- Konu Sahibi kariyerkadin
-
Tabii ki orası öyle belki bebeğimiz bile olmayacak ama ben hem kendimi hem ilerideki çocuğumu düşündüğüm için plan yapmak zorundayım. O çocuğu türkiyede doğurmak var, hollandada doğurmak var..Her şeyi daha şimdiden çok planlıyor ve kontrol etmeye çalışıyorsunuz, bir evlenin bakın bakalım nasıl gidecek evlilik. Hayat insan planlar yaparken başına gelenlerdir derler. Konyaaltı tabii ki çok daha yaşanası bir yer, döşemealtı çok dışta kalmıyor mu oraya göre? Biraz daha konyaaltına yakın bir yerler olmaz mı? 40 bin çok fazla ama şimdi döşemealtı ile konyaaltı imkanları da farklı. Muratpaşada falan tutamaz mısınız gerçi oranın kiraları da çok düşük değildir.
Maalesef yeni evler çok küçük oluyor artık. Peki kepezde ama muratpaşaya yakın, otogar taraflarında falan olmaz mı? Hem merkeze yakın arabanız da var ulaşım da kolay olur.Tabii ki orası öyle belki bebeğimiz bile olmayacak ama ben hem kendimi hem ilerideki çocuğumu düşündüğüm için plan yapmak zorundayım. O çocuğu türkiyede doğurmak var, hollandada doğurmak var..
Muratpaşa'daki evler ya eski ya da yeni olsalar bile küçücük bazılarında çamaşır makinesi koyacak yer bile mutfakta falan..
Konyaaltındayız aslında birkaç senedir seviyoruz da ama gönlümüze göre bir ev bulamadık..
Düğün tarihimiz belli, beyaz eşyalar alındı, mutfak eşyaları alındı, bu haftalarda da ev tutacağız. Ortada düğün var yani :)Dogmamiş bebege don biçmek tamda yaptiginiz. Plan ve hayal kurmak iyi güzel de nebileyim sanki hersey kesin olacakmis gibi olan yapmaniz...
Ortada daha dugun yok ama ne zaman hamile kalsam once mi sonra mi??? Ne biliyorsunuz siz karar verdiginizde bebegin olacagini ya da ne biliyorsunuz 1 seneye ev alacaginizi, 5 sene sonra Hollandanin acmis siizi bekledigini...
Ben olsam rüya evi kiralardim bu arada. Tebrikler
Ben de hemen bebek yapmama taraftarıyım. Sahile 20-25 dk uzaklıkta, nişanlımın iş yerine de öyle. Benim iş yerime 45 dk civarında. İkimizin de servisi var bu arada ayrıca araba da var ama gözümüz kesmiyor işte henüz :)Öncelikle bebek işini zırt diye yapmayın işe girin bir süre çalışın. Sonra da 15bin ciddi para uzak olsun para biriksin derim. Ne kadar uzak peki bu ev? Şehre hakim değilim.
Kız bişi diilmiş aaaaa. Elalem Şırnak'ta yaşıyoooBen de hemen bebek yapmama taraftarıyım. Sahile 20-25 dk uzaklıkta, nişanlımın iş yerine de öyle. Benim iş yerime 45 dk civarında. İkimizin de servisi var bu arada ayrıca araba da var ama gözümüz kesmiyor işte henüz :)
Selamlar herkese, kafam çok karışık ve objektif yorumlara ihtiyacım var. 26 yaşındayım, Eylül ayında düğünüm var ve en geç 20 Haziran’da evimizi tutmuş olmamız gerekiyor. Ancak birkaç seçenek arasında sıkışıp kaldım.
Durumumuz şöyle:
• İş Durumu: Nişanlım Antalya serbest bölge limanda çalışıyor. Ben havacılık mezunuyum, şu an online dersler veriyorum ama Mart 2027 gibi havalimanında işe girmeyi planlıyorum (sezonluk alımlardan dolayı).
• Gelecek Planı: 1 yıl sonra kendi evimizi alma, 5 yıl içerisinde ise Hollanda’ya taşınma planımız var.
• Bebek: Anne olmayı çok istiyorum ama zamanlamayı tutturamıyorum. İşe girmeden mi yapmalı, işe girip 1 yıl çalışıp yasal haklarımı (ücretli izin vs.) alarak mı ilerlemeli? Bebeğimi 2 yaşına kadar kendim büyütmek istiyorum.
Asıl Soru: Ev Nerede Olmalı?
Antalya’yı bilenler bilir; biz şu an Konyaaltı (Hurma) tarafındayız, denize yakınlığı ve sosyal hayatı seviyoruz. Altımızda arabamız ve motorumuz var.
1. Seçenek (Konyaaltı/Muratpaşa): İş yerlerine ve merkeze yakınlık için 40.000 TL kirayı gözden çıkardık. Ama bu fiyata içimize tam sinen, yeni bir ev bulamadık.
2. Seçenek (Döşemealtı): Burada 25.000 TL’ye 90 metrekare, 2+1, sıfır, "rüya gibi" diyebileceğim bir ev buldum. Resmen aşık oldum! Ama merkeze ve sahile uzak.
Çıkmazım şu:
Ailelerimiz şehir dışında, yani bebek olursa tamamen yalnız olacağız. Döşemealtı’ndaki o evi tutarsam aradaki 15.000 TL farkla ciddi bir birikim yapabiliriz (1 yılda 180 bin TL eder). Ama "Eşim işteyken o kadar uzakta tek başıma sıkılır mıyım, sosyal hayattan kopar mıyım?" diye de korkuyorum.
Sizce;
• O rüya ev için uzaklığa değer mi, yoksa "deniz havası ve merkez iyidir" deyip daha yüksek kira mı ödenmeli?
• Kariyer/Bebek dengesini nasıl kurmalı? Önce havalimanı tecrübesi mi, yoksa o güzel evde bebeğimi büyütüp sonra mı iş hayatına dönmek?
Fikirlerinize çok ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler!
Ay ne bileyimmm sonra pişman oluruz yollarda geçer günlerimiz diye korkuyoruzKız bişi diilmiş aaaaa. Elalem Şırnak'ta yaşıyooo
Peki eşim işteyken ben neler yapabilirim döşemealtında? Yeniköy taraflarına bakıyoruz bir de bahçeyakaDöşemealtın da yaşıyorum Hurma tarafı şahane ama kiralar çok arttı ve iki senedir aşırı şekildem merkezden Döşemealtı na yerleşim var.
Arabanız varsa hiç sıkıntı yaşamazsınız ama çok sosyal bir hayatımız var derseniz sürekli merkeze git gel zor olabilir eğer yok haftasonu gezmek yeter derseniz Döşemealtı gelişen bir yer çok fazla eksiği olmasına rağmen
Nişanlım da öyle diyor 1 sene deneriz yapamazsak taşınırız diyorAntalya'da sadece muratpaşa'yı biliyorum, cevabım çok ayrıntılı olamayacak ama döşemealtı uygun gibi geldi yerleşmek için. Muratpaşa evet daha merkezi ama pahalı. Bu yıl 15lik fark seneye kira artışı ile yüzde 30-yüzde 40 artacak bunu da hesaplayınca döşemealtı daha iyi duruyor. Araba ve motor olduğu için ulaşım sıkıntısı bence yaşamazsınız. Evi kiralık tutunca orada bebek olunca oturacaksınız diye bir kural yok. Beğenmezseniz, bebekle zorlanırız derseniz taşınırsınız.
Bebek yokken para biriktirebilirsiniz, kemer sıkılır rahatça ama bebek varken çok zor. Bu yüzden şimdilik kendinizi daha idare etmelik masraf yapsanız iyi olur.
Hayırlı olsun.
Beklentinize bağlı dediğim gibi artık özellikle Yeşilbayır tarafına çok fazla cafe ,pilates ,pub açıldı ama bu Konyaaltın da yaşamak gibi mi derseniz değil daha sakin henüz gelişme aşamasında olan bir ilçePeki eşim işteyken ben neler yapabilirim döşemealtında? Yeniköy taraflarına bakıyoruz bir de bahçeyaka
Nişanlım da öyle diyor 1 sene deneriz yapamazsak taşınırız diyorÇok teşekkürler bu arada
ne kadar taşınmaya meraklısınız yahuNişanlım da öyle diyor 1 sene deneriz yapamazsak taşınırız diyorÇok teşekkürler bu arada
Henüz evlenmeden bebek düşünmek büyük cesaret hele bir dur bakalımSelamlar herkese, kafam çok karışık ve objektif yorumlara ihtiyacım var. 26 yaşındayım, Eylül ayında düğünüm var ve en geç 20 Haziran’da evimizi tutmuş olmamız gerekiyor. Ancak birkaç seçenek arasında sıkışıp kaldım.
Durumumuz şöyle:
• İş Durumu: Nişanlım Antalya serbest bölge limanda çalışıyor. Ben havacılık mezunuyum, şu an online dersler veriyorum ama Mart 2027 gibi havalimanında işe girmeyi planlıyorum (sezonluk alımlardan dolayı).
• Gelecek Planı: 1 yıl sonra kendi evimizi alma, 5 yıl içerisinde ise Hollanda’ya taşınma planımız var.
• Bebek: Anne olmayı çok istiyorum ama zamanlamayı tutturamıyorum. İşe girmeden mi yapmalı, işe girip 1 yıl çalışıp yasal haklarımı (ücretli izin vs.) alarak mı ilerlemeli? Bebeğimi 2 yaşına kadar kendim büyütmek istiyorum.
Antalya’yı bilenler bilir; biz şu an Konyaaltı (Hurma) tarafındayız, denize yakınlığı ve sosyal hayatı seviyoruz. Altımızda arabamız ve motorumuz var.
1. Seçenek (Konyaaltı/Muratpaşa): İş yerlerine ve merkeze yakınlık için 40.000 TL kirayı gözden çıkardık. Ama bu fiyata içimize tam sinen, yeni bir ev bulamadık.
2. Seçenek (Döşemealtı): Burada 25.000 TL’ye 90 metrekare, 2+1, sıfır, "rüya gibi" diyebileceğim bir ev buldum. Resmen aşık oldum! Ama merkeze ve sahile uzak.
Çıkmazım şu:
Ailelerimiz şehir dışında, yani bebek olursa tamamen yalnız olacağız. Döşemealtı’ndaki o evi tutarsam aradaki 15.000 TL farkla ciddi bir birikim yapabiliriz (1 yılda 180 bin TL eder). Ama "Eşim işteyken o kadar uzakta tek başıma sıkılır mıyım, sosyal hayattan kopar mıyım?" diye de korkuyorum.
Sizce;
• O rüya ev için uzaklığa değer mi, yoksa "deniz havası ve merkez iyidir" deyip daha yüksek kira mı ödenmeli?
• Kariyer/Bebek dengesini nasıl kurmalı? Önce havalimanı tecrübesi mi, yoksa o güzel evde bebeğimi büyütüp sonra mı iş hayatına dönmek?
ev için 2. seçenekSelamlar herkese, kafam çok karışık ve objektif yorumlara ihtiyacım var. 26 yaşındayım, Eylül ayında düğünüm var ve en geç 20 Haziran’da evimizi tutmuş olmamız gerekiyor. Ancak birkaç seçenek arasında sıkışıp kaldım.
Durumumuz şöyle:
Çıkmazım şu:
Sizce;