yeni evli olmak

Evlenirken sadece eşinizle değil ailesiyle de evlendiğinizi unutmayın. Kimse kimsenin tavuğuna kış demiyorsa büyütecek bir şey yok. Eğer gerilir ve bu gerginliğiyansıtırsanız, eşinizle benim ailem senin ailen durumları yaşanır ve her şey bir anda karışabilir.

dort gunluk misafirlik icin cok.abartmisin hepimiz birgun kayin valide olacz bayrami cocuklarimizla hecirmekte istiyez gelinler bizi evde ister iysallah

Bende bir sakınca goremedim neden siz memlekete gittiginizde kaynananizin evinde kalmiyormusunuz ?
Bence normal ayni seyi esin ailene yapsa hoşuna gidermi ?

çalışıyorum ve çok yoğun bir dönemden geçiyorum dün eve gittim ben yemek yaptım oda yapmış nerdeyse 3 günlük yemek iki çeşit tatlı yapmış.bakın allah razı olsun yapıyor ama hep israf sahurda kalktık masada aynı zeytinden 2 kase var 4 çeşit peynir 3 çeşit zeytin yenmesinde deilim ziyan oluyo tabaklarda keşke yensin ama düşünmeden bulduğunu döküp burnunun dikine gidiyo herşeyi ben bilirim havasında bende düzenim bozulunca kızıyorum

9 aylik evliligin neresi yeni anlamadim. 9gun degil 9 hafta degil. Ogullarinin evi tabiki gelmek kalmmak isterler. Buyutmusler emek vermisler. 4 gun ne ki hadi olsun 1hafta? Ney yani. Elden ayaktan dusmus bakimami muhtaclar. Hayir. Iki yemek yapip hos sohbet etmek.guleryuz gostermek cok mu zor. Kendinizi boyle kv kp diye sartlandiriyosunuz icinizi sogutuyosunuz sebepsiz. Sonra ne yapsin kv kp. Iyilerse de kotu gorunuyolar. Sabredin bari cabucak gecer umarim sizin icin.

çalışıyorum ve çok yoğun bir dönemden geçiyorum dün eve gittim ben yemek yaptım oda yapmış nerdeyse 3 günlük yemek iki çeşit tatlı yapmış.bakın allah razı olsun yapıyor ama hep israf sahurda kalktık masada aynı zeytinden 2 kase var 4 çeşit peynir 3 çeşit zeytin yenmesinde deilim ziyan oluyo tabaklarda keşke yensin ama düşünmeden bulduğunu döküp burnunun dikine gidiyo herşeyi ben bilirim havasında bende düzenim bozulunca kızıyorum

Fazla yemekleri dondurucuya koyup sonra yiyebilirsiniz.
Aynı zeytinin 2 kase olması da sorun olmamalı, sofrada durduğu o yarım ya da 1 saatte bozulacak değil herhalde. Masayı toplarken birini kavanoza geri boşaltırsınız.

Çözüm aramak yerine problemleri büyütmeye çalışıyorsunuz. Kendiniz mutsuz oluyorsunuz bilmem farkında mısınız? Şu anda herkes mutlu, sadece siz mutsuzsunuz.

Ay resmen sonunda gülme krizine girdim allah iyiliğini versin. Bundan sonra misafirlikte dar oda verilirse istenmediğimi düşünüp sabaha kaçarım:KK70::KK70::KK70:
onları istemediğimi yüzlerine de söyledim ama hala kalkıp geliyorlar gerçekten odaya kilitleyip asit filan atasım geliyor

Bu söylediklerinizde ne var Allah aşkına?

Siz problem çıkarmaya/görmeye odaklanmışsınız, yemek yapmasa daha çok suçlu olacak kadın.

Bazı insanlara hiçbir şekilde yaranılmaz.

Hayatınızın her alanında böyleyseniz kendinize de etrafınıza da zarar.

seninki iyiymiş yine benimki su bile alıp içmiyor herşeylerine ben koşuyorum.afedersiniz tuvalete girip çıkıyorlar su dökmüyorlar

Süre uzun değil, sıkıntı olmamalı aslında ama sizde kalmak zorundalar mı? Ya da sene içinde başka bir zaman gelip 1 hafta kalsalar daha mantıklı değil mi? Zaten bayram vesilesiyle görüşeceksiniz, hop bana gidelim hadi sana dönelim bana saçma geliyor.

Burdan bakınca oluşturduğunuz profil şöyle,sürekli şikayet eden,en ufak şeylere takılan,sürekli problem çıkaran,mızmız biri.Kusura bakmayın yazdıklarınızdan bu anlaşılıyor,ha birde üyelik adınızdan.

Ayrıca sürekli,borçlar var,hiçmi düşünmüyorlar şunu bunu,marketten alışveriş yapmıyorlar,niye iki tabak zeytin koyuyorlar türevi yakınmalarınızdan da biraz maddiyatçı olduğunuz hissine kapıldım.

hanımlar bence arkadaşımızın üzerine biraz fazla gitmişsiniz..

evet belki o da biraz olayları büyütüyor olabilir ama o psikolojide insan bazen böyle yapabiliyor..

öncelikle bayramda büyükler çocuklarını bekler benim bildiğim ve büyükler çocukları gelicek diye evlerinde hazırlık yaparlar, bayram öncesi yada sonrası size gelmek istemeleri çok saçma..

hem sonra ramazan , bunun sahuru var iftarı var öyle demeyin çalışan insana çok zor oluyor..

ya boşan ya kabul et lafını kaaale bile alma arkadaşım çünkü çok saçma bir laf, söylemiş olmak için söylemiş arkadaşlar..

benimde k.valdemler şehir dışında oldukları için arkadaşı birazda anladım galiba..

yani insan ister istemez kendi ailesinin ince düşüncesini onlarda arıyor ama , nafile malesef.. birde böyle olduğu zaman başkasına saçma gelen en ufak bir hareketleri bile insana acayip batıyor..

he birde demişsiniz k.valdesi ile oturanlara hakaret.. öyle demeyin onlar başından beri o şekilde bir düzen kurmuşlar, ama insan kendi düzenin kurup yanlız yaşamaya alıştığı zaman zor geliyor bazi şeyler..

neyse arkadaşım sana gelince bence madem 4 günmüş sabret , yinede mübarek günler ve eşinin hatırına surat asma, senin mutluluğun önemli..

4 gun icin kendini sıkıp bayramini kendine zehir etme bence hem erkekler annesine babasina iyi davrandinmi ne istesen yaoar gozunde yukselirsin 4 gun sabret yapcak bisey yok

Bence gözünüzde çok büyütüyorsunuz herseyi.kalmalarını falan geçtim kendi çapınızda haklı olabilirsiniz diye düşünürken yeme, içme hesapları yapmanız sizin cimri olduğunuz izlemi yarattı. Ne olmuş yani 2 çeşit zeytin, 4 çeşit peynir sofrada var diye batmassınız ki. İşin israf boyutunuda abartmayın. 4 günde peynir bozulmaz yenmediysede börek gözleme yaparsınız. Çok maddiyatçı ve gözü darsınız sanırım.

valla sizide gelsin bakalım yeni evli oldugunuzda kaynana kaynata o zaman sorarım size ne oldugunu gelen giden hizmet o bicim olucak kadın kadını cekemiyo vay halimize köle yetisiyo sanki kadınlarımız nasıl bi zihniyet geliyo sasıyorum

valla sizide gelsin bakalım yeni evli oldugunuzda kaynana kaynata o zaman sorarım size ne oldugunu gelen giden hizmet o bicim olucak kadın kadını cekemiyo vay halimize köle yetisiyo sanki kadınlarımız nasıl bi zihniyet geliyo sasıyorum

4 günlük bir anne baba ziyareti kölelik mi limoncu ? Üstelik eziyetleri yokmuş.

4 günün tantanası nedir anlamadım. Ne gelinler var kaynanasıyla yıllarca bir oturmuş, sabah yemeklerini verdikten sonra tarlada akşama kadar orak sallamış. Eve gelmiş yemek pişirmiş, büyüklerinin önlerine koymuş, çocuklarını anca akşama görmüş..... bu anlattığım annem....

Şimdi 4 gün bir arada kalıp iki öğün yemek vermek mi zor olan.

9 aylık evlisin 9 günlük de değil.

Abartının da abartısı yorumlarını okudum da.

4 günlük bir anne baba ziyareti kölelik mi limoncu ? Üstelik eziyetleri yokmuş.
ama bastaki mesajda ne diye bu bayram gelip gelicek bayrama kadar kalıcaklar diyo sonrandan 4 gune mi inmis kalıcakları süre ben bastakine göre yorum yaptım ki istemeyen insan 4 gunde istemez 4 saatte

Back
X