Yeni evlilikte olur mu

Ben s

Bu mesajı görmeden yorum yapmıştım ama eğer durum böyle ise bir sıkıntı var gibi konuşarak çözmeye çalışın yada acaba şımarık mı davranıyor eşin biraz yanlız mı bıraksan belki yokluğunda anlardı eksikliğini boğluğunu

Ben onu soyledigine pisman etmedim. Bunu nerden cikardiniz anlamadim.

boyleleri evlenmemeli

Evlilik zor. Ben de nişanlandığım gün yüzüğü çıkarıp attım bir süre sonra. Sanki o yüzük değilde kelepçe gibi geldi bana bir süre. En sonunda nişanlımla konuştum; evde çocuk olana kadar yatak odası hariç bir oda benim bir oda onun olacak. Ders çalışacağımız vakit yada kafamızı dinlemek istediğimiz zaman o odalarda vakit geçireceğiz ama o odalara kanepe falan almadık tabii ki. Belki böyle bir şey deneseniz? İkiniz içinde iyi olur belki. Eşinizin alan algısı çok geniş olabilir. Tek başına yaşamış hep şimdi ona daha da zor geliyordur.

Anladim. Onuda soyledi. Biyerlere git dedi. Sonra maddiyati sorun etti. Baska bir zaman gene biryerlere gitsen dedi sonra ozaman yokluguna alisirim dedi. Ben sakince dinlemeye calistim her seferinde. Iki gun oncede sakinligimi koruyamadim. Banada yazik dedim. Bunu soylemeden oncede surekli soyle olursa sogurum senden boyle olursa sogurum senden diyordu. Cok verici oldum. Yapici bir insanim.cogu seyi sorun etmedim. Bi seferinde bana herseye evet olabilir diyodun dedi, bununla beni sucladi. Evlilikten korkmus hep. Bayanlarin maddiyat istemesinden. dugun yapmaktan. Bayanlar olaylari buyutup dir dir ederlermis. Ben sorun cikartmadim hic, o bana sorunla geldi surekli. Anladim

Eşinize kızmayın bu sizi istemediği yada sizinle evlendiği için pişman olduğu anlamına gelmiyor emin olun. Bende eşiniz gibiydim 30 yaşında evlendim. Eşimi çok seviyorum fakat rahat hayatımı da seviyordum ilk 1 ay çok ağladım. Sonra eski hayatımı rahatımı özledim. evlilik yükü ağır geldi bir anda. Sonrada biraz pişmanlık yaşadım evlendiğim için. Fakat şimdi 2. Çocuğum olacak ve mutluyum Rabbim bozmasın. Sende bunları kafaya takma geçecek alışacak bu duruma. Ama sen yanında olursan

Alışamamış olabilir normal karşılanabilir ama bunı sizin suçunuzmuş gibi bir tarzla ifade etmiş anladığım kadarıyla. Alışamadığını, bunun için birlikte neler yapabileceğinizi söylese bu kadar alınmazdınız. Yani aradığımı sen de bulamadım der gibi olmuş. Ki sorsak eminim ne aradığını, ne istediğini kendisi de bilmiyordur. Nefret ettiğim tiplerden biri, yetinmeyi bilmeyen , olumluya odaklanmayan, elimdekilerin kıymetini bilmeyen insanlar

Neden bu kadar kafanıza taktığınızı anlamadım. Evliliğe alışamaması sizi sevmediği ya da sizinle olmaktan pişman olduğu anlamına gelmez. Kendimden biliyorum. Ben 1 senede zor alıştım hatta ilk 6 ay filan bildiğin bunalımdaydım. Eşimin bi şey yaptığından değil ama adapte olamıyordum bir türlü. Eşimi de çok seviyorum ama bu benim içsel problemimdi eşimle bir ilgisi yoktu yani. Siz de kafanıza çok fazla takmayın bence bu durumu.

Çevresinde çok fazla sorunlu evlilik görmüş olabilir. Ailesi kötü rol model olmuş olabilirler mutlu bir çocukluk geçirmemiş olabilir.
Anksiyetesi olabilir depresyonda olabilir bence profesyonel bi destek alin beraber gidin hatta.Illa sorun siz ya da evlilik olmayabilir kendinizi suclamayin.
Ayrıca siz çalışmadığınız için maddi olarak kendini ağır yük altında hissediyor olabilir ful time bi işe girmeye çalışın psikolog için para biriktirin ama mutlaka gidin.
Ha tabi sorunlar çözülmeden de asla çocuk düşünmeyin derim naçizane.

Kendim de bire bir aynı süreçlerden geçtiğim için nasıl tersine çevirdiğimi yazıyorum.
Benim eşim de yoğun çalışan, üst düzey yönetici 43 yaşında bu yaşına kadar da özgür başına buyruk yaşamış bunu artık değiştirmek düzenli hayata geçmek istediği noktada da benimle tanışmış bir adamdı. Çok isteyerek severek evlendik. Fakat kısa süre içinde çakıldık. Bizde kayınvalide sıkıntısı da büyüktü eşimin evlilik depresyonu ile birleşince 2 aylık evliyken boşanma noktasına geldik. Peki ben ne yaptım; hemen kendimi oyalayacak iş hayatıma geri döndüm. Böyle tiplerin üretmeyen insana saygısı iyice kalmıyor. Evdeki o milyon tane iş para getirmediği için onların gözünde üretmek değil çünkü. Hayatımın merkezine onu ve onu mutlu etmeyi koymaktan vazgeçtim. Fark ettim ki ağzımla kuş tutsam yaranamıyorum ve daha da mutsuz oluyorum. Ben mutsuz oldukça o daha sorumlu hissedip afallıyordu. Üzerine gitmedim onsuz kendimi mutlu etmeye kendime yetmeye odaklandım. Ne de olsa işler beklediğim gibi gitmemişti kendimi kollamam gerekiyordu. Ben bunları yaptıkça ilişkimiz yön değiştirdi. Benim pozitifliğim enerjim onun ihtiyaç duyduğu mutlu olduğu bir şeye dönüştü. Kendime normalden daha çok baktım sporumu yaptım arkadaşlarımla buluştum. Yavaştan bu duruma sinir olup tekrar beni elde etme savaşına girdi. şu an aramız çok iyi ama onunla düzelmesini istediğim için değil. Evliliğin iç yüzünü gördüğüm bunun her zaman sizi mutlu edecek yükseltecek bir durum olmadığını fark ettiğim için. İlişkimizde sevgi saygı hala olduğu için devam ediyoruz. Ben beklentilerimi sıfırladım. Size tavsiyem eşinizden bağımsız bir birey olduğunuzu unutmayın. Gittiği yere kadar gider. Durumu dramatize etmek birbirinizi tamamen kaybetmenize neden olur. Bir de önerim ortak hedefleriniz olsun geleceğe ilişkin. Maddi bi şey de olabilir bu yelkenliyle dolaşmak da. Evliliğin ne olup olmadığını sorgulamak yerine hedeflerinize odaklanın hayattan keyif almaya bakın derim.

En azından dogruyusöylemiş ama anlıyorum şevkinizin kırılmasını bunu göstermelisiniz bence ve saglam bi telafi sizi kendinize getirir bunu yaparsa sakın arkanıza dönüp acaba demeyin birde çok normal zaten insanlar evlilik yıllar sonra oturuyor deniliyor ben bi buçuk aylık evliyim bayan olarak eşimi çok seviyorum evimi ama daha yeni alışıyorum diyebilirim çok üzülmeyin ama telafi mutlaka bekleyin

Evlilikten ne bekliyormuş, neyi bulamamis ki alisamamis?
Evliliğe alisamamak nedir ben anlamiyorum ki? Cok mu boğuyorsunuz, kendi her gun disariya cikip eglenmek mi istiyor? Sizden onceki hayati nerde aksam orda sabah seklinde miydi ki?

Ben nasil duzelecegim degil. Seni nasil duzeltecek esin. Ya insan lafi soyluyo ama nereye gidiyo bi bak

Bnmde eşim söylüyor. 6 yıl olmasına rağmen

hic kisitlamadim. Cok calismasi gereken bir donemdi. Cok fazla ilgi filanda beklemedim. Beklentimi 0 lamistim. Ona sorun olmamaya calistim. Onun icjn ne yapabilirim nasil destek olabilirim , islerini nasil kolaylastirabilirim onun derdindeydim. Yogun calistigi icin o dinlensin istedim. Telefonda bile kinusmadim o uyusun dinlensin diye

Ben eşimle kaç yıl aşk yaşadıktan sonra evlendim ben bile alışamadım farkındayım eşimde öyle ama o kadar olgun ki hep benim için bişeyler yapmaya calışıyor. Yani bunlar normal seyler eşinize destek olun onu anladığınızı söyleyin beraber bişeyler yapın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…