Yeni evlilerin maddi durumu

borcun miktarı ne kadar?
eşin sabit maaşlı bir işe girse ikinizin maaşlı ile döndürebilecekmisiniz borçları?
kredi çekersiniz bir miktar olmazssa.
bzaşka türlü kapanmaz ki eski borçlar.
hani altın vs. varsa onlarla da kapatırdınız ama yok sanırım.
Allah yardıncınız olsun.

Biz de çok sıkıntılı evlendik.İki taraftan da maddi bi desteğimiz yoktu ama bu bizim seçimimizdi.
İstesek de yapmayacaklardı o da ayrı.
Başlarda çok kötü olaylar yaşadık maddi sıkıntı ile ilgili,ayrılma noktasına geldik ama şükür toparladık.Çok sabırlı olmak gerekiyor.Benim gibi bir özgürlük manyağı,burnundan kıl aldırmayan biri bile sabretti aşkı için.
Hala sıkıntımız var ama çok şükür çok daha rahatız.
Anlayışlı olun birbirinize ve sabırlı.Para illa kazanılır ve sıkıntınız da hafifler.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Düzelir hep böyle gidecek değil toparlarsiniz. Maddiyat yüzünden kavga etmeyin de.

Benim takıldıgım nokta madem hazirliksizsiniz bu acele neydi? Çalışıp biraz birikim yapip daha rahat evlenebilirdiniz. Madden hazir olmayipta evlilik diye tutturanlari da hiç anlamam.

Altin pek kimse takmadi 5 ceyrek taktilar biraz da para knunla da dugun salonunu ödedik. Ben daraldim yazdim odenmeyecek borclar degil tabiki. Dertleşmek ve destek istedim biraz. Sagolun :)

her evlilik böyle değil. hata etmişsiniz.

düzenli bi iş bulmanız lazım. iki kişi asagri ücretle çalışsanız 2600 yapar zaten.

Oyle huzurum yoktu cunku. Annem yok babam baskasiyla evli iki abim var onlar da evli. Herkes hayatinda yani ben kimsenin umrunda degildim olmadim da. Tek basina oyle yasamak yerine bana hayatini adayan adamin yaninda olmak daha cekici geldi

evet bile bile oldu sanki. Ama anne ve abla olmayinca baba da baska biriyle evli olunca okulu bitirir bitirmez yuvami kurmak istedim. Evlenmek istiyorum dedigimde aile begenmedi adayi fakir diye sonra da ne yaparsan yap dediler bende evlendim

Evlenmeyi istemeniz çok doğal, bu insanla da evlenin tabi. Fakirlik suç değil, çalışkan bir insan olduğu sürece. Ama keşke işini toparlayıp faturaları açtıracak kadar bari bir birikimi olana kadar sabretseydiniz.
Şu an için birbirinize destekle inşallah borçları kapatırsınız. İkiniz de çalıştığınız ve harcamalara dikkat ettiğiniz sürece borç kapanır inşallah. Zamanlar güzel eşyalarınız da olur. Ama çocuk fikriniz varsa işte onu erteleyin. Düze çıkana kadar.

Ya fikir verebilecek fikir versin maddi durumu iyileştirmek adına. Ne yapsın kadıncağız bu saatten sonra olan olmuş
aynen ya.
ayıp oluyor arkadaşlar.
konuyu kapattıracaksınız illa.
yapmayın şöyle.
et parçası filan ne alaka ne kadar kırıcı konuşuyorsunuz.
kadın ne sormuş siz ne yazıyorsunuz!

her evlilik böyle değil. hata etmişsiniz.

düzenli bi iş bulmanız lazım. iki kişi asagri ücretle çalışsanız 2600 yapar zaten.
Ben 1000 tl alcm esimde gunluk 30 tl aliyo. Bi iş bulana kadar dedik. Gecici olarak. Ama ben yeni girdim işe esimde bu işi zor buldu . Sanirim o yuzden zorlandik bu kadar

Oyle huzurum yoktu cunku. Annem yok babam baskasiyla evli iki abim var onlar da evli. Herkes hayatinda yani ben kimsenin umrunda degildim olmadim da. Tek basina oyle yasamak yerine bana hayatini adayan adamin yaninda olmak daha cekici geldi

senin isin var heralde, garantili bir ismi? esinde en azindan asgari ucretli bir is bulsa rahat edersiniz biraz.
ama lutfen bu sikintilar gecmeden cocouk dusunmeyin, iyice zora sokar sizi.

Ben 1000 tl alcm esimde gunluk 30 tl aliyo. Bi iş bulana kadar dedik. Gecici olarak. Ama ben yeni girdim işe esimde bu işi zor buldu . Sanirim o yuzden zorlandik bu kadar

nerde çalışıyosunuz? asgari ücret 1300 tl zaten 1000 tl almak ne demek?

mesleki durumunuz, eğitiminiz nedir eşiniz ve sizin?

yani kariyer odaklı bi iş değilse günlüj 30 tlye çalışana kadar bi markete vs girse daha mantıklı. sürekli elaman alıyolar zaten.

Eşin her hangi bir markete çalışmaya girse bile 1300 asgari ücret alır.
niçin iş bulamıyor heryer eleman arıyor ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…