- Konu Sahibi kariyerkadin
-
İlk cümlenize hak veriyorum fakat iş konusunda daha önce tek bir kez bile geçemediğim mülakat olmadı; kendi sektörümde, okuduğum alanda. Bununla birlikte düğün ve işi bir arada yürütmek istemediğim için bu sene işe girmedim. Yoksa mülakatı geçmiş eğitimlere çoktan başlamıştım daha mezun bile olmadan. Çok şükür.. Peşinatımız şu an yok fakat ev almaya karar verene kadar birikim yapıp düğün altınlarımızı değerlendirmeyi planlamıştık.Mezun olmadan önce insan hemen işe başlayacağını sanır pek öyle olmayabilir bu da kenarda dursun. düğün masraflarını kim hallediyor? Peşinatsız evi nasıl almayı düşünüyorsunuz? Şimdi yoksa seneye de yoktur. Yakın dönemde Antalya’da mülk sattım en dandiği yeri iyiyse 7-8 milyon
Balık, ikizler, ikizler :) Nişanlım da koç, ikizler, yayBasak yada oglak diyorum. Oglaga daha yakinim.
Fikir almak istedim siz değerli hanımlar ve belki hayat tecrübesi fazla ablalarımdan :) Yoksa herkesin her dediğini direkt uygulayacak değiliz. Farklı bakış açıları görmek istedik :)Bunlar kırk kat yabancıların karar verebileceği konular mı sizce? Resmen nerde yaşayayım, ne zaman çocuk yapayım diye bize soruyorsunuz
Sadece takılara ve çift maaşa güvenerek mi ev almak kesin dediniz. Altın çok pahalı düğünde ortalama 3-4 milyon takı takılır mı sizce? Üstünede kredi çekeceksiniz geri ödemesi vs. Yani planlı gitmek istediğiniz için bence bir kez daha hesap yapın. Sizin iş bulmanız uzayabilir birde bebek istiyosunuz 2 sene kendiniz bakacaksanız tek maaşa düşeceksiniz. Yerinizde olsam yurtdışına göre plan yaparım, daha erken gitme durumu varsa onu denerim vsHerkese toplu cevap vermiş olayım hanımlar. Seneye garantisi yok zaten ev almanın bi zorunluluğu da yok.. O seneki durumumuza bağlı. Ayrıca oturmaktan çok yatırım amaçlı almayı düşünüyoruz çünkü önümüz yurt dışı. Bir de şu anda peşinat yok.. seneye altınlar peşinat olacak artı çift maaş. Nişanlımın şu anki evinde memnun olmadığımız birçok detay var bunu anlamak çok zor olmasa gerek. Bu evde kalmak iki taraf için de söz konusu değil diyorum. Mutlaka taşınmalıyız. Zengin değiliz ama şükürler olsun fakir de değiliz. Eşyaların eskimesini elbette istemeyiz ama huzurumuz masraflardan daha önemli. Bu arada iki kez hatta ailemle olan taşınmamı da düşünürsek iki kez sıfırdan ev eşya taşındım. Zor olduğunu gayet iyi bilmekle beraber tekrarlıyorum, huzurumuz masraflardan daha önemli..
Ev almak şart değil, alırsak iyi olur boşa kira vermektense. Ve evet çift maaşımıza güveniyoruz. Altınlara da güveniyoruz. Ha olmazsa da kahrolacak değiliz ev almayı erteleriz olur biter..Sadece takılara ve çift maaşa güvenerek mi ev almak kesin dediniz. Altın çok pahalı düğünde ortalama 3-4 milyon takı takılır mı sizce? Üstünede kredi çekeceksiniz geri ödemesi vs. Yani planlı gitmek istediğiniz için bence bir kez daha hesap yapın. Sizin iş bulmanız uzayabilir birde bebek istiyosunuz 2 sene kendiniz bakacaksanız tek maaşa düşeceksiniz. Yerinizde olsam yurtdışına göre plan yaparım, daha erken gitme durumu varsa onu denerim vs
Konyaltı yada havalimanına daha yakın Güzeloba taraflarını tercih ederdim.İş Durumu: Nişanlım Antalya serbest bölge limanda çalışıyor. Ben havacılık mezunuyum, şu an online dersler veriyorum ama Mart 2027 gibi havalimanında işe girmeyi planlıyorum (sezonluk alımlardan dolayı)
Düğün+iş’i bir arada yürütemeyeceğini düşünüyorsan evlilikte hiç çalışamazsınİlk cümlenize hak veriyorum fakat iş konusunda daha önce tek bir kez bile geçemediğim mülakat olmadı; kendi sektörümde, okuduğum alanda. Bununla birlikte düğün ve işi bir arada yürütmek istemediğim için bu sene işe girmedim. Yoksa mülakatı geçmiş eğitimlere çoktan başlamıştım daha mezun bile olmadan. Çok şükür.. Peşinatımız şu an yok fakat ev almaya karar verene kadar birikim yapıp düğün altınlarımızı değerlendirmeyi planlamıştık.
Burada kesin seneye evimizi alacağız dediğiniz için bu tip yorumlar aldınız. Yatırımlık altınlarla ev almak başka, oturcağın eve bir sene sonra geçicez demek başka. O yüzden boşa masraf yapma vs dedik. Zaten yüksek gelirli olacaksınız belli ki o yüzden gönlünüze neresi uyarsa orda oturun sıfırda düzün evinizi. Yüksek gelirli bir aile için 40/50bin kira çok değil zatenEv almak şart değil, alırsak iyi olur boşa kira vermektense. Ve evet çift maaşımıza güveniyoruz. Altınlara da güveniyoruz. Ha olmazsa da kahrolacak değiliz ev almayı erteleriz olur biter..
Tam olarak alakası nedir? Benim bu yaz birden fazla telaşem ve yer değişikliklerim söz konusu. Bir düzenim yokken bir işte düzenli çalışmanın benim için zorluğundan bahsediyorum. Evlendiğimde ise yerleşik düzene geçip işimi de ona göre ayarlamış olacağım, değil mi?Düğün+iş’i bir arada yürütemeyeceğini düşünüyorsan evlilikte hiç çalışamazsın
Seneye ev almak için koşullarımız uygun, o neden seneye planlıyoruz zaten demiştim aslında. Kesin olması başka, koşulların uygun olacağını düşünmek ve planlamak başka benim lügatımda fakat yanlış anlaşılmaya müsait bir dil kullanmış olabilirim tabii.Burada kesin seneye evimizi alacağız dediğiniz için bu tip yorumlar aldınız. Yatırımlık altınlarla ev almak başka, oturcağın eve bir sene sonra geçicez demek başka. O yüzden boşa masraf yapma vs dedik. Zaten yüksek gelirli olacaksınız belli ki o yüzden gönlünüze neresi uyarsa orda oturun sıfırda düzün evinizi. Yüksek gelirli bir aile için 40/50bin kira çok değil zaten
Haklısınız. İnsan 3 senedir çoğunlukla aylarca aynı evin içerisinde yaşayınca bunları artık düşünmüyor, ilişkisine güvenmeyi tercih ediyor fakat ne zaman ne olacağı hiç bilinmez. İyisini umalım, iyisi olsun inşallah.Ne bebeği, ne taşınması, bir dur hele gözünü seveyim. Doğmamış bebeğe don biçiyorsunuz resmen, önce bir evlenin bakalım nasıl gidecek evlilik.
altina guvenme benceHerkese toplu cevap vermiş olayım hanımlar. Seneye garantisi yok zaten ev almanın bi zorunluluğu da yok.. O seneki durumumuza bağlı. Ayrıca oturmaktan çok yatırım amaçlı almayı düşünüyoruz çünkü önümüz yurt dışı. Bir de şu anda peşinat yok.. seneye altınlar peşinat olacak artı çift maaş. Nişanlımın şu anki evinde memnun olmadığımız birçok detay var bunu anlamak çok zor olmasa gerek. Bu evde kalmak iki taraf için de söz konusu değil diyorum. Mutlaka taşınmalıyız. Zengin değiliz ama şükürler olsun fakir de değiliz. Eşyaların eskimesini elbette istemeyiz ama huzurumuz masraflardan daha önemli. Bu arada iki kez hatta ailemle olan taşınmamı da düşünürsek iki kez sıfırdan ev eşya taşındım. Zor olduğunu gayet iyi bilmekle beraber tekrarlıyorum, huzurumuz masraflardan daha önemli..
kesin degil ki havalimaninda donemlik alım olursa da konu sahibi basvurup istedigi pozisyonda ise alinip baslarsa.Seneye ev almak için koşullarımız uygun, o neden seneye planlıyoruz zaten demiştim aslında. Kesin olması başka, koşulların uygun olacağını düşünmek ve planlamak başka benim lügatımda fakat yanlış anlaşılmaya müsait bir dil kullanmış olabilirim tabii.
Yerim yurdum belli olmadığı için dememişsin düğün ve işi bir arada yürütmek demişsin o yüzdenTam olarak alakası nedir? Benim bu yaz birden fazla telaşem ve yer değişikliklerim söz konusu. Bir düzenim yokken bir işte düzenli çalışmanın benim için zorluğundan bahsediyorum. Evlendiğimde ise yerleşik düzene geçip işimi de ona göre ayarlamış olacağım, değil mi?
Açıkcası bu iş maddiyata bakar, o yüzden herkes maddi yorumlar yaptı. Geliriniz 400-500k olacaksa bu planları yapmanız tabiki normal.Seneye ev almak için koşullarımız uygun, o neden seneye planlıyoruz zaten demiştim aslında. Kesin olması başka, koşulların uygun olacağını düşünmek ve planlamak başka benim lügatımda fakat yanlış anlaşılmaya müsait bir dil kullanmış olabilirim tabii.
Çok doğru, iyimser düşünüyoruz altınlar konusunda.. Ne takılacağını bilemiyoruz. Diğer konuda da haklısınız ama insan 3 senedir çoğunlukla aylarca aynı evin içerisinde yaşayınca bunları artık düşünmüyor, ilişkisine güvenmeyi tercih ediyor fakat ne zaman ne olacağı hiç bilinmez. İyisini umalım, iyisi olsun inşallah. Sizin de anneliğinizi tebrik ederim yeni gördüm imzanızı :)altina guvenme bence
ben de bu sene evlendim annemin iki ayri evliliginde 2 bilezik taktigi yegeni bana 3bin takti, yine bilezik takilan, oglunun sunnetine ceyrek takilan kardesi 100 euro takti. annem onlarin teyzesiydi, haliyle benim teyzemin takmasi gerekir dersen o da ceyrek takti
eskidenmis gelenlerin ayip olmasin diye ceyrek taktigi , yakin akrabalarin bilezik taktigi devirler.
ben de benzer heveslerle bir yatirim yaptim, nikahtaki nakitler (ki herkes nakit takti) bir taksidimi kapatmadi, ustune eklemek zorunda kaldimaltinlarin hepsi taksitlerime gitti , altinlar bitti taksitler bitmedi
yine de hersey gonlune gore olsun ama boyle yuzyillik planlar yapma
hele bir eve gir, bak bakalim sevgilinle nikahli kocan ayni insanlar mi?
cogu kisi ne hayallerle evleniyor ilk günden kocalari isten gelip tv kumandasina uzanan adama dönüsüyorlar, çöp atmasi icin bile kavga ediyorsun , bekarken kactikları analarının kuzusu olası geliyor vs vs...
kervan yolda düzelir, bunca plana gerek yok.
ev olarak da icine sineni tut gitsin. araba varsa ne sorun olacak ki uzak olmasi? benim evim sehrin göbeginde, turistik yerlere parklara bahcelere yakin, dibinden de metro geciyor. yine de cikasim gezesim gelmiyor uzun zamandir, bir boy yuruyus yapip eve geri dönüyorum. canin istedikce arabayla gidersin
Olur o olur :)kesin degil ki havalimaninda donemlik alım olursa da konu sahibi basvurup istedigi pozisyonda ise alinip baslarsa.
bu ihtimale guvenip pahali eve cikilmaz
Haklısınız ben yine de sadece düğünün de zor bir aşama olduğunu düşünüyorumYerim yurdum belli olmadığı için dememişsin düğün ve işi bir arada yürütmek demişsin o yüzden
Biraz da risk, cesaret meselesi aslında. Aylık 500k geliri olan bir çift olsak sanmıyorum burada konu açacağımı. Hiç düşünmezdik gibi :)Açıkcası bu iş maddiyata bakar, o yüzden herkes maddi yorumlar yaptı. Geliriniz 400-500k olacaksa bu planları yapmanız tabiki normal.