Bahsetmicam dedi. Dun tlf konusuyoruz bahsetmeyeceg sebepten dolayi .... Diye cumle kurdu. :) gulermisin aglarmisin dedim kendime.
Bende tam olarak anlamadim. Bekarken istedigini yapabiliyormus. stresli bir donemdeymis vok buyuk sorumluluk altina girmis
Bahsetmicam dedi. Dun tlf konusuyoruz bahsetmeyeceg sebepten dolayi .... Diye cumle kurdu. :) gulermisin aglarmisin dedim kendime.
Surekli soyledi. Cok bunaldim.Normalde nasılsınız?
İletişiminiz, ilişkiniz, beraber vakit geçirmeniz?
Bunlarda sorun yoksa ki olsa hissesersiniz çok da takılacak bir şey değil.
Muhabbetin gelişine öyle bir cümle kuruvermiş olabilir, gerçekten henüz tam olarak alışamamış olabilir ama bu onu mutsuz etmiyordur.
Yani birçok insan aynı duyguyu hissedebilir, başka sorun yoksa dert etmeyin.
Edit:Başında kocaman mutsuz olduğunu söylüyor yazıyormuş zaten.
Yani...
Alışmasını dileyin.
Biraz şımarıklık olmuş bunu dillendirmek.
Ben calismiyorum ama yasadigim sehiri degistirdigim icin. Arabami sattim biriktirdigim param vardi. Birde part time birseyler yapiyorum. Benim hayatim cok degistiGirmeseymiş paşam.
35 yaşında evlilik sorumluluğunu kaldırıp kaldıramayacağına basmıyor muymuş kafası?
Ne yapıyor da ezilmiş bu kadar sorumluluğun altında, evin bütün yükü de onda herhalde?
O tarz yasantisi yoktu zaten. Sebep o olamazÇok büyük sorumluluk altına mi girmiş?
Siz kisitlamamissiniz.
Evlendikten sonra en fazla kadınlara özgürce gidemiyordur.
Bu mu ağır gelmiş?
Cok dogru soyledikleriniz. Benim hayatim tamamen degisti. Burda arkadasim yok. Kendi galimde evde kitap okuyorum film izliyorum yemek yapiyorum. Arabam yok disari cikamiyorum. Aksama esim eve geldin diye vekledim. Stresli donemi gecsin diye sabretmeye calisiyordum. Gelip yemek yetip uyuyordu. Sikayet etmedim. Ustune evlilige alisamadim sozlerini duymak cok uzdu. Artik cok kirildigimi hissediyorum. Ne yapabilirim hicbir fikrim yok. Simarik davranip onu bunaltmafim bu nasil bir hayat bana boyle soylememistin demedim. O bana sikayet ediyorevliliğe alışamadım geniş bir kapsam.
neye alınamamış tam olarak?
istediği saatte dışarı cikamamaya mi?
istediği zaman arkadaşlarıyla bulusamadigina mi?
her akşam duzenli ev yemeği yemeye mi?
yatağını başkasıyla paylaşmaya mı?
bence eşiniz kendini kısıtlanmış hissediyor ama bunun olacağını biliyordu.düzenli bir ev hayatı istemiyorsa evlenmeseydi.
kendi haline bırakın bir müddet üstüne düşmeyin.aynı sartlardasiniz
kadınlar için evlilik hayatı daha zor.
onlara ne oluyorsa
Sorumluluğun eşit paylaşıldığı evlilikler hariç evlenince en çok kadının hayatı değişir, çocuk olunca her halükarda en çok kadının hayatı değişir, ama ne hikmetse erkek çıkar ağır geldi sorumluluk der.Surekli soyledi. Cok bunaldim.
Ben calismiyorum ama yasadigim sehiri degistirdigim icin. Arabami sattim biriktirdigim param vardi. Birde part time birseyler yapiyorum. Benim hayatim cok degisti
cimden gelmiyor zaten. Yaptim kiymetini bilmedi. Bir aydir surekli beni aglatana kadar cok kotu bir durumda oldugunu kknusup duruyor her sabah.Uzun bir süre bekar yaşadığı için evlilik zor gelmiştir ama ne olursa olsun bunu söylemesi çok kırıcı.Zamanla düzelir inşallah.Sizde yemek filan yapmayın,yumurta yemeye devam etsin odun.
Herseyi ben yapiyorum zaten. Alisveris hersey. O sadece isini yapiyor gelip yemek yiyor uyuyor. Maddi acidan da ben destekliyorum maasi yetmiyor. Aglamakli halde ben mutsuzum diyor. Boyle hayal etmemis. Guzel guzel konustum kizdim konustum denedim konusmayi. Alisamatacak biri varsa bendim beraber 3 kez ancak disari cikabilmisiDir. Yorgunum isim var uykum var hallerindeydi hepPeki bunu ne anlamda soyledi?
Yani ben de ve esim de evlilige 1 yil gibi bir sure alisamadik. Bu birbirimize alisamadik veya birlikte uyanmayi sevmedik demek degildi.
Evin sorumluluklarina alisamadik. Basta haftada 1 temizlikci alalim dedik. Zamanla alisiriz 2 haftada 1 aliriz dedik. 5 yil oldu. Temizlikci 5 gune cikti. Sozde alisip bir duzen kurucaktik. Hala olmadi :)
Dus basligimiz bozuldu. 3 ay yaptirmakla ugrasmadik. Yani cunku bilmiyoruz tamirci mi cagrilir ne yapilir nerden ne alinir ne degisir...
Isten gelis saatlerimiz farkliydi. Esim yemek hazirlar yerdi. Beni beklemezdi. Cunku adam yillarca oyle yasamis.
Yani biz basbaya evin sorumluluguna ve iki kisilik yasama alisamadik. Bu normaldir ilk zamanlarda. Hele ki 35 yasina kadar bekar hayati yasayan bir adamda...
Ama bunu ne uslupla ve ne anlamda soyledi o cok onemli.
Bu arada eve perde yaptirmam lazim. Ev aldik eski perdeler uymuyor. Sadece camlari kapatsin diye taktik. Simdi farkettim ki 14 aydir ben perde isini savsakliyorum. 5 yil oldu evleneli. Bu tarz konulara alisamamak mumkun.
Ama esimle bir problemim yok. Yeriz iceriz gezeriz egleniriz. Yeterki bize ev isi, ev sorumlulugu vesaire demeyin :)
Esinizin kastettigi de bu olmasin?
Evlendmeden once iyle guzel evliliktek bahsediyordu ki. Bir an once gelsin o gunler filanallah yardımcın olsun canim , benim de öyle diye diye bitirdi bizi , hele ki ailesiyle kaynaşamayınca tam olarak bahanesi oldu .
Hastalıkta sağlıkta lafını hic hakketmeyenlere denk geldik canim ne yazık ki .
neyi nasıl hayal etmiş mesela?Herseyi ben yapiyorum zaten. Alisveris hersey. O sadece isini yapiyor gelip yemek yiyor uyuyor. Maddi acidan da ben destekliyorum maasi yetmiyor. Aglamakli halde ben mutsuzum diyor. Boyle hayal etmemis. Guzel guzel konustum kizdim konustum denedim konusmayi. Alisamatacak biri varsa bendim beraber 3 kez ancak disari cikabilmisiDir. Yorgunum isim var uykum var hallerindeydi hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?