• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakın ben de kayınvalidemlerle aynı sitede oturuyorum ev onların evi kira derdimiz yok tutumlu olup birikim yapmaya çalışıyoruz bazen biz de beraber yiyoruz mesela atıyorum canım dolma istedi akşam 17 de çıkıyorum e yapacak zamanım yok rica ediyorum yapıyor ama bunlar karşılıklı iyi niyetle yapılması gereken şeyler. Canımız isterse gider dışarıda da yeriz

Hijyen sorunu yok yaptıklarını da gerçekten çok güzel yapıyor ama sıkıntım o yapıyor diye bizim evimize hiçbir şey alınmaması. Salata yapacak kadar dahi. Ve o yaptığı için eve bir şey alınmadığını kendisine söylememe rağmen hala yapmaya devam ediyor. Annesi yapmasa aslında bizim evimize de bir şeyler alınmak zorunda kalacak. Tv karşısında bile atıştıramıyoruz, yedik zaten boşver yemeyelim şimdi bu saatte oluyor. Ben bir süre çalışıp okurken kendim yaşadığım için de yemek yapma temposuna alışığım uğraşmayı da seviyorum burda yazdığım her şeyi herkese söyledim ama çözüm yok. Tam taşıp patladığım noktada buraya ihtiyaç duydum 😣
Sizin sorununuz kayinvalidenizin yemek yapmasi degil bence esinizin cimriligi ile ilgili bir yorum okumustum ona katiliyorum. Calisiyorsunuz cok sükür ki gidin evinize atistirmalik, ivir zivir -saglikli besleniyorsaniz ona göre- taze meyve ne bileyim kuruyemis falan alin, esinizin keyfini beklemeyin oturun yiyin. Cani isterse o da eslik eder. Arada kek, börek yaparsaniz kayinvalidenize götürür yemeklerine hatta emeklerine ufak bir tesekkur edersiniz ya da tek cesit yapan kayinvalidenizin menüsünün yanina salata-corba vs evinizde hazirlar onunla degis tokus yaparsiniz, bunlari yapmak icin esinizin onayina ihtiyaciniz yok.

Eşiniz hem cimri hem tembel geldi bana ya

Annesi yemekleri yapıyor olsa bile atıştırmalık bir şeyler alır eve insan. Onu bile almıyormuş. Kırk yılda bir yapılan yemekleri de sadece siz yapıyosunuz o hiç yardım etmiyor diye anladım yanlışsam düzeltin. Hoş onda da yemeği etsiz bulup bir daha yapma diye direktif veriyor.

Değiştiriyorum hem cimri hem tembel hem de dominant-bencil. İlişkinizi sadece o yönetiyor gibi geldi bana ne yazık ki. Sizin hiç söz hakkınız yok bu evlilikte.

Eşim ve ben de çalışan insanlarız. Ama memuriyet olduğu için saatlerimiz düzenli. Erken saatte evde oluyoruz, mesaimiz hiç olmuyor zaten. Hep aynı saatlerde ve aynı günlerde evdeyiz. Beraber gidip geliyoruz.

Eve neredeyse hiç pazar alışverişi yapmıyoruz, sebze vs hiç almıyoruz, nadiren ayda bir pazara gidersek gidiyoruz. Ben istiyorum ama eşim gereksiz buluyor. Sebebi annesinin alt katta oturuyor olması ve yemekleri hep onun yapmak istiyor ve yapıyor olması. Et türü şeyler kendi canı isterse alınıyor eve. Ben yemek yapmak istediğimde evde ne varsa onunla yap diyor yapınca da içinde et olmadığı için çoğu zaman sevmiyor, bunu bir daha yapma diyor. Çünkü annesi hep etli şeyler yapıyor.

Ben pazarlık yaptığımızda veya kasapa gittiğimizde o ürünlerle ev yemeği yapınca çok mutlu oluyorum, etli şeyler yaptığımda çok güzel olmuş falan diyor hoşuma gidiyor.

Kayınvalidem de siz uğraşmayın çalışan insanlarınız diyerekten yemekleri yapıyor.
Ayrıca annesinde yedikten sonra da çok acıkıyor ve evde yiyecek bir şey aranıyor. Tabiki de çoğu zaman atıştırmalık bir şey bile yok evde alınmadığı için. Ben yemek yaptığımda aranmıyor çünkü çeşit yapıyorum. Annesinde genelde sadece ana yemek oluyor. Benim için de çoğu zaman doyurucu olmuyor.

ben de bu durumdan nedense hiç mutlu olmuyorum aslında hazır yemek çok iyidir ama ben kendini çok yetersiz hissediyorum.
Nankör müyüm neyim anlamadım, o yemek yapıcam yapmayın uğraşmayın dedikçe benim moralim sıfır oluyor hemen yüzüm değişiyor ben neden mutlu olamıyorum. Yaşayan var mı, psikolojik açıklaması var mı? Sırf bu yemek konusunda o kadar mutsuz ve huzursuzum ki. Canımın çektiği şeyleri ve yemek İstediğim şeyleri yapmak isteyip de akşam orda olan yemekleri yemek zorunda kalmak da ayrı tabi.
Siz evlisiniz artık KV'den elini ayağını kes. Kerbela'da değilseniz telefonda Manav uygulamaları var, Migros vs var seçiyorsun yeşilik meyve ne istersen geliyor, evde atıştırmalık bir şey bile yok ne demek? Hep et mi yenir ya çocuk adamlarla evlenmeyin artık lütfen oturun evinizde yemeğinizi yapın yiyin.

Aşırı baskın benim dediğim olacak BİR karakter çıktı. Eskiden markete gittiğimizde nişanlılık sevgililik döneminde istediğin ne varsa al derdi. Şimdi evlendik ve markete girdiğimizde bir şey almak istediğimde on kere düşünüp söylemek zorunda kalıyorum çünkü genelde hayır cevabını alıyorum. Bu yüzden çok kırıldım artık bir şey istediğimde söylemiyorum bile. Bir kere kahvaltılık bitmişti ve ne kaldıysa onu yeriz demişti ve hiçbir şey yoktu. Çok acınası bir durum
İnanmıyorum siz çalışan ayakları üzerinde durabilen bir kadınsınız nasıl kendinize bu hayatı reva görüyosunuz? Allah bilir sizin maaşınıza da konuyodur bu herif

O baskınsa siz ondan da baskın olun ezdirmeyin kendinizi. Adam hem baskıcı hem manipülatif bir de sizi nankörlükle falan suçluyormuş böyle diyip sizi ezmeye bastırmaya çalışıyor. Gelmeyin bu oyunlara Allah aşkına boşuna mı senelerce okul okudunuz emek verip atandınız her şey bu hayatı çekmek için miydi yani??

Anneniz biliyor mu canınızın bir sey çektiğinde alamadığınızi ya da alıp gizlice yediğinizi gerçekten bu bana çok dokundu çok rica ediyorum evladim lütfen kendinize bu hayatı reva görmeyin siz buna layık değilsiniz lütfen
Bana da dokunuyor bu ya.

5 yaşındaki kızım konu sahibinden daha fazla hak sahibi ne yazık ki, ama 20 yıl sonra bu kadar sözü geçmeyebilir başka bir evde...

Bana da dokunuyor bu ya.

5 yaşındaki kızım konu sahibinden daha fazla hak sahibi ne yazık ki, ama 20 yıl sonra bu kadar sözü geçmeyebilir başka bir evde...
Ay lütfen böyle olmamalı ya.

Ben bu konunun başlığını ilk okuduğumda yemek yapmayı bilmeyen yeni gelin olarak anlamıştım. Çünkü bana yemek pişirmenin bir meziyet olmadığı öğretildi anam babam tarafından.

Ben de evladımı bu kafada büyüteceğim inşallah.

Bir de aklım almıyor siz yeni evlisiniz hiç mi şöyle evde film gecesi yapıp abur cuburları çay kahve içecekleri donatıp keyif yapmıyosunuz? Üzgünüm ama eşiniz mantık evliliği yapmış gibi hissettim ben. İş yerinde bulmuş kendi gibi memur birini evleneyim gitsin çift maaş olur demiş. Annesinin yemeklerine de devam ediyor paşa oh ne ala. Sağlıklı bir evlilik değil bu maalesef.

Eşim ve ben de çalışan insanlarız. Ama memuriyet olduğu için saatlerimiz düzenli. Erken saatte evde oluyoruz, mesaimiz hiç olmuyor zaten. Hep aynı saatlerde ve aynı günlerde evdeyiz. Beraber gidip geliyoruz.

Eve neredeyse hiç pazar alışverişi yapmıyoruz, sebze vs hiç almıyoruz, nadiren ayda bir pazara gidersek gidiyoruz. Ben istiyorum ama eşim gereksiz buluyor. Sebebi annesinin alt katta oturuyor olması ve yemekleri hep onun yapmak istiyor ve yapıyor olması. Et türü şeyler kendi canı isterse alınıyor eve. Ben yemek yapmak istediğimde evde ne varsa onunla yap diyor yapınca da içinde et olmadığı için çoğu zaman sevmiyor, bunu bir daha yapma diyor. Çünkü annesi hep etli şeyler yapıyor.

Ben pazarlık yaptığımızda veya kasapa gittiğimizde o ürünlerle ev yemeği yapınca çok mutlu oluyorum, etli şeyler yaptığımda çok güzel olmuş falan diyor hoşuma gidiyor.

Kayınvalidem de siz uğraşmayın çalışan insanlarınız diyerekten yemekleri yapıyor.
Ayrıca annesinde yedikten sonra da çok acıkıyor ve evde yiyecek bir şey aranıyor. Tabiki de çoğu zaman atıştırmalık bir şey bile yok evde alınmadığı için. Ben yemek yaptığımda aranmıyor çünkü çeşit yapıyorum. Annesinde genelde sadece ana yemek oluyor. Benim için de çoğu zaman doyurucu olmuyor.

ben de bu durumdan nedense hiç mutlu olmuyorum aslında hazır yemek çok iyidir ama ben kendini çok yetersiz hissediyorum.
Nankör müyüm neyim anlamadım, o yemek yapıcam yapmayın uğraşmayın dedikçe benim moralim sıfır oluyor hemen yüzüm değişiyor ben neden mutlu olamıyorum. Yaşayan var mı, psikolojik açıklaması var mı? Sırf bu yemek konusunda o kadar mutsuz ve huzursuzum ki. Canımın çektiği şeyleri ve yemek İstediğim şeyleri yapmak isteyip de akşam orda olan yemekleri yemek zorunda kalmak da ayrı tabi.
Nerede beleş oraya yerleş demişler 😁 tadini çıkart amann ne güzel.

Ya ben konu sahibinin içsel dünyasına ne yaşadığını çok iyi anlıyorum
Çünkü bende iyi niyetle yakın yaşamayı kabul etmişim ve sürekli bir onun sülalesine gitme durumu ne anası bitti ne danası

Daha bunlar yeni evli çift kv bi salsın bunlar bi beraber alışıp vakit geçirsinler

Öyle yemek ye hemen kaç eve olmuyor kimse kusura bakmasın
Yemek yedin bunun bulaşığı var , çay içelim faslı var , kuruyemiş yiyelim faslı var

Adamlar evlenip ayrı ev + ayrı aile olmak yerine
Analarında alıştıkları düzene devam edip bir kadını da bu düzene dahil etmeye çalışıyorlar

Bu kültürde şu ailelerin saçma iyi niyetle yaptıkları davranışlar aslınsa tahrip ediyor

Sorsan iyilik yaptık derler , 3 ay 5 ay böyle gitti ölene kadar kv evinde yemek yemek bi hayal edin kızlar

Valla ben yaşadım benzerini konu sahibini içsel anlamda yaşadığı huzursuzluğu anlıyorum
Ben bu yüzden evi bile benimseyemedim bir süre

Büyüklerin iyi niyet adı altında yaptıklarını oturup sorgulamaları gerekiyor

Sizin sorununuz hergün kvde yemek değil ki sorun kendi evinizde size iki lokmayı çok gören kocanızda. En çokta ailenize üzüldüm sizi yetiştirmişler mesleği var memur kızımız var demişler, kızı daha marketten bi paket cips bi kilo eti market arabasına atamıyor evinde yiyemiyor. Neden ? Cimri kocası çok görüyor diye yani nasıl kabul edilir bilmiyorum.
Türk erkeklerinin eş/baba olunca aksine elleri bollaşır ev halkı bir şeyi sevdim derse fazladan alır, iyi aldığı bir şey varsa hele tamam artık klasik budur yani, sizinki ultra cimri+ kalpsiz olduğu için böyle. Konunuz şöyle olmalıydı hergün kvde yemek yiyoruz evde pişiremiyorum bu sefer evdeki yiyeceklerde ziyan oluyor/ kvdede yiyoruz doymayıp bide evde hazırlıyoruz iki iş oluyor- sorunlar böyle ilerlese sınır çiz vs denirdi. Sorun sınırların çok daha ötesinde.

Nerede beleş oraya yerleş demişler 😁 tadini çıkart amann ne güzel.
Aman beleşi mi kalmış bunların kadın canı istediği şeyi yiyemiyor ki. Adam alma gereksiz falan diyomuş kahvaltılık istediği şeyi bile aldırmamış (evdekileri ye demiş evdede yokmuş), cimriliğin kaçıncı leveli, rezillik ötesi

Bu arada kendi canım istediğinde kendi paramla alıp kendim yiyorum ve haber etmiyorum maaş kartımın ve kredi kartımın tek artısı bu :( temizlik ürünlerine ve diğer ev ihtiyaçlarıma ise asla karışmıyor. Tek derdimiz yemek yiyecek alışverişi. Ve en önemlisi de zaten bu
karismiyor dedigin sen alıyorsun yani di mi?
aile butceniz nasil? konusuldu mu onceden para nerede birikiyor vs yazsana

Back
X