Yeni evlilikte olur mu

Ben bir sene alışamadım.
Sanki bütn hayatım bitmiş gibi hissettim.
Bir anda bütün ömrümü geçireceğim kişinin olması ağır geldi.
Çoluk-çocuk vs. Ağır geldi.
Ama hiç dile getirmedim.
Hissetmiştir eminim.
Şimdi ise daha farklı dşünüyorum.
Çocuk bile istemeye başladım. İki senelik evliyim bu arada.

Bahsetmicam dedi. Dun tlf konusuyoruz bahsetmeyeceg sebepten dolayi .... Diye cumle kurdu. :) gulermisin aglarmisin dedim kendime.

:))) Komikmiş. Sen de duygularını açıklıkla dile getir o zaman. Söylediğin cümleyi tekrar etmesen bile tüm hevesimi götürdü benim de evliliğe dair de. Biraz da o tutuşsun.

Bende tam olarak anlamadim. Bekarken istedigini yapabiliyormus. stresli bir donemdeymis vok buyuk sorumluluk altina girmis

Çok büyük sorumluluk altına mi girmiş?
Siz kisitlamamissiniz.
Evlendikten sonra en fazla kadınlara özgürce gidemiyordur.
Bu mu ağır gelmiş?

Bahsetmicam dedi. Dun tlf konusuyoruz bahsetmeyeceg sebepten dolayi .... Diye cumle kurdu. :) gulermisin aglarmisin dedim kendime.

Sende aynı şeyi yap bi zarfla bakalım
Aslında düşündüm de beni de çok sarmadı bu evlilik işi, eskiden daha mı iyiydim ne ? İstediğimle çay kahve içiyordum Falan de baklım işi bir yere mi getirecek yoksa hööööynk diye dank mı edecek

Surekli soyledi. Cok bunaldim.
Ben calismiyorum ama yasadigim sehiri degistirdigim icin. Arabami sattim biriktirdigim param vardi. Birde part time birseyler yapiyorum. Benim hayatim cok degisti

evliliğe alışamadım geniş bir kapsam.
neye alınamamış tam olarak?
istediği saatte dışarı cikamamaya mi?
istediği zaman arkadaşlarıyla bulusamadigina mi?
her akşam duzenli ev yemeği yemeye mi?
yatağını başkasıyla paylaşmaya mı?
bence eşiniz kendini kısıtlanmış hissediyor ama bunun olacağını biliyordu.düzenli bir ev hayatı istemiyorsa evlenmeseydi.
kendi haline bırakın bir müddet üstüne düşmeyin.aynı sartlardasiniz
kadınlar için evlilik hayatı daha zor.
onlara ne oluyorsa

Bu evlilige alisamama sendromu daha cok kadinlarda goruluyor. Ben de yasadim ilk 6 ay. Evlilige de evime de alisamadim. Kendimi hep misafir gibi gordum. Surekli ailemi ve evimi ozledim. Durup durup aglama geliyordu hatta. Hep oyle kalacak sandim. Ama oyle olmadi. Alistim herseye. Bu cok normal bence. Umarim esiniz de atlatir bu sureci. Bence bir sure ayri kalin. Bir hafta ya da 10 gun kadar. O surenin sonunda buyuk ihtimalle duzelecektir hersey. Bende oyle olmustu en azindan.

Su saatten sonra evlensem ben de alisamam gibi hissediyorum.Cok sevdigim biri olursa ancak.Yoksa oyle herkesin kahrini cekemem artik daha da fazla.Halbuki onceden cok daha istekliydim..Eski bir talibim tekrar talip oldu binbir sevgi sozleriyle.Ama icimden gr gelmedi.
Ama ilk evliligimde de once alisamamis ama kaybedince cok uzulmustum.

Cok dogru soyledikleriniz. Benim hayatim tamamen degisti. Burda arkadasim yok. Kendi galimde evde kitap okuyorum film izliyorum yemek yapiyorum. Arabam yok disari cikamiyorum. Aksama esim eve geldin diye vekledim. Stresli donemi gecsin diye sabretmeye calisiyordum. Gelip yemek yetip uyuyordu. Sikayet etmedim. Ustune evlilige alisamadim sozlerini duymak cok uzdu. Artik cok kirildigimi hissediyorum. Ne yapabilirim hicbir fikrim yok. Simarik davranip onu bunaltmafim bu nasil bir hayat bana boyle soylememistin demedim. O bana sikayet ediyor

Peki bunu ne anlamda soyledi?

Yani ben de ve esim de evlilige 1 yil gibi bir sure alisamadik. Bu birbirimize alisamadik veya birlikte uyanmayi sevmedik demek degildi.
Evin sorumluluklarina alisamadik. Basta haftada 1 temizlikci alalim dedik. Zamanla alisiriz 2 haftada 1 aliriz dedik. 5 yil oldu. Temizlikci 5 gune cikti. Sozde alisip bir duzen kurucaktik. Hala olmadi :)

Dus basligimiz bozuldu. 3 ay yaptirmakla ugrasmadik. Yani cunku bilmiyoruz tamirci mi cagrilir ne yapilir nerden ne alinir ne degisir...

Isten gelis saatlerimiz farkliydi. Esim yemek hazirlar yerdi. Beni beklemezdi. Cunku adam yillarca oyle yasamis.

Yani biz basbaya evin sorumluluguna ve iki kisilik yasama alisamadik. Bu normaldir ilk zamanlarda. Hele ki 35 yasina kadar bekar hayati yasayan bir adamda...

Ama bunu ne uslupla ve ne anlamda soyledi o cok onemli.

Bu arada eve perde yaptirmam lazim. Ev aldik eski perdeler uymuyor. Sadece camlari kapatsin diye taktik. Simdi farkettim ki 14 aydir ben perde isini savsakliyorum. 5 yil oldu evleneli. Bu tarz konulara alisamamak mumkun.

Ama esimle bir problemim yok. Yeriz iceriz gezeriz egleniriz. Yeterki bize ev isi, ev sorumlulugu vesaire demeyin :)

Esinizin kastettigi de bu olmasin?

Surekli soyledi. Cok bunaldim.

Ben calismiyorum ama yasadigim sehiri degistirdigim icin. Arabami sattim biriktirdigim param vardi. Birde part time birseyler yapiyorum. Benim hayatim cok degisti
Sorumluluğun eşit paylaşıldığı evlilikler hariç evlenince en çok kadının hayatı değişir, çocuk olunca her halükarda en çok kadının hayatı değişir, ama ne hikmetse erkek çıkar ağır geldi sorumluluk der.
Bizim kadınlarımız da aman erkeği bunaltmaya gelmez der.
Allah akıl, fikir, adil düşünme yetisi versin bu erkeklere.

I
Uzun bir süre bekar yaşadığı için evlilik zor gelmiştir ama ne olursa olsun bunu söylemesi çok kırıcı.Zamanla düzelir inşallah.Sizde yemek filan yapmayın,yumurta yemeye devam etsin odun.
cimden gelmiyor zaten. Yaptim kiymetini bilmedi. Bir aydir surekli beni aglatana kadar cok kotu bir durumda oldugunu kknusup duruyor her sabah.

Herseyi ben yapiyorum zaten. Alisveris hersey. O sadece isini yapiyor gelip yemek yiyor uyuyor. Maddi acidan da ben destekliyorum maasi yetmiyor. Aglamakli halde ben mutsuzum diyor. Boyle hayal etmemis. Guzel guzel konustum kizdim konustum denedim konusmayi. Alisamatacak biri varsa bendim beraber 3 kez ancak disari cikabilmisiDir. Yorgunum isim var uykum var hallerindeydi hep

Çok normal bir durum aslında ben 2senedir evliyim hala alışamadım. Kendime saklıyorum hissettiklerimi ama buda dürüstlük değil. Kırılmakda çok haklısın ama hevesin kırılmasın mutluluğun bozulmasın yok yere. Dürüst davranmış birazda ayıp etmiş ama duzelmeyecek yoluna girmeyecek bişey değil bence

Nazlamayın ya hu, adam bir de size düzenli olarak dert yanıyor yani.
Git ötede alışama deyin geçin.
Ev sorumluluğu verin ayrıca, alışveriş ve ev süpürmeyi ona kitleyin.
Söyleyin ben şunlardan vazgeçtim, şunları yaşıyorum, seni de mutlu etmeye çalışıyorum da sen ne hakla alışamadım deyip beni mutsuz ediyorsun deyin.

Adam şımarıyor, siz kendinizi yiye yiye dinliyorsunuz.

neyi nasıl hayal etmiş mesela?
hayal edipte yaşayamadığı neler varmış?
çok sert katı bir kadına benzemiyorsunuz.
ne konularda hayal kırıklığına uğramış.
anlattı mi size.
hiç şunu şöyle yapalım , şuraya gidelim yada sununla görüşelim v.s bişey dedide siz itiraz mi ettiniz.
hiç biri değilse kusura bakmayın ama eşinize rahat batmış
evin maddi sorumluluğu bile tek başına üstüne kalmamış.evliliği ne sanıyordu aceba?
vah zavallı kocam vah

Son düzenleme:
Pat diye alışması mı gerekiyor?
Bunu normal bi dille size dert yanarak söylediyse ne ala, ama kalbinizi kırmak için yaptıysa kabalık etmiş.

Alışamaması normal bana kalırsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…