Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

arkadaşlar konu sahibi olarak belirtmek isterim konuyu açtığımda 4 aylık evliydim geçen hafta 2 senemizi bitirdik...ama borçları hala bitiremedik :) çünkü kriz nedeniyle şaka gibi ama bi eşim işsiz kalıyor bi ben...yemin ederim daha ikimizin çalıştığı zaman bir olmadı :) buda bizim sınavımızmış diyorum ama dibini gördük artık ağustos gibi inş.hepsi bitecek faiz ödemekten helak oldum resmen :)

1 yıl boyunca birlikteliğimizde yemedik içmedik para biriktirmiştik eşimle :) haftasonu buluşurken evden bişeyler hazırlayıp götürüyordum ki dışarda fazla para harcamayalım =)
benim ailem eşimin ailesinden hiç birşey istemedi sadece ev alınsın dediler ki bende ev istiyordum. onu da krediyle almayı ailem kabul ediyordu zaten. parayıda biriktirmemiz ev peşinatı içindi.

eşimin ailesini durumu iyi değildi maddi yardımları olmadı ama biz okadar çok sıkmıştıkki cebimizi düğünümüze de eşyalarımıza da peşinata da para biriktirmiştik. evlendiğimiz günü sadece borç olarak ev kredimiz olsun istedik aldığımız eşyaları hep peşin aldık taksit istemedik.

benim maaş krediyo ödüyor eşimin maaşıyla geçiniyoruz =) buteğet! geçen krizde eşim işten çıkarıldı 4 ay işsiz kaldı kredi ödüyorduk inanın 50 tl ile 1 ay geçindiğimiz oldu.. ama hiç bir zaman huzurumuzu bozmdadık. paramız azsa salatayla doyurduk karnımızı para arttırdığımızda da dışarda bi ekmek arası yedik. küçük şeylerden mutlu olmayı hep bildik. ağustosta 2 yıl olacak evleneli. Allah'a çok şükür ciddi bir tartışmamız olmadı maddi konularda hele hiç olmadı. onunla olmak hayatı paylaşmak aynı yastığa baş koymak paha biçilemez. huzurum yerinde olsun kıt kanaat geçineyim hiç der etmiyorm gönlümüz zengin bizim

canım madem bu kadar borcunuz var. eşin ne demeye bide onların yazlık yaptırmasına yardımcı oluyo. ah bu erkekler ben şimdi böle diyorum ama seninkide aynı benimkinin kafasından belliki. bi türlü boşveremiyolar ailelerine kendi durumları ne olursa olsun.

yazdıklarınızı okurken üzüldüm. Ama Allah başka dert vermesin. bir konuda çok haklısınız, gençlik elden gidiyor ve birdaha geri dönmüyor. Benim de ebeveynlerim bu şekilde çalışmış çabalamışlar. Şimdiki aklımız olsa biraz da kendimiz için yaşardık. Bu yaşa geldik hastalık sahibi olduk mal sahibi olalım derken diyorlar. Aslında ne kadar da haklılar. Ama unutmayın, kira vermektense kendi evinizi ödemek çok daha iyi birşey

Merhaba bende borçlu evlenenlerdenim.Benimki tam 45 milyar.Niye bu kadar demeyin.Zaten bir kısmı ev aldık.Onun borcu.Ama arkadaşımın dediği gibi öde öde bitmiyor.En güzel zamanları borç ödemekle geçiyor.Birde erkek tarafı bir miktar para verip ne etliye nede sütlüye karıştılar.Tam 4 yıl bekledim nişanlı olaral daha da bekleyemezdim.ALLAH'A şükür benim ailem destek çıktı.Ben bizimkilere ödeme yapıyorum ama inanın bizimkilerde yolda bulmadılar ki parayı o kadar ağır geliyor ki anlatamam.

evlilikte 3. yılımız bizim çok borcumuz yoktu düğün sonrası ama kiradaydık benim cadılığım sayesinde düğün takılarımızda bizde kalmıştı. evliliğimizin 1. yılı yeni bitmişti ki babamın ısrarıyla ev borcuna girdik yeni başlayan bir inşaattan aldık. altınlarımızı bozdurduk, biraz birikmiş paramız vardı onuda koyduk, arabamızı sattık. yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik eşimin bi arkadaşı borç verdiğimiz parayı ödemedi ve biz çok sıkıştık, kredi çekmek zorunda kaldık falan filan ((. 3-4 aydır taşınabilecekken evime taşınamadım. ama bıçak kemiğe dayandı hem kira öde hem kira ödemek hem kredi ödemek zor geliyor artık. bide hamileyim ve iştende ayrılmak zorunda kaldım. patrondan tazminatımıda alamadım. şerefsiz adam ihtiyacım olduğunu bildiği için hakkım olan paranın yarısına razı olmamı istedi ve mahkemelik olduk. offffffffff yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa içim sıkılmış yine (((

Kimseye anlatamıyorum sizden yardım istiyorum.

5 senelik evliyim. Evlenirken ev eşyalarını herkes üstüne düşeni aldı. Kız tarafı yatak odası mutfak vs... erkek tarafı mobilyalar halılar vs. gibi ... mobilyaların taksidi için eşimin ailesi bize emekli maaşını verdiler. Bir sene sonra ablasının evine taşındık 2 sene kira verir gibi oturduk. Ev almaya karar verdik kredi başvurusunda bulunduk istediğimiz tutarı vermediler.
160. 000 tl'ye ev aldık. Arabamızı sattık 20000 benim annem 15000 kayınvalidem 7000 verdi 50000. TL kredi çektik geri kalanı ablası verdi biz ona kredi öder gibi aylık ödeme yapıyoruz. Eşimin ailesi emekli maaşını evlendiğimizden beri bize veriyor yani tam 5 sene ... Ablsının evinde kira vermeden oturuyoruz. Şimdi ablası bir ev daha almayı düşünüyor ama kredi çekerek. Bugün eşime yazık bizim yüzümüzden faiz ödeyecek dedim ; birazda ailen yardım etsin hep bizimkiler ediyor ne olur yapsalar diyor .. Annemlerin yazlık için biriktirdikleri 40.000. TL paraları var .. Aslında bizim de ablasına tam o kadar borcumuz .. tamam çok haklı onun ailesi daha çok yardım etti ama ben annemlere bunu nasıl söyleyeceğim hayır demezler belki ama eziliyorum çok sıkıldım ne yapayım yardım edin.

guzelim 160000 tl ye ev alana dek, daha uygun fiyatlarda da evler bulunuyor, çokta guzelleri var.. budjenize gore alsaydiniz ya, olmazmiydi yani ? zaten bide kayinpederinizin maa$iyla geçiniyormu$sunuz.. sizdekide iyi cesaret hakikaten. Allah'in izni ile bizde ev almayi çok istiyoruz, fakat alacagimiz ev cebimize uygun olani olacak, abartiliya ne gerek var demi.. hayirlisi hakkinizda ne deyim

bizde düğünümüzü eşimle beraber yaptık. eşimin ailesi bişeye karışmayınca bende enayi değilim aileme yaptırtmadım.ilk bir yıl düğün borcu bitti. ev aldık 3 say öncede araba aldık.sşimdi ikisinide ödemeye uğrasıyoruz. bukadar borca rağmen eşimin ailesi birde utanmadan para istiyor. vermiyoruz. huzur bozuyolar

ben 10senedir evliyim borçbitmiyorki hatta bazen artıyor bile
ama yinede bu günümüze şükürler olsun diyorum ben biz evlendiğimizde o kadar zor günler yaşadıkki bize kimse destek olmadı aksine köstek oldu bizde herşeyi eşimle beraber yaptık ben çokkk bilirim yavrumu emzirdiğim zamanlarda sadece çorba içtiğimizi ama kimselere birşey demedik
şuanda rabbimme 1000lerce şükürler olsun azar azar yaptık tabiiki hala borç var ama o kadardan bu kadara gelmekte birşey bizimde şuanda 10.000 tl(yani eski parayla 10 milyar) var ama araba aldık onun borcu işte
yani borç bitmez

biraz bencillik olmaışmı ya siz daha iyi bilirsiniz tabi ama adam çalışmış ekekli olmuş neden parasını size versinki,

ben evli değilim kızlar bu ayın sonunda nişanım var ama
yarın kredi çekicez ev almak için
1 haftadır ruhum daralıyo aklımda sadece bu var
hangi topikte yazsam bunu anlatıyorum
çok şükür sözlüm doktor maaşı çok iyi
ama benim maaşım 700 lira sadece
krediyi de o ödicek hatta yani ben istesem de bu parayla ne kadar ödeyebilirm ki?
hepsini onun ödicek olması da sıkıyo bi yandan, çalışsın uğraşsın yemesin içmesin ödesin, ben bu durumda hiç bişey yapmadan uzaktan bakiym
bana ağır geliyo buda
içim sıkılıyo üstümüze o kadar borç
dahası eşyamız bişeyimiz de yok
onlar da alınınca iyice artıcak borç
of allahım off yardım et tüm borcu olanlara
yuva kuranlara

ev alıyoruz diye yedi sülaleyi rahatsız etmeye hakkınız var mıydı? ayağını yorganına göre uzat demiş atalar...

arkadaşlar benim anlamadığım bir durum var bu yazılanlarda.yani herkes ev almak için kredi çekmiş.yada yeni evlenenler evlenicek olanlar ev almak için kredi çekicez diyorlar.birincisi neden herkes ev alma telaşında anlamadım.daha yeni evlisiniz kirada bir kaç sene oturabilirsiniz.o arada kredi çekmek yerine paranızı biriktirip ev almanız dah aakıllıca olmazmı?zaten eşya vs bir sürü borç oluyor.birde bunun üstüne ev ve araba kredisi alanalara ben gerçekten hayret ediyorum.büyük cesaret.herkes ayağını yorganına göre uzatırsa böyle maddi sıkıntılar aza indirgenir bence.yinede herkes borçlarından kurtulur inş ne diyim..

hepsi ödenir gider Allahın izniyle önemli olan birbirinizi kırmamanız

Dınımızde anne-baba hakkı var , onları memnun etmelıyım dıye tututurmus. Tamam hak var elbette ama benım haklarım ne oluyor?

Amın! Dılerım borcu olan herkes bır an once kurtulur bu sıkıntıdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…