Kizlar su bir gercekki bir evlilik oluyorsa iki tarafin ailelerinin de uzerine duseni yapmasi gerekir eger dunyaya cocuk getiriyorsan onun gelecegini de dusunup bir kac kurus ufakliktan beri kenara atmak gerek zavalli ciftler sonra ne evliliklerini biliyorlar ne evlerinin tadini cikarabiliyorlar genelde sorunlarin cogu da bundan cikiyor
benim kaynana nişan kına düğünmüş bi bilezik alıp takmadı. hatta kınada elimi açmadım die inadına elli kuruş koydu elime. düğünden sonrada oğlum borcunu ver dedi üç milyarlık takımı aldı elimden. iki aylık evliyiz eşimin iş yerini aradı bi buçuk milyar ver bana borcu var demiş. eşimle öz annemle babamın evinde oturuoruz iki katlı ev alt katta oturuoruz hemde bedava. şimdide dioki bi milyar verinde haca gitcem yardım. allahın cezası hakkım varsa zehir zıkkım olsun geri zekalı yaa siniiir.
Merhabalar, biz evleneli neredeyse 2,5 yıl oldu. Bu yazdığınız ve cektiğiniz sıkıntıların hepsini bizde yasadık. Eşimin ailesi evlenirken bize hiçbirsey yapmadı. Ama onlar hiçbirsey yapmayınca benim ailemin yapabilecek durumu olduğu halde kendi ailemide ben durdurdum yapmamaları için. Ve herseyimizi kocamla birlikte yaptık. İnanın ilk 1 yıl cebimizde hiç paramız yoktu ki eşimde bende oldukça iyi işlere sahibiz. Hatta bir keresinde işten gelince canım inanılmaz cok balık istemişti, kalkıp balıkcıya gitmiştik ama paramız 1 tanecik orta boy çupraya yetmişti. Onu alıp eve gelmiş pişirmiş ve 2 kişi afiyetle yemiştik. Şimdi arasıra hatırlayıp halimize gülüyoruz ama inanın herhalde o yediğimiz en lezzetli balıktı. Geçenlerde anneme anlattım bunu; "nasıl yani neden bizden istemediniz?" dedi. Bende çok istesek kredi kartından çekip 2 kilo balık almayıda bilirdik, gidip dısarıda yemeğide bilirdik dedim. Ama o zaman borçlarımızıda asla bitiremezdik ve ayaklarımızın üstünde durmayıda öğrenemezdik. Evliliğimizin ilk yıldönümünde bütün borçlarımızı bitirdik Allahımıza şükürler olsun.
İnanın o günleri hatırlayınca eşimde bende kendimizle gurur duyuyoruz, iyiki herşeyimizi kendimiz yaptık, iyiki 5 parasız işe gittik ama kimseden almadık. Su anda kimse bizim üzerimizde hak iddia edemiyor ve kimse işimize karışamıyor çünkü eşimle ben ilk yılımızda öğrendikki bir evin içinde bir tencere kaynar ama o tencerede ne kaynar sadece ev halkı bilir...
Demem o ki sıkmadan hiçbirsey olmuyor inanın buna ve sabredin. Atalarımız boşa dememişler sabrın sonu selamet...
sevgili mart09 aynı şey bizde de var işte eşimin ailesi hiçbirşeye elini sürmedi ben de kendi ailemi durdurmak zorunda kaldım herşeyi biz hallederiz diye...
ama düşündükçe sinirden çıldıracak gibi oluyorum yaaa
neden bana da bir gelin kız olma payesi verilmedi diye
borç içindeyiz biz de....:1no2:
geçer inşaallah :1no2: çok üzülüyorum
Ne kadarlık evlisiniz canım????
Ben gayet memnunum bu durumda olmaktan ama bu sene komik birsey oldu. Birgün kayınvalidemlerde oturuyorduk.Eşimin bir erkek kardesi var. Kayınvalidem ve kayınpederim demesinlermi artık kardesi evlenirken masrafları biz yapacakmısız, sözümona biz evlenirken 50 milyarları varmış hepsini harcamıslar. Ağzımı açıp hçbirsey demedim ama eşim verdi cevaplarını. "Bizi sizmi evlendirdiniz kardesimde kendi evlensin, sizin o sıra 50 milyarınız olduğunu bende biliyorum ama o parayı bize harcamadınız nereye harcadınız onu biz bilemeyiz" dedi.
Valla eşimin tek kardesi, ve bende tek çocugum yani o tek akrabamız:) evlenirken durumum ölçüsünde elbet yaparım. Simdi bile konusuyoruz eşimle, eşim ayrı ben ayrı takı düşünüyoruz ki öyle basit şeylerde düşünmüyoruz. Durumumuz olursa yemek odası yada yatak odası yani evin 1 mobilyasınıda biz alırız diyoruz ama bunları yapmaya niyetimiz olması, onu bizim evlendireceğiz anlamına gelmez.,Sonucta kendine güveniyorsa evlensin, bize bir çöp alan olmadı aaa pardon düğünden sonra eve gelirken eve bir tost makinesi getirdiler:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?