Yeni evlilerin maddi durumu

Şimdi moralinizi bozmak gibi olmasın ama herkesin durumu farklı.
Ben borçla evlenmedim.
Ama çok uyguna evlendim.

Keşke bekleseydiniz. Mesleğiniz ne?

her evlilk de illa ki oluyor maddi sıkıntı, bunda hemfikiriz. tabi çok çok nadir borçsuz harçsız evlenen de var yani.
ama sizinki resmen kumar olmuş. hani eşya falan alırsın, ev ayarlarsın, düğün dernek yaparsın onları ödersin. sizde o da yok. nasıl bir cesaretle, gözü kör olarak evlendiniz ki??
misal biz de eşimle birlikte evlendik. tek çöp maddi destek yoktu bize de . ama ev de aldık, eşyalarımızı da aldık, düğün-dernek de yaptık. siz eski eşyalar gitmiş bir de faturalarda bile zorluk çekiyorsunuz. ha eşya falan alsan, doğru düzgün eve gelin gitsen, sonra eşin işsiz kalsa neyse. ama bu çok ilginç. bari siz sefil oluyorsunuz, çocuk yapıp onu da şu zorluğa ortak etmeyin.

Valla bu yazdıklarını görünce biz çok rahat evlenmişz dedim kendi kendime. İkimizinde ailelerinin durumu iyi hiç bocumuz olmadan evlendik. Ama evlendikten snra başka sınavlarımız oldu o ayrı. Rabbim yardimcnz olsun inşallah

Ya fikir verebilecek fikir versin maddi durumu iyileştirmek adına. Ne yapsın kadıncağız bu saatten sonra olan olmuş

Duzenli bir ise girin
Harcamalarinizi ona gore yapindan baska aciklama olabilir mi ??
Ya da sans oyunu oynasinlar tutarsa koseyi donerler Allah askina ne desin insanlar :)
Siz soyleyin cok ulvi fikirleriniz varsa
Bizde faydalanalim
Malum para herkese lazim

Ben 1000 tl alcm esimde gunluk 30 tl aliyo. Bi iş bulana kadar dedik. Gecici olarak. Ama ben yeni girdim işe esimde bu işi zor buldu . Sanirim o yuzden zorlandik bu kadar
1300 almanız gerek.Sigorta da yoktur 1300 den az olunca.Günlük 30 lirada çok düşük ne iş yapıyor günlük.

Oyle huzurum yoktu cunku. Annem yok babam baskasiyla evli iki abim var onlar da evli. Herkes hayatinda yani ben kimsenin umrunda degildim olmadim da. Tek basina oyle yasamak yerine bana hayatini adayan adamin yaninda olmak daha cekici geldi

Ama artik eskisi gibi iki gonul bi olunca samanlik seyran olmuyor maalesef..
Uzgunum ama yapacak tek sey duzenli bi ise girmek
Belki iki is yapmak !
Baska yapacak sey yok zaten

Oyle huzurum yoktu cunku. Annem yok babam baskasiyla evli iki abim var onlar da evli. Herkes hayatinda yani ben kimsenin umrunda degildim olmadim da. Tek basina oyle yasamak yerine bana hayatini adayan adamin yaninda olmak daha cekici geldi

Evlenmeden önce babanlarla mi yasiyordun? En azından işe girdikten 1 sene sonra evlenseydin suan daha rahat olurdunuz. Sana hayatini adayan adam da 1 sene beklerdi bence.

Neyse olan olmuş hangi bölümü okudun? Kendi alaninda mi is buldun? Bi süre kemerleri sıkın tasarruf yapın. Hatta daha ucuz bi evde oturun bi süre. Sonra esin de iyi bi is bulur bir süre sonra. Belki geceleri de ek is yapar taksiye cikmak vs gibi. Borclar bitip biraz da birikim yapınca daha iyi bi eve cikar yavas yavaş dizersiniz evinizi.

Eşim ağir işlerde calişamiyo. Askerdeyken bi patlama yaşadiği için. Lise mezunu. Ben üniversite mezunuyum.

Genelde herkesin borçları oluyor tabiki geliri de, siz de çalışmaya başlamışsınızbi kaç aya toparlarsınız, Herşeyiniz de olur inşallah ilerde, Bi arkadaşımın ailesi çok söylerdi evlendiğimizde yatacak yatağımız yoktu. Okul biter bitmez evlenmişlerdi çok zorluklar çekmişler şimdi tüm sülaleye bakacak durumdalar :) İnsan çalışmak istesin yeterki

bir seneyi geçik kvaldemin eski eşyaları üstünde kaldım.bir tek taksitli yatak odam vardı gerisi yoktu.evim eskici gibiydi benim eşyaların bildiğin bol kullanılmış.prizler filan yerlerinden çıkmak üzereydi sigorta eski idi ve en ufak kettle da sigorta atıyordu..benim işim yoktu evimiz sobalı idi..Allah yardım etti. eşim askere gidince onun işinde çalıştım para biriktirdim.ufak tefek eşyalarımı aldım taksit ödedim.eşim geldi işini iade ettim başka iş bulduk.o sayede rahatladık.tek avantajımız küçük bir ilçede oturmak.inşallah sizde düze çıkarsınız.dua edin bol bol.kendiniz tırmalamayarak edindiğiniz için her şeyiniz çok kıymetli olacak vicdanen de rahat olacaksınız.

gayet tabi ne demek istenildigini cokta iyi anladiniz.

benim bahsettigim konu 'namus' kavramini kutsal bulan bu insanlarin bu dusuncesini bukadar kucumsemeniz. hic hos degil, tekrar soyluyorum.
kutsal bulunan kavram sadece kadına yapışırsa, bende bunu küçümserim,eğer bekaret çeyiz adledilirse ,erkeğin de aynı şekilde çeyiziyle gelmesiı gerektiğini düşünüyorum....Aslına bakarsanız cinsel obje olmak, sadece bayan için beklentiye girmek sinirimi bozan;Konuda geçen beyefendi bunu söyleyince haliyle sinir katsayım çıkıyor, ayrıca namus kavramını hiç tartışmayalım,keşke o masum değerlerden olsa malesef öyle değil!Konuyla alakası yok fazla işgal etmeyeyim!

Şimdi moralinizi bozmak gibi olmasın ama herkesin durumu farklı.
Ben borçla evlenmedim.
Ama çok uyguna evlendim.

Keşke bekleseydiniz. Mesleğiniz ne?
Tıbbi sekreterim

Bu yeni evlilerin maddi durumu degil ki ? Bu dusunmeden evlenenlerin ceyiz diye namus diyenlerin durumu. Maddi olanagi olanlat evlenmesin diye bir dusuncem yok. Kiminin evlilik masrafi 200 bin tl oluyor kiminin 20 bin tl. Ama o ev diziliyor bacasi tütüyor ocagi kayniyor. Esin dilerim bende para diye namusumu getirdim demez de is bulur acilen. Boyle beylik laflari hic mi hic sevmiyorum. Luks olmasin ama asgari sartlar saglasin. Hayatin gercekligini yok sayip sonra en guzdl gunleri krizlerle gecirmek hos mu ?Cozum basit is bulunacak hesap kitap yapilacak. Borclar odenecek artiya gecildiginde gerekenler yapilacak.

Eşim ağir işlerde calişamiyo. Askerdeyken bi patlama yaşadiği için. Lise mezunu. Ben üniversite mezunuyum.

siz ne iş yapıyosunuz eşiniz ne iş yapıyor? yani bence mantıksız bi durum şu işleriniz ve aldığınız paralar. hiç yoktan iyidir tabi ama daha iyisini aramanız lazım.

Namus erkek icin de kadin icin de aynidir. Dini islam olan kisi bunu asla inkar edemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…