kesınlıkle oyle bır yıllık evlıyız yanı ılk baslarda daha sorun edıyordum yanı cok havalı ınsanlar var askerı ortamdakı bazı hanımları bılırsınız belkı:) ve gurbette olamanında verdıgı duygularla ara ara dert edıyorum ..evet uzucu. esiniz destekliyorsa sizi cok uzen parcalari degistirin. henuz yeniyse aldiginiz dukkan belki degisim yapar.
size baski kuranlara da ayip ya. birakin kim ne kullanacsksa kendi begensin de mi.
hayır yenı geldı demıyorum ...bır yıllık evlıyız ara ara gelıyor ..gelemıyordu askerı mensup ve dogu gorevınde ıdı ..keske gelebılse kımseye fırsat verılmemıs olurdu ben malesef ses cıkaramayan bır tıpım ve ılk bastan ıtırazcı bırısı olmak ıstemedım fırsat verılse ıyı olurdu ama verılmedı ...sanırım sadece tesellıye ıhtıyacım var ...Yeni geldi aklıma diyorsunuz da sizi biblo olarak mı taşıdılar yanlarında ben bunu istemiyorum tarzım değil demek çok mu zor ayrıca eşinizle seçmeniz gerekirdi eşinizin işi de varmış ama eşinin ailesi almış herşeyi neden? size parasını gönderseydi madem kendi paranızla alsaydınız taksit yaptırsaydınız ama sizin eşyalarınız olsaydı yani ayrıca hiç mi gelemiyordu haftasonu filan birkaç gün eşya seçmek için gelebilirdi eşiniz gelinliğinize bir de nasıl karıştılar o zaman laf diyemeyip şimdi memnun değilim demeniz bir işe yaramaz büyük ihitmal o zaman beğenmişsiniz ama yaşınıza göre ağır olduğunu söyleyenler oldukça pişman olmuşsunuz artık ileride mobilyanızı değiştirirsiniz mutfak eşyaları filan zaten çeyiziniz olduğu için tarzınız olan şeylerdir.
Ohoo sen gene yatak odanı beğenerek almışsın, ben hiç bişeyimi içime sinerek almadım ki... Her şeyim dökülmeye başladı 6 aydan sonra. İnan nevresimlerimi bile evlenince aldım, yatak örtüm, bi takım yemek takımı, kahvaltı takımı, halılar.... Saymakla bitmez. Bırak eşyayı, sen evindeki huzura bak. Eşyaları benimsememen normal, kimseye de açıklama yapmana gerek yok, ben beğendim aldım de, sustur herkesi. Dedikodu verme kimseye. Yani şöyle oldu da böyle oldu da diyerek beynini yorma boş yere. Eşimi seviyorum diyorsun, inan başka hiç bişeye gerek yok...sahsen ben ki sadece babamın yaptıgı yatak odamı begendım ıstedım bunu yap dedım yaptı sagolsun ama dugun zamanı esım ıs dolayısı baska sehırde ıdı ..ve her seyı evlendıkten sonra gordu zaten bende esyaları secerken hıc soz sahıbı olamadım kurbanlık koyun gıbıydım aslında hepsı okumus ınsanlar ogremen muhensık polıs esımın aılesı.ama bunla alakası yokmus demekkı ..sadece yanlarında dolastılar geınlıgme kadar dusunun yanı esımı cok sevıyorum sevrek de evlendık ama ınsan zamna zaman kalbı kırılıyor ıncınıyor kendımı tesellı edemıyorum ...esyalarım cok agır seyler her gelene acıklama yapıyorum ıstem dısı ...esım askerı mensup herkes havalı zaten ...yanı ne bıleyım yıne geldı aklıma sızce yalnısmı dusuncelere kapılıyoprum haksızlıkmı edıyorum ...esım sımdı nobette yıne efkar yaptım galıba
Sessiz ve yumuşak huylu bir insan olunca anlayissiz insanlarn isi daha kolay oluyor sanirim.Ama insanin icinde ukde kaliyor sonrada bazi seyler.Bende esimin ailesiyle kendi yapimdan dolayi buna benzer seyler yasadigim icin sizi anlayabiliyorum..esım askerı mensup ızın alamazdı .. bende aılesı ıle bırlıkte ıdım ve fırsat vermedıler yanı cok ıyı ınsanlar aslında ama olmadı ses cıkaramadım esım ne derlerse evet de dedı ben sıkıntı cıkaracak yapıda degılım yanı karsı cıkamadım sessız kaldım bazen ıyı yaptn bosver dıyorum bazende olmuyo yanı anlarsınız ...1 yıllık evlıyız tek tesellım cok ama cok mutluyuz sukurler olsun ve esım yalnızca benm arkamda ...
:) kesınlıkle oyle uzun zmandır dusunmuyordum bır koltuk takımı begendım esıme attım ordan geldı sanırım aklıma :) nobet gunlerı de asırı duygusal oluyorum gurbet ellerde yalnız olmak cok zoreşimin bir arkadaşı yeni evlendi; kız kendi eşyalarını bi de birkaç tane yorgan yastık vs. getirmiş o kadar evlenirken. diğer hepsi eşi zaten öncesinde 1 sene tek bekar yaşarken almış eşyaları onlar var diye almamışlar.kızın çeyizine bile gerek yok diye getirtmemiş (tabak çanak bile) doğudan dönerken yenileriz diyorlar. (benim eşim de asker)
siz de yenilersiniz bir dahaki tayinde beğenmiyorsanız çok...
benim eşyaları ben beğendim (eşimle ayrı şehirlerdeydik,kayınvalidemle de) ama ben fırsat vermedim; beğendim bu olacak dedim; internetten fotolarını yolladım falan. hatta kv koltukları açık renk aldım diye bozuldu çabuk kirlenirmiş, ona kalsa koyu renklerle dolduracaktım evimi...vir de o daha uygununa kaçacaktı büyük ihtimalle her konuda istediği olsun diye duygu sömürüsü bile yaptı ama ben istediğimi yaptırdım(tatlı cadılıkla)... benim de beyaz eşyalarım eşimin bekar evinden 2 sene kullanılmıştı boşuna masraf olmasın diye aldırmadım yenisini. istiyorsan değiştirelim dedi; doğuya gidelim dönerken değiştiririz dedim ben de.
not: bu gece benim eşim de nöbetçi; nöbet akşamları bazı şeyleri aşırı düşünme konusunda ben de aynıyım.
kesınlıkle haklısın :)Ohoo sen gene yatak odanı beğenerek almışsın, ben hiç bişeyimi içime sinerek almadım ki... Her şeyim dökülmeye başladı 6 aydan sonra. İnan nevresimlerimi bile evlenince aldım, yatak örtüm, bi takım yemek takımı, kahvaltı takımı, halılar.... Saymakla bitmez. Bırak eşyayı, sen evindeki huzura bak. Eşyaları benimsememen normal, kimseye de açıklama yapmana gerek yok, ben beğendim aldım de, sustur herkesi. Dedikodu verme kimseye. Yani şöyle oldu da böyle oldu da diyerek beynini yorma boş yere. Eşimi seviyorum diyorsun, inan başka hiç bişeye gerek yok...
amıınnn kesınlıkle haklısınız yanı bunu yazarken sadece tesellıye ıhtıyacım oldugu ıcın yazdım yalnızlık gurbet zor ama ınsanların dertlerı ıle alay etmek de hıc etık olmasa gerek ıste var fırsatcı kımseler ...sanırım ıgneleyıcı yorumları seven kımsler onlarda :)Sessiz ve yumuşak huylu bir insan olunca anlayissiz insanlarn isi daha kolay oluyor sanirim.Ama insanin icinde ukde kaliyor sonrada bazi seyler.Bende esimin ailesiyle kendi yapimdan dolayi buna benzer seyler yasadigim icin sizi anlayabiliyorum..
Allah daim etsin mutlulugunuzu...Aslinda en onemliside bu zaten.Bir omur mutlu olabilecegimiz insanlari bulmusuz gerisi teferruat.Esiniz sizin arkanizda olduktan sonra ilerde istediginiz gibide alirsiniz esyalarinizi...
Dert etme yahu.esin iyi olsun mutlu olun.esyalarla huzurunuzu bozmayin.olan olmus.o esyalar omur boyu siznle yasamayacak gun gelir tutarsn kocanin elinden birlikte gider yenilersnz.ben de gormedm esyalarimi.baska sehirden aldi kayinvalidemler.oturma odami degstrdim bile.digerlerini de seviyorm benimsedim cunku evimi ailemi seviyorm.sahsen ben ki sadece babamın yaptıgı yatak odamı begendım ıstedım bunu yap dedım yaptı sagolsun ama dugun zamanı esım ıs dolayısı baska sehırde ıdı ..ve her seyı evlendıkten sonra gordu zaten bende esyaları secerken hıc soz sahıbı olamadım kurbanlık koyun gıbıydım aslında hepsı okumus ınsanlar ogremen muhensık polıs esımın aılesı.ama bunla alakası yokmus demekkı ..sadece yanlarında dolastılar geınlıgme kadar dusunun yanı esımı cok sevıyorum sevrek de evlendık ama ınsan zamna zaman kalbı kırılıyor ıncınıyor kendımı tesellı edemıyorum ...esyalarım cok agır seyler her gelene acıklama yapıyorum ıstem dısı ...esım askerı mensup herkes havalı zaten ...yanı ne bıleyım yıne geldı aklıma sızce yalnısmı dusuncelere kapılıyoprum haksızlıkmı edıyorum ...esım sımdı nobette yıne efkar yaptım galıba
hayır farkında ısenızz? bazı kımsleer dıye bahsettım ben lutfen rıca edıyorum ast ust tartısmasına burada gırmeyelım ... boyle bır yorum okumadım olarak sayoyorum ..Benim bu konuda askeri mensubuz üstten bakıyorlar havalı rütbeler vs gibi tabirleriniz.benim eşim subay lojmanda yaşıyoruz burda lojman sıkıntısı yok astsubay komşularım da var uzman olanlar da. Kadınlar bana selam bile vermiyordu sonra bigün baktım bu böyle olmayacak bi tabak yemek aldım gittim komşuma sonra da sordum niye die. Bilmem bizimle konuşmak istemezsiniz die dedi. Şok oldum o gün bugündür konuşuyoruz. Bence bu hissi siz kendiniz yaratıyorsunuz. Ne biz ne de eşimin arkadaşları bu kafada değiller. Fi zamanından kalma as üst ilişkilerini kafanızdan atın. Eski kafalı subay davranışlarını insanlara öyleymiş gibi göstermeyin.
ayrıca ast ust yok yorumda lutfen duzgun okuyun ... sakın ben boyle yoruma tahammul edemem ast ları ustlerı asla bu muhabbetlerden hoslanmayan bırısıyım ..ve burada bundan bahsetmenız hosuma gıtmedı .Benim bu konuda askeri mensubuz üstten bakıyorlar havalı rütbeler vs gibi tabirleriniz.benim eşim subay lojmanda yaşıyoruz burda lojman sıkıntısı yok astsubay komşularım da var uzman olanlar da. Kadınlar bana selam bile vermiyordu sonra bigün baktım bu böyle olmayacak bi tabak yemek aldım gittim komşuma sonra da sordum niye die. Bilmem bizimle konuşmak istemezsiniz die dedi. Şok oldum o gün bugündür konuşuyoruz. Bence bu hissi siz kendiniz yaratıyorsunuz. Ne biz ne de eşimin arkadaşları bu kafada değiller. Fi zamanından kalma as üst ilişkilerini kafanızdan atın. Eski kafalı subay davranışlarını insanlara öyleymiş gibi göstermeyin.
o zaman o tabirleri askeri mensublar için kullanmayın. O karakterde insanlar heryerde var. Onların tavırlarına nie takılıyorsunuz nie herkese açıklama yapıyorsunuz. Boşverin gitsin. Bu kadar tepki vermenizi gerektiricek tahammülsüzleştiricek bişi söylemedim. Enteresan.hayır farkında ısenızz? bazı kımsleer dıye bahsettım ben lutfen rıca edıyorum ast ust tartısmasına burada gırmeyelım ... boyle bır yorum okumadım olarak sayoyorum ..
baskalarini bosver. ben evlendigimde esyam sifir bile degildi. bekarliktan kalmaydi esimin. milletin dedigi muhim degil. can sikici olan yeni aliyorsun madem gelin kizin fikrini sl de mi. bunun yapilmamasi cok sunir. yoksa milleti bosver ya..kesınlıkle oyle bır yıllık evlıyız yanı ılk baslarda daha sorun edıyordum yanı cok havalı ınsanlar var askerı ortamdakı bazı hanımları bılırsınız belkı:) ve gurbette olamanında verdıgı duygularla ara ara dert edıyorum ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?