Yeni evlilerin maddi durumu

Genelde aileler yardım ettiği için kötü değildir.

Ama siz uygun zamanı bekleseydiniz keşke

Umarim esinizi severek evlenmissinizdir. Hic dert etmeyin ben ogretmen maasimla cok sıkıntili evlilik yasadim 2 sene yeni yeni duzeliyoruz. Anasi olacak kadin surekli esimi somurdugu icin kredi cekip evlendik dugunden sonra esim issiz kaldi. Benim bekar evindeki esyalari kullaniyorduk kanepeyi acip yatiyorduk. Ev kira. Benim maas oldugu gibi kredi kira faturalara gidiyordu. Bir karttan cekip digerine yatiriyorduk. Esimle Allah buyuk dedik birbirimizi kirmamaya calistik. Cok sukur esim is buldu 1 sene icinde krediyi erittik evimizin mobilyasini aldik. Simdi bebek de bekliyoruz. Gececek yani. Sen de is bulmussun esin de az cok demeden gocunmadan kazaniyorsa Allahin izniyle herseyin ustesinden gelirsiniz. Keske yapmasaydin diyenlere de aldirma herkes sansli dogmuyor zengin koca da bulmuyor

+1

katılıyorum. bekareti namus görmekte saçma değil mi ayrıca? namusun tanımı kişiden kişiye değişir bence. yani bu kız önceden sevişmiş olsaydı namussuz mu olacaktı? şimdi bakire olmayan herkes namussuz mu oluyor bu durumu baz alarak konuşursak? peki evlendiği erkekte aynı şekilde bakir mi bari? o da çeyiz niyetine bekaretini almış gelmiş mi kıza?

peki bekaretini çeyiz niyetine kullanmakta, kadının kendisinin değerini düşürmez mi? kadın mal mı? eşya mı? zarı çeyiz mi? amann neyse bu konu uzar gider en iyisi kapatalım.

bu bekaret konusunu dinimizce hem kadin hem erkek icin korunmasi gereken bir degerdir. bitti. bunu lamucimi yok. insanlar bunu kulturlerin getirdigi sacma ayirimlar yuzunden sadece kadin icin onemli kiliyorsa, bu o insanlarin bir sorunu ve problemidir. siz kalkip bu degeri insanlarin yanlis yaklasimi yuzunden kucumseyemezsiniz.

sizin bu yorumunuzu su yasadigim ulkedeki irkci at gozlugu takmis biri soylemis olsa, tenezzul edip duymam bile, lakin turkce konusup yazdiginiza gore bazi konulari ayirt edebildiginizi dusunuyorum. o yuzden yorumunuzuda, bu aciklamanizida hala cok ama cok gereksiz buluyorum.

sanirim sizde bende ne hanimefendiyi, nede esini taniyoruz. kalkip esi hakkinda boyle sinirlenmenizide gereksiz buluyorum.

Biz de onu dusunmustuk herseyi kendimiz alalim diye. Dugun oyle oldu zaten. Kimseden yardim almadik yardim teklifi olmadi zaten. Ayni hayali kuran insanlar da vadmis demek ki:)

Namus denince neden bekaret geliyo akillara? Bencede kapatalim.

Pardon tesvikiye imami siz misiniz?
Bazi sorularim olacakti da
Madem vaaza basladiniz aydinlatin bizi de

Kendiniz tercih etmişsiniz. .
Zorlukları elbette olur. .
İkiniz çalışarak üstünden gelirsiniz. .
Sabır . .

konu nerden baktiginizla alakali. sahsen dini pencereden bakmayi tercih ediyorum. konu bunlari (bakir kalmayi, zina yapmamayi) uygulayip uygulamamak degil, konu kabul etmek; yani dinimizce zinanin namusa leke getirdigini kabul etmektir.
siz dini degerleri onemsemezsiniz, o sizin bileceginiz sey. lakin dini kendinize uydurmayiniz, kendi dusuncenize uydurmayiniz. lutfen.

Mune yetiş dini yorum yapıyolar, vaaz dinlemek istersek camiye gideriz. benim için bekaret namusla eşdeğer değildir. sanki burda herkes müslümanmış gibi yorum yapmayın bence.

ben dini katmadım arkadaşım sen de katma zira benim müslüman olup olmadığımı bile bilmiyorsun. ben toplumu baz alarak konuştum dini değil. hiçbişeyi de kendime uydurmuyorum, kendi doğrularım neyse onu söylüyorum. Mune

Eşimin bana kullandigi söz hz.Fatima annemizin sözüdür. Bir genc kizin namus ve ahlaktan buyuk ceyizi olamaz diye. O kucuk bi ayrintiydi. Neden bu kadar buyudu bu mesele? Ben bi derdim vardi yazdim benimle ayni durumu yasayan insanlar da durumunj paylasti yada arkadaslar tavsiyelerde bulundu vs.

eşiniz lise mezunu olsa da daha çok kazanabileceği işler var. mağazada çalışmak,markette çalışmak,fabrikada çalışmak gibi...
en azından sabit maaşı en az 1.300 tl ve sigoratası olurdu..
ayrıca sizn neden 1.000 tl kazanıyorsunuz onu da anlamadım..asgari ücret neden almıyorsunuz*

Tamam hanımlar polemiğe gerek yok, dini yorum yasak, tartışmakta öyle, maddi imkanlar üzerinden devam edin isterseniz konuya, yok istemezseniz de dini yorum yapmaya devam ederseniz, polemiğe girerseniz, konu dışına çıkarsanız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…