemdi o sağolsun benim özel ihdiyaçlarımı karşılıyor.

biz de yeni evlenmedik 1 yıl oldu ama 1 yıldır borç ödedik.benim de eşimin ailesi hiçbişey almadı ama evlenene Allah yardım ediyor...çok şükür herşeyimiz de oldu belki şafşatalı bi düğünümüz olmadı nikah oldu ama eşimle aynı evde yaşıyor olmak yeterli benim için.eşimin nişanımızda taktığı setin borcunu bile kendim ödedim:) ama hiç bunları problem etmedim kendime varsa beraber yedik yoksa beraber çektik...
eşya borcu bitmeden kredi çekip araba borcuna girdik bi de...borçsuz insan olmuyor,borçsuz da ne bişey sahibi olunmuyor işte.

ne kadar huysuz yüzsüz bi kadınmış o yaaa.sonrada gelinden ilgi beklerler bana bakmıyorda tersliyorda die dert yanarlar yüzsüzler.helal etme kız hakkını tabi.kaynanalar geleceklerini şimdiden hazırlıyorlar işte.

merhaba,
bende bir hafta sonra evleniyorum ve dünya kadar borcumuz var. ama çok düşünmüyorum açıkçası,
eşimde bende çalışıyoruz. aylık ortalama gelirimiz borçlarımızı karşılayacak şekilde plan yaptık ve herşeyimizi aldık.
ben bir yıldır çalışırken hep çeyizimi aldım. neredeyse 10,000 tl den fazla harcama yaptım.
aynı şekil mobilyalara 10,000 tl verdik beyaz eşyası vs. 6000 civarı tuttu. ki daha eksiklerimde var yani bir kaç şey,
benim ailem abimin tüm masraflarına yardımcı olmuştu düğünü evin mobilyalarını hep annem babam almıştı ama malesef eşimin ailesi hiç bir şeye el sürmedi.
herşeyi kendi paramızla aldık ettik. Ki Allahtan bekarken maaşımdan belirli bir kısmıyla birikim yapmışım ki kendimi çok sıkmıyorum.
planlı programlı olunca herşey yerine oturuyor. keşke sizde zamanında gelir gider programı yapıp ona göre kendinizi realize etseydiniz.
umarım huzurunuz kaçmadan borçlarınızı ödersiniz.
gerçekten çok zor bu evlilik işi.
herkese Allah kolaylık versin diyorum.

Düğün zamanı sırf gösteriş için bir sürü masraf yapılır, sonra gelin ve damat ödesin dursun...
Biz de herşeyi kendimiz yaptık. Bence hemen pes etme daha 4 ay olmuş. İkinizde çalışır borcun üstesinden gelirsiniz kafanı sürekli buna takarsan gerçekten depresyon geçirirsinlmaz:
Allah yardımcınız olsun:teselli:

Dünden beri bu mesajımı arıyordum, hatırlıyorum bir zamanlar yazdığımı nihayet buldum:)
Durum bildirimi yapmak istedim sizlere:))) Geçen gün eşime telefon ettim canım balık istiyor diye. Neyse almış getirmiş. Yerken eşime ne kadar aldın balığı diye sordum, 1 kg aldım azmı almışım dedi. Gülmeye başladım bende. Eşime o "tek çuprayı" hatırlattım. Bütün yemek süresi boyunca güldük, "biz artık sosyete olmuşuz" diye:)))

Bu arada evimizide aldık kredi çektik elbette ama uzun süreli degil kredimiz. Allah utandırmadan o kredimizide bitiririz inşallah.......

Herkese tekrar hatırlatmak istiyorum: "sabrın sonu selamet"......

sevgili mart09 aynı şey bizde de var işte eşimin ailesi hiçbirşeye elini sürmedi ben de kendi ailemi durdurmak zorunda kaldım herşeyi biz hallederiz diye...
ama düşündükçe sinirden çıldıracak gibi oluyorum yaaa
neden bana da bir gelin kız olma payesi verilmedi diye
borç içindeyiz biz de....:1no2:
geçer inşaallah :1no2: çok üzülüyorum

eşimin ailesi düğüne hiç karışmadıkları gibi kendi kredi borçlarınıda bize ödetiyolar. kızlar boğulacak gibiyim 30000 tl lik borç nasıl ödenir. nasıl geçecek o dört yıl. sabır ver ya rabbim bana

Ne kadarlık evlisiniz canım????
Ben gayet memnunum bu durumda olmaktan ama bu sene komik birsey oldu. Birgün kayınvalidemlerde oturuyorduk.Eşimin bir erkek kardesi var. Kayınvalidem ve kayınpederim demesinlermi artık kardesi evlenirken masrafları biz yapacakmısız, sözümona biz evlenirken 50 milyarları varmış hepsini harcamıslar. Ağzımı açıp hçbirsey demedim ama eşim verdi cevaplarını. "Bizi sizmi evlendirdiniz kardesimde kendi evlensin, sizin o sıra 50 milyarınız olduğunu bende biliyorum ama o parayı bize harcamadınız nereye harcadınız onu biz bilemeyiz" dedi.
Valla eşimin tek kardesi, ve bende tek çocugum yani o tek akrabamız:) evlenirken durumum ölçüsünde elbet yaparım. Simdi bile konusuyoruz eşimle, eşim ayrı ben ayrı takı düşünüyoruz ki öyle basit şeylerde düşünmüyoruz. Durumumuz olursa yemek odası yada yatak odası yani evin 1 mobilyasınıda biz alırız diyoruz ama bunları yapmaya niyetimiz olması, onu bizim evlendireceğiz anlamına gelmez.,Sonucta kendine güveniyorsa evlensin, bize bir çöp alan olmadı aaa pardon düğünden sonra eve gelirken eve bir tost makinesi getirdiler:)

şimdi yaşadığım bu kadar sinir bozucu şeyden sonra umarım benim eşimde zamanı geldiğinde aynı cevabı verebilir. çok güzel bir cevap olmuş tebrik ediyorum seni. hikayeni okudum çok zor günler yaşşamışsıınız ve bitmiş bütün dertler sonunda. Allah bizede kısmet eder işallah borçları bitirdiğimiz günü

merhaba arkadaşlar....nihayet döndüm aranıza....yaklaşık 5-6 aydır işsizimde...evdede pc yok takip edemedim burası epeyce kalabalıklaşmış...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…