Yeni Evlilik, Kariyer ve Bebek Çıkmazı: Döşemealtı mı, Konyaaltı mı?

Haklısınız ben yine de sadece düğünün de zor bir aşama olduğunu düşünüyorum
Düğün hazırlıkları işin oyun kısmı açıkçası

Ev ile ilgilenmek çok ayrı

Ben bekarken de tek yaşadım çok önemli olmuyor ev düzeni. Evliyken çok farklı. Ben de eşimle aynı evde kalırdım zaman zaman. Kreş gibi lay lay lom bekarken aynı evde kalmalar.

Çalışma konusunda ciddiysen çok ara vermeden başla işe. Yoksa çok zorlanırsın.

hayırlısı diyelim, yanlış anlama üsttenci olmak için yazmıyorum gelin ata binmiş ya nasip demiş şimdiden çocuk düşünmek hayatın akışına uygun değil. Ev için de en azından yarısı elinde olmadan plan yapmak kolay değil. Sahibinden sitesine girip ev almak istediğin bölgedeki fiyatlara göz at, değişimlere bak. Keza kira için de.
İkinizin birlikte huzurla yaşayabileceği bir eve yerleşmeye bakın. Duvar sorun çıkarmasa insan çıkarır insan faktörü düzgün olsun. Ondan sonra iş güç bakarsın bir iki sene çalışır doğum haklarına kavuşursun sonra bebek işine girersin.
Sevgililiği aynı evde geçirmiş olsan bile evlilik aile bağları işin içine girince daha farklı.

Biraz da risk, cesaret meselesi aslında. Aylık 500k geliri olan bir çift olsak sanmıyorum burada konu açacağımı. Hiç düşünmezdik gibi :)
Yani her ay 100bin koysan 12 ayda 1,2 milyon eder, evler 7-8 milyon. Krediler ve faiz oranları belli, risk ve cesaretten ziyade hesap ve para meselesi gibi duruyor bence bu derece plan ve hesap yapmayın, yeni evli olacaksınız gezin tozun mis gibi şu sene ev bu sene çocuk bu derece planlamayın, çok plan yapıp düşününce olası olumsuz durumda stres bombasına neden oluyor.
Bende evlendim 1 senede ev aldım, alacağımı ön görsem asla kiraya çıkmaz sıfır eşyalar almazdım mesela çünkü yara kıra borç harç aldık evi ahahshvs

tesekkur ederim
bir insani en iyi tatilde tanirsin derler, ben esimle evlenmeden 10 ulke gezdim. geldi benim ulkeme tasindi burada beraber ev dizdik, duvar boyadik, herseyi beraber yaptik..
yuzde yuz bildigimi sandigim, emin oldugum biriydi. çok da iyi bir kocadir, evde isbölümümüz var kendi görevine sadiktır - asla yapilmasi gereken bir seyi hatirlatmam gerekmez vs. ama evliligin ilk onuncu gününde "allahim ben ne yaptim" dedim:))
yani evlilik baska bir dünya. Sevgililikten, fink fink gezmekten, beraber uyuyup uyanmaktan cok daha farkli.
en iyisi cok plan yapma, zaten hayat olacagina varir.
bebek meselesinde de oyle. anne olmak istemen guzel ama ne acelen var? ha 27 ha 28 ha 29
anne olduktan sonra ömür boyu annesin zaten, bari hayattan iki sene daha çal:) keyfine bak kocanla, sorumsuz hayatinin - evliliginin tadini cikar, maddi hedeflerini gerceklestir vs. sonra denersiniz zaten

Valla stres konusunda çok haklısınız kendime kızıyorum ben de çok düşünüp stres yapıyorum sonra behçet ataklarım niye tuttu diyorum ahsdasdh Of hayata geç kalmak istemiyorum aslında işin gerçeği. 26 yaşında yaşlanmış hissediyorum. Ne ara işe başlayıp yükselebilicem? 30 yaşında anne olmak geç değil mi? Bunun gibi bir sürü şey daha :) Size de hayırlı olsun ağız tadıyla oturun evinizde inşallah.

Ya biz de aslında 3 seneye neler neler sığdırdık.. Biz de birçok ülke gezdik gerçi bizimki nişan balayısı gibi bişey oldu ama sefalet de çektik sefa da sürdük yeri geldi.. Ailesiyle 1 senedir içli dışlıyım onun aile bağları sağlıklı olduğundan şimdiye kadar güllük gülistandı. Ve şehir dışında oldukları için çok görüşemiyoruz da. Bebek de tabii ki ne zaman gelecekse o zaman gelecek biz seçemeyiz biliyorum da biraz pimpirikliyim işte saçma sapan... Bakalım hayırlısı ya.. Şimdi şu evimizi bi seçelim tutalım da. Gerisi de gelir herhalde :)

Zaten belli yani hayatı ciddiye alan planlayan insanlar çok stresli oluyor bir zamanlar bende böyleydim. Sonra plan dışı durum olunca çok tepetaklak gidiyosun. Artık millet 30larına yakın evleniyor zaten ilk gebelik yaşı 30-35lere kaydı. Geçmi değil mi buna yumurtalar karar veriyor gider amh baktırırsın hekime dersin şu kadar süre çocuk düşünmüyorum sağlık açısından sorunum var mı diye, zaten hekimde sana der tıbbi kısmı.
Hem ev hem çocuk hem kariyer hepsi bir olsun hemde hemen olsun istersen ortada senden bir şey kalmaz, kervan yolda dürülür

Şu zamanda Türkiye şartlarında evlenecek insanlara gerçekten üzülüyorum. Bizim dönemde çift maaşla ev, araba planı yapılıp ve alınabiliyordu. Hatta hemen çocuk yapmayıp extralarda yapabiliyorduk. Altın vs. Extra katkıydı.

Kuzenim yenilerde evlendi ve kariyerleri çok iyi çift maaş yine ama çocuklar kara kara düşünüyor. Onca emek vermişler haliyle hem yaşamak hem ev sahibi olmak istiyorlar ama onlarla bile dertli.

Allah yardımcınız olsun. Umarım hayat sizin için iyi olur demeye geldim

Çok doğru maalesef. Bu nedenle hem kendimiz iyi yaşamak için hem de ilerideki bebeğimize iyi yaşam koşulları sunabilmek için istiyoruz avrupaya taşınmayı.. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, hepimizin için iyi olsun

`