Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

Allah yardımcınız olsun.Borçsuz evlenılmıyor ama bu süreçte ailelerin desteği çok önemli şu an en iyi çözüm taksitlendirmenız olacaktır..Ama sen içini ferah tut hersey yoluna girer eşinle birbirinize destek olun.daha yeni evlisiniz bu güzel zamanları birbirinize işkence haline getirmeyin.

Kizlar su bir gercekki bir evlilik oluyorsa iki tarafin ailelerinin de uzerine duseni yapmasi gerekir eger dunyaya cocuk getiriyorsan onun gelecegini de dusunup bir kac kurus ufakliktan beri kenara atmak gerek zavalli ciftler sonra ne evliliklerini biliyorlar ne evlerinin tadini cikarabiliyorlar genelde sorunlarin cogu da bundan cikiyor

borçlar hiç bitmeyecek herhalde..eşimin öğrenim kredisini ve eşya borçlarını malesef bileziklerle kapattık...bu sefer de benim öğrenim kredim ve araba kredimiz başladı.1,5 sene bu sürecek.bu bitince artık yatırım zamanı,ev için ya para biriktirilecek ya yine kredi çekilecek.sonra tabi Allah kısmet ederse arada derede bi çocuk sahibi oluruz belki:))borçla süreeeer gider hayatımız Rabbim can sağlığı versin:)

Allah'a bol bol dua canım, rabbim tez zamanda kurtarsın inşallah.
Bende nişanlıyım , yaza düğün ama inan herşeyi kendim tek başıma yapmaya çalışıyorum.Nişanımın ailesi kendi çocuklarına destek veriyorlarda , benim anamdan başka kimsem yok genede Allaha şükür borçsuz evleneceğiz...

Mobilyanın inan en uygunun aldık, kirada oturacağız benim zaman içerisinde ceyizimin büyük kısmını almıştım şimdi bir yatak odası+bulaşık ödüyorum oda Allahın izniyle düğüne kadar bitiyor...

İlk sene ve sonraları daha çok çalışmak gerek ev almak istiyoruz ama Allah yardımcı olursa...

İnşallah tez zamanda kurtulursun canım, kendini bu kadar yıpratırsam sağlıgına zarar verirsin...fisfisfis

arkadaslar ğenelde kız tarafı üzerine düseni yapıyor bence genelde erkek tarafı yapmıyor oda su düsünceden dolayı ben niye elin kızı icin sıkıntıya girecekmisim diyorlar evlenmeyi biliyorsa idare etmeyide bilsin diye düsünüyorlar ondan kaynaklanıyor

Ben kesinlikle durumu bozuk biriyle evlenmem hayatim boyu borc ve para SIKINTISI cekmek istemiyorum,
maddi sorunlar evliligi yipratiyor huzur kalmiyor,
ben zengin koca ariyorum, -tatlicadiarzu-
kaynana felanda cekemem öyle. delikafadulden

rabbım herkese yardım etsın bol bol dua etcanım özellıkle gece yapılan dualar kabul olur.Allah yardımcınız olsun.

kız tarafı her şeyi elinden geldiğince yapınca kızlarını "kakalıyolar" gibi bi algı bozukluğu mu oluyo acaba!? sempatiksalakcinni

aileler işin içine hiç karışmasa keşke...

yaa biz ne kadar şanslıymışız. Anne babaların desteği olmadan çok iyi işlerimiz oldugu halde biz de hırpalanabilirdik.

Ben kesinlikle durumu bozuk biriyle evlenmem hayatim boyu borc ve para SIKINTISI cekmek istemiyorum,
maddi sorunlar evliligi yipratiyor huzur kalmiyor,
ben zengin koca ariyorum, -tatlicadiarzu-
kaynana felanda cekemem öyle. delikafadulden

herkes ister canım zengin koca
nasip bu işler
yine de büyük konuşma derim.çünkü ben neyi büyük konuştuysam başıma geldi

ewet bu büüyük konuşma meselesine ben de katılıyorum..zamanında ettiğim büyük lafları teker teker yaladım resmen....o yüzden insan ağzından çıkan herşeye dikkat etmeli bi yerde...

Aman canım seninkide dertmi ben anlatayım da dert gör sen ... 9 aylık evliyim 30 bin borcumuz var ödüyoruz ödüyoruz bitmiyor annesigil sadece düğündeki bilezikleri taktı başka bi kuruş takmadı ve düğünde takılan tüm altınları aldılar bizden onlarda adet öyleymiş ...Düğünden sonra ben ayıp olacagını bile bile konuştum anne bak bu kadar borcumuz var bizim tek dayanağımız o altınlar tüm eşyaları borca aldık biliyosunuz dedim ee bizde size düğün yaptık yemek verdik masraf ettik o borçları kim karşılayacak dedi bana ...Yaptıkları masraf 4 5 milyarı geçmez gelen altınlar en az 20 bin vardı paralarla birlikte 25 bin gitti elimizden sesimizi çıkaramadık ( ben konuştum ama fayda etmedi tabi söyleyeceğini söyledi çekti gitti ) tüm borç üstümüze kaldı en çok zoruma giden de hakkımız olan parayı bizim olanı borcumuz oldugunu bile bile elimizden aldılar bilezikleri ve nişanda gelen altınları sattık bi kısmını ödedik geriye 30 bin borç kaldı halada ödüyoruz bitecek gibi değil ekstra zorunlu masraflar çıkıyo mesela kimsedende isteyemiyoruz aylık gelir belli ödenen borç belli, ben kendimi atim o zaman şurdan benim halim sana göre daha vahim sempatiksalakcinni Onlara sorsan bide çok şey yapmışlar bizim için düğünümüzü bile onlar yapmış parası bizim cebimizden çıktı onu söyleyen yok tabi ...

Ha bu arada eşimin ve benim öğrenim kredisi borçları hariç yazdıklarım ailelerin desteği olmayınca böyle oluyor işte gerçi bizimki ondan da olmadı evdeki hesap çarşıya uymayınca bu kadar borç kaldı bize yoksa bilseydim eşyaları böyle alırmıydım bizim hesabımıza göre küçük bir mebla kalıyordu onuda rahat rahat ödeyebilecektik ... Ah bu aileler bişey söylesen saygısızlık oluyor söyleyemiyorsun söylemezsen tepene çıkıyorlar napacagımı şaşırdım bende ...

MADEMKI BOYLE BI KONU VAR
bANA SıZ YARDIMCI OLABILIRSINIZ...
şimdi arkadaslar benım 2.5 yıllık bı ılıskım var ve 24 yasındayız suan ıstesek evlenebılırız
ama aılesının destegıyle falan yanı
bız dısımızı sıkıp bı kac yıl daha erteleyelımmı cokmu zor borclar
evlılıgın ılk zamnlarının tadı cıkmazmı
yoksa beraber olunca her sorun guzelmı gelıo????

valla kızlar sizi o kadar ii anlıyorum ki bizde 7 yıldır birlikteyiz 1 yıldır nişanlıyız.4 ay sonrada düğünümüz var.nişandan sonra beyaz eşyalarımızı aldık borçlarını bitirir bitirmez mobilyaları aldık tabi taksitle ama herşeyi kesemize göre almaya çalışıyoruz.ama genede bir sürü borca giriyoruz.büyükşehirde yaşamda zor ikimiz de ailelerimizden uzağız.iki ayrı ev iki ayrı dert off offf bi an önce düğün olsada bizde rahatlasak....

inş.dileklerin olur ama senin aradığın şamda kayısı canım :):):)):)

bu tür durumlar genelde her yeni evlenen çiftin başına gelebiliyor canım yalnız değilsin yani emin ol geneldede sorumsuz erkek ailelere rast gelenlerin ama üzülme biraz fedakar ve sabırlı olursan geçip gidiyor sen evlliğine sahip çık allah başka dert vermesin bunların hepsi geçiyor tecrübeyle sabit tam dokuz yıl borç ödedim şimdi hepsi geçti gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…