yeni evli sorunları mıdır?

benim eşim sinirliyse susarım haklısın derim ,ama ertesi gün onun hesabını o sakinken sorarım ben sinirliysem o karşımda espiriler yapar alttan alır yoksa bir ömür geçmez denge bu şekilde bizde[/QU
aynen işte o da öyle sinirlenince beni çoğu zaman alttan alıyor zaten çoküstüme gelmezaynı öyle espriler yapar sakinleştirmeye çalışır.ama işte ben onu yapmakta çok zorlanıyorum,çünkü genelde haklı olunca çenem durmuyo zaten.haklılığımı ispatlamaya çalışıyorum sakinde konuşsam ona batıyo.o anda ispatlama sus sonra söle utandır beni ben af dileyeyim nolmuş o anda sussan diyo.

öfke baldan tatlıdır diye bi laf vardır canım
gerçekten bazı insanlar öfkeliyken ne söylediklerini bilmezler
sonra sen böyle böyle demiştin desen bile hatırlamazlar
bence sen de o sinirliyken biraz daha ılımlı yaklaşabilirisn
sus ertesi gün ya da bikaç saat sonra konuş ne diyeceksen
ama alçak sesle:1:

ama mutlaka senin ayrılmanı engelleyen bişeyler varki ipler kopmuyor bir de o açıdan bakmak lazım değilmi?herkesin imtihanı farklı taşıyabileceği yük farklı.kimsenin derdi de sevincide diğerine benzemiyor.o nedenle bunlar çok göreceli değilmi ama:)

benim ikinci evliliğim onun ilk. ve benim oğluma çok iyi bakıyor gerçek babası gibi. aileme de saygılıdır sever onları.. her istediğimi alırım tabi param yeterse..
çok sıkılgan biridir alışverişe gitsek suratı bir karış olur, bana yardım et desem suratı bir karış olur sen bana böyle davranıyosun desem haklıymış gibi surat yapar ,, bende çalışıyorum hayat müşterek desem sende bana yardımcı ol desem yine aynı yine aynı. birde ben kaynanayla karşılıklı oturuyorum birde o sorun var... öyle işte arkadaşım hamd olsun yine halimize.

bak canım benim eşim de çok sinirlidir
sinirlenince gözü bişey görmez ayrıca artıları da senin eşin kadar yoktur
evde bana yardımcı olmaz ama işinden evine gelip giden biridir
biz de sinir konusuna şöyle bi çözüm bulduk
ticaretle uğraşır benim eşim haliyle sinirli olduğu zamanlar biraz fazladır
eğer sinirli gelirse işten bu akşam çok sinirliyim,gerginim beni rahat bırakın der
ben de çocukları alırım yemek yeriz sonra da öbür odada oyun oynarız
zaten biraz yalnız kalınca sakinleşince o da gelir yanımıza hiçbişey yokmuş gibi
normal devam ederiz

işte bizimki de aynen öyle.dün akşam ondan da çok kızmış bana.eve geldiğinde annemler vardı oyun oynuyoduk o da katıldı güldğ konuştu onlar çıkar çıkmaz pc başın ageçti surat astı bende yanınd agittim konuşmamız lazım falan diye olay büyüde büyüdü.o da diyoki ben sinirliyken uzak duruyosam bilki kötü bişe yapmamk içino zman üzerime gelme.ben sakinleşince gelirim zaten noldu geldin üstüme kvag ettik dio.ben o esnada sen mantıklı konuşsanda anlama bana bişey anlatmaya çalışma diyo.

işte bizimki de aynen öyle.dün akşam ondan da çok kızmış bana.eve geldiğinde annemler vardı oyun oynuyoduk o da katıldı güldğ konuştu onlar çıkar çıkmaz pc başın ageçti surat astı bende yanınd agittim konuşmamız lazım falan diye olay büyüde büyüdü.o da diyoki ben sinirliyken uzak duruyosam bilki kötü bişe yapmamk içino zman üzerime gelme.ben sakinleşince gelirim zaten noldu geldin üstüme kvag ettik dio.ben o esnada sen mantıklı konuşsanda anlama bana bişey anlatmaya çalışma diyo.

sen de 2-3 saat sık dişini kıs:27:
o yanına gelince edersin bıdı bıdıyı
benim eşim de sinirliyse gelir hemn pc başına haber okur tavla oynar
işte ne zaman aklı başına gelir o zaman hooop bizim yanımıza damlar
o da senin eşin gibi diyodu bana
üstüme gelme bak kendimi kontrol edemiyorum
ne dediğimi bilmiyorum nolur anla beni yaa diyodu
ee biz de artık kör topal gidiyoruz işte:27:

Biz hep böyleyiz zaten...Kötü yanından çok iyi yanlarını görmek isteriz..Hep iyi yanlarına takılır kalırız..Kötü yanlarını adam olur belki diye geçiştiririz.Ama olmuyor !

Bir yerden patlak veriyor mevzuu..Sınavlarda bile böyle değil midir 3 yanlış bir doğruyu götürüyor..? Eşinizin şu sorumsuzluklarını alıp iyi hallerinden götürsek geriye ne kalır cesi ?

Eşinizi ilk anlattığınız mesaj ile son yazdığınızın arasında bana göre dağlar kadar fark var..Biri ideal evlenilecek erkek biri defaatle kaçılıp selam dahi verilmeyecek erkek..Cesi eşin sence hangisi ? sen daha iyi biliyorsun cevabı sanırım.

Son düzenleme:
benim ikinci evliliğim onun ilk. ve benim oğluma çok iyi bakıyor gerçek babası gibi. aileme de saygılıdır sever onları.. her istediğimi alırım tabi param yeterse..
çok sıkılgan biridir alışverişe gitsek suratı bir karış olur, bana yardım et desem suratı bir karış olur sen bana böyle davranıyosun desem haklıymış gibi surat yapar ,, bende çalışıyorum hayat müşterek desem sende bana yardımcı ol desem yine aynı yine aynı. birde ben kaynanayla karşılıklı oturuyorum birde o sorun var... öyle işte arkadaşım hamd olsun yine halimize.

benimde 2.evliliğim onun ilk ama çok şükür ailesyile aram iyi ben ona evlenemden kesinlikle bi laf kaldrımam haberin olsun demiştim elhamdülillha ne bana ne aileme öyle bir konu ne açıldı ne ima edildi aynı bekar gibi telli duvaklı anlı şanlı düğün yaptık.gelinliği bile ben kiralayalım dedim o hayır alınacak biz ilk defa evleniyoruz dedi ve en güzelini aldı.çokiyipazarlık yapar herşeyimiz çok uyguna ama en güzellerini aldı.alışverişi benden daha çok sever.ver ona gezsin,alışveriş yapsın.dedim ya çok bakımlıdır ve giyimine kuşamına özen gösterir.bende sevmediği herşeyi verdirtti balayında bir dünya kıyafet aldı.çok zevklidir tercihleri gerçetwn.ya diyorum ya bunlar olmasa o sinirli halleri çekilir gibi değilki zaten:(

Biz hep böyleyiz zaten...Kötü yanından çok iyi yanlarını görmek isteriz..Hep iyi yanlarına takılır kalırız..Kötü yanlarını adam olur belki diye geçiştiririz.Ama olmuyor !

Bir yerden patlak veriyor mevzuu..Sınavlarda bile böyle değil midir 3 yanlış bir doğruyu götürüyor..? Eşinizin şu sorumsuzluklarını alıp iyi hallerinden götürsek geriye ne kalır cesi ?

Eşinizi ilk anlattığınız mesaj ile son yazdığınızın arasında bana göre dağlar kadar fark var..Biri ideal evlenilecek erkek biri defaatle kaçılıp selam dahi verilmeyecek erkek..Cesi eşin sence hangisi ? sen daha iyi biliyorsun cevabı sanırım.

zaten ideal erkek olduğunu düşündüğüm için tekrar evlenmeye cesaret edebildim.ama bu sinirli halleri ve tavırları evlendikten sonra çıktı önce çıksaydı tabiki kafamda durum bu şekilde gelişmezdi.hangisi olduğunu anlamadığım için üzülüyorum v eyıparnıyorum ya şuanda.kötü olduğuna inansam bitiririm hemen kafamı ağrıtmam diğerine inansam susarım sabrederim .ama şuan ne olduğunu çözme aşamasındayım tek sorunda bu zaten.

Bir daha bu konuya cevap yazmamayı düşünüyordum.
Şu yazdıklarınızı görene kadar.
Aynı fikirdeyim ben de sizinle.
Başlangıçta yazdıklarınıza verdiğimiz tepkilerden sonra korumaya geçildi eş.
Üstelik kimse boşan, bitir falan da demedi.
Sadece dikkat et, istismar etmesine izin verme gibi uyarılar yapıldı.
Şimdi bakıyorum da konu sahibi suçlu duruma getirdi kendini.
Eşine laf söyletmemek adına.
Yani kendi üzerine gitmese aslında hiç de sorunları yokmuş gibi.
İnşallah öyle olur. Sorunsuz devam eder.

Bence sizin yapmanız gereken eşinizi sakinleştirmekti.
Bu insanlar böyleyse ve değişmeyecekse siz de eşinizin üzerine giderek asıl huzursuzluk kaynağı gibi görünüyorsunuz.
Keşke haberi aldığınızda "Hayatım annem kardeşi için üzülmüş, telaşlanmış. Normaldir.Sen sakin ol. Her şey yoluna girecek, göreceksin" deseydiniz, sinirlenip ailesi hakkında konuşmasaydınız daha iyi olurdu.
Bir de şunu söylemek istiyorum: Bazı şeyleri unutmak sizin ve evliliğinizin huzuru için önemlidir. Zira aksi halde kendinizi çok yıpratırsınız.

yanlış yere mi yazdın arkadaşım acaba:26:

zaten ideal erkek olduğunu düşündüğüm için tekrar evlenmeye cesaret edebildim.ama bu sinirli halleri ve tavırları evlendikten sonra çıktı önce çıksaydı tabiki kafamda durum bu şekilde gelişmezdi.hangisi olduğunu anlamadığım için üzülüyorum v eyıparnıyorum ya şuanda.kötü olduğuna inansam bitiririm hemen kafamı ağrıtmam diğerine inansam susarım sabrederim .ama şuan ne olduğunu çözme aşamasındayım tek sorunda bu zaten.

zaten şu anda bir karar ver bu adam tu kaka ,boşan bundan demiyor kimse.problem senin,çözecek olan da sensin.yanlızca kocanı şımarttığını,para konusunda rolleri değiştirdiğinizi söylüyoruz.eşinin kara listede olduğunu ve kredilerin senin üzerine çekildiğini söylemişsin.demekki işler tersine dönebiliyor ve kurmayı düşündüğü işte de yine aynı şeyi yaşayabilir.sorumluluk sahibi bir adam bunları kendi düşünür.ben kendi adıma senin yerinde olsam borçlarımız bittiğinde bile böyle birşey için kredi çekmezdim.

Ya arkadaşım bişi sorcam. Konuyu başından beri takip ediyorum da, ideal erkekte bulunması gereken özellikler kapsamına dahil edip de kocanın artıları arasında saydığın her şey aslında ideal kadında bulunması gereken niteliklermiş gibi geldi bana. Sen eve ekmek getirirken o yalandan çalışıp sonra oturup yemek yapsın, sinema biletlerini kurdelelere bağlasın, evi balonlarla süsleyip mumlar yaksın... Bugün bizim ilk birlikte kıymalı pide yeme yıldönümümüzdü sen hatırlamadın diye içlensin... Karı-koca ilişkisindeki koca olmayan taraf rolünü almış o hadi tamam bunu da böyle kabul ettik diyelim. Yolunacak kaz buldum ne şanslıyıııımm diye düşünerek evcilik oyununa girmiş diyelim. Öfke anında yataklara fırlatmalar, şiddete meyillenmeler falan ne oluyo? Bu ne perhiz kardeşim, bu ne lahana turşusu? Yarın sana bi tokat atıp sonra da ay öfkeliydim pardon sen de üstüme gelmeyeydin mi diyecek? Dövdüm de bi sor neden dövdüm, billahi sevgimden mi diyecek? Kadın rolündeysen kardeş kadınlığını bilecen evde. Evin erkeğini yataklara atmalar, tehditler etmeler falan olmaz. Bu ne yaman çelişki yahu??

eşimle 2 ay önce severek evlendik 1 yılı aşkın süredir beraberiz.bizim en büyük sorunumuz hep para oldu,hep para yüzünden tartıştık,kavga ettik.biz düğünümüzü ikimiz yaptık.ikimiz derken ben bekarken araba vardı 20000tl onu sattım sonra 16000tl kadarda kredi kartlarım vardı,ailemde destek oldu bir sürü borçla evlendik.eşimin ailesinin durumu yoktu bişey yapmadılar tam tersi biz onlara yaptık.düğünde giyecekleri kıyafetler,kredi kartı bocu takviyesi vs.evlendik 2 ay oluyo ve haliyle bir sürü kredi kartı ödememiz var.bu arada düğünde takılan bilezikler bile sadece benim ailemden geldi.onlar kuyumcuda duruyor bi kısmını bozduk.neyse beyefendi bu kadar borcun içinde tutturdu araba al sat yapacam kredi çekelim.eski kredimden 6000tl kadar kaldı,onu altınlarla kapatalım,kredi ile araba alalım diye.bende dedim ki 1 yıl sonra boşa çıkıcaz,o zaman alırız şimdi çok sıkışığız zaten aldığımız gidiyor.bide kendisi kara listede olduğu için ne kart veriyolar ona ne de kredi.yani borçların hepsi benim üzerime.3 ayrı bankaya başvurdum 3üde risk çok yüksek diye reddetti.bende dedim ki bak görüyosun banka bile görüyor risk büyük gerek yok az sabır.yahu kıyamet koptu.işteydi telde konuşmuştuk.orda bi ton hakaret etti eve geldi sanırsın ben ettim o hakaretleri kendisine gibi bi de konuşmadı.geçti odaya müzik açıp içti.bende odada zırladım tabi.sonra bugün bi baktım beyefendi evlilik resmimizi profilinden çıkarıp tek resmini koymuş bi de şifresini değiştirmiş.aradım telefonuma da cevap vermiyor.bende msj attım resmi ve şifreyi değiştirmişsin sıra bende sanırım diye. ne arayan var ne soran.ben malım biliyorum defalarca erkeklerden kazık yememe rağmen bu belki adamdır diyerek güveniyorum sonunu bile bile.ve acı son bana giren kazığa bir yenisi daha ekleniyor.siz olsanız benim yerimde ne yapardınız?

Hiç yeni evli sorunu gibi değil canım.
Yeni evliler evliliğe alışma aşamasında sorunlar yaşarlar.

Sizin sorununuz eşinin bencilliği.
Adam hiç borcu düşünmüyor, altına araba istiyor.
Bir de utanmadan tavır yapıyor.
Allah yardımcın olsun..

şimdi arkadaşlar hep kötü tarafından bahsettik.bir de iyi taraflarından bahsedeyim eşimin.hepsini de düşünüp ona göre benim yerimde olsanız ne yapardınız onu düşünün lütfen olurmu? olaylara tek yönlü bakmamak gereki diye düşünüyorum her zaman ve empati kurmaya çalışıyorum çoğu kez karşımdakiyle.belki o taraftan bakınca bende de sorunlar vardır diyorum çünkü ben de insanım nihayetinde.
eşim bakımlı ,yakışıklı,konuşmasını,oturmasını,yemesini içmesini gezmesini,gezdirmesini seven biridir.özel günlerimize çok önem verir ilk gittiğimiz sinema biletlerini nişan kurdelelrimizi söz çiçeğimiz bile saklar.ki bu konularda ben çok iyi değilimdir.tarihleri d.günleri hariç genelde çok hatırlamam,yada özel bu deyip bişeyleri pek saklamam.o buna çok kırılır mesela.hassastır,sezgileri güçlüdür.her ortama sokabilirim hiç yabancılık çekmez ve ben ay acaba pot kırcak mı diye asla düşünmem çünkü beni her defasında onure eder,över ve çok saygılıdır,konuşkandır,girişkendir insanlara kendisini sevdirir.yedirmeyi içirmeyi misafir ağırlamayı sevrer.bir sürü ortak hobimiz vardır.işten yorgun bile gelse benle mutlaka ilgilenir sohbet eder sarılır öper.sevgi sözcüklerini sürekli söyler öyle zorla yaptırmamam gerek kalmaz.kalbimi klırsada daha sonra özür diler bi daha yapmamaya dikkat eder.söz verince tutar. evde ev işlerinde yardım eder.çok beceriklidir.yemek yapar,süpriz yapar,masa kurar beni bekler.süpriz yapar dışarı çıkarır. sorumluluğunı bilir.bişeyi bi kez yap dediğimde arkama bakmama gerek kalmaz yaptımı yapmadımı diye bilirimki yapamıcaksa söyler zaten.bizim en büyük sorunumuz bende dik başlıyım o da öyle.ikimizde sinirliyiz ve ben erkek gibi bi bayanım.dışarda öyle olmam onun çok hoşuna gidiyor ama evde durum farklı.evde onun liderliğini kabul edersem çok mutluyuz.ben de erkekleşirsem kzılca kıyamet kopuyor.bi evde iki horoz olmaz sen kadınlığını bil bak bakalım ben nasıl erkeklik yapıyorum.bana dikleşme beni sindiremezsin diyo.normalde biliyor çünkü kendi ailemde otorite benimdir.annem babam bile benim dediğimi yapar.ama o yönetilmeyi sevmiyo.beni yönetmek istiyosan tatlı dilli yumuşak huylu ol bak ben nasıl kocalık yaparım,ama bana erkekleşirsen dikleşirsen sertleşirsen beni ancak üzerine salarsın ben geri basmam kötü olur o yüzden bana iyi ol ben sinirliyken yalvarırım üzerime gelme ben sakinleşim gelir özür dilerim hatamı affettirim.ama üzerime gelirsen istemediğim şeyleri söylerim saygımız kalmaz sende az beni idare et şu erkekliğinden vazgeç diyo.yani dahah hatırlayamadığım bir çok artısı var tabi öbür türlü zaten çekilmezdi.yani 10 tane artısı varsa 2 tane eksisi çıkar.bunun içinde kendime diyorum hiç bir aile döt dörtlük değil herkesin kendince sorunu var benim ki seninkine seninki benimkine benzemez.önemli olan eksilerin artıları geçmesi o noktada zaten istenilsede durulmaz.ama o noktaya kadar elimden geleni yapıcam.evlilik oyuncak değil.boşanmanın yıkımını allahım yedi kat düşmanım olsa yaşatmasın diyorum.

Madem reis olmayı istiyor.Dışarda niyr göstermiyor reisliğini?
Ohhh ne güzel dünya.Parayı kazanıp getirsin kadın.Orda bişey yok.
Eve gelince erkekleşme, beni reis kabul et.
:19:

Bütün bu sorunlae kadınların erkekleşmesinden, erkeklerin kadınlaşmasından kaynaklanıyor.
Hormonların dengesini bozuluyor.
Nitekim konu sahibinin eşinde de bu sorun baş göstermiş.
Kadın gibi duygusallaşmaya başlamış.

Erkek dediğin görevlerini bilecek.Hem dışarda hem içerde.
Biraz taşfırın olacak.
Eşime kızıyorum bira duygusal ol felan diye ama.
Elime bakmasındansa, çalışmasaydın evlenmezdim demesindense eşimin odun hali daha iyi bence..

yani canim esinin iyi huylarini yazmisin tamam guzel ama borcu harci ben odeyip sitresini ben cektikden sonra benim bunlar pek gozumde olmazdi.

inci yesilyurt var evlilik uzmani gecen tvde bi programda aynen soyle diyodu bi erkek evde kadinlasmicak kadinda erkeklesmicek.biz ilk evlendigimizde kiradaydik ben bir kere bile ev sahibimle kira konusunu konusup birkere bile kirayi vermedim ne munasebet diyo

bide diyoki erkekle savasmicaksin savasirsan kaybedersin .sen ssavasdikca o seni bi erkek gibi gorur yani lafini esirgemez diyo.

bide tamam herkez dugunu guzel olsun ister ama bi dugun icinde bu kadar borca girmek bana mantiksiz geliyo.cunku cevremde boyle cok yillarca dugun borcu odeyen o borc sitresinden dugunleri akillarina bile gelmeyen.

neyse insallah kisa zamanda sorunlariniz asarsiniz

Ya arkadaşım bişi sorcam. Konuyu başından beri takip ediyorum da, ideal erkekte bulunması gereken özellikler kapsamına dahil edip de kocanın artıları arasında saydığın her şey aslında ideal kadında bulunması gereken niteliklermiş gibi geldi bana. Sen eve ekmek getirirken o yalandan çalışıp sonra oturup yemek yapsın, sinema biletlerini kurdelelere bağlasın, evi balonlarla süsleyip mumlar yaksın... Bugün bizim ilk birlikte kıymalı pide yeme yıldönümümüzdü sen hatırlamadın diye içlensin... Karı-koca ilişkisindeki koca olmayan taraf rolünü almış o hadi tamam bunu da böyle kabul ettik diyelim. Yolunacak kaz buldum ne şanslıyıııımm diye düşünerek evcilik oyununa girmiş diyelim. Öfke anında yataklara fırlatmalar, şiddete meyillenmeler falan ne oluyo? Bu ne perhiz kardeşim, bu ne lahana turşusu? Yarın sana bi tokat atıp sonra da ay öfkeliydim pardon sen de üstüme gelmeyeydin mi diyecek? Dövdüm de bi sor neden dövdüm, billahi sevgimden mi diyecek? Kadın rolündeysen kardeş kadınlığını bilecen evde. Evin erkeğini yataklara atmalar, tehditler etmeler falan olmaz. Bu ne yaman çelişki yahu??[/QUOT

canım iyide benim eşimin işi gücü maaşı var zaten arada çok fazla değil 500 tl bi fark var benden azdır.ve gayet de çalışıyo hemde benden daha çok yoğun saatlerde.evde oturmuyo ki.tatil olduğu zamanlarda yapıyo bunları.yoluncaka kaz olduğumu sanmıyorum bütün maaş kartları nerde kaç tl var hepsini biliyorum.10 tl harcasa hesap verir sağa sola savurmaz ki parayı.bi yanlış anlaşılma oldu galiba.benim anlatmak istediğim başka şeydi.bu kadar borcumuz varken kredi çekip 2.bir işe yeltemesi ve bu durumun riskleriydi beni korkutan.yoksa sizin anlattığınız gibi evde durup bana saldıran bir tip değilki:S:S tamam salsırgan ve bu tutumun savunması zaten olamaz o ayrı konu ama onun haricinde böyle içler acısı bir durumda değilim arkadaşlar ya:S:S

zaten şu anda bir karar ver bu adam tu kaka ,boşan bundan demiyor kimse.problem senin,çözecek olan da sensin.yanlızca kocanı şımarttığını,para konusunda rolleri değiştirdiğinizi söylüyoruz.eşinin kara listede olduğunu ve kredilerin senin üzerine çekildiğini söylemişsin.demekki işler tersine dönebiliyor ve kurmayı düşündüğü işte de yine aynı şeyi yaşayabilir.sorumluluk sahibi bir adam bunları kendi düşünür.ben kendi adıma senin yerinde olsam borçlarımız bittiğinde bile böyle birşey için kredi çekmezdim.

arkadaşlar eşim iyi bir firmada güzel bir işi olan birisi.buistediği ek iş.ben galiba balından beri ifade edemedim bu durumu.bende diyorumki tamam borcumuz var ama çok şükür ikimizin maaşıda her türlü borçları ödüyor.hazır gelirimiz giderimizi karşılıyorken durduk yerde niye fazladan kredi çekip sıkıntıya giricez.ayda yılda bir araba satıcaksın die o kadar risk almanın alemi yok işine git gl fazla açılma diyorum.çünkü benim hayatımda şimdiye kadar hazır rahatını tepip başka iş açıcamdaha fazla iş açıcamdiyen hiç kimse rahat etmedi.tam tersi düzenlerini de bozdular.işte eşimle kavga ettiğimiz konu da tam bu.o ticaret yapmak istiyor ben stabil işine devam etsin orda kariyer yapsın,sağa sola fazla açılıp huzurumuzu bozmasın istiyorum.umarım daha net anlatabilmişimdir.

Back
X