Önlisans kpss gir istersen başvuru başladı.Tıbbi sekreterim
kutsal bulunan kavram sadece kadına yapışırsa, bende bunu küçümserim,eğer bekaret çeyiz adledilirse ,erkeğin de aynı şekilde çeyiziyle gelmesiı gerektiğini düşünüyorum....Aslına bakarsanız cinsel obje olmak, sadece bayan için beklentiye girmek sinirimi bozan;Konuda geçen beyefendi bunu söyleyince haliyle sinir katsayım çıkıyor, ayrıca namus kavramını hiç tartışmayalım,keşke o masum değerlerden olsa malesef öyle değil!Konuyla alakası yok fazla işgal etmeyeyim!
kutsal bulunan kavram sadece kadına yapışırsa, bende bunu küçümserim,eğer bekaret çeyiz adledilirse ,erkeğin de aynı şekilde çeyiziyle gelmesiı gerektiğini düşünüyorum....Aslına bakarsanız cinsel obje olmak, sadece bayan için beklentiye girmek sinirimi bozan;Konuda geçen beyefendi bunu söyleyince haliyle sinir katsayım çıkıyor, ayrıca namus kavramını hiç tartışmayalım,keşke o masum değerlerden olsa malesef öyle değil!Konuyla alakası yok fazla işgal etmeyeyim!
Biz de onu dusunmustuk herseyi kendimiz alalim diye. Dugun oyle oldu zaten. Kimseden yardim almadik yardim teklifi olmadi zaten. Ayni hayali kuran insanlar da vadmis demek ki:)bir seneyi geçik kvaldemin eski eşyaları üstünde kaldım.bir tek taksitli yatak odam vardı gerisi yoktu.evim eskici gibiydi benim eşyaların bildiğin bol kullanılmış.prizler filan yerlerinden çıkmak üzereydi sigorta eski idi ve en ufak kettle da sigorta atıyordu..benim işim yoktu evimiz sobalı idi..Allah yardım etti. eşim askere gidince onun işinde çalıştım para biriktirdim.ufak tefek eşyalarımı aldım taksit ödedim.eşim geldi işini iade ettim başka iş bulduk.o sayede rahatladık.tek avantajımız küçük bir ilçede oturmak.inşallah sizde düze çıkarsınız.dua edin bol bol.kendiniz tırmalamayarak edindiğiniz için her şeyiniz çok kıymetli olacak vicdanen de rahat olacaksınız.
Namus denince neden bekaret geliyo akillara? Bencede kapatalim.+1
katılıyorum. bekareti namus görmekte saçma değil mi ayrıca? namusun tanımı kişiden kişiye değişir bence. yani bu kız önceden sevişmiş olsaydı namussuz mu olacaktı? şimdi bakire olmayan herkes namussuz mu oluyor bu durumu baz alarak konuşursak? peki evlendiği erkekte aynı şekilde bakir mi bari? o da çeyiz niyetine bekaretini almış gelmiş mi kıza?
peki bekaretini çeyiz niyetine kullanmakta, kadının kendisinin değerini düşürmez mi? kadın mal mı? eşya mı? zarı çeyiz mi? amann neyse bu konu uzar gider en iyisi kapatalım.
bu bekaret konusunu dinimizce hem kadin hem erkek icin korunmasi gereken bir degerdir. bitti. bunu lamucimi yok. insanlar bunu kulturlerin getirdigi sacma ayirimlar yuzunden sadece kadin icin onemli kiliyorsa, bu o insanlarin bir sorunu ve problemidir. siz kalkip bu degeri insanlarin yanlis yaklasimi yuzunden kucumseyemezsiniz.
sizin bu yorumunuzu su yasadigim ulkedeki irkci at gozlugu takmis biri soylemis olsa, tenezzul edip duymam bile, lakin turkce konusup yazdiginiza gore bazi konulari ayirt edebildiginizi dusunuyorum. o yuzden yorumunuzuda, bu aciklamanizida hala cok ama cok gereksiz buluyorum.
sanirim sizde bende ne hanimefendiyi, nede esini taniyoruz. kalkip esi hakkinda boyle sinirlenmenizide gereksiz buluyorum.
Coktan yaptim basvurumuÖnlisans kpss gir istersen başvuru başladı.
kesinlikle size katılıyorumacikcasi yorumunuzu cok kirici buldum. cokta gereksiz. insanlarin degerleriyle bu sekilde alay etmeniz hic hos degil.
+1
katılıyorum. bekareti namus görmekte saçma değil mi ayrıca? namusun tanımı kişiden kişiye değişir bence. yani bu kız önceden sevişmiş olsaydı namussuz mu olacaktı? şimdi bakire olmayan herkes namussuz mu oluyor bu durumu baz alarak konuşursak? peki evlendiği erkekte aynı şekilde bakir mi bari? o da çeyiz niyetine bekaretini almış gelmiş mi kıza?
peki bekaretini çeyiz niyetine kullanmakta, kadının kendisinin değerini düşürmez mi? kadın mal mı? eşya mı? zarı çeyiz mi? amann neyse bu konu uzar gider en iyisi kapatalım.
hahaha; hic gulecegim yoktu.Pardon tesvikiye imami siz misiniz?
Bazi sorularim olacakti da
Madem vaaza basladiniz aydinlatin bizi de
bu bekaret konusunu dinimizce hem kadin hem erkek icin korunmasi gereken bir degerdir. bitti. bunu lamucimi yok. insanlar bunu kulturlerin getirdigi sacma ayirimlar yuzunden sadece kadin icin onemli kiliyorsa, bu o insanlarin bir sorunu ve problemidir. siz kalkip bu degeri insanlarin yanlis yaklasimi yuzunden kucumseyemezsiniz.
sizin bu yorumunuzu su yasadigim ulkedeki irkci at gozlugu takmis biri soylemis olsa, tenezzul edip duymam bile, lakin turkce konusup yazdiginiza gore bazi konulari ayirt edebildiginizi dusunuyorum. o yuzden yorumunuzuda, bu aciklamanizida hala cok ama cok gereksiz buluyorum.
sanirim sizde bende ne hanimefendiyi, nede esini taniyoruz. kalkip esi hakkinda boyle sinirlenmenizide gereksiz buluyorum.
konu nerden baktiginizla alakali. sahsen dini pencereden bakmayi tercih ediyorum. konu bunlari (bakir kalmayi, zina yapmamayi) uygulayip uygulamamak degil, konu kabul etmek; yani dinimizce zinanin namusa leke getirdigini kabul etmektir.
siz dini degerleri onemsemezsiniz, o sizin bileceginiz sey. lakin dini kendinize uydurmayiniz, kendi dusuncenize uydurmayiniz. lutfen.
tabikide herkes Musluman degil, orda yanlislikla oyle bir cumle kurmusum afedersiniz.Mune yetiş dini yorum yapıyolar, vaaz dinlemek istersek camiye gideriz. benim için bekaret namusla eşdeğer değildir. sanki burda herkes müslümanmış gibi yorum yapmayın bence.
hahaha; hic gulecegim yoktu.
bende seni optum canim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?